Oletko järjestämässä omia juhliasi? Juhlitko pyöreitä vuosia, tupaantuliaisia tai valmistujaisia? Oli syy mikä hyvänsä, niin juhliminen kannattaa aina, syystä kuin syystä. Jo pelkästään sana ”juhla” vapauttaa hyvän olon hormonit liikkeelle; silmien säihkettä, vesi kielellä, hymy huulilla, puna poskilla, lasien kilinä, puheensorina, kupliva musiikki, kauniit kattaukset, tuoreet kukat, kattiloiden porina, jääpalojen kolina, naurun remahdukset, uudet ihmiset, mielenkiintoiset tarinat, hauskat vitsit ja kauniit sanat. IT’S PARTY TIME!

JUHLAT

10. Miksi juhlitaan?

Juhlien syy vaikuttaa kaikkeen – koko kokonaisuuteen ja pieniin yksityiskohtiin. Jokaiselle juhlalle on oma koreografiansa, itse suunniteltu tarkoitus ja päämäärä ja juhlien tavoite sanelee kokonaisuuden. Kutsuvaiheessa on tärkeä tuoda juhlan tarkoitus selvästi esiin. Lähetitpä kutsun sitten perinteisesti postissa, tekstiviestinä, Facebookissa tai sähköpostilla, muista aina kertoa selkeästi juhlan syy. Jos juhlit muuten vaan, niin sekin on kiva tietää.

9. Missä juhlitaan?
Juhlapaikan valinta on todella tärkeä. Se vaikuttaa sekä vieraiden asennoitumiseen että rahanmenoon. On aivan selvää, että kotona järjestetyt juhlat eivät maksa yhtä paljon kuin hienossa ravintolassa. Itse pohdin paikan valintaa useimmiten juuri käytettävissä olevan budjetin mukaan. Toisaalta myös erilaiset ja yllätykselliset tai merkitykselliset paikat luovat juhlille omanlaista tunnelmaa. Juhlapaikan valintaan kannattaa käyttää aikaa, ja ehkä myös ammattilaisen apua. Kiva paikka juhliin voi olla esimerkiksi tunnelmallinen ja merellinen Villa Andania ja lisää meidän kauttamme varattavissa olevia juhlatiloja löydät täältä.

Villa Andania

Villa Andania sijaitsee Helsingin Vuosaaressa Kallvikin nimellä.

8. Paljonko minulla on rahaa juhlien järjestämiseen?
Vai järjestänkö nyyttikestit? ÄLÄ kuitenkaan järjestä juhlia, jos sinulla ei ole siihen varaa. Juhlien järjestäminen ei ole milloinkaan ilmaista, joten laske ja mieti. On todella ikävää vieraille, jos juoma tai ruoka loppuu kesken. Kutsussa on myös tärkeä kertoa, onko tarjolla koko kattaus vai ei, ja joutuvatko vieraat maksamaan ruoastaan itse. Jos juhlat pidetään maksullisessa paikassa, osalla vieraista ei välttämättä ole varaa paikan hintoihin. Jos päätät tarjota esimerkiksi yhden tai kaksi juomaa, miten toimitaan sen jälkeen? Nämä seikat voivat karsia joissain tapauksissa osallistujien määrää. Etukäteistieto helpottaa kutsutun ”tuskaa”.

7. Keitä vieraat ovat?
Kuinka monta vierasta kutsut, ja millä perusteella? Vieraslistan tekeminen on haasteellista, mutta on kuitenkin loogista ajatella, että juhlien syy vaikuttaa valintaan eniten. Myös paikka ja budjetti painavat vaakakupissa henkilömäärää rajatessa. On kuitenkin hyvä pitää myös mielessä vieraiden ryhmädynamiikka. Vitsiniekat, viisastelijat, asiantuntijat, peruspirkot, bilehirmut, kaiken nähneet, tutut ja turvalliset – kaikkia näitä tarvitaan, jotta saadaan oikeanlainen porina.

6. Tarjottavat?
Tähän vaikuttavat eniten juhlien syy, ajankohta ja pitopaikka. Tarjoilut ovat erittäin tärkeä osa kokonaisuutta ja vain mielikuvitus on rajana. Jos et itse ole keittiön tai juomakaappien ammattilainen, viimeistään tässä vaiheessa kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Juomalla ja ruoalla ja niiden oikealla yhdistelmällä voit joko nostaa vieraasi taivaisiin tai pitää jalat tukevasti maassa. Kaikki on sinun päätettävissäsi, kunhan huolehdit, että kaikkea on tarpeeksi ja olet miettinyt ja suunnitellut kaiken. Tarjoilujen teema voi olla mitä tahansa; tee-se-itse-ruokaa, fantasiadrinkkejä, samppanjaa ja mätiä tai vaikka amerikkalainen brunssi. Maailma on täynnä mitä hauskimpia ja inspiroivimpia tarjoiluideoita. Antaa palaa.

Vain mielikuvitus on rajana tarjoiluita mietittäessä.

Vain mielikuvitus on rajana tarjoiluja mietittäessä.

 

Vinkit juhlien järjestämiseen osa 2. julkaistaan ensi viikolla. Juhlapalveluita voit sillä välin tiedustella esimerkiksi sähköpostitse myynti@theroncatering.fi.

Juhlaterveisin,

Katri