Juuri avattu Bistro Badenbaden on saanut kovasti kehuja niin asiakkailta kuin henkilökunnaltakin. Suunnittelun kapellimestarina toimi omistaja Tero Blom ja suunnittelusta vastaasi Pablo Riquelme.

Mikä sinun taustasi on?

Olen syntynyt Chilessä, mutta vaikuttanut Suomessa yli 20 vuotta. Minulla on puusepän tutkinto, opiskelin suunnittelua TAIKissa ja tein ylimääräisiä opintoja IDBM Aalto –ohjelmassa. Olen siis taiteen maisteri.

Mistä muusta sinut tunnetaan?

Ennen kaikkea tunnetuista brändeistä ja suunnittelutoimistoista. Mutta haluan uskoa, että minut tunnetaan panoksestani Helsingin kirjasto-projektista. Keväällä osallistuin moniin Helsingin kaupungin “City Designer -palvelumalliin”.

Tero halusi lattariväriä myös sisustukseen?

Ajatuksena oli rakentaa helposti lähestyttävä bistro. Helppo ilmapiiri, todellista rantabaari meininkiä. Tero rohkaisi minua muistamaan latinalaisamerikkalaiset juureni ja käyttämään värejä.

 

Mikä on parasta Bistro Badenbadenissa?

Tero ja hänen tiiminsä ovat erittäin ammattimaisia ​​ja rentoja. Molemmin puolinen luottamus on kaiken huippu.

 

Mikä oli haastavinta suunnittelussa?

Aikataulu oli hullu, 3 viikkoa. Teimme paljon, mutta siellä on edelleen tekemistä ja joitakin ideoita oli yksinkertaisesti mahdotonta toteuttaa tuolla aikataululla. Talo sijaitsee unelmapaikalla, mutta rakennus ei itsessään ole ihan sitä. Koska se on kaupungin omistama tila, emme voineet vapautuneesti pistää kaikkea päreiksi ja rakentaa uudelleen. Joten meidän täytyi sopeutua tilanteeseen.

Miten itse kuvailisit sisustusta?

Karkea, helppo merenrantabistro.

Mikä on mielestäsi onnistunein ratkaisu?

Pidän loputtomasta penkistä ikkunasta. Ja uskon, että valaistus tuntuu mukavalta pimeällä. Terassiprojekti ei ole vielä päättynyt, mutta jo nyt se on rento ja mukava.

Mitkä ovat ravintoloiden kuumimmat trendit juuri nyt?

En ehkä ole oikea poika puhumaan ravintolatrendeistä, mutta minä yritän täyttää asiakkaideni vision ja käyttäjien tarpeet.

Rakentamisympäristöjen vaikutuksen pitäisi olla jälleen tärkeä asia. Se kokonaisuus; fiilistelemme ja valitsimme paikkoja sen mukaan, miten ne näyttävät ja tuntevat. Käynnissä on selvä muutos, nyt ravintolat ja baarit panostavat enemmän laatuun ja palveluun. Palvelumuotoilijana toivon tämän tämän ilmiön jatkuvan.