Kuinka kutsun sanatonkin lupaus avautuu osallistujalle itse tapahtumassa, on monen tekijän summa. Vaan kuinka tarjoilut auttavat ja vahvistavat lupauksen täyttymistä? Mitä lupaa ja miltä maistuisi chillailu ja grillailu asiakastapahtumassa? Siitä kerron tässä yhden mieleenpainuvan kokemuksen Theronin pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, Sisters Incin järjestämästä tilaisuudesta.
Kutsu herättää aina odotuksia ja sanavalinnoilla on merkitystä. Näin on erityisesti silloin, kun kyseessä on asiakkaille suunnattu kiitosjuhla, jossa tavoitellaan rentoa fiilistä chillailun ja grillailun merkeissä. Kaiken on osuttava kohdalleen lunastamaan heränneitä odotuksia ja lupauksia. Urbaanin sanakirjan mukaan chillailu tarkoittaa hengailemista tai oleskelua ryhmässä rennosti, keskustellen ja usein musiikkia kuunnellen. Keskusteluelementin lupaileminen tarkoittaa sopivan rauhaisaa oleilua taustamusiikista nauttien, ilman kovinkaan pakottavaa ohjelmaa tai pulssia nostattavaa aikataulua. Näin luodaan aito läsnäolon tunnelma ilman kiirettä.
tunnelmakollaasi
Tällä kertaa tunnelman aistii jo tapahtumapaikkaa lähestyessä. Säätä uhmaten on terassille katettu liinoitettuja pöytiä pikku ryhmiin. Tunnelmaa syventävät elokuun iltaan sopivat värikkäät somisteet. Puilla lämpiävät grillit ja tuli loimulohelle tuovat tunnelmaan oman kodikkaan lämpöisen ja tuoksuvan lisänsä. Chillailulle on luotu juuri sopivat puitteet luonnonkauniissa Villa Andaniassa ympäristöineen.
Oletko koskaan maistanut valkoista sangriaa?
sangria
Äkkiseltään voisi arvailla, että alkujuomaksi olisi valittu kuohuvaa, jota tarjoillaan lähes sataprosenttisesti kaikissa tapahtumissa tapahtuman alkajaisiksi tai odottelujuomaksi.  Nyt chillailuun on valittu yllätyksellisempi juoma – valkoista sangriaa. Ainesosina ovat valkoviini, Triple Sec, appelsiinilikööri, kivennäisvesi sekä vadelmat, mustikat ja vihreät mintunlehdet. Myös pieni napostelu sangrian kera on paikallaan, koska tilaisuus alkaa työpäivän jälkeen ja vieraat saapuvat omaan tahtiinsa.  Tähän on valittu maistuvainen, kerrassaan suussa sulava vuohenjuustobriossi sekä jokiraputoast.

alkupalat
Kutsussa luvattiin grillailua, mutta kiitostilaisuudessa asiakkaita ei tokikaan vaivata grillaamisella.  Tokko kukaan sitä tahtoisikaan juuri päättyvän pitkän grillauskesän jälkeen.  Grillimaisterin tehtävässä häärii asiaan vihkiytynyt ja innostunut Tero Blom, Theron Cateringin omistaja. Innostuksensa ohessa hän paljastaa, että todella pehmeän kanan salaisuus on yli yön kestänyt marinointi. Lisämakua tuovat tuoreet yrtit sekä ikivanha keittiömestareilta peritty mausteseos. Reseptin salaisuutta ei innostuskaan lipsauta. Ainoastaan lipsahtaa sen sisältävän niin monia aineita, että maku on lähes aina hienovaraisesti erilainen.

grilli
Marmorifile ei kaipaa mausteeksi mitään erityistä, niin maukasta ja mureaa on liha jo luonnostaan ja grillauskin kestää vain tovin.   Nuotiotuli tuo elämyksellisyyttä savun ja tuoksun muodossa koko tapahtumalle, ja erityisesti lohen kypsymispaikalle. Tarjolla on kahdella tavalla valmistettua lohta, loimutettuna ja savustettuna. Salaattilisukkeet, kuten maissikurpitsasalaatti ja itsevalmistetut jugurtti- ja barbeque-kastikkeet, täydentävät elokuisen illan grillailunautinnon.
Chillailua ja grillailua taustoittaa juuri sopivan sointuinen taustamusiikki ja kruunaa ah-niin-ihana kakkubuffet. Tietysti Theronin omasta bakerystä. Tämän tapahtuman yksi huipennus on itselleni uusi herkullinen makuelämys; Pocahontas -kookoskakku. Sen maussa on juuri sopivasti kookosta ja rakenne on ihanan kuohkea ja ilmava.
Minulle kutsun lupaus täyttyi tässä tapahtumassa – Rento, herkullinen ja aisteja hivelevä.
Mihinköhän tapahtumaan pääsen ensi kerralla?

kakutEnglish summary:
The feeling of a party is conveyed to guests in a number of ways, a very important one being the food. Helena checked out how this worked out at a “chill and grill” themed barbeque event arranged by Sisters Inc for their most valued customers. As promised in the invitation, the party focused on relaxed chatting and networking with swinging live jazz playing in the background and good food grilled by Theron Catering’s founder Tero Blom.

Kuvat: Lotta Laasonen