Osallistuin minimessuun, josta sain kotiinviemiseksi paljon ja ajankohtaista asiaa tulevaan tapahtumaan. Tutustumiskierrokseni jälkeen huulilleni nousi sana ’lempeys’, joka kiteyttää tapahtumakevään ja –kesän trendit.

Lempeys tuli ilmi tapahtuma-aktiviteeteissä – enää ei zumbailla hikihatussa, vaan rentous, palautuminen ja itsesi kuunteleminen ovat liikunnan saralla trendikästä. Kukissa väritrendeinä ovat puuteri ja eukalyptyksen harmaa. Asettelussa puutarhamaisuus on ajan henki ja käytännössä kukat saavat olla luonnollisesti osa tapahtuman somistusta. Niiden ei tarvitse olla sävy sävyyn, eikä perinteisesti sidottuja kimppuja.

Lempeys näkyy ja maistuu myös lasissa

Tiedätkö mikä on kesän lempeä trendijuoma tervetuliaismaljaksi? Se on Aperol Spritz, joka siivittää tuota puuterimaista värimaailmaa sekä juomien keveystrendiä – vähemmän alkoholia – eli keveyttä myös juomatarjoiluun. Toinen trendi on italialainen Prosecco, joka on nousussa kuplajuomien kärkeen.

Minimessuilla maistelimme Theron cateringin valmistamaa maukasta menuta, jossa kaikki on käsityötä alusta loppuun. Erityisesti maistimuistiini jäi Villa Andanian inspiroima Haapasieni-nokkospisara sekä Bistro BadenBadenin Härkätartar kirveliperunalla.

Theron on kuuluisa myös näyttävistä ja herkullisista kakuistaan – ja kyllä vaan kuuden erilaisen kakun maistelu oli makeaa. Ja jokainen oli kaunis kuin koru, maistuva ja toisaalta niin kepeä. Oma ehdoton suosikkini oli täysin laktoositon Mansikka-raparperi juustokakku. Jos keltaisella lempivärilläni tahdon leikitellä tulevassa tapahtumassani niin valitsisin Passion juustokakun, joka vei myös kielen mennessään.

Selkeänä juhlatrendinä nousee kasvikset – jopa vegaanit

Monipuoliset kasvisruuat ja vegaaniruoka-menut ovat osa ajan tapahtumatrendejä. Keveyttä, lempeyttä ja kenties myös tapahtumajärjestäjälle sitä helppoutta – joskos tulevaisuudessa riittäisi vain yhdenlainen menu?

#tapahtumatohtori

Helena Wallo

Ps. Hyvä idea on organisoida ja myös osallistua minimessuille – kerralla paljon kotiinviemistä – kenties toisenkin blogin verran.