Esittelyssä ravintolatoimenjohtaja Katriina Lehtonen

Katriina Lehtonen otti urallaan uuden haasteen vastaan elokuun alussa aloittaessaan työt Theronin ravitolatoimenjohtajana. Tapaan Lehtosen Hietaniemen Bistro Badenbadenin terassilla lämpimänä alkusyksyn päivänä. Katriina puhuu paljon, ja iloisesti, ja puheessa soi Porin murre. Puhuessaan hän elehtii välittömästi. Ärtynyt ampiainen saa haastateltavan liikkeelle äkisti, ja juttutuokio keskeytyy, kun hän tekee komean ja äänekkään kunniakierroksen terassipöytien ympäri.

Lehtosella on vankka osaaminen ruokaravintoloiden puolelta. Viimeiset 15 vuotta hän on työskennellyt ruokaravintoloissa ravintolapäällikkönä tai ravintolatoimenjohtajana. Theronista hän kiinnostui työpaikkana, koska oli kuullut yrityksestä vain positiivista ja sen, että siellä on `hyvä meininki`.

Lounasravintoloiden lisäksi Lehtonen tiesi entuudestaan Theron Bakeryn: ”Suuntasin varta vasten Itämeren talon brunssille maistamaan Bakeryn kakkuja, enkä pettynyt”, naurahtaa Lehtonen.

Theronilla on ollut paras vastaanotto mitä ikinä, Katriina kertoo

Nyt Lehtosella on muutama työviikko takana ja hän toteaa, että ”uudessa työpaikassa on ollut paras vastaanotto mitä ikinä. Kaikki on tosikivoja!” Ensimmäisten viikkojen aikana työnpäivät ovat kuluneet raportoidessa, toimeksiantojen parissa ja tutustumalla yhteiskumppaneihin, henkilökuntaan ja yleisesti Theronin maailman. ” Catering on aivan oma alansa. Minulla on paljon uusia asioita opeteltavana”.

Työssään Lehtonen vastaa operatiivisesta toiminnasta ja rekrytoinnista. Theronilla henkilökunnan vaihtuvuus on ollut vähäistä. Lehtonen painottaa rekrytoinnin merkitystä: ” Vaatii paljon löytää hyviä ihmisiä. Vetovastuuseen tarvitaan vahvoja työtekijöitä. Vahvan kanssa pärjää tuoreempikin, mutta kokematon työntekijä ei voi olla vetäjänä”.

Ihmiset inspiroivat Katriinaa: ”Tykkään ihmisistä paljon ja minulla on perusluottamus ihmisiin”. Asiakkaiden eteen hän tekee kaikkensa ja onnistuneen tilaisuuden päätteeksi on hienoa palkita henkilökuntaa. Henkilökohtaisesti hän ei kaipaa kiitosta, koska esimiesasemassa hän on tottunut työskentelemään itsenäisesti: ” Kiitän vuolaasti alaisia, ja minulle paras kiitos on se, kun saa olla ylpeä ihmisistään.”

Huumorilla pääsee pitkälle, nauraa Katriina. Kuvassa myös Tero Blom ja Katri Kärkkäinen.

Työn parhaita puolia on se, että saa suunnitella ja toteuttaa sekä näkee tuloksen: ” Olen tuloshakuinen ja tulosten analysoiminen on tärkeää. Olen myös kilpailuhenkinen. Tiskin takana otetaan välillä leikkimielinen kilpailu, kumpi myy enemmän”. Hyvä työilmapiiri on tärkeää, ja Katriina toteaa, että ”asiat tehdään hyvin, mutta huumoria saa olla mukana”.

Kuvat (c) Asta Karell

By |2018-09-19T15:29:12+00:00September 14th, 2018|Haastattelut, Ihmiset, Interviews, People, Theron|0 Comments

About the Author:

Larissa on opiskellut kirjallisuutta, viestintää ja taidehistoriaa Helsingin yliopistossa. Hänestä ruoka on yhtä yllätyksellistä kuin kulttuuri. Erityisen kiehtovia ovat raaka-aineiden muodot ja värit. - Larissa has a Master of Arts degree in literature. As it is, food is as important a part of human culture as any other art. Particularly fascinating are the forms and colours of the raw material, as they allow endless variations of display.

Uusimmat postaukset

Theron ja MRKTNG DAY 2019

Theron Catering toteuttaa MRKTNG DAY 2019 tapahtumaan uudenlaisen vastuullisen tapahtumacatering ratkaisun Theron Groupin cateringyksikkö on valittu vuoden tärkeimmän markkinointialan tapahtuman MRKTNG Day:n cateringkumppaniksi. Tapahtuman teema tänä vuonna on ”Do good with marketing” ja tapahtuma haluaa näyttää esimerkkiä muille tapahtumille myös vastuullisen cateringin saralla. Marketing Finlandin toimitusjohtaja Riikka-Maria Lemminki kertoo, että vastuullisemman cateringin on kokonaisuus, joka... Lue lisää →