Svenska Klubbenin ravintolapäällikkö esittäytyy: Kristian Meurman

By |2019-11-21T14:06:38+02:00November 21st, 2019|Haastattelut, Ihmiset, Interviews, People, Svenska Klubben|

Juttutuokion aikana Kristian kertoo musiikista ja sattumuksista ravintolamaailmassa. Svenska Klubbenin Peilisalin kulmassa on 120 vuotta vanha Steinway-flyygeli. Salia valaisee kristallikruunut ja pöydät on aseteltu arvokkaasti pitkiksi ja ryhdikkäiksi riveiksi. Pöytien päällä lepää valkoiset pöytäliinat. Reunimmaisen pöydän päässä istuu Kristian Meurman, Svenska Klubbenin ravintolapäällikkö.   Kristian Meurman lienee useimmille tuttu vuosien takaisesta Idols-kilpailusta ja siitä seuranneesta [...]

Lepuuttajan Lillin matkassa

By |2019-08-28T10:41:00+02:00August 24th, 2019|Haastattelut, Ihmiset, People, Yleinen|

Hermannin Rantatiellä sijaitsee Kalasataman kätketty helmi, lounasravintola Lepuuttaja. Jos ravintola ei ole entuudestaan tuttu, ei sinne vahingossa eksy. Vaikka alueella sijaitsee lukuisia lounasravintoloita, on Lepuuttajalla vakioasiakkaansa. Ravintolapäällikkö Lilli Masalin kertoo, että luottoasiakkaat tulevat Lepuuttajaan lounaalle Itäväylän sillan toiselta puolelta saakka. Ja asiakkaita on mukavasti, päivittäin keittiöstä lähtee neljästä viiteensataan lounasta. Lepuuttajan perusresepti on yksinkertainen: kotiruokaa, [...]

Sami Engström – Svenska Klubbenin keittiömaestro

By |2019-05-22T12:59:54+02:00April 18th, 2019|Haastattelut, Ihmiset, Interviews, People, Svenska Klubben, Theron, Yleinen|

Svenska Klubbenin rakennus on komistanut Kruunuhaan rantaa vuodesta 1901 alkaen. Insinööri Ossian Donner rakennutti jyhkeän rakennuksen kodiksi perheelleen, ja vuonna 1932 rakennus siirtyi Svenska Klubbenin haltuun. Nykyään ravintola Svenska Klubben toimii tilausravintolana. Komeasta rakennuksesta löytyy monipuoliset kokous- ja juhlatilat, joita on helmikuusta alkaen isännöinyt Theron Group. Tapaan Svenska Klubbenin keittiömestari Sami Engströmin rakennuksen tummanpuhuvassa ja [...]

Heikki Tuunanen – myynnin mestari

By |2019-05-22T13:04:38+02:00April 5th, 2019|Haastattelut, Ihmiset, Interviews, People, Yleinen|

Maanantaiaamuna tunnelma on varsin rauhallinen Theron Groupin toimistossa Unioninkadulla. Seesteisestä tunnelmasta huolimatta konttori on Theronin polttopiste, josta käsin ammattilaisista koostuva myyntitiimi myy noin 400 tilaisuutta vuodessa. Myyntipäällikkö Heikki Tuunanen kertoo, että parhaimmillaan hän myy viisitoista tilaisuutta viikossa. ”Myyn mitä tahansa”, Tuunanen nauraa ja tarkentaa heti perään myyvänsä `korkealaatuisia hyviä tilaisuuksia omissa sekä asiakkaiden tiloissa`. Ravintola-ala [...]

Estradilla Markku Manninen – Theron Catering keittiöpäällikkö

By |2019-01-25T07:50:58+02:00January 17th, 2019|Haastattelut, Ihmiset, Interviews, People, Yleinen|

Theron Cateringin pääkeittiön keittiöpäällikkö Markku Manninen kertoo kevään edustusmenusta ja siinä sivussa paljosta muustakin. Haastatteluhetkestä muodostuu tutkimusmatka eri maanosien ruokakulttuureihin.   Pitäjänmäen pääkeittiöltä lähtee vuosittain noin 2000 catering-tilausta erilaisiin juhliin ja tilaisuuksiin. Markku Mannisella on suuri rooli keittiöpäällikkönä ja vuosikymmenten kokemus ravintola-alasta. Kuinka kiinnostus ravintola-alaa kohtaan syttyi? 1970-luvulla alle 10-vuotias Manninen oli mukana äidin konditoriamyymälässä [...]

Theron kesätyöntekijän vinkkelistä

By |2018-07-19T12:17:43+02:00July 19th, 2018|Esitystekniikka (tykki ja/tai screen/tv), Haastattelut, Yleinen|

Tapaan myynnin kesätyöntekijä Mira Rossin, 20, Hietaniemen Baden Badenissa. Merellinen ravintola tarjoaa oivat puitteet haastatteluhetkelle. Taustalla kuhisee iloinen rantaelämä, kun istumme alas terassin värikkäille tuoleille. Myös Mira on värikäs persoona, sen huomaa heti. Puhe rönsyilee iloisesti, olemus on eläväinen ja keltainen kynsilakka loistaa kilpaa heinäkuun auringon kanssa. Helsinkiläinen Mira opiskelee Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa kauppatieteitä, ja [...]

Load More Posts

Uusimmat postaukset

Tapahtumavinkit alkuvuoteen 2020 ja vegaaninen herkkuresepti

Tilaisuuksien, kohtaamisten ja keittiön ammattilaiset kertoivat meille vuodenvaihteessa omia mietteitään ajankohdasta ja sen luomista mahdollisuuksista talvisiin aktiviteetteihin. Jutun lopussa keittiömestarimme paljastaa vegaanisen jälkiruokareseptinsä: Talkkunarahkaa kotimaisilla marjoilla. Kun nautimme talvisesta säästä, kaudet marjatkin tulevat tietysti pakkasesta!   Liisa Mutka, Theronin myyntipäällikkö ja aulapalveluiden esimies, on helmihäiden puolestapuhuja, kun kyse on keskitalven hienoimmista juhlista. ”Nykyisin kaunein talvi... Lue lisää →