Vapiskaa, ruokailijat! Theronin lounasravintolat muuttuvat taas Halloweenina kauhukeittiöiksi. Noidankattilat ovat kaivettu esiin varaston hämäristä nurkista ja hullu keittiömestari teroittaa lihakirvestään. Juhlapöytiä suunnitellaan meillä riemulla ja toteutetaan pilke silmäkulmassa. Mutta kaikkien keittiönkaapeista ei kuitenkaan löydy kuivuneita liskonhäntiä, hautuumaasta kaivettuja matoja tai vankityrmässä mädätettyjä perunoita. Ei hätää! Allekirjoittanut Halloween-intoilija jakaa kanssanne omat vinkkinsä, jotta tarjolla olisi juhlapäivään sopivat makupalat kepposella, Trick and Treat!

Ensinnäkin, mikä olisi juhla ilman juhlamaljaa? Kokkaillessa saattaa myös iskeä jano. Olipa kyseessä myrkkymalja tai noidanliemi, vaihtoehtoja on monenlaisia ja moneen makuun. Näillä vinkeillä voit muuttaa minkä tahansa virvokkeen nirsollekin monsterille tai kuivakurkkuiselle muumiolle mieluisaksi.
– Kun valmistat jääpaloja, lisää muottiin esim. radioaktiivisia matoja (tai karkkimatoja)
– Unohda oliivit, seivästä tikulla säilötty silmä (tai karkkisilmä) ja lisää cocktaillasiin
– Punainen väri toimii aina, oli se sitten mansikka- tai karpalomehusta
– Korvaa sitruunanviipale verigreipillä

Myönnettäköön, että Halloweenin ollessa suhteellisen uusi syy juhlaan pohjoisessa, on Amerikan mantereella pitkäaikainen kokemus kauhupyhän vietosta. Vaikka monessa marketissa on nykyään valikoima maahantuotuja Amerikan antimia, heille ikoninen Candy Corn on täällä harvan saatavilla. Sen sijaan voi tämän karkin inspiroimana helposti loihtia väriaineettoman jälkiruoan! Herkku onnistuu pinoamalla ananasta jälkiruokakulhoon tai tilavan lasin pohjalle ja lisäämällä päälle kerros appelsiiniviipaleita tai lohkoja. Viimeistellään kermavaahtokruunulla ja voilá: Hedelmäinen Candy Corn!

Jos jatkamme hedelmälinjalla, Halloweeniin kuuluu ehdottomasti myrkkyomenat. Mikäli omassa pihassa ei kasva myrkkyomenapuita, voitte loihtia omanne kuten Lumikin noitakuningatar kuolevaisten raaka-aineilla.

Ainekset:
6 omenaa
2,5 dl sokeria
1 dl vettä
¾ dl vaaleaa siirappia
Mustaa (tai punaista) elintarvikeväriä
Leivinpaperia

– Sekoita sokeri, vesi, siirappi ja pari tilkkaa elintarvikeväriä kattilassa. Laita kattila liedelle ja sekoittele seoksen lämmetessä.
– Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia, jolloin seosta ei tarvitse sekoitella.
– Tässä välissä työnnä esim. jäätelötikku omenaan tukevaksi varreksi. Toinen esteettinen vaihtoehto on huuhdeltu ja kuivattu oksa.
– Kun seos on valmis, ota kattila liedeltä ja anna sen hieman jäähtyä, jolloin seos paksuuntuu. Kasta ja kierrä omenat seoksessa, anna ylimääräisen seoksen valua takaisin kattilaan. Aseta omena leivinpaperille.
– Jos seos alkaa hyytyä liikaa, laita kattila hetkeksi takaisin liedelle.
Vinkki: Omenoiden karamellikuorrute jähmettyy nopeammin, jos asetat ne viileään (jääkaappiin tai esim. parvekkeelle).

Toinen ehdoton Halloween raaka-aine on tietenkin kurpitsa. Mikäli sen kaivertaminen koristeeksi ei riitä, myskikurpitsasta saa helposti loihdittua suolaisen piirakan. Lue aikaisemmasta postauksestamme ruis-kurpitsapiirakan resepti ja valmistusohjeet.

Tärkeintä teemajuhlissa on aina ajatus – ja tietenkin hauskuttelu. Saatuani käsiini itse Vlad Tepeksen isoäidin reseptin veriletuista, huomasin sen olevan lähes sama kuin mitä oma isoäitini meille tarjoili – tosin tietyt raaka-aineet poikkesivat toisistaan. Juhlavieraille voit tokaista hankkineesi ribsit ja jauhelihan Hannibal Lecterin lihapuodista, kalan olevan Bodom-järvestä ja vihannesten taas Maissilasten kasvispellosta. Hyviin tapoihin kuuluu kuitenkin varoittaa ruokailijoita siitä, että ruokaan on eksynyt sormi ja/tai varvas.

Perinnettä ylläpitäen, Theronin lounasravintoloissa on tänäkin vuonna katettuna Halloween-lounas tiistaina 31.10.2017. Kiirastulessa kärvennetyt broilerin koipireidet tyydyttävät hirveän nälän, tai miten olisi manalan nyhtöporsasta paholaisen majoneesilla? Hurjimmallekin monsterille maistuu jälkiruokapöydän mädät munkit. Voit katsoa mitä kauheuksia ja hulluuksia on tarjolla sinua lähimmässä lounasravintolassa Theron Eat&Work verkkosivuilta viikolla 44. Tervetuloa vuoden hullunkurisimmalle lounaalle!