Jotkut ovat aloittaneet lähtölaskentaa jouluaattoon vuoden ensimmäisten lumipyryjen myötä. Toiset meistä ovat laskeneet pimeneviä öitä toiseen pyhäinjuhlaan: Halloween.

Halloweenin lähestyessä, ravintolan lukitusta varastosta on jo muutaman päivän kuulunut tasaisesti tihenevää koputusta, pahanenteistä hykertelyä ja raapimisen ääniä. Hullu keittiömestari on ehtinyt vuoden kestäneessä vankeudessaan laatia kieroutuneessa mielessään juhlamenua. Taannoin hukkunut kalamies toimittaa kalat, tärähtänyt teurastaja lihat ja kirottu variksenpelätin laatikollisia kasviksia maissilasten pelloilta. Ainekset pilkotaan nimeltä mainitsemattoman sarjamurhaajan suosittelemalla veitsisetillä. Lämminruoka valmistetaan joko helvetintulella paistettuna tai sankalla sumulla höyrytettynä. Keitot kiehautetaan tietenkin perinteisesti noidan sysimustassa kattilassa. Päätön hovimestari ja kahdeksanjalkainen tarjoilija odottavat jo innoissaan, että saavat kutsua ruokailijat nauttimaan aivan hirvittävää – sangen kauhistuttavaa! – Halloween-teemaista lounasta.

Halloween-herkkujen valmistaminen ei tosin aina vaadi ostosreissua Tuonelan marketissa tai keittiön sotkemista kauhuleffan verilöylyn veroiseksi. Aloitetaan Halloweenin symboliksi muodostuneesta kurpitsalyhdystä. Kuka oikeasti jaksaa tyhjentää ja kaivertaa kokonaista kurpitsaa? Ja miten sellaisen sitten syö? Kelpo ruoka-aineen haaskaus, se vasta kauhistuttavaa olisikin!

Tähän löytyy kelpo vaihtoehto: Täytetyt paprikalyhdyt.

Valitse paprikat niin, että pohja on suhteellisen tasainen ja näin kasvis pysyy pystyssä. Sen enemmän ympärysmittaa paprikassa, sen parempi, helpottaen virnistävän / hymyilevän / sahahampaisen suun kaivertamista. Leikkaa varrellinen pää pois ja poista siemenpesä paprikan sisältä. Voit käyttää irti leikattua osaa koristeellisena kantena.
Vaihtoehtoja on monia! Voit käytä paprikalyhdyt syötävinä kulhoina dippivihanneksille, yhdistellen värejä ja muotoja. Voit täyttää paprikat mielesi mukaan (esim. jauhelihalla ja fetalla) ja kypsentää ne uunissa.

Jos kurpitsa on mielestäsi ehdoton osa Halloween-juhlapöytää, lue aikaisemmasta postauksestamme ruis-kurpitsapiirakan resepti ja valmistusohjeet.

Toinen helppo ja nopeasti valmistuva tarjottava on oivallinen, jos iskee valinnan vaikeus makea ja suolaisen välillä: Popcornpallot – suolaista ja makeaa jokaisessa puraisussa. Valmistus on tahmaista, mutta hauskaa!

Ainekset:
1 pussillinen mikropopcornia (n. 2 litraa valmista popcornia)
60g voita
300g pieneksi pilkottua vaahtokarkkia

Valmistus:
– Valmista popcorni mikrossa ohjeen mukaan ja kaada valmiit popcornit tilavaan kulhoon, poimien pois mahdolliset jämäjyvät.
– Sulata voi kattilassa ja lisää pieneksi pilkotut vaahtokarkit.
– Hämmennä seos miedolla lämmöllä, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet ja seos on tasainen.
– Kaada seos popcornien päälle ja sekoita.

Näiden askelten jälkeen voit itse päättää, millaisen lopputuloksen tahdot. Voit esimerkiksi:
– Voit lisätä seokseen karkkeja, väriaineita tai jopa suklaata.
– Peittää pelti leivinpaperilla ja levittää tahmaseos tasaisesti. Seoksen jäähdyttyä, voit leikata sen paloiksi.
– Muotoile käsin palloja ja laita ne leivinpaperille asettumaan. Vinkki: Voitele kämmenesi pienellä määrällä voita, niin tahmaseos ei tartu niin pahasti käsittelyssä.
– Voit myös sievästä pallot puikolla (suosituksena puinen jäätelöpuikko) ja asettaa seisten kuppiin asettumaan.
– Allekirjoittanut suosii makea-suolaista versiota, lisäämällä (anteliaan) lorauksen suolaista kinuskikastiketta. Onhan oranssi yksi Halloweenin väreistä!

Jos on perso makealle, tai iski verenhimo— siis jano, lue aikaisemmasta postauksestamme lisää vinkkejä ja reseptejä Halloween-kesteihin.

Jo perinteeksi muodostunut Halloween-lounas on tänäkin vuonna katettuna Theronin lounasravintoloissa keskiviikkona 31.10.2018. Helvetin tulessa kypsennettyä porsaan sisäfileetä alla diavola tyydyttävät jo monsterimaisen nälän, tai miten olisi kirotun metsän sieniohrattoa hunajapaahdetuilla juureksilla? Voit katsoa mitä kauheuksia ja hulluuksia on tarjolla sinua lähimmässä lounasravintolassa Theron Eat&Work verkkosivuilta viikolla 44. Tervetuloa vuoden hullunkurisimmalle lounaalle!