Mitä mainiointa maanantaita. Se on taas polkaistava viikko käyntiin tärkeimmällä hetkellä. Eli lounaalla. Nyt kyllä kelpaakin, sillä olin viikonloppuna maailman hurmaavimman Rita Engelhardtin mielettömän upeissa 70-vuotisjuhlissa Bistro Badenbadenissa Hietsussa. Jos minä osaan ja pystyn nauttimaan ja järjestämään lähellekään vastaavanlaisen tunnelman ja juhlan, kun se aika koittaa, tiedän osuvani maaliin.

Tunnelman takasivat mieletön pianisti Hessu ja gaykuorojen ehdoton ykkönen Out´n Loud.  Näistä kuvista ja tunnelmista lisää seuraavassa bloggauksessa.

Tänään päätin nauttia lounaani Theronin Eat&Work mestassa Porkkalankatu kolmessa. Paahdettu paprikakeitto veti kieleni solmuun, se oli niin hyvää, etten meinannut ehtiä niellä, kun seuraava lusikka oli jo tyrkyllä.

Pääruoaksi kasasin aimo keollisen gruusialaista kaali-kasvisvuokaa. Vaikka valitsin kasviksen, en voi olla pohtimatta, josko se olisikin höystetty vaikkapa heinäsirkoilla tai jauhomadoilla. Aivan mahtavaa, että Suomi ottaa kerrankin nopeita pyrähdyksiä hyönteissyömisasiassa. Maaseudun tulevaisuus uutisoi ilahduttavasti aiheesta: Suomi hyppää hyönteisten elintarvikekäytön etulinjaan – Kurikkalaisen viljelijän sikala muuttuu sirkkalaksi

Suoraan kopioidakseni kyseistä artikkelia: ”Kukaan ei ollut varautunut näin suoranaiseen ja nopeaan muutokseen”, sanoo Finsect Oy:n perustaja Lauri Jyllilä.

Sikatiloja muutetaan nyt sirkkatiloiksi. Se on mahtava asia. Mutta samalla kantautuu myös juttua sikatiloille valonpilkahduksia Kiinasta. 12 vuoden ponnistelujen jälkeen suomalainen possu pääsee viimein kiinalaisten lautasille, joskin asiaan liittyy penis.

Hesari kirjoitti tästä eilen: Näin aukesi miljardien eurojen markkina – Suomesta saa vihdoin viedä sianlihaa Kiinaan…

– Ja nyt onkin tuttuun tapaan ansaitun ruokalevon aika. Maittavia lounaita koko viikoksi!

Lounaslista viikolle 39

Maanantai:
Paahdettua paprikakeittoa M/G
Gruusialaista kaali-kasvisvuokaa L/G
Sitruunavoilla kuorrutettua turskaa ja omena-fenkolislaw L
Kebabhöystöä ja riisiä M/G, Jogurttikastiketta L/G

Tiistai:
Kantarellikeittoa ja juustotoastia L
Kasvis-sieniwokkia M
Lohta ja kasviksia mausteisessa inkiväärikastikkeessa M/G, Paistettuja nuudeleita M
Yön yli haudutettua porsaanniskaa omena-pekonikastikkeessa ja syysjuureksia L/G
Mustaherukkarahkaa L/G

Keskiviikko:
Kasvis-gulassikeittoa ja vaahdotettua smetanaa L/G
Punajuuri-vuohenjuustolettuja ja rakuunakastiketta L
Rapukastikkeella gratinoitua kampelaa L/G
Härkää Stifado ja Välimeren valkosipuliperunoita M/G
Porkkanakakkua L

Torstai:
Keltaista kasvissosekeittoa L/G
Juustoisia kasvispyöryköitä ja harissajogurttikastiketta L/G
Tonnikala-basilikalasagnea L
Lihapyöryköitä ruskeassa kastikkeessa ja paistinperuoita L
Päärynä-toscapaistosta ja vaniljakastiketta L

Perjantai:
Siskonmakkarakeittoa L/G
Kalaa ja äyriäisiä Bouillabaisse ja riisiä M/G
Corn flakes -kuorrutettua kanaa L, Perunamuhennosta ja pippurikastiketta L/G
Syksyistä sienipiirakkaa L

PORKKALANKATU 3 / BUFFETLOUNAS 9,70 €
Hinta sisältää ruokajuomat, salaattipöydän, useita lämpimiä ruokia ja kahvin.
Deli-lounas 9,70 € sisältää delisalaattipöydän, kasvisruuan, ruokajuoman ja kahvin.
**Jälkiruoka sisältyy hintaan tiistaista torstaihin.
Kaikki maitopohjaiset tuotteet on valmistettu vähälaktoosiseen maitoon.

  • Lounas klo 10.30–13.30
  •  020 787 9730
  •  porkkalankatu3(a)theroncatering.fi
  •  ilmainen Wi-Fi
  •  myös Delipöytä

Muita Theronin Eat&Work meastoja ja listoja löydät täältä