Kurssi kohti Isosaarta

Vuonna 2012 perustettu Suomen Saaristokuljetus isännöi reittiliikennettä Helsingin edustan saaristossa. Uusin kohde on ulkosaaristossa sijaitseva Isosaari. Aikaisemmin sotilaskäytössä ollut saari avattiin viime kesänä yleiseen virkistyskäyttöön. Suomen Saaristokuljetuksen toimitusjohtaja Tomi Ståhlbergin mukaan Isosaari on ulkosaariston kohteista ylivoimaisesti ykkönen: ” Se on kätketty helmi”.

Luonto ja historia yhdistyvät kiehtovasti Isosaaressa. Kulttuurihistoriallisesti merkityksellinen kohde on ollut 1600-luvun puolivälistä alkaen sotilassaari. Linnakesaaren värikkääseen historiaan on mahdollista tutustua opastetuilla kierroksilla.

Puistomainen luonto, metsäalueet, kalliot ja hiekkarannat houkuttelevat nauttimaan monipuolisesta luonnosta. Luontoelämysten ohessa saaresta löytyy Ståhlbergin sanoin `huippuhyvät` palvelut. Saaressa on vierasvenesatama, telttailualue, majoitusmahdollisuus hotellilaivassa, golfkenttä ja ravintola.

Ravintolapalveluista vastaa Theron Catering. Ravintola Upseerikerho palvelee asiakkaita talvikautena viikonloppuisin ja kesällä se on avoinna päivittäin. Terassilta käsin aukeaa kenties yksi Helsingin upeimmista merimaisemista. Upseerikerho toimii myös tilausravintolana, jonka lisäksi juhlia voi järjestää saaren toisessa juhlatilassa, Rikaman Salissa. Persoonalliseen tilaan mahtuu peräti 200 henkilöä.

Hakijoita Isosaaren ravintolayrittäjäksi oli runsaasti. Ståhlberg kertoo, että saareen haluttiin ravintoloitsija, joka ymmärtää kohteen merellisyyden päälle. Theronin juhla- ja kokoustiloista Baden Baden, Villa Haka sekä Villa Andania sijaitsevat meren rannalla ja Theronilla on pitkä kokemus illallisristeilyjen toteuttamisesta. Lisäksi valintaan vaikutti Theronin saama hyvä asiakastyytyväisyys. ”Yhteistyö on erinomaista”, kehuu Sthålberg.

Theronin kannalta Upseerikerho on toimiva kohde. Koska kyseessä on armeijan käytössä ollut keittiö, siellä on erittäin hyvät pakkaset ja käytännölliset tilat. Kuormat toimitetaan tukusta aluksella rantaan, ja siitä pakettiauton kyydissä varastoon. ”Homma toimii kuin nakutettu”, kuittaa Theronin markkinointijohtaja Katri Kärkkäinen.

Ståhlberg kertoo, että yleisö on löytänyt Isosaaren hyvin. ”Viime kesänä pääsimme tavoitteisiin, ja Theronin kautta haemme lisää kasvua”. Ensi kesänä kauppatorilta on päivittäin kahdeksan lähtöä Isosaareen.

Parhaillaan käynnissä on kesätilaisuuksien myynti. ”Kiinnostus on kovaa. Odotan itse innokkaasti jo kesää”, naurahtaa Ståhlberg. Kesä on sesonkiaikaa, mutta talvisen saaren tunnelma on erityinen. ”Silloin hiljaista ja luonto on villiä. Jo matka jäiden halki on erikoinen kokemus. Isosaari on upea paikka talvella”.

 

Isosaaren pääsiäinen, vappu ja äitienpäivä ovat myynnissä. Katso tarkemmat tiedot kelloajoista, menuista ja hinnoistä täältä.

 

 

Kuvat (c) Jarmo Nieminen

By |2018-03-23T15:54:41+00:00March 23rd, 2018|Haastattelut, Interviews, Isosaari, Theron, Yleinen|0 Comments

About the Author:

Larissa on opiskellut kirjallisuutta, viestintää ja taidehistoriaa Helsingin yliopistossa. Hänestä ruoka on yhtä yllätyksellistä kuin kulttuuri. Erityisen kiehtovia ovat raaka-aineiden muodot ja värit. - Larissa has a Master of Arts degree in literature. As it is, food is as important a part of human culture as any other art. Particularly fascinating are the forms and colours of the raw material, as they allow endless variations of display.

Uusimmat postaukset

Kymmenen hyvää syytä tutustua Svartholman merilinnoitukseen

1. Helppous. Svartholman merilinnoitus ja Bistro Svartholm sijaitsevat Loviisan edustalla. Reittialus vie matkustajat Loviisan laivasillalta puolessa tunnissa saareen. Matkan aikana voi rentoutua ja katsella kauniita merimaisemia. Myös koirat ovat tervetulleita laivaan. Saaressa on vierasvenesatama, joten sinne pääsee toki myös omalla veneellä. 2. Kotimaista matkailua. Kotimaan matkailun suosio on kasvussa ja Svartholman linnoitus on mitä eksoottisin kohde.... Lue lisää →