Theron on laajentanut toimintaansa uuteen suuntaan tapahtumatuotannon puolelle. Theron Events on yhtiön oma yksikkö, joka tarjoaa tapahtumia yksityishenkilöille ja yrityksille. Eventsiä johtaa tuottaja Jatta Salminen. Salminen on oikea henkilö tehtävään, sillä hänellä on pitkä työkokemus tapahtuma-alasta ja vankka näkemys siitä, kuinka Theron Events käynnistetään. Salmisen vahvuutena on suurten kokonaisuuksien hallinta. Tehokkaalla tapahtuma-alan ammattilaisella pysyy langat käsissä.

Theronin myynti- ja markkinointijohtaja Katri Kärkkäinen kertoo, että tapahtumayksikön perustamista mietittiin parin vuoden ajan. Lopullinen sysäys uuteen suuntaan tuli kattavan asiakastutkimuksen tuloksena: Theron Eventsille oli selkeästi kysyntää. ” Halusimme tuoretta ja kunnianhimoista ajattelua tapahtumatuotantoon. Siksi valitsimme Jatan vetämään Eventsiä”, kertoo Kärkkäinen.

Salminen on ollut tapahtuma-alanjärjestö MPI:n hallituksessa kehittämässä järjestön toimintaa, ja jo opiskeluaikana hän oli MPI:n jäsen. Järjestön tärkeyttä Salminen painottaa: ”MPI on tärkeä verkostoitumisen kannalta. Siellä tapaa alan ihmisiä.” Yhdistyksen kautta Salmisen tie kulki myös Theronille. Theronin brändi ja lounasravintolat olivat hänelle entuudestaan tuttuja. Katri Kärkkäisen kanssa Salminen löysi heti `yhteisen ajatuksen` Eventsin toiminnasta.

Salminen on nauttinut aina asioiden suunnittelusta ja juhlien ja matkojen järjestämisestä, joten tapahtuma-alasta hän löysi itselleen luontevasti ammatin. Alan kehittäminen motivoi Salmista. Tapahtuma-alan arvoa ei Suomessa vielä täysin tunnusteta, ja sen eteen hän tekee mielellään töitä. Toisaalta monipuolinen ala on nuorten keskuudessa suosittu.

Kun digiaika toi tullessaan webinaarit ja verkkokohtaamiset, ajateltiin ajankäytön tehostamista. ”Kuitenkin juuri ihmisten kohtaaminen on arvokasta aikana, jolloin kaikki on verkossa. Tapahtumien kautta syntyy unohtumattomia elämyksiä ”, sanoo Salminen ja siteeraa seuraamansa tapahtuma-alan vaikuttajan mottoa: ”Tapahtumien avulla voi tuoda yhteen ihmisiä, jotka eivät muuten kohtaisi”.

Uusi työ ja kollegat innostavat Salmista ja tällä hetkellä työpäivät kuluvat jo tuotantojen parissa: ”Kesän aikana laitoimme perustukset kuntoon ja nyt rakennamme täydellä teholla. Eventsillä on tuotantoja hyvin jo menossa, ja koko ajan tulee lisää toimeksiantoja. Olemme tapahtumien ytimessä”. Hyvä ja toimiva työtiimi on kaiken perusta. ”Kaikki ovat tekijätyyppejä. Suunnittelemme intohimolla asiakkaille tapahtumakokonaisuuksia! ”

Theronilaiset ovat innoissaan uudesta tapahtumayksiköstä. Kuvassa: Stefanie Liljendal laskutuksesta, Mira Rossi ja Heikki Tuunanen myynnistä.

Theron Eventsin mahdollisuudet tapahtumatuotannon saralla Salminen näkee vahvana. Theronilla on hyvä brändi, asema ja historia: ”Theronilla on 25 vuoden kokemus cateringista. Sitä kautta on nähty monenlaisia tapahtumia. Tapahtumapuolella todella tärkeä tekijä on se, että on oma catering. Ruoka on tapahtumien keskeinen osa.”

Mikä tapahtumissa sitten kiehtoo? Salminen kertoo, että inspiroivinta työssä on se, kun näkee H-hetken. Kaikki se, mitä on suunniteltu ja luotu yhdessä, muodostavat eheän kokonaisuuden.
” Rakastan pieniä yksityiskohtia. Koen, että pienimmät asiat voivat olla kaikkein tärkeimpiä. Hyvä tapahtuma on kuin polku. Kaikki yksityiskohdat, kuten taustamusiikki ja somistus, on mietitty tarkkaan. Onnistunut tapahtuma on kaikkien osatekijöiden summa”.

Kuvat: Asta Karell