Keväinen suklaamoussekakku

Suklaamoussekakku on nopea ja helppo valmistaa. Tämä resepti sopii loistavasti kevään juhliin ja rientoihin, tai vaikkapa makeaan hemmotteluhetkeen.
Suklaamoussekakkua varten tarvitset seuraavat raaka-aineet: tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 54−70 %), vispikermaa, valmiin kakkupohjan ja appelsiinihilloa tai marmeladia.
Tällä ohjeella valmistat 1−2 kakkua riippuen kakun korkeudesta. Kakkuvuoan halkaisija on 24 cm.

Suklaamoussekakku
Tummaa suklaata 500g
Vispikermaa 12,5 dl
Valmis kakkupohja
Appelsiinihilloa tai marmeladia

Valmistele irtokakkupohja leikkaamalla pohjan kokoinen pyöreä leivinpaperi vuoan pohjalle sekä reunojen korkuinen suikale, joka laitetaan kiertämään irtokakkupohjavuoan reunoille. Paperin saa kiinnittymään kätevästi, kun kastelet talouspaperia ruokaöljyssä ja pyyhkäiset reunat ennen kuin asettelet leivinpaperin paikoilleen.

Nyt aloitetaan kakun valmistus. Leikkaa valmiista kakkupohjasta kakkuvuoan pohjan kokoinen pyöreä pala. Laita se irtokakkupohjavuoan pohjalle, ja levitä pohjan päälle ohut kerros appelsiinihilloa tai marmeladia. Laita suklaa kulhoon hiljalleen kiehuvan vesikattilan päälle.

Vatkaa 1 litra vispikermaa löysähköksi kermavaahdoksi. Laita 2,5 dl vispikermaa kattilaan ja lämmitä, mutta älä kiehuta. Kun suklaa on sulanut, yhdistä sulatettu suklaa ja lämmitetty vispikerma. Sekoita hyvin. Seuraavaksi ota puolet vatkatusta kermavaahdosta, ja kääntele se varovasti suklaamassan sekaan. Lisää loput vispikermasta suklaamassaan.

Laita suklaamassa vuokaan ja tasoittele pinta tarvittaessa. Jos haluat kakun nopeasti tarjolle, niin laita se pakastimeen muutamaksi tunniksi. Muutoin anna suklaamoussekakun levätä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Ota kakku pois renkaasta, ja koristele se mielesi mukaan. Kakun saa koristeltua nopeasti ja helposti siivilöimällä kaakaojauhetta pintaan. Koristeluun voi käyttää marjoja, keksejä tai suklaata: vain mielikuvitus on rajana.

Mukavaa kevään odotusta leipomisen merkeissä!


Teksti: Aki Järveläinen

Aki Järveläinen työskentelee keittiömestarina Theron Eat&Wrok Neilikkatien ravintolassa.

By |2017-04-26T14:31:11+00:00April 26th, 2017|Food, Recipes, Reseptit, Ruoka|0 Comments

About the Author:

Uusimmat postaukset

Sami Engström – Svenska Klubbenin keittiömaestro

Svenska Klubbenin rakennus on komistanut Kruunuhaan rantaa vuodesta 1901 alkaen. Insinööri Ossian Donner rakennutti jyhkeän rakennuksen kodiksi perheelleen, ja vuonna 1932 rakennus siirtyi Svenska Klubbenin haltuun. Nykyään ravintola Svenska Klubben toimii tilausravintolana. Komeasta rakennuksesta löytyy monipuoliset kokous- ja juhlatilat, joita on helmikuusta alkaen isännöinyt Theron Catering. Tapaan Svenska Klubbenin keittiömestari Sami Engströmin rakennuksen tummanpuhuvassa ja... Lue lisää →