Theronilla työskentelee monenlaisissa työtehtävissä hyvin erilaisia ihmisiä, ja yhden arki ei välttämättä ole toiselle lainkaan tuttua. Kävin tapaamassa Theron Cateringin ravintolatoimenjohtajaa Essi Mäentakaa saadakseni paremman käsityksen hänen toimenkuvastaan. Lue lisää Essin vauhdikkaasta arjesta alta.

Hei Essi! Mitä haluaisit kertoa työstäsi Theronilla?
Olen ollut kolme vuotta ravintolapäällikkönä lounasravintola Lepuuttajassa Rantatie Business Parkissa. Nyt uutena toimenkuvana toimin ravintolatoimenjohtajana ja vastaan lounasravintoloiden operatiivisesta toiminnasta. Osa työstä on hallinnollista ja osa käytännön työtä.

Mitä sisältyy tyypilliseen työviikkoosi?
Olen kolmena päivänä viikossa ravintola Lepuuttajassa ravintolapäällikön työtehtävissä eli vastaan esimiestehtävistä, asiakaspalvelusta, lounaan esillepanosta sekä yhteydenpidosta asiakkaisiin ja yhteistyökumppaneihin. Kahtena päivänä hoidan lounasravintoloiden markkinointia ja mainontaa, brändin toteuttamista, asiakasseurantaa, kampanjoiden sekä myyntitapahtumien suunnittelua ja toteutusta ynnä muuta.

Mistä erityisesti pidät työssäsi?
Pidän etenkin vaihtelevista työtehtävistä sekä siitä, että saan työskennellä ihmisten ja ruoan parissa. Asiakaskontaktit ovat yksi tärkein sekä mieluisin osa työtäni.

Kauanko olet kaiken kaikkiaan ollut alalla?
Olen ollut alalla kymmenen vuotta ja risat. Valmistuin ravintolakoulu Perhosta ravintolakokiksi vuonna 2004 ja Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta Restonomiksi vuonna 2010. Ravintola-alalla olen työskennellyt useissa erilaisissa työtehtävissä keittiön ja salin puolella, niin yrittäjänä kuin työntekijänä.

Kerro, mistä erityisesti pidät ravintola-alassa?
Ravintola-alan positiivisin puoli on sen sosiaalisuus. On hienoa, kun saa olla päivittäin tekemisissä erilaisten yhteistyökumppaneiden, asiakkaiden sekä oman työtiimin kanssa.

Entä mitä koet haastavana?
Työntekijän näkökulmasta alan hektisyys ja fyysisyys sekä tietyissä toimenkuvissa epäsäännölliset työajat asettavat omat haasteensa. Ravintola-alalla tilanteet elävät koko ajan ja nopeat muutokset ovat arkipäivää, joten niihin on myös pystyttävä reagoimaan viipymättä. Toisaalta nopea tempo ja fyysisyys ovat tärkeä osa tätä alaa, joten osaan kyllä nauttia, kun pääsen tekemään duunia korkealla sykkeellä ja sata lasissa.

Mikä on paras muistosi tältä alalta?
Ravintola-alalta on paljon mukavia muistoja: Erilaisista tilaisuuksista, tyytyväisistä asiakkaista, ajasta työkavereiden kanssa sekä onnistumisista ja odotusten ylittämisen hetkistä. Erityiset asiakaspalautteet jäävät mieleen, kuten kaupungin vilinässä saatu spontaani halaus ja kiitos elämänsä parhaasta päivästä morsiamelta vuosien takaisista häistä, joita olimme järjestämässä.

Miten kuvailisit Theron Cateringiä työpaikkana?
Tässä yrityksessä on niin hienoa jengiä töissä ja paljon ammattitaitoa, joten on ilo olla osa tätä tiimiä. Olen myös ylpeä siitä, että meillä on ravintola Lepuuttajassa todella hyvä ryhmähenki ja yhteisöllisyys, jonka uskon näkyvän myös asiakkaille ja yhteistyökumppaneille.

Mitä teet vapaa-ajallasi?
Vietän melko aktiivista elämää; juoksen, pyöräilen ja käyn kuntosalilla. Tykkään myös hyvästä ruuasta ja viineistä sekä matkustelusta. Seuraavaksi suuntana on Kalifornia ja Napa Valleyn viinialueet.

Käytkö itse usein ravintolassa syömässä?
Syön noin kerran viikossa ulkona, usein etnisessä ravintolassa. Kerran kuussa käyn syömässä ulkona pitkän kaavan mukaan tai sunnuntaibrunssilla.

Millaista ruokaa laitat kotona?
Arkisin teen treeniä tukevaa ruokaa eli syön paljon kasviksia, lihaa ja kalaa. Arkiruokani ovat helppoja kotiruokia ja pyrin valmistamaan suurimman osan ruuistani itse. En syö juurikaan eineksiä lukuun ottamatta Saarioisten rusinatonta maksalaatikkoa, se on herkkueines. Viikonloppuisin voi löysäillä ja syödä sushia sekä irtokarkkeja.

_MG_0037 -1

English summary:
Theron employs many different kinds of people with varying job descriptions, and what is completely normal to one person may be unfamiliar to another. I met with Theron Catering’s director of restaurant operations, Essi Mäentaka in order to find out more about her everyday life. Essi works three days a week as the restaurant manager at Hermannin Rantatie, and two days a week she handles all Theron restaurants’ marketing, branding and sales tracking. She has been in the restaurant business in varying positions for over a decade, and feels that customers are what essentially make the business so gratifying. In her spare time Essi leads a very active life but also enjoys going out for dinner every now and then.