Hermannin Rantatiellä sijaitsee Kalasataman kätketty helmi, lounasravintola Lepuuttaja. Jos ravintola ei ole entuudestaan tuttu, ei sinne vahingossa eksy. Vaikka alueella sijaitsee lukuisia lounasravintoloita, on Lepuuttajalla vakioasiakkaansa. Ravintolapäällikkö Lilli Masalin kertoo, että luottoasiakkaat tulevat Lepuuttajaan lounaalle Itäväylän sillan toiselta puolelta saakka. Ja asiakkaita on mukavasti, päivittäin keittiöstä lähtee neljästä viiteensataan lounasta. Lepuuttajan perusresepti on yksinkertainen: kotiruokaa, joka on silloin tällöin höystetty etnisellä twistillä.

Ravintolan suosion salaisuus piilee hyvän ruoan lisäksi myös hyvässä asiakaspalvelussa. Lounaan ajan Lilli on itse kassan takana ja asiakkaat ovat tulleet tutuksi. Lilli muistaa, kuka on kasvissyöjä ja kenellä on allergioita. Asiakkaat arvostavat, kun erityistoiveet huomioidaan.

Ravintolassa on tarjolla monipuolinen aamiainen ja lounaalle voi suunnata grillin puolelle Nya Fendareen nauttimaan à la carte-listan antimia. Menun on Lilli laatinut, ja herkkuja tulvivaa ruokalistaa ei ole suotavaa lukea, jos ei ole mahdollista poiketa Kalasatamaan lounaalle. Kevyempi lounasvaihtoehto on delisalaatti. ”Nyt on havaittavasti selkeä nousu”, kertoo Lilli kasvisruoan kasvaneesta suosiosta.

Ravintolapalveluiden lisäksi Lepuuttajasta löytyy kattavat kokoustilat. Lilli esittelee meriaiheisesti nimetyt ja sisustetut modernilla tekniikalla varustetut neuvotteluhuoneet. Kiireiset kokoustajat voivat tilata lounaan neuvotteluhuoneeseen. Kesken esittelykierroksen talon sisäinen asiakas huikkaa `rouva johtajaa`, ja Lilli selvittää tilanteen jämäkästi. Esittelykierros jatkuu, ja Lilli kertoo, että ravintolasali toimii myös juhlatilana. Kesällä on tiedossa muutamat häät, jotka tanssitaan Lepuuttajassa.

Nya Fendare soveltuu myös erilaisiin juhliin.

Kun Lillillä oli takana kymmenen vuoden työrupeama erilaisista ravintolatöistä, tuntui siltä, että on aika tehdä jotain muuta. Silloin työpaikka löytyi Theronilta. Aluksi hän oli kiertävä aulapalvelutyöntekijä Theronin eri asiakaskohteissa.

Lilli empi ensin, kun Tero Blom tarjosi hänelle ravintolapäällikön paikkaa Lepuuttajassa kolmisen vuotta sitten. ”Mutta kannatti tulla, sillä on ollut tosi kivaa. Parasta työssä on se, että tämä on iso talo ja jokainen päivä on erilainen. Siitä huolimatta työpäivään kuuluu tietyt rutiinit”.

Ravintolapäällikön työnkuva on monipuolinen ja Lepuuttajan palveluiden laajeneminen tuo variaatiota työhön. Hallinnollisiin töihin kuluu runsaasti aikaa, ja lisäksi Lilli on myös salissa, kassalla ja hoitaa kokoustarjoiluita. Työpäivät saattavat venyä pitkäksi, mutta tukena on hyvä tiimi ja yhteistyötä tehdään myyntiosaston kanssa. ”Firman sisällä on hyvä meno”, toteaa Lilli.

”Firman sisällä on hyvä meno”, toteaa Lilli.

Vapaa-aika kuluu vauhdikkaissa merkeissä. Esiintyminen ja kilpaileminen ovat Lillin mieleen, ja aikaisempi harrastus bikini fitness on vaihtunut katutanssilajeihin. Dance Hall, twerkkaus ja reggaeton pitävät hänet kiireisinä. Treenejä on viidesti viikosta, mutta kesällä on taukoa ja se on liikunnallisen ravintolapäällikön mielestä hieman harmillista. Tuoreessa muistissa on Kulttuuritalolla toukokuussa järjestetty Show of the Year -kisa, josta oma tiimi nappasi pokaalin.

Työntekoon esiintymisestä nauttiva Lilli suhtautuu kunnianhimoisesti: ”Kyllä tämä paikka sen verran omalta tuntuu, että töitä teen intohimoisesti”.

 

Ravintola Lepuuttaja, Rantatie Business Park, Hermannin rantatie 8

Lounas klo 10.30-13.30

puh. 0207879745
email. lepuuttaja(a)lindstrominvest.fi
Kuvat: Asta Karell