Lokakuiset häät Tenalji von Fersenissä

Kun vuotta ennen häitä aloimme suunnitella juhlaa puolisoni kanssa, päätimme heti kääntyä Theron Cateringin puoleen. Olin itse ollut juhlissa, joiden tarjoilusta Theron Catering oli vastannut ja sekä ruoan että palvelun laatu teki minuun aikoinaan vaikutuksen. Emme siis häitä suunnitellessa edes pyytäneet tarjouksia muualta.

Ensimmäisessä alustavassa suunnittelutapaamisessa kävimme läpi häiden peruspalikat (vierasmäärä, paikka, ajankohta). Lisäksi kerroimme erityistoiveistamme tarjoiluja varten. Toivoimme, että ainakin pääruoka tarjoiltaisiin pöytiin. Koska henkilökuntaa piti siis varata tarpeeksi jo tuota yhtä pöytiintarjoilua varten, päädyimme siihen, että kaikki ruoka tarjoiltaisiin pöytiin.

sonja_tomi_isot-1101

Ruokaa varten meillä oli kaksi toivetta: että tarjolla oleva liha olisi joko riistaa tai kalaa ja että kasvisruokailijoille tehtäisiin myös kunnollinen menu. Kun tarjoaa illallisen lähes sadalle hengelle, kulutusvalinnoilla on merkitystä. Catering ei ainoastaan ottanut pyyntöämme mukisematta vastaan, vaan oli siitä aidosti innoissaan. Asiakkaana en kokenut oloani lainakaan vaikeaksi näiden toiveiden kanssa, koska osaava henkilökunta ryhtyi heti ideoimaan ja saimme nopeasti menuehdotuksen. Ennen häitä lähetin cateringille istumajärjestyskartan, johon olin värikoodannut erikoisruokavaliot ja kasvisruokavalion valinneet vieraat. Suosittelen tätä muillekin hääpareille, koska se vähentää sekaannusten määrää. Meillä niitä ei ollut lainkaan.

Ensimmäisen tapaamisen jälkeen vierailimme Theronin luona kahdesti: ensin maistamassa pääruuan ja sitten maistamassa kakun. Kaikki oli herkullista. Menuehdotuksessa oli otettu huomioon toiveemme ja se oli räätälöity syyshäiden teemaan sopivaksi. Ruokailu aloitettaisiin alkupalalajitelmalla, jatkettaisiin yrttivaahdotetulla mustajuurikeitolla, välissä nautittaisiin palet cleanserinä mustaherukkasorbettia ja pöytiin tarjoiltava osio päättyisi pääruokaan, joka olisi joko saksanhirvifilee ja villisikamakkara tai kikherne-manchegojuustotorni. Jälkiruuaksi tarjottava hääkakku aseteltaisiin juhlatilan reunaan omalle pöydälleen, jossa hääpari voisi leikata sen ja sitten vieraat noutaa omat palansa.

kattaus

Tällainen menu tarkoitti yhteensä viittä ruokalajia. Halusimme panostaa ruokailuun, koska vieraamme olisivat kaikki aikuisia, emmekä tulisi järjestämään heille viihdykkeeksi hääleikkejä tai muita esityksiä. Luotimme siihen, että hyvä ruoka, juoma ja läheistemme puheet loisivat toivomamme lämpimän ja viihtyisän tunnelman. Olimme oikeassa.

Koko ruokailu sujui erinomaisesti. Tarjoilijat olivat ammattimaisia ja oman lisänsä tilaisuuteen toi kokki, joka vieraili juhlatilassa tervehtimässä vieraita. Ruokailun jälkeen kakkua varten sivuun hankittu pöytä muutettiin baariksi, jonka toimivuudesta tarjoilijat huolehtivat. Kun aviomieheni kanssa kiersimme juhlatilaa ja keskustelimme vieraiden kanssa, jokainen heistä ylisti ruokaa. Aivan jokainen. Joku kertoi tarjoilujen voittaneen kaikki hänen ravintolaillallisensakin.

ruoka

Vatsat täynnä tanssimme pitkälle yöhön. Juhlien jälkeen siivous hoitui nopeasti, eikä hääparin tarvinnut huolehtia mistään, kun cateringin henkilökunta koordinoi kaiken bestmanien ja kaasojen kanssa.

Suosittelen Theron Cateringia kaikille juhlia suunnitteleville. Vietimme häämme Suomenlinnassa, ja Theron Cateringin kautta järjestettiin myös venekuljetus vieraille. Odotuksemme ylitettiin kerta toisensa jälkeen, oli kyse sitten palvelusta, ruoan maistuvuudesta tai käytännönjärjestelyistä.

sonja_tomi_isot-1129

Catering huolehti kaikki astiat, ruuat ja ostamamme juomat Suomenlinnaan, kattoi ja tarjoili ne, asetti hääkakun paikoilleen, korjasi vihkitilan tuolit sivuun, jotta tilasta saatiin tanssilattia, huolehti jatkojuhlien juomatarjoilusta ja teki varmasti miljoona muuta asiaa huomaamattomasti, jotta hääpari ja vieraat saivat nauttia häistä.

Hääjuhlien lisäksi meidät myös vihittiin Tenalji von Fersenissä. Morsiamena muistelen lämmöllä, kun poistuin pukutilasta isäni kainalossa odottamaan vihkimisen alkua oven taakse, cateringin henkilökunta oli rivissä hymyilemässä lämpimästi, häämarssimme alkoi, joku heistä avasi oven (pahoitteluni, en muista kuka, keskityin niin musiikin oikeaan kohtaan!) ja kävelin vihittäväksi.

Päivämme oli täydellinen. Kiitos, Theronin väki, että olitte osa sitä.

Teksti: Sonja, lokakuun 2015 morsian.

Kuvat: Markus Grönfors / Valokuvaamo Magio

By |2017-09-06T14:56:06+00:00April 5th, 2016|Events, Häät, Tapahtumat, Teemat, Themes, Theron, Weddings|0 Comments

About the Author:

Uusimmat postaukset

Theron ja MRKTNG DAY 2019

Theron Catering toteuttaa MRKTNG DAY 2019 tapahtumaan uudenlaisen vastuullisen tapahtumacatering ratkaisun Theron Groupin cateringyksikkö on valittu vuoden tärkeimmän markkinointialan tapahtuman MRKTNG Day:n cateringkumppaniksi. Tapahtuman teema tänä vuonna on ”Do good with marketing” ja tapahtuma haluaa näyttää esimerkkiä muille tapahtumille myös vastuullisen cateringin saralla. Marketing Finlandin toimitusjohtaja Riikka-Maria Lemminki kertoo, että vastuullisemman cateringin on kokonaisuus, joka... Lue lisää →