Se on taas aika polkaista uusi viikko käyntiin. Voisiko sen paremmin aloittaa kuin lounaalla? Ei. Taukohan se on se, joka tekee työnteosta arvoisensa. Viikonlopun puutalkoot siskojen ja vanhempien kanssa jätti kyllä jälkensä. Ruumiillinen työ teki minusta melkein ruumiin. Tai ainakin jokaista olematontakin lihasta kolottaa. Joskin palju helli heti kun laittoi tikunkin ristiin.

Koska viikonloppu oli talkoohengen mukaisesti kyllästetty makkaralla, hampurilaisilla, pizzalla, grillikyljellä ja -kanalla sekä peruna- ja pastasalaatilla unohtamatta suolaista kääretorttua, kroppa suorastaan huutaa jotain kevyttä. Soppa on just hyvä.

Theronin Eea&Work Estradi Aku Korhosentiellä on loistava paikka lounastaa, jonne kannattaa poiketa vaikka Kauppakeskus Kaaressa visiteeratessa. Se on siinä ihan kulman takana. Tämä paikka ei näytä peruslounasmestalta vaan skandinaavisen tyylikkäältä ruokaravintolalta.

Kaiketon-ruokavaliot kuten gluteeniton ja laktoositon riipivät kokkeja – seuraavaksi iskee jyvätön. Näin kirjoittaa Eeropekka Rislakki Viisi tähteä lehdessä. Riipii? Entä kenkäkappa, jonka hyllystä löytyy vain miesten kenkien numeroa 42. Riipiikö myyjää, jos joutuu käydä varastossa tarkistamassa koon 41? Riipiikö coypwriteriä, kun asiakas ei ymmärrä eeppistä sutkautusta, vaan tahtoo jotain aivan muuta? Riipiikö kampaajaa, kun asiakas haluaa liukuvärjätyt hiukset vaikka hän on juuri käynyt kurssin, josta on tarttunut kuumimmat trendit mukaan. Kyllä kaikkia varmaakin riipii – tai ehkä harmittaa. Mutta harva valittaa asiasta – eli asiakkaista – niin paljon. Kyse on niinkin perustavanlaatuisesta ja yksinkertaisesta asiasta kuin ammatinvalinnasta.

Toisaalta suuret tunteet ovat mahtavia. Ymmärrän vallan hyvin, että isosti harmittaa, kun ruokailijalla on keliakia ja todella paha laktoosivamma. Mutta kun hän siirtyy juomariksi, tavallinen bisse käy ja villevallattomatkin menee ihan peruskulutusmaidolla.

Maanantai:

Fetalla höystettyä ratatouillea VL/G
Paahdettua kananrintaa, yrttikastiketta ja riisiä
Tuoreita hedelmiä M/G

Tiistai:

Perinteisiä silakkapihvejä ja tilli-kermaviilikastiketta VL, Perunamuhennosta L/G
Härkästroganovia, riisiä ja uunijuureksia L/G
Rahkabaari L/G

Keskiviikko:

Kalaa bouillabaissen tapaan ja keitettyjä perunoita L/G
Pastaa bolognese L
Vanilja-hedelmämoothieta L/G

Torstai:

Talon kikhernepihvejä, jogurttikastiketta ja pariisinperunoita L/G
BBQ-nyhtöpossua ja riisiä L/G
Pannacottaa marjoilla VL/G

Perjantai – Tex Mex -päivä:

Tacokuoria, tortillalettuja ja nachoja
Liha-, kana- tai kasvistäytteellä L/G
Guacamolea, tomaattisalsaa, jalapenoja yms. L/G
Mangorahkaa L/G

BUFFETLOUNAS 9,90 €

Hinta sisältää ruokajuomat, salaattipöydän, useita lämpimiä ruokia ja kahvin. Jälkiruoka sisältyy hintaan. Kaikki maitopohjaiset tuotteet on valmistettu vähälaktoosiseen maitoon.

  • Aamupuuro arkisin 7.30–9.30
  • Lounas klo 10.30–13.00
  • 020 787 9741
  • estradi(a)theroncatering.fi

Muita Theronin lounaita löydät tästä