Meri on aina kiehtova ja kaunis, silloinkin, kun taivas on tasaisen tummanharmaa ja päivä on valoton. Meri on erityisen kiehtova valoisana talvipäivänä, kun aurinko värjää sen pehmeillä pastellinsävyillä keltaiseksi, oranssiksi, vaaleanpunaiseksi ja sinivioletiksi. Kun meri alkaa pakkasten saavuttua jäätyä, ja merisavu leijuu meren pinnalla, on maisema satumainen.

Theron Cateringin Itämerentalon lounasravintola Ruoholahdessa tarjoaa ylellisen lisän; merimaiseman. Aurinkoisena talvipäivänä valo suorastaan tulvii suurista ikkunoista sisälle ravintolasaliin. Harvoin lounasravintolassa voi kylpeä valossa ja antaa katseen seurata alati muuttuvaa merenpintaa.

DSC_0227 (2)

Itämerentalo sijaitsee Lauttasaaren sillan kupeessa, ja näkymä avautuu komeasti kohti Lauttasaarenselkää. Kontrasti on suuri, kun vertaa Tammasaarenlaiturilta aukeavaa avaraa maisemaa Ruoholahden kiireiseen ja ruuhkaiseen liike-elämän keskukseen. Itämerentalon lounasravintolassa voi hengähtää työkiireiltä ja pysähtyä lounaan ajaksi maiseman ääreen.

Ravintolan sisustus on skandinaaviseen tyyliin pelkistetty. Betoniseinät luovat omanlaistaan minimalistista tunnelmaa, ja kapeaa ravintolasalia rytmittävät korkealle kattoon yltävät paksut pylväät.

Ravintola on suunniteltu kahvilakäyttöön, joten siellä ei salaatteja lukuun ottamatta valmisteta päivän lounasruokaa. Lämmin ruoka tuodaan päivittäin Theron Cateringin läheisestä Salmisaarentalon lounasravintolasta. Varhain aamupäivällä Theronin auto kaartaa oven eteen. Ruoka toimitetaan lämpölaatikoissa, ja pian linjastossa hehkuvat värikkäät ja monipuoliset salaatit sekä terveellinen lounasruoka.

kollaasi2

Runsas lounasbuffet sisältää sekä perinteisiä että trendikkäitä ruokalajeja, ja lähes päivittäin lounaslistalta löytyy myös kalaruokaa. Tarjolla on lisäksi kevyempi keittolounas. Lounaan hintaan kuuluu kahvi, ja tiistaista perjantaihin lounaan kruunaa jälkiruoka.

Kello yhdentoista jälkeen ravintola täyttyy vauhdilla. Mikäli haluaa ikkunapöydän, kannattaa saapua ravintolaan heti lounaan alkaessa kello yhdeltätoista tai vaihtoehtoisesti yhden aikaan, kun pahin ruuhka jo hellittää. Toisaalta meri näkyy, vaikka ei aivan ikkunan viereen pääsisikään.

Ravintolan asiakaspalvelu taittuu sekin valoisasti. Ravintolasalissa kuuluu iloinen toivotus: ”Hyvää ruokahalua”! Salivastaava Birgitta Blom-Torvelalla on asiakaspalveluasenne paikallaan, ja päivän aikana hän toivottaa lähes kahdellesadalle lounastajalle iloisen toivotuksensa.

Blom-Torvelalla on apunaan keittiössä Cecilia Resende, joka pitää keittiön ja linjaston topakasti ojennuksessa lounaan ajan. Resende kertoo viihtyvänsä hyvin työpaikallaan, ja näköala on myös työntekijälle mieleinen. ”Kaunista merimaisemaa on aina mukava katsella”.

Ravintolassa on saatavilla kahvilatuotteita, ja aamun valkenemista on mukava seurata kahvikupin äärellä. Talvisena iltapäivänä ennen illan hämärää taivas värjääntyy hetkeksi komeaan väriloistoon meren yllä. Tällöin on oivallinen aika iltapäiväkahville maisemaravintolassa. Tammikuun taittuessa voi vähitellen katsoa kohti tulevaa kesää. Kesäaikaan lounaan voi nauttia ulkoilmassa ravintolan terassilla.

kollaasi1

English summary:

Theron Catering`s lunch restaurant in Itämerentalo in Ruoholahti provides a luxurious addition to the dining experience; a sea-view. How cozy and relaxing it is to sit down for lunch and look at the sea and the ever-changing weather conditions. On sunny days the room is lit up by sun light flowing through the glass walls of the building and even when if the weather happens to be less delightful, hostess Birgitta Blom-Torvela’s sunny attitude is guaranteed to make the experience cheerful. Come enjoy your lunch with a view, or start your morning with a sandwich and a cup of coffee while watching the sun rise.

Teksti ja kuvat: Larissa Raudas