
MENUT
TALVIKAUSI
MENU I
”… Lumi leijuu maahan hiljaa, perinteinen kivimylly jauhaa viljaa…”
TATTARIBLINEJÄ JA SIIKAA (L, G)
Perinteisiä tattarista valmistettuja blinilettuja ja hapankermasiikatartaria
SAVUKANANPOIKAA JA CHIPOTLE OMENASALSAA (M, G)
Pyökkisavustettua kananpojanfileetä ja chipotle omenasalsaa
YRTTISESSÄ VIINIVOISSA PAAHDETTUA ROSÉPAISTIA JA JAZZYPERUNAA (M, G)
Tuoreilla yrteillä maustettua, rosépaahdettua naudan paahtopaistia ja kirkasta jazzy-perunasalaattia
PAAHTOJUURESCOUSCOUS JA KARPALOA (M)
Seesamiöljyllä maustettua paahtojuures couscoussalaattia, rucolaa ja kuivattua karpaloa
SALAATTIA JA VERSOJA (M, G)
Kauden tuoreita salaatteja, versoja, retiisiä ja vinaigretteä
JUUREEN LEIVOTTUA LEIPÄÄ JA TIMJAMIVOITA (L)
Juureen leivottua sekaleipää ja vaahdotettua timjamivoita
* * *
MERIALOHTA MORNAY (L)
Mornay kastikkeella ja Västerbotten juustolla kuorrutettua merilohifileetä ja tillillä maustettua porkkana perunapyreetä
MENU II
”… Onneksi maamme antimista talvellakin nauttia saa, kun lumipukuun valkoiseen, peittynyt on maa…”
KATKARAPUTOAST JA PAPAIJAROUILLEA (L, G)
Katkarapuja ja papaijarouillea paahdetulla vaalealla täysjyväleivällä
KOTIMAINEN KANATIKKARI JA WASABIDIPPIÄ (L, G)
Yrttipaahdettuja kotimaisia viljakanatikkareita ja wasabidippikastiketta
KUUSAMON SAVUJUUSTOA, METSÄSIENIÄ JA VILLIROSMARIINIA (L)
Kuusamon savujuustolla gratinoitu pieni sienipiiras ja villirosmariinivaahtoa
LINSSITABBOULEH, PÄHKINÄÄ JA MUSTIKKAA (M, G)
Linssi tabboulehsalaattia, paahdettua pähkinää ja mustikkaa
VIHERSALAATTIA JA KARTANONKASTIKETTA (M, G)
Kauden vihersalaatteja, tomaattia, kurkkua ja kartanonsalaattikastiketta
TALON LEIPÄÄ JA VOITA (L)
Keittiömme valmistamaa uunituoretta leipää ja voita
* * *
VALKOSIPULILLA SILAVOITUA MUREAA PAISTIA JA PUNAVIINIKASTIKETTA (L, G)
Mureaksi juureksien kanssa haudutettua, valkosipulisilavoitua naudanpaistia tuhdissa punaviinikastikkeessa, palsternakka perunagratiinia
MENU III
” … Nyt on ruokaa tarjolla useampaa sorttia, ei muuta, kun avaamaan juhlatilan porttia…”
SAVUAHVENTA, LEVÄHELMIÄ JA PIPARJUURTA (L)
Piparjuurella maustettua savuahvenmoussea, kananmunaa ja levähelmiä mallasleivällä
INKIVÄÄRILLÄ GLASEERATTUA PORSAANPAISTIA JA OMENASINAPPIA (L)
Ylikypsää inkiväärillä glaseerattua porsaanpaistia, omenasinappia ja viljariisisalaatti
KOTIMAISTA BRIE PRESIDENT JUUSTOA JA ROSMARIINIHUNAJAA (G)
Paahdettua kotimaista briejuustoa, pähkinää ja rosmariinilla maustettua hunajaa
RATATOUILLEPYÖRYKÖITÄ JA PIHLAJANMARJAJOGURTTIA (VL)
Ratatouillepyöryköitä, rucolaa ja pihlajanmarjajogurttia
TALVISALAATTIA JA KARPALOA (L, G)
Kauden raikkaita salaatteja, tomaattia, kurkkua ja karpalovinaigretteä
HAPANJUURILEIPÄÄ JA VOITA (L)
Arinauunissa paistettua hapanjuurileipää ja voita
* * *
PAAHDETTUA MAISSIKANAA LYONIN TAPAAN (L, G)
Paahdettua maissikanaa, tuoreilla yrteillä ja pekonilla maustettua perunaa sekä ranskankermalla aateloitua lintukastiketta
JÄLKIRUOKA SUOSITUKSIA
VALKOSUKLAA-TUOREJUUSTOLEIVOS (VL)
Töysän kaurakeksipohjalla valkosuklaa-tuorejuustoleivos mansikkasydämellä
PASSION-MANGOKAKKUA JA PUNAHERUKKAA (L)
Passion-mangokakkua ja aidolla vaniljalla maustettua punaherukkakastiketta
APPELSIINIKAKKUA JA SELJANKUKKA-PORKKANAKASTIKETTA (L)
Appelsiinikakkupala ja seljankukalla maustettua porkkanakastiketta
Buffetille minimitilaus on 20 henkeä
VALMISTUJAISET
MENU I – Riemukas
”Oi kulta aika riemukas, suloisin armahaisin, kun nuor on ylioppilas ja puutetta ei laisin.”
– J.L. Runeberg
SAVULOHIWRAP JA SALAATTIA (L)
Wrappeja savulohella, Rhode Island-kastikkeella ja raikkaalla salaatilla täytettynä
KOTITILAN KANAA JA KURKKURAITAA (L)
Kanavartaita kotimaisesta kanasta ja kurkkuraitaa
CHEDDARIA JA CHILIÄ (L)
Kotimaista Kolatun kuttucheddaria, keittiömme valmistamaa chilihilloa ja leipäkeksejä
KAALIA, PÄHKINÄÄ JA PUOLUKKAA (L, G)
Sahramilla maustettua coleslaw salaattia, paahdettua pähkinää ja puolukkaa
SALAATTIA JA VADELMAA (M, G)
Revittyjä sesongin tuoreita salaatteja ja vadelmavinaigretteä
HAPANJUURILEIPÄÄ JA TUOREYRTTILEVITETTÄ (L)
MENU II – Valkolakki
”Parempaa huomista kohden se johtaa, kun valkolakki päässäsi kirkkaana hohtaa.”
ARTISOKKAA JA KESÄKURPITSAA (M, G, V)
Sitruunalla maustettua artisokkaa, chilimarinoitua kesäkurpitsaa ja paahdettuja auringonkukansiemeniä
VALKOSIPULIA (M, G, V)
Vuorisuolalla maustettua paahdettua valkosipulia
KEVÄTPUNAJUURTA JA PUNAJUURENVERSOJA (M, G, V)
Paahdettua punajuurta, punajuurenversoja ja salviakastiketta
MELONIA JA PELLAVANSIEMENIÄ (M, G, V)
Tuoretta melonia, minttua ja paahdettuja pellavansiemeniä
SALAATTIA JA MANSIKKAA (M, G, V)
Salaattia pinaatista, rucolasta, punamangoldista ja mansikoista, mansikkavinaigretteä
TALON KASVIS-CAESARSALAATTIA (M, V)
Arinauunissa paistettua tofua, jäävuorisalaattia, hapanleipäkrutonkeja ja vegaanista caesarkastiketta (ei sisällä kalaa)
GRILLATTUA ENDIIVIÄ JA PÄHKINÄÖLJYÄ (M, G, V)
Grillattua endiiviä, lehtisalaattia, villitomaattia ja pähkinäöljyä
RANSKALAISTA MONIVILJALEIPÄÄ (L, V)
Uunituoretta ranskalaista moniviljaleipää ja hummusta
MENU III – Menestys
”Valkolakki onnen tuokoon, tulevaisuuden menestyksen sadon suokoon.”
KIMCHIÄ, LIHAPYÖRYKÖITÄ JA LUOMUAJVARIA (L)
Keittiömme valmistamia lihapyöryköitä, kimchiä ja aniksella maustettua luomutomaatti-ajvarkastikketta tuohisessa
WASABIA JA KANANPOJAN SISÄFILEETÄ (L, G)
Timjamipaahdettuja, soijamarinoituja kananpojan sisäfileepaloja ja wasabikastiketta
LÄNSIRANNIKON SALAATTIA (ILMAN SIMPUKOITA) (M, G)
Katkarapua, parsaa, herneitä, herkkusieniä, paprikaa, jäävuorisalaattia ja valkosipulilla maustettua majoneesia
KOTIJUUSTOA JA METSÄHUNAJAA (L)
Paahdettua kotijuustoa, metsähunajaa ja kaurakeksejä
SALAATTIA JA VINAIGRETTEÄ (M, G)
Salaattia, tomaattia, kurkkua, Provencen salaattia ja perinteistä vinaigretteä
HAPANJUURILEIPÄÄ JA VOITA (VL)
Talon tuoretta hapanjuurileipää ja tuoreella timjamilla maustettua voita
MENU IV – Lyyra
”Kun kiiltää lyyran kullat lakissa, on helppo röyhistellä pikkutakissa.”
RETIISITSATSIKIA JA SAVULOHTA (L, G)
Leppäsavustettua merilohta ja raikasta retiisitsatsikia
NIZZANSALAATTIA (L, G)
Tonnikalaa, kananmunaa, punasipulia, vihreitä papuja, oliivia, perunaa, jäävuorisalaattia ja talon sardellikastiketta
TEX MEX SALAATTIA JUUSTOSTA (L, G)
Juustokuutioita, jalapenoja, villitomaattia, kurkkua, punasipulia, jäävuorisalaattia, nacholastuja ja avokadokastiketta
MARINOITUA KESÄKURPITSAA JA MINTTUMELONIA (M, G)
Mintulla maustettua melonia, chilimarinoitua kesäkurpitsaa ja paahdettuja kurpitsankukansiemeniä
KAUPUNKIVILJELTYJÄ VERSOJA JA SALAATTIA (M, G)
Herttoniemessä kaupunkiviljeltyjä tuoreita versoja, raikkaita kauden salaatteja, tomaattia, kurkkua, retiisiä ja sitruunavinaigretteä
LIBALEPÄÄ, PATONKIA JA HUMMUSTA (M)
Libaleipälastuja, uunituoretta patonkia ja keittiömme valmistamaa hummusta
Menuihin voi myös lisätä mm.
TUORETTA PARSAA JA VÄSTERBOTTEN JUUSTOA (L)
Keittiömme valmistamaa piirasta tuoreesta parsasta ja Västerbotten juustosta
KOOKOSTA JA KASVIKSIA (M, G, V)
Kevään tuoreista kasviksista valmistettua kookos-kasviskiusausta
MUREAA RANSKALAISTA PATAPAISTIA JA KONJAKKIKASTIKETTA (L, G)
Mureaksi haudutettua naudanpaistia, juures-perunagratiinia ja konjakilla ryyditettyä paistinkastiketta
Buffetille minimitilaus on 20 henkeä
KEVÄÄN SESONKIMENUT
MENU I – Kevättä ilmassa
”Tähän aikaan vuodesta kevätsää ilmaa lämmittää, nukkuneen luonnon herättää.”
LOHTA JA TILLINVERSOJA (L, G)
Graavia lohta ja kaupunkiviljellyillä tilliversoilla maustettua vuolukermaa
KANANPOIKAGALANTIINIA JA KUKKAKAALIA (L, G)
Kananpoikagalantiinia ja paahdettua kukkakaalia
JUUSTOA JA KANTARELLIA (L)
Pientilajuustoa, karamellikantarelleja ja leipäkeksejä
PARSAA JA KANANMUNAA (L, G)
Grillattua tuoretta parsaa, kananmunakermaviiliä ja lehtisalaattia
SALAATTIA TALON TAPAAN (M, G)
Vihersalaattia, villitomaattia, kurkkua ja Theron sinappikastiketta
LEIPÄÄ JA VOITA (L)
Talonpoikaisleipää ja vaahdotettua voita
* * *
KARITSAA JA PUNAVIINIÄ (L, G)
Mureaksi haudutettua Reinin Lihan karitsan paahtopaistia,
Perinteistä valkosipuliperunaa ja täyteläistä punaviinikastiketta suomalaisesta tilaviinistä
* * *
MARJAPIIRAKKAA JA VANILJAA (L)
Kauden marjapiirakkaa ja vaniljakastiketta
MENU II – Kevät kaupungissa
”Turha tuijotella Cityssä kylttejä, kun tarjolla on hyvää ruokaa ja kaupunkiyrttejä.”
LOHIPASTRAMIA JA TILLIPERUNAA (L, G)
Sahramilla glaseerattua lohipastramia ja tuoreella tillillä maustettua kirkasta perunasalaattia
CARMEN SALAATTIA JA OREGANOA (L)
Paahdettua helmikananrintaa, savukinkkua, tomaattia, kurkkua, retiisiä, leipäkrutonkia ja tuoreella oreganolla maustettua talon kastiketta
SAVUKARITSAA JA KAUPUNKIYRTTEJÄ
Salvia paahdettua savukaritsaa, kaupunkiyrteillä mehustettuja villitomaatteja ja jogurttia
ARTISOKKAA JA VALKOLUPIINIA (M, G)
Marinoitua artisokkaa, oliivia, puolikuvattuja tomaatteja ja valkolupiinin versoja
VIHERSALAATTIA JA OLIIVIÖLJYÄ (M, G)
Frisé, radicchio, mâche ja jäävuorisalaattia sekä neitsytoliiviöljyä
MAALAISLEIPÄÄ JA VOITA (L)
Uunituoretta kiviarinauunissa paistettua maalaisleipää ja ruohosipulituorejuustoa
* * *
HAUKIWALLENBERG JA POHJANMEREN KATKARAPUJA (L)
Wallenbergin pihvejä hauesta, juuripersilja-hernepyreetä ja katkarapukastiketta
* * *
RAPARPERI PANNACOTTA (VL)
Kauden tuoreesta raparperista valmistettu pannacotta ja vanilja-raparperihilloketta
MENU III – Paju
”… Kohta keväinen paju meille jo loistonsa näyttää, on hetki odotteluajasta syytä ruokailuun käyttää…”
KATKARAPUA JA TOMAATTIA (L, G)
Katkaraputerriiniä, aniksella maustettua tomaattikermaa ja kultaista ”kaviaaria”
KUHAA JA KELTASIKURIA (M, G)
Kuhaceviche, keltasikuria, tilliporkkanaa, wakamea, kananmunaa ja paahdettuja seesaminsiemeniä
ANKKAA JA RAPARPERIA (L, G)
Rosépaahdettua ankanrintaa, savupalsternakkaa ja raparperikastiketta
PELTOLAN BLUEJUUSTOA JA MUSTIKKAA (L, G)
Täyteläistä Peltolan tilan bluejuustoa, vesikeksejä ja timjamilla maustettua mustikkahilloa
PAAHDETTUA PAPRIKAA JA JÄÄVUORISALAATTIA (M, G)
Jäävuorisalaattia, paahdettua paprikaa, puolikuivattuja tomaatteja, kurkkua ja talon salaattikastiketta
LEIPÄÄ JA VOITA (L)
Tuoretta talonpoikaisleipää ja rosmariinivoita
* * *
LOHTA JA KEVÄTSIPULIA (L, G)
Hiillostettua lohta, puikulaperunanamuffini ja kevätsipulikastiketta
* * *
JUUSTOKAKKUA JA MANSIKKAA (VL)
Juustokakkua ja tuoreista mansikoista valmistettua melbaa
MENU IV – Halla
”…Lumi tuiskuaa, on maassa halla, metsämarjat nukkuvat vielä hangen alla…”
SAVUSÄRKEÄ (L, G)
Savusärkimoussea ja ruskolevää saaristolaisleivällä
LOHTA JA PALSTERNAKKAA (M, G)
Hiillostettua lohta ja limekastiketta
MAATILAN KANAA JA APPELSIINIA (M, G)
Leipäsalaattia suomalaisen maatilan kanasta, artisokasta ja vihreästä parsasta
KUTTUJUUSTOA JA METSÄHUNAJAA (L)
Palkittua Kolatun kuttujuustoa, metsähunajaa ja kaurakeksejä
NOKKOSTA JA HAAPASIENIÄ (L, G)
Nokkos-haapasienitartaletti, hapankermavaahtoa ja paahdettuja hampunsiemeniä
SALAATTIA JA VINAIGRETTEÄ (M, G)
Salaattia, tomaattia, kurkkua ja perinteistä vinaigretteä
LEIPÄÄ JA VOITA (VL)
Moniviljaleipää ja tuoreilla yrteillä maustettua kirnuvoita
* * *
VILJAPORSAAN PATAA JA RUSTIIKKEJA JUUREKSIA (L, G)
Kermaista possunlihapataa, rustiikkeja paahdettuja juureksia ja rosmariinilla maustettua valkosipuliperunaa
* * *
KAHVIA KAHDELLA TAVALLA (L)
Kahvimoussea, kahvisiirappia, bastogne keksejä ja vadelmaa
Kaikkiin yllä oleviin kevätmenuihin voidaan valita kasvispääruoaksi
KESÄKURPITSAA JA KASVISJUUSTOA (V, G)
Kasvisjuustolla kuorrutettu kesäkurpitsa-hernepunajuuritorni, inkiväärillä glaseerattu, mausteriisillä täytetty viinilehtikääryle ja fermentoidusta luomuporkkanasta valmistettua kastiketta
Buffetille minimitilaus on 20 henkeä
KESÄN SESONKIMENUT
MENU I – Valo
”On valoisa kesä vuodenajoista parhain, nousee aamulla aurinko hyvinkin varhain.”
SAVUSÄRKEÄ JA SIIANMÄTIÄ (L)
Pielisen savusärkimoussea, jokirapua ja siianmätiä saaristolaisleivällä
WASABIA JA KANANPOJAN SISÄFILEETÄ (L, G)
Timjamipaahdettuja, soijamarinoituja kananpojan sisäfileepaloja ja wasabikastiketta
LÄNSIRANNIKON SALAATTIA (ILMAN SIMPUKOITA) (M, G)
Katkarapua, parsaa, herneitä, herkkusieniä, paprikaa, jäävuorisalaattia ja valkosipulilla maustettua majoneesia
TULEN LOIMUSSA PAAHDETTUA VARSIPARSAKAALIA JA SINIHOMEJUUSTOA (L, G)
Peltolan sinihomejuustoa, tulen loimussa paahdettua varsiparsakaalia, porkkanalastuja ja brandyllä maustettua kermaviilikastiketta
TUOREITA SALAATTEJA (M, G)
Lajitelma käsin revittyjä kauden raikkaita salaatteja, tomaattia, kurkkua ja retiisiä
UOTILAN RIIHIRUISLIMPPUA JA LUOMUVOITA (VL)
Kevyesti savunmakuista ruislippua ja luomukirnuvoita
* * *
PAISTETTUA MERILOHTA JA VARHAISPERUNAA (L, G)
Paistettua merilohta, tillivoissa pyöräytettyjä varhaisperunoita ja tartarkastiketta
MENU II – Kesämalja
”Teille hyvää kesäjuhlaa toivotan, lasin kuohuvaa mielessäni kohotan!”
RIIMILOHTA JA FENKOLISALSAA (M, G)
Riimisuolattua merilohta, sitruunaa, tilliä, kurkkua, fenkolia, marinoitua punasipulia ja pikkelöityjä sinapinsiemeniä
SALAATTIA VENÄLÄISEEN TAPAAN (M, G)
Tonnikalaa, maalaiskanan rintafileetä, perunaa, oliivia, kananmunaa, herneitä, paprikaa ja majoneesia
KOTITILAN KANAA JA KURKKURAITAA (L)
Kanavartaita kotimaisesta kanasta ja kurkkuraitaa
NAURISTA, JUUSTOA JA KUUSENKERKKÄÄ (L)
Uunissa suolapedillä paahdettua naurista, kevätporkkanaa, konjakilla aateloitua kantarellia, juustolastuja, juurileipäkrutonkeja ja kuusenkerkkäkastiketta
PERINTEISTÄ VIHERSALAATTIA JA VINAIGRETTEÄ (M, G)
Provencen salaattia, villitomaattia, kurkkua ja perinteistä vinaigretteä
HÄMÄLÄISTÄ PIETILÄN PERUNALIMPPUA JA VOITA (L)
Pietilän perunasta valmistettua hapanimellettyä perunalimppua, moniviljaleipää ja voita
* * *
VILJAPORSAAN PATAA JA VALKOSIPULIPERUNOITA (L, G)
Kermaista, kotimaista viljapossunlihapataa, paahdettua rakuunaporkkanaa ja rosmariinilla maustettuja valkosipuliperunoita
MENU III – Linnunlaulu
”Kun linnut laulaen lentävät yllämme taivaan, turhaan kesällä mieltäni murheilla vaivaan.”
LEPPÄSAVULOHTA JA RETIISITSATSIKIA (L, G)
Keittiömme valmistamaa leppäsavustettua merilohta ja raikasta retiisitsatsikia
KARITSAA JA BELUGALINSSISALAATTIA (L, G)
Rosépaahdettua karitsan paahtopaistia, belugalinssisalaattia ja täyteläistä mustikkakastiketta
NIZZANSALAATTIA
Tonnikalaa, kanamunaa, punasipulia, oliivia, vihreitä papuja, tomaattia, perunaa, jäävuorisalaattia ja talon sardellikastiketta
MARINOITUA KESÄKURPITSAA JA MINTTUMELONIA (M, G)
Mintulla maustettua melonia, chilimarinoitua kesäkurpitsaa ja paahdettuja kurpitsankukansiemeniä
PROVENCEN VIHERSALAATTIA JA VINAIGRETTEÄ (M, G)
Provencen salaattia, villitomaattia, kurkkua ja perinteistä vinaigretteä
MAALAISLEIPÄÄ JA VEHNÄNORASTA (L)
Maalaisleipää ja vehnänoraalla maustettua tuorejuustolevitettä
* * *
KOTITILAN MAALAISKANAA JA VALKOVIINIKERMAA (L, G)
Yrttisessä valkoviinikermassa kypsennettyä pariloitua maalaiskananrintafileetä ja paahdettuja timjamiperunoita
MENU VI – Kesäjuhla
”Kesäjuhlia ei voita kai asiat mitkään, voimme ystäviä tavata ja nukkua aamulla pitkään.”
MERILOHTA JA PURSERINKASTIKETTA (L, G)
Sokerisuolattua merilohta ja purserinkastiketta
COCKTAILPYÖRYKÖITÄ JA VARHAISPERUNASALAATTIA (L, G)
Cocktaillihapyöryköitä ja murskatulla katajanmarjalla ja omenalla maustettua varhaisperunasalaattia
POHJANMEREN KATKARAPUJA, PARSAA JA HERNEITÄ
Pohjanmeren katkarapuja, parsaa, herneitä, herkkusieniä, paprikaa, jäävuorisalaattia ja valkosipulilla maustettua majoneesia
RUCOLAA JA ”KASKIPORKKANOITA” (M, G)
Tuoreilla yrteillä ja tervalla maustettua paahdettua porkkanaa, rucolaa, luomu hampunsiemeniä sekä sitruunalla maustettua fermentoitua ruusunmarjasiiderietikkaa
MELONIA JA PELLAVANSIEMENIÄ (M, G)
Tuoretta melonia, rucolaa, minttua ja paahdettuja pellavansiemeniä
SALAATTIA JA VADELMAA (M, G)
Revittyjä sesongin tuoreita salaatteja ja vadelmavinaigretteä
HAPANJUURILEIPÄÄ JA KIRVELIVOITA (L)
Uunituoretta hapanjuurileipää ja vaahdotettua kirvelivoita
* * *
MUREAA PAISTIA JA TIMJAMIPERUNAA (L, G)
Ylikypsää naudan sisäpaistia, tuoreilla yrteillä maustettua kermaista paistinkastiketta ja timjamiperunoita
Menuihin voi myös lisätä mm.
KOIVUSOKERIA JA METSÄMANSIKKAA (L)
Koivusokerilla maustettu metsämansikka-luomukermavanukas, hilloketta tuoreista mansikoista, savoiardimurua
RAPARPERIA JA SELJANKUKKAA (L)
Raparperipiirasta ja seljankukalla maustettua vaniljakastiketta
MUSTIKKAA JA PUOLUKKAA (L, G)
Kotimaisista marjoista valmistettu pannacotta, marenkia ja paahdettua männynsiemenrouhetta
JUUSTOKAKKUA JA MARJAMELBAA (VL)
Juustokakkua ja kotimaisista marjoista valmistettua vaniljanmakuista melbaa
Kaikkiin yllä oleviin kevätmenuihin voidaan valita kasvispääruoaksi
KASVIKSIA, JUUREKSIA JA VILLITOMAATTIA (M, G, V)
Juureksista ja kasviksista valmistettuja, vegaanijuustolla kuorrutettuja kasvisnoisetteja, villitomaattikastiketta ja yrteillä maustettua pilahviriisiä
Buffetille minimitilaus on 20 henkeä
SYKSYN SESONKIMENUT
SYYSMENU I
”Lehti puusta varisee, syksyn ilma pakastuu, silloin aina ihmismieli, maan meille suomiin ruokiin rakastuu.”
JÄÄKELLARINLOHTA JA MUSTAJUURTA M, G
Perinteistä jääkellarinlohta ja galangalla marinoitua mustajuurta
METSÄSIENIÄ JA KOTIMAISTA MAATILAN KANAA L, G
Pariloitua kotimaista maalaiskanaa, marinoituja metsäsieniä, paahdettua parsakaalia, sinihomejuustoa ja jäävuorisalaattia
POHJANMEREN KATKARAPUA JA FENKOLIA M, G
Katkarapua, jääfenkolia, retiisiä, talviomenaa, kyssäkaalia ja chilitomaattia
SAVUSTETTUA PUNAJUURTA JA JOGURTTIA L, G
Savustettua punajuurta, punajuurenversoja, kurpitsansiemeniä ja sitruunajogurttia
LEHTISALAATTIA JA PUOLUKKAA L, G
Revittyä lehtisalaattia ja puolukkavaahtoa kotimaisesta sadosta
MAALAISLEIPÄÄ JA APPELSIINITUOREJUUSTOA L
* * *
SAKSANHIRVEN PAISTIA GRAND VENEUR JA ROSMARIINIJUUREKSIA L, G
Viipaloitua mureaa saksanhirven paistia riistakastikkeessa, rosmariinipaahdettuja juureksia ja karhunvadelmahilloa
* * *
UUNIOMENAKAKKUA JA KARPALOA L
Uuniomenakakkua ja rommilla aateloitua karpalokastiketta
SYYSMENU II
”On syksy ja kaunein ruska, juhlissa ystävien kesken unohtuu elämisen tuska.”
JUURIPERSILJAA JA ANKKAA L, G
Rapeaksi paistettua aprikoosiglaseerattua ankanrintaa ja tuoreella timjamilla maustettua juuripersiljasalaattia
MATCHA LIEMESSÄ KYPSENNETTYÄ KUHAA JA PUOLUKKASIIRAPPIA M, G
Matcha liemessä kypsennettyä kuhaa, punasalaattia, höyrytettyä savoijinkaalia, vihreää omenaa, artisokkaa ja puolukkasiirappia
HAAPASIENI QUICHE JA PINAATTIA SABAYON
Keittiömme valmistama haapasieni quiche, paahdettua vuohenjuustoa ja pinaattia sabayon
SYYSKURPITSAA JA KUKKAKAALIA M, G
Paahdettua syyskurpitsaa, kukkakaalia, paahdettuja pinjansiemeniä ja rukolapestoa
SIDESALAATTIA JA PECORINOA G
Leikattua sidesalaattia, keltasikuria, luumutomaattia, pecorinoa ja kermaviiliä
MAALAHDEN LIMPPUA JA VOITA L
* * *
HOLLANDAISE GRATINOITUA LOHTA JA JUUREKSIA L, G
Hollandaisekastikkeella gratinoitua jäämeren lohta ja höyrytettyä tattaria brunoise
* * *
JUUSTOKAKKUA JA PUOLUKKAA L
Oman leipomon valmistamaa juustokakkua, hapanomenahilloa ja puolukkakermaa
SYYSMENU III
”Soittaa puissa syksyn tuuli, ystävät jo kutsun kuuli.”
SAVUSÄRKI ”DOMINO” JA JOKIRAPUA L
Savusärkimoussea, vesikeksiä, merilevää, mätiä ja krassia sekä jokirapua
HELMIKANAA JA SAVUPÄHKINÄ AJVARIA L, G
Anisvoissa paistettua helmikananrintaa ja
savustetuilla pähkinöillä maustettua ajvar-kastiketta
RUSKAJUUSTOA JA JUURIRIESKAA
Ruskajuustoa, juuririeska chipsejä ja keltajuuri-tyrnihilloa
PORKKANA-JYVÄSALAATTIA JA PONZUA M
Sokeripaahdettua porkkanaa, puolukkaa, ohraa, vehnää, tattaria, paahdettuja seesaminsiemeniä ja sitruuna-soijakastiketta
VIHERSALAATTIA JA TAATELIA M, G
Salaattia kauden salaateista, tomaattia, kurkkua ja taatelibalsamicoa
MONIVILJALEIPÄÄ JA VOITA L
* * *
PORSAAN ETUSELKÄÄ JA KUNINGASVINOKASTA L, G
Ylikypsää viljaporsaan etuselkää, yrttiperunoita ja kuningasvinokas kastiketta
* * *
MUSTIKKAA JA PUOLUKKAA VL
Kotimaisista marjoista valmistettua mustikkapannacotta, ruis-puolukkamarenkia ja paahdettua männynsiemenrouhetta
Kaikkiin syysmenuihin voidaan valita kasvispääruoaksi
KASVIKSIA, JUUREKSIA JA VILLITOMAATTIA ( M, G, V )
Juureksista ja kasviksista valmistettuja vegaanijuustolla kuorrutettuja kasvisnoisetteja, villitomaattikastiketta ja yrteillä maustettua pilahviriisiä
Buffetille minimitilaus on 20 henkeä
JOULUN SESONKIMENUT
JOULUMENU I
”Joulu aina sydämessä”
SILLIÄ JA LEVÄHELMIÄ L
Sillikaviaarimoussea ja levähelmiä saaristolaisleivällä
GRAAVILOHTA JA JALOVIINAA M, G
Keittiömme valmistamaa perinteistä graavilohta ja kolmen tähden jaloviinalla maustettua hovimestarinkastiketta
LEMON CURD KALKKUNANRINTAA JA PIPARJUURIOMENAA G
Lemon curd glaseerattua kalkkunanrintaa ja piparjuurella maustettua omenasalaattia
PERINTEISTÄ MUNAJUUSTOA JA JUUREEN LEIVOTTUJA KEKSEJÄ L
Perinteistä munajuustoa, juureen leivottuja suolakeksejä ja aprikoosihilloketta
TALVIPORKKANAA JA PAAHDETTUJA SIEMENIÄ L, G
Aniksella maustettuja paahdettuja talviporkkanoita, höyrytettyä kaalia, puolukkaa ja paahdettuja siemeniä
SALAATTIA JA LUOMUTOMAATTIA M, G
Käsin revittyjä kauden salaatteja, luumutomaattia, kurkkua, retiisiä ja perinteistä vinaigretteä
MONIVILJALEIPÄÄ JA VOITA
* * *
MUREAA PAISTIA JOULUISIN MAUSTEIN JA HUNAJA SUOLAKURKKUA L, G
Joulun mausteissa mureaksi haudutettua, viipaloitua naudan paistia, kermaisessa paistinkastikkeessa, hunaja suolakurkkuja ja sahramilla maustettua juures-perunavuokaa
JOULUMENU II
”Tuikkivat kuusen kynttilät”
UUSMAALAISTA SILAKKAA M, G
Perinteistä uusmaalaista sinappisilakkaa
JÄÄKELLARIN LOHTA JA MÄTIÄ M, G
Keittiömme valmistamaa jääkellarinlohta ja mätismetanaa
MAALAISPATEETA JA CUMBERLANDIN KASTIKETTA G
Maalaispateeta, juuripersiljasalaattia ja klassista Cumberlandin kastiketta
KOTIMAISTA SUOLASIENTÄ, TATTARIA JA PORKKANAA L, G
Kotimaisia suolasieniä, tattaria, friteerattua porkkanaa, paahdettua sipulia, kuivattua karpaloa ja mustikkaa
HIILLOSTETTUA RÄÄTIKKÄÄ JA VÄSTERBOTTEN JUUSTOA L, G
Hiillostettua räätikkää (lanttua), lehtiselleriä, punasipulia, versoja ja Västerbotten juustolastuja
JÄÄVUORISALAATTIA JA VILLIVADELMAA M, G
Jäävuorisalaattia, kirsikkatomaattia, tillikurkkua ja villivadelmavinaigretteä
JOULULEIPÄÄ JA VOITA
Perinteistä kuminalla maustettua joululeipää ja voita
* * *
MUREAA JOULUPOSSUA JA BRUNKÅLIA L, G
Yön yli haudutettua kotimaista possun etuselkää, brunkålia (perinteinen lämmin kaalisalaatti) ja tummaa tähtianiksella maustettua kermakastiketta
JOULUMENU III
”Joulunajan taikaa, naurua ja laulun raikua.”
TYRNIÄ JA ITÄMEREN SILAKKAA L, G
Tyrnillä maustettua Itämeren silakkaa
KYRÖN GINIÄ, TÄHTIANISTA JA SILLIÄ M, G
Kyrön ginillä, tähtianiksella ja katajanmarjalla maustettua silliä
PAAHTOPAISTIA JA WALDORFIN SALAATTIA L, G
Viipaloitua paahtopaistia, dijon hunajasinapilla ryyditettyä Waldorfin salaattia
SUOMALAISTA PIENTILAJUUSTOA JA MESIANGERVOA L, G
Viipaloitua kotimaista pientilajuustoa ja mesiangervolla maustettua päärynähilloketta
TERVAA, PUNAJUURTA JA KYLMÄSAVUJOGURTTIA L, G
Karkeassa suolassa kypsennettyjä, tervasiirapilla maustettuja punajuuria, punajuurenversoja, paahdettuja pinjansiemeniä ja rosmariinilla maustettua kylmäsavujogurttia
TALVISALAATTIA JA KARPALOA L, G
Käsin revittyjä kauden raikkaita salaatteja, tomaattia, kurkkua ja kuusella maustettua karpalokastiketta
LEIPÄÄ JA VOITA
* * *
PYÖKKISAVULOHTA JA SAHRAMI RANSKANKERMAA L, G
Pyökkilastuilla savustettua lohta, sahramilla maustettua ranskankermakastiketta ja tilliperunoita
JOULUMENU IV
”Puhtaan valkoiset unelmat ja ulkona lumihuntu,
tunnelman luo aito joulun tuntu.”
KATAJANMARJAA JA SILAKKAA M, G
Perinteistä katajanmarjaetikassa kypsennyttyä silakkaa
SILLIÄ JA SMETANAA L, G
Neilikalla maustettua Atlantin matjessilliä ja puolukkasmetanaa
LOHTA JA TILLIÄ L, G
Sokerisuolattua graavia merilohta ja tillisinappikastiketta
KANANMUNAA JA SIIÄNMÄTIÄ L, G
Kananmunanpuolikkaita, siianmätimoussella ja caviartilla
KALKKUNAA JA OMENAA M, G
Neilikalla maustettua kalkkunanrintaa ja kaneliomenahilloketta
JUUSTOA JA HUNAJAA L, G
Paahdettua Kolatun briejuustoa, metsähunajaa ja pähkinöitä
HAAPASIENIÄ JA SIPULIA L, G
Perinteistä haapasienisalaattia kotimaisista sienistä
PUNAJUURTA JA PELLAVAA M, G
Punajuurisalaattia paahdetuista punajuurista ja pellavansiemeniä
SALAATTIA JA YRTTEJÄ M, G
Vihersalaattia ja tuore yrttiöljykastiketta
LEIPÄÄ JA VOITA L
Jouluisia leipiä ja vaahdotettua voita
Keitettyjä perunoita
***
KINKKUA JA PERINTEISIÄ JOULUN LAATIKOITA L
Joulukinkkua
Peruna, -porkkana- ja lanttulaatikkoa
Keittiömme valmistamaa konjakkisinappia
JOULUKAUDEN JÄLKIRUOAT
KINUSKIPIIMÄÄ JA KANELIOMENAA
Kondensoidulla maitokinuskilla maustettua piimävanukasta, kaneliomenahilloketta ja kauramurua
KÄPYKAKKUA L
Klassista joulun käpykakkua
POT DE CRÈME JA OMENAA L, G
Suklaa pot de crème ja rosmariinilla marinoitua omenaa
JOULUTORTTUJA JA PIPARKAKKUJA VL
Voitaikinaan leivottuja luumutorttuja ja piparkakkuja
Buffetille minimitilaus on 20 henkeä