THERON CATERING
JUHLAVUOSI

PÖYTÄÄN TARJOILTU
ILLALLINEN

TUULAHDUS
RANSKASTA

AASIAN MAKUJA
& STREET FOOD

VALMISTUJAISET
2025

MUISTOTILAISUUS
2025

HÄÄT
2025

KEVÄT & KESÄ
2025

RAPUKAUSI
2025

SYYSKAUSI
2025

TALVIKAUSI
2024

JOULUKAUSI
2024

THERON CATERING JUHLAVUOSI

THERON CATERING 30 VUOTTA
TALVEN JUHLAMENU

Menu tunnelmaisiin juhlahetkiin, perinteisiä makuja modernilla vivahteella!

TATTARIBLINEJÄ JA SIIANMÄTISMETANAA (L)
Voissa paistettuja perinteisiä tattariblinejä juhlavasti tilli-sipulismetanavaahdon ja siianmädin kera.

KATKARAPU TOAST SKAGEN (L)
Ripaus ylellisyyttä juhlapöytään, klassinen Toast Skagen katkaravuista, tarjoiltuna paahdetulla joululeivällä.

THERON CATERINGIN GRAAVILOHTA JA HOVIMESTARINKASTIKETTA (L, G)
Aito ja ajaton suosikki, perinteisesti graavattua lohta keittiömme omalla hovimestarinkastikkeella.

TAMMELLA KYLMÄSAVUSTETTUA ANKKAA JA SAUTERNES HYYTELÖÄ (M, G)
Tammilastuilla savustettu ankanrinta tarjoiltuna makean Sauternes hyytelön ja rosmariinilla maustetun omenakastikkeen kera.

SALAATTIA JA THERON CATERINGIN SINAPPIKASTIKETTA (M, G)
Kevennystä revityistä salaateista, villitomaateista, raikkaasta kurkusta ja oman keittiön reseptillä valmistetusta tuoreyrttisinappikastikkeesta.

PERUNALIMPPUA, VUOKSEN RIISIPIIRAKOITA JA MUNAVOITA (L)
Pälkäneen perinteinen perunalimppu, rukiiset Vuoksen riisipiirakat ja pehmeän kuohkea munavoi täydentävät makuelämykset.

* * *

HIILLOSTETTUA LOHTA JA SAHRAMIVUOLUKERMAA (L, G)
Hiillostettua lohta tarjoiltuna juhlavasti sahramilla maustetussa vuolukermakastikkeessa, lisukkeena pähkinäperunaa tuomassa annokseen täyteläisyyttä.

tai

SAKSANHIRVEN FILEETÄ GRAND VENEUR JA MUSTAHERUKKAHYYTELÖÄ (L, G)
Juhlapöydän kruunaa murea saksanhirvenfilee sekä mustaherukkahyytelö, rosmariiniperunat ja makuisa riistakastike.

JÄLKIRUOKA SUOSITUS
KARPALOA, PORKKANAA JA VALKOSUKLAATA (VL, G)
Karpalosta valmistettua kermaista vanukasta, porkkanamarmeladia ja paahdettua valkosuklaata

Buffetille minimitilaus on 20 henkeä

PÖYTÄÄN TARJOILTU ILLALLINEN

ALKURUOKA

JOKIRAPUA, RIIMIPOROA JA ANKKAA VL
Skagen jokiravuista, lehtiyrteillä maustettua riimiporoa sekä perinteistä ankanmaksapateeta ja viikunaa

* * *

VÄLIRUOKA

KONJAKILLA MAUTETTUA HÄRÄNHÄNTÄLIENTÄ JA PRÄSSÄTTYÄ HÄRKÄÄ L
Konjakilla maustettua kirkasta häränhäntälientä ja prässätystä härän etuselästä valmistettua pasteijaa

* * *

PÄÄRUOKA

HIILLOSTETTUA RUIJANPALLASTA JA APPELSIINI-SAHRAMIA L, G
Hiillostettua ruijanpallasta, punajuuririsottoa ja appelsiinilla maustettua sahramivoikastiketta

* * *

JÄLKIRUOKA

KANELI CRÈME BRÛLÉE JA KIRSIKKAA L, G
Ceylonin kanelista valmistettu crème brûlée ja hillottua kirsikkaa

TUULAHDUS RANSKASTA

Tartare de saumon (L)
Lohitartar maalaisleivällä ja siianmätiä

Salade de crevettes et d’avocat dans un verre (L, G)
Katkarapuja, avokadoa, omenaa, pikkelöityjä vihanneksia ja tillillä maustettua ranskankermaa lasissa

Salade de betteraves et noix (M, G)
Salaattia paahdetusta punajuuresta, pähkinöistä ja balsamicokastiketta

Salade Niçoise (M, G)
Tonnikalaa, tomaattia, papuja, oliivia, punasipulia, perunaa, kananmunaa ja vinaigretteä

Président Brie (VL)
Briejuustoa, porkkanahilloa ja keksejä

Petit Quiche Lorraine (L)
Pieniä piiraita täytettynä pekonilla ja juustolla

Baguette (L)
Tuoretta patonkia ja voita

* * * * *

Poulet rôti aux herbes de Provence (L, G)
Provencen yrteillä, sitruunalla ja valkosipulilla maustettua, paahdettu maalaiskananrintaa, timjamisuolassa kypsennettyjä perunoita ja punaviinikastiketta

* * *

Mousse au chocolat noir (VL, G)
Mintulla maustettua suklaamousse ja hillottua mustikkaa

TALVIKAUDEN MENUT

MENU I – SUOMI

PERINTEISTÄ LEPPÄSAVUSTETTUA LOHTA JA TIILLIKERMAVIILIÄ (L, G)
Keittiömme valmistamaa perinteistä leppäsavulohta ja raastetulla sitruunankuorella maustettua tillikermaviilikastiketta

KUHAA, SAVOIJINKAALIA JA KARVIAISTA (M, G)
Salaattia puolukkaliemessä kypsennetystä kuhasta, savoijinkaalista, luomukananmunista, marinoidusta perunasta ja ”Tuurin” karviaisella maustettua inkiväärikastiketta

ROSÉ PAISTIA JA JAZZYPERUNAA (M, G)
Tuoreilla yrteillä maustettua, rosé paahdettua naudan paahtopaistia ja kirkasta jazzy-perunasalaattia

SALAATTIA GRILLATUSTA MAATILAN KANASTA, PUNAKAALISTA JA PORKKANASTA (L, G)
Talvisalaattia grillatusta maatilan kanasta, marinoidusta punakaalista, porkkanasta ja vuohenjuustosta

HAAPASIENISALAATTIA JA KRUTONKEJA SAARISTOLAISLEIVÄSTÄ (L)
Haapasienisalaattia Pohjois-Savon sienistä ja rapeita krutonkeja saaristolaisleivästä

VIHERSALAATTIA, KURPITSAA JA RUUSUKAALIA (M, G)
Salaattia ruusukaalista, kurpitsasta ja tomaatista, pähkinöistä ja raikkaista kauden salaateista sekä herukkavinaigretteä

HAPANJUURILEIPÄÄ JA VOITA (L)
Aitoa juureen leivottua leipää ja voita

* * *

PAISTETTUA KIRJOLOHTA JA KIRVELIVOIKASTIKETTA (L, G)
Paistettua kotimaista kirjolohta, tillillä maustettua persiljajuuri-perunapyreetä ja kirvelivoikastiketta

tai

ROSVOPAISTIA, PAISTINKASTIKETTA JA UUNIPERUNAA (L, G)
Mureaksi tuoreiden yrttien ja katajanmarjan kera haudutettua naudan sisäpaistia, paistinkastiketta, uuniperunaa, maustekurkkua, punajuurta ja hapankermaa

MENU II – SKANDINAVIA

AKVAVIITTISILLIÄ TORE WRETMANIN TAPAAN (M, G)
Silliä, porkkanaa, selleriä, omenaa ja punajuurilientä

SOL OVER GUDHŒLM RUISLEIPÄNEN JA GRAAVATTUA KELTUAISTA (L)
Savusilliä, sipulia, ruohosipulia, retiisiä ja raastettua graavattua keltuaista ja majoneesia ruisleivällä

POHJOLAN POKE SALAATTIA SIMPUKANKUORESSA (L, G)
Lohta, katkarapua, tillikurkkua, chiliä, purjoa, punasipulia, limeä, seesaminsiemeniä, soijaa ja salaatinlehtiä simpukankuoressa

KYLLINGESALAT TANSKASTA (L, G)
Kanaa, kananmunaa, kurkkua, omenaa, kuohukermalla aateloitua currymajoneesia ja salaatinlehtiä

METSÄPEURAPATEETA JA KARPALOA (L)
Taikinoitua metsäpeurapateeta ja suomalaisista karpaloista valmistettua hilloketta

NORJALAISTA GUDBRANDSDALSOST HERAJUUSTOA JA ROSMARIINIHUNAJAA (G)
Gudbrandsdalsost herajuustoa, mallasleipää ja rosmariinihunajaa

RAIKASTA VIHERSALAATTIA JA PIPARJUURIKERMAVIILIÄ (L, G)
Revittyjä kauden tuoreita salaatteja, tomaattia, kurkkua sekä viinietikalla ja piparjuurella maustettua kermaviilikastiketta

HAPANJUURILEIPÄÄ JA VOITA (L)
Mestarin hapanjuurileipää ja perinteistä voita

* * *

WALLENBERGIN PIHVIT VASIKANLIHASTA JA RUSKISTTEUA VOITA (L)
Vasikanlihasta valmistettuja Wallenbergin pihvejä, höyrytettyjä sokeriherneitä, sokeroitua puolukkaa ja perunamuusia

tai

WALLENBERGIN PIHVIT HAUESTA JA RUSKISTETTUA VOITA (L)
Hauesta valmistettuja Wallenbergin pihvejä, höyrytettyjä sokeriherneitä, sokeroitua puolukkaa, perunamuusia ja ruskistettua voita

MENU III – EUROOPPA

KYLMÄSAVULOHTA, ARTISOKKAA JA PAAHDETTUA MANTELIA (M, G)
Salaattia kylmäsavulohesta, artisokasta, paahdetusta mantelista, tillimarinoidusta perunasta ja purjomajoneesia

XATONADA SALAATTIA TARRAGONASTA JA ROMESCOA (M, G, sis. pähkinää)
Turskaa, anjovista, tonnikalaa, mustaa oliivia, friseesalaattia ja romescokastiketta

HIILIGRILLATTUA SAVUPORSAANFILEETÄ JA MOJO ROJO PERUNAA (M) Viipaloitua hiiligrillattua savuporsaan sisäfileetä ja mojo rojo-kastikkeella maustettua paahdettua perunaa

SAUVIGNON ANKANRINTAA, VERIAPPELSIINIA JA VERSOJA (M, G)
Sauvignon viinissä marinoitua rosépaahdettua ankanrintaa, tuoretta veriappelsiinia ja raikasta versosalaattia

KOLMEN JUUSTON TARJOTIN
Gryyére lehmänmaitojuusto Sveitsi (G), SAINT AGUR sinihomejuusto Ranska (L, G), Waldemar vuohenmaitojuusto Suomi (L, G), keksejä ja päärynähilloketta (L)

RAIKASTA VIHERSALAATTIA JA OLIIVILJYÄ (M, G)
Revittyjä kauden tuoreita salaatteja ja neitsytoliiviöljyä

FOCACCIA JA KIRVELIVOITA (L)
Uunituoretta kiviarinauunissa paistettua yrttifocacciaa ja kirvelivoita

* * *

SAKSANHIRVEN PAISTIA JA KARTOFFELPÜREE (L, G)
Saksanhirven paistia, Hampurin makkaraa, haudutettua punakaalia ja kartoffelpüree

tai

PROVENCELAISTA KANANPOIKAA JA GRATIN DAUPHINOIS (L, G)
Uunissa tomaattien ja valkosipulin kanssa mureaksi haudutettua kananpojanrintaa, lintukastiketta, Dauphinén tapaan ranskankermalla ja rosmariinilla aateloitua perunavuokaa

JÄLKIRUOKA SUOSITUKSIA

SUOMI MENU
KORVAPUUSTI PANNACOTTA JA KARPALO-KANELISIIRAPPIA (L)
Korvapuusti pannacotta, korvapuustigranolaa ja karpalo-kanelisiirappia

SKANDINAVIA MENU
VARIKSENMARJAA, VADELMAA JA ÍSEY SKYRIÄ (L)
Islantilaista Ísey Skyr rahkavanukasta ja variksenmarjalla maustettua vadelmahilloketta

EUROOPPA MENU
SITRUUNAMARENKITARTALETTI JA ESPRESSOA (L)
Sitruunamarenkitartaletti ja vaniljalla maustettua espressokastiketta

Buffetille minimitilaus on 20 henkeä

AASIAN MAKUJA & STREET FOOD

AASIAN MAKUJA
by Theron Catering

GOMA WAKAMEA, LOHTA JA KATKARAPUJA SIMPUKANKUORESSA (M, G)
Goma wakamea, lime marinoitua lohta, chilikatkarapuja ja tuoretta korianteria simpukankuoressa

YAM WUN SEN THAIMAALAISEEN TYYLIIN (M)
Thaimaalaista salaattia surimista, tuoreista kasviksista, pähkinöistä ja lasinuudeleista sekä mirinillä maustettua kalakastiketta

VIETNAMILAINEN BRISKET BÁNH MÌ BBQ-PATONKI SLICE (L)
Tuore patonki täytettynä kasviksilla, chilillä, korianterilla ja barbeque brisketillä

JAPANILAINEN TSUKUNE YAKITORI JA TARE-KASTIKETTA (M, G)
Glaseerattuja broileripyöryköitä vartaassa, paahdettuja seesaminsiemeniä ja tare-kastiketta

SPICE & CRISPY TOFU CUBE (M, V)
Paistettuja jalotofu kuutioita kuorrutettuna riisiviinasta, inkivääristä, kevätsipulista, chilistä ja soijasta valmistetulla kastikkeella

FRITEERATTU KASVIS GYOZA DUMPLING JA SEESAMILAYU-KASTIKETTA (M)
Friteerattuja kasvis gyoza dumplingseja ja seesamilla maustettua layu-kastiketta

BANGLADESHILAINEN JHAL MURI JA RAPEAA SEVIÄ (M)
Tuoreista kasviksista, sipulista, perunasta, chilistä ja korianterista valmistettua salaattia, sekä friteerattuja rapeita sev nuudeleita

* * *

PORSAANFILEETÄ ”BOSSAM” KOREALAISEEN TAPAAN JA MAKEAA KIMCHIÄ (M, G)
Kaalinlehdissä höyrytettyä porsaan sisäfileetä korealaiseen tapaan, makeaa kimchiä, riisiä sekä valkosipulilla ja riisiviinalla maustettua inkiväärikastiketta

STREET FOOD
by Theron Catering

”POKE” SALAATTIA SIMPUKANKUORESSA (L, G)
Limellä, seesamilla ja soijalla marinoitua lohta, katkarapua, tillikurkkua, chiliä, punasipulia, maapähkinöitä ja salaatinlehtiä simpukankuoressa

TONNIKALA TORTILLA PIZZA SLICE (L)
Tortillasta valmistettua juustokuorrutettua tonnikalapizzaa, päällä salaattia, paahdettua sipulia, tomaattia sekä kermaviilikastiketta

MOLLETE TOAST JA PICO DE CALLO (VL)
Paistetuilla herkkusienillä, pekonilla ja cheddarjuustolla kuorrutettu vaalea toast, kruunattuna pico de gallo kastikkeella

BRISKET GYROS JA TZATZIKIA (L)
Pitaleipä täytteenä mausteisia brisket viipaleita, tomaattia, punasipulia ja salaattia sekä kastikkeena tuoreella mintulla maustettua tzatzikia

CHICKEN RANCH TACO BOATS (L)
Cheddarjuustolla kuorrutettu kanataco ja ranchkastiketta

MINI NYHTÖTOFU HOT DOG JA SRIRACHAA (M, V)
Mini Hot Dogin täytteenä nyhtötofua, marinoitua sipulia, paahdettuja seesaminsiemeniä,
salaattia ja srirachalla maustettua majoneesia

REVITTYJÄ KAUDEN RAIKKAITA SALAATTEJA (M, G, V) Revittyjä kauden raikkaita salaatteja, villitomaatteja, kurkkua ja valkosipulilla maustettua salaatinkastiketta

* * *

TORTILLA DE PATATAS (L, G)
Perinteinen espanjalainen perunamunakas

tai

AMERICAN STYLE BEAN CHIMICHANGA JA AVOKADOA (L)
Pavuilla, paprikalla, riisillä, chilillä ja cheddarjuustolla täytetty paistettu tortilla sekä avokadosta ja kermaviilistä valmistettua dippikastiketta

JÄLKIRUOKA SUOSITUKSIA

AASIAN MAKUJA
INTIALAISTA ”BASUNDIA” (L, G)
Kardemummalla ja sahramilla maustettua makeaa pähkinäistä maitovanukasta

STREET FOOD
LIÈGE WAFFLES (L)
Belgialaisia vohveleita, suklaakastiketta ja kermavaahtoa

tai

MINI BOLA DE BERLIM (L)
Portugalilaisia pieniä minimunkkeja täytettynä paksulla vaniljakreemillä

Buffetille minimitilaus on 20 henkeä

TUULAHDUS ITALIASTA
by Theron Catering

ITALIALAISTA VIINIKELLARIN LOHTA JA FENKOLIHILLOKETTA
Pippuripaahdettua, valkoviiniviinimarinoitua lohta confit, fenkolihilloketta ja hernemascarponea

PERINTEISTÄ CAPRESE SALAATTIA (VL, G)
Tomaattia, mozzarellaa, basilikaa ja oliiviöljyä

RICOTTA-PAPRIKARAVIOLEJA JA MEIRAMIPESTOA (VL)
Ricotta-paprikaravioleja, tuoreesta meiramista valmistettua pestoa ja paahdettuja pinjansiemeniä

ARTISOKKAA, LEHTIKAALIA JA PECORINOA (G)
Sitruunamarinoitua artisokkaa, friteerattua lehtikaalia, härkäpapuja ja pecorinoa

TOSCANALAISTA PANZANELLA LEIPÄSALAATTIA (L)
Tomaattia, kurkkua, oliivia, sipulia, basilikaa, rustiikkeja leipäkrutonkeja ja oreganolla maustettua vinaigretteä

GRISSINEJÄ, UUNITUORETTA PATONKIA JA SALMORIGLIOTA (L)
Grissinejä, uunituoretta patonkia, oliiviöljystä, valkosipulista ja persiljasta valmistettua salmorigliokastiketta

* * *

MAALAISKANAA JA PROSCIUTTOA (L, G)
Grillattua prosciuttoon ja salviaan käärittyä maalaiskananrintaa, punaviinillä ryyditettyä lintukastiketta sekä timjamisuolassa paahdettuja perunoita

* * *

SELJANKUKKA PANNACOTTA, RAPARPERIA JA APPELSIINIA (L, G)
Seljankukka pannacotta, raparperi-appelsiinihilloketta ja paahdettua pistaasipähkinää

VALMISTUJAISET 2025

MENU I – Riemukas

”Oi kulta aika riemukas, suloisin armahaisin, kun nuor on ylioppilas ja puutetta ei laisin.”
– J.L. Runeberg

RHODE ISLAND SAVULOHIWRAP JA SALAATTIA (L)
Wrappeja savulohella, Rhode Island-kastikkeella ja raikkaalla salaatilla täytettynä

KANATIKKARI JA CHIPOTLE-OMENASALSAA (M, G)
Kananpojanfileetikkari ja chipotle-omenasalsaa

ROSÉ PAISTIA JA JAZZYPERUNAA (M, G)
Tuoreilla yrteillä maustettua, rosé paahdettua naudan paahtopaistia
ja kirkasta jazzy-perunasalaattia

SEESAMI-SAVUJUURES-COUSCOUS JA RUCOLAA (M)
Seesami-öljyllä maustettua savujuures couscous-salaattia,
rucolaa ja paahdettuja auringonkukan siemeniä

TUOREITA SALAATTIA JA VERSOJA (M, G)
Sesongin tuoreita salaatteja, versoja, retiisiä ja vinaigrettä

JUUREEN LEIVOTTUA LEIPÄÄ JA TIMJAMIVOITA (L)
Juureen leivottua sekaleipää ja vaahdotettua timjamivoita

MENU II – Valkolakki

”Valkolakki onnen tuokoon, tulevaisuuden menestyksen sadon suokoon.”

SOIJAPAAHDETTUA LOHTA JA NUUDELISALAATTIA (L, G)
Soijalla paahdettua lohta ja seesamilla maustettua nuudelisalaattia

THAI LIHAPYÖRYKÖITÄ JA CHILIPERUNAA (L)
Thaimaalaisittain maustettuja lihapyöryköitä ja chilillä ja paprikalla maustettua perunasalaattia

PUNAKAALI-POSSUKIMCHIÄ (L, G)
Grillatusta porsaan etuselästä ja punakaali kimchista valmistettua salaattia

VIHERSALAATTIA JA RETIISIÄ (M, G)
Revittyjä kauden salaatteja ja sitruunamarinoituja retiisejä

PATONKIA JA CHILILEVITETTÄ (M)
Uunituoretta patonkia sekä thaibasilikalla ja chilillä maustettua kikhernelevitettä

MENU III – Lyyra

”Kun kiiltää lyyran kullat lakissa, on helppo röyhistellä pikkutakissa.”

CROFFELI JA KATKARAPUA (VL)
Katkarapu-skagenilla päällystetty croffeli

GRILLATTUA MAALAISKANAA JA MANGO JALAPENOA (L)
Grillattua maalaiskanaa, raikasta kiinankaalisalaattia ja mango-jalapenokastiketta

KEVÄTKÄÄRYLEITÄ JA MAKEAA SOIJA (M)
Kasviksilla täytettyjä kevätkääryleitä ja makeaa soijakastiketta

REVITTYÄ SALAATTIA JA VADELMAVINEGRETTEÄ (L, G)
Käsin revittyjä kauden raikkaita salaatteja, tomaattia, kurkkua ja vadelmavinaigretteä

YRTTIFOCACCIA (M, V)
Yrteillä ja merisuolalla maustettua focacciaa

MENU IV – Menestys

”Parempaa huomista kohden se johtaa, kun valkolakki päässäsi kirkkaana hohtaa.”

AVOKADO-KASVIS HOT DOG (M, V)
Avokaadolla ja kasviksilla täytetty hot dog ja sitruunalla paahdettua sipulia

MELONIA JA AURINGONKUKAN SIEMENIÄ (M, G, V)
Tuoretta melonia, minttua ja paahdettuja auringonkukan siemeniä

TALON KASVIS-CAESARSALAATTIA (M, V)
Arinauunissa paistettua tofua, jäävuorisalaattia, hapanleipäkrutonkeja
ja vegaanista caesarkastiketta (ei sisällä kalaa)

PERINTEISTÄ COUSCOUS SALAATTI (M, V)
Tomaattia, kurkkua, minttua, valkosipulia ja couscousia

KEVÄTPUNAJUURTA JA PUNAJUURENVERSOJA (M, G, V)
Paahdettua punajuurta, punajuurenversoja ja salviakastiketta

YRTTIFOCACCIA (M, V)
Yrteillä ja merisuolalla maustettua focacciaa

Menuihin voi myös lisätä mm.

TUORETTA PARSAA JA VÄSTERBOTTEN JUUSTOA (L)
Keittiömme valmistamaa piirasta tuoreesta parsasta ja Västerbotten juustosta

KOOKOSTA JA KASVIKSIA (M, G, V)
Kevään tuoreista kasviksista valmistettua kookos-kasviskiusausta

MUREAA RANSKALAISTA PATAPAISTIA JA KONJAKKIKASTIKETTA (L, G)
Mureaksi haudutettua naudanpaistia, juures-perunagratiinia ja konjakilla ryyditettyä paistinkastiketta

Buffetille minimitilaus on 20 henkeä

HÄÄT 2025

MENU I – Tahdon

”Vienossa tuulessa heinä heiluu, koivunlehdet yllämme keinuu, hääkellot soi.”

SOKERISUOLATTUA MERILOHTA JA TILLISINAPPIKASTIKETTA (L, G)
Sokerisuolattua merilohta ja perinteistä tillisinappikastiketta

SEESAMIPAAHDETTUA KANANPOJANFILEETÄ JA YRTTIMARINOITUJA JUUREKSIA (M, G)
Seesamipaahdettua maatilan kananpojan sisäfileetä ja yrttimarinoituja kotimaisia juureksia

KAPPELIJUUSTOA, PAAHDETTUA PÄHKINÄÄ JA SALAATTIA (L, G)
Kappelijuustoa, suolapaahdettua pähkinää, paprikaa, kesäkurpitsaa, tuoretta basilikaa, marinoitua punasipulia, oliivia ja jäävuorisalaattia

VILLITOMAATTIA, KAUDEN RAIKKAITA SALAATTEJA JA THOUSAND ISLAND KASTIKETTA (M, G)
Kauden raikkaita salaatteja, villitomaattia, kurkkua, seesamiöljyssä kuullotettua retiisiä ja Thousand Island kastiketta

HAPANJUURILEIPÄÄ JA VOITA (L)
Uunituoretta hapanjuurileipää ja voita

* * *

MUREAA RANSKALAISTA PATAPAISTIA JA KONJAKKIKASTIKETTA (L, G)
Tuoreiden juureksien kanssa mureaksi haudutettua naudanpaistia, perunagratiinia ja konjakilla ryyditettyä paistinkastiketta

MENU II – Kyllä

”Onnen hetki kultainen, sopimus kahden ihmisen.”

SAVUAHVENLEIVOS, LEVÄHELMIÄ JA PIPARJUURTA (L)
Piparjuurella maustettu savuahvenmousseleivos ja levähelmiä mallasleivällä

VIINIVOISSA PAAHDETTUA ROSÉ PAISTIA JA PIPARJUURTA (M, G)
Tuoreilla yrteillä maustettua, rosépaahdettua naudan paahtopaistia ja piparjuurikastiketta

SUOMALAISTA LEIPÄSALAATTIA (L)
Kotimaista aurajuustoa, saunapalvikinkkua, savupekonia, kananmunaa, parsaa, marinoitua punasipulia ja reiluja maalaisleipäkrutonkeja

PAAHDETTUJA JUUREKSIA JA LEHTIKAALIA (L, G)
Paahdettuja rustiikkeja säräjuureksia, metsähunajaa, friteerattua lehtikaalia ja kirpeää jogurttia

SELJANKUKKAA JA RAIKKAITA SALAATTEJA (M, G)
Kauden raikkaita salaatteja, versoja, villitomaattia, kurkkua, retiisiä ja seljankukalla maustettua vadelmakastiketta

LUOMU MAALAISLEIPÄÄ JA VOITA (L)
Uunituoretta luomu maalaisleipää ja voita

* * *

LOISTEELLA PAISTETTUA LOHTA JA RUOHOLAUKKAKASTIKETTA (L, G)
Sitruunavoissa loisteella paistettua lohta, valkoviinillä maustettua ruoholaukkakastiketta ja tilliperunaa

MENU III – Rakastan

”Juhlavieraat voivat aistia sen, sydän on löytänyt sydämen.”

SAVULOHTA JA KERMAVIILITARTARIA (L, G)
Keittiömme valmistamaa perinteistä leppäsavulohta ja kermaviilitartarkastiketta

YRTTIVOISSA PAISTETTUJA LIHAPYÖRYKÖITÄ JA SIENISALAATTIA (L, G)
Yrttivoissa paistettuja lihapyöryköitä ja kotimaisista metsäsienistä valmistettua salaattia

KOTIMAISTA VUOHENMAITOJUUSTOA JA METSÄHUNAJAA (L)
Palkittua Kolatun kuttujuustoa, metsähunajalla maustettua kurpitsahilloketta ja leipäkeksejä

UMAMI ARTISOKKAA JA PUOLIKUIVATTUJA TOMAATTEJA (M, G)
Umamilla maustettua artisokkaa ja puolikuivattuja tomaatteja sekä paahdettuja pellavansiemeniä

VIHERSALAATTIA JA MEHUSTETTUJA VILLITOMAATTEJA (M, G)
Valkoviinissä mehustettua villitomaattia, kurkkua, jäävuorisalaattia ja neitsytoliiviöljyä

TUORETTA LEIPÄÄ JA VEHNÄNORASTA (L)
Uunituoretta maalaisleipää ja vehnänoraalla maustettua tuorejuustolevitettä

* * *

MAALAISKANAA ROSÉVIINIKASTIKKEESSA (L, G)
Paistettua maalaiskanan rintafileetä, tuoreilla yrteillä maustettua belugalinssi-riisiä ja täyteläistä roséviinikastiketta

MENU IV – Kappeli

”Tietä kulkee kaksi ihmistä, on onnellista, jos he tarttuvat toisiaan kädestä.”

SAVUAHVENLEIVOS, LEVÄHELMIÄ JA PIPARJUURTA (L)
Piparjuurella maustettu savuahvenmousseleivos, kananmunaa ja levähelmiä mallasleivällä

KAPPELIJUUSTOA, PAAHDETTUA PÄHKINÄÄ JA SALAATTIA (L, G)
Kappelijuustoa, suolapaahdettua pähkinää, paprikaa, kesäkurpitsaa, tuoretta basilikaa, marinoitua punasipulia, oliivia ja jäävuorisalaattia

COCKTAIL KÄSINKUORITUISTA KATKARAVUISTA LASISSA (M, G)
Katkarapua, tomaattia, kurkkua, omenaa, tilliä ja aniksella maustettua tomaattimajoneesia lasissa

MELONIA, MANSIKKAA JA PELLAVANSIEMENIÄ (V, G)
Tuoretta melonia, mintulla maustettua mansikkaa ja paahdettuja pellavansiemeniä

VILLITOMAATTIA, KAUDEN RAIKKAITA SALAATTEJA JA THOUSAND ISLAND KASTIKETTA (M, G)
Kauden raikkaita salaatteja, villitomaattia, kurkkua, marinoitua retiisiä, paahdettua maapähkinää ja Thousand Island kastiketta

LUOMU MAALAISLEIPÄÄ JA VOITA (L)
Uunituoretta luomu maalaisleipää ja voita

* * *

LOISTEELLA PAISTETTUA LOHTA JA RUOHOLAUKKAKASTIKETTA (L, G)
Sitruunavoissa loisteella paistettua lohta, valkoviinillä maustettua ruoholaukkakastiketta ja tilliperunaa

KEVÄÄN JA KESÄN SESONKIMENUT

MENU I – Valoisa

”On valoisa kesä vuodenajoista parhain, nousee aamulla aurinko hyvinkin varhain.”

TOAST SKAGEN JA KEVÄT PARSAA (L)
Skagen käsin kuorituista katkaravuista, kananmunasta ja kevätparsasta

LOHTA JA SAHRAMIA (L, G)
Pintahiillostettua lohipastramia, sahramikreemiä ja marinoitua raitajuurisalaattia

BRIEJUUSTOA JA PASSIONKASTIKETTA (VL)
Paahdettua briejuustoa, luomuhunajalla maustettuja pähkinöitä, juurikeksejä ja passionkastiketta

NOKKOS-KANTARELLIPIIRAITA JA KEVÄTSIPULIA (L)
Kevätsipuli-ranskankermalla aateloituja nokkos-kantarellipiiraita

RAIKKAITA SALAATTEJA JA VINAIGRETTEÄ (M, G)
Kauden raikkaita revittyjä salaatteja, maa-artisokka chipsejä, retiisiä ja vinaigretteä

JUUREEN LEIVOTTUA LEIPÄÄ JA VOITA (L)
Perinteiseen hapanjuureen leivottua leipää ja voita

* * *

HIILIGRILLATTUA KANAA JA SITRUUNAA (L)
Hiiligrillattua maatilan kanan rintafileitä, tomaatilla ryyditettyä sitruunavoikastiketta
sekä kurpitsa-perunapyreetä

MENU II – Malja suvelle

”Teille hyvää juhlaa toivotan, lasin kuohuvaa mielessäni kohotan.”

SIIKAA JA NIERIÄÄ (L)
Siiasta ja nieriästä valmistettu tartar saaristoleisleivällä

KYLMÄSAVUANKKAA JA CAMPARIA (M, G)
Keittiömme valmistamaa kylmäsavuankan rintaa ja camparikastiketta

KEVÄTPUNAJUURTA, VUOHENJUUSTOA JA PINAATTIA (VL)
Uunissa kypsennettyjä kevätpunajuuria, vuohenjuustoa, pinaattia ja pellevansiemeniä

MELONIA, KURKKUA JA PÄHKINÄÄ (M, G)
Mintulla maustettua salaattia melonista, kurkusta ja pähkinöistä

RAIKKAITA SALAATTEJA JA VINAIGRETTEÄ (M, G)
Kauden raikkaita revittyjä salaatteja, maa-artisokka chipsejä, retiisiä ja vinaigretteä

ARTESAANILEIPÄÄ JA KIRVELIVOITA (L)
Uunituoretta artesaanileipää ja kirvelivoita

* * *

LOHTA, SAVOIJINKAALIA JA REMOULADEA (L, G)
Loisteella paistettua merilohta, höyrytettyä savoijinkaalia, juurespyreetä ja remouladekastiketta

MENU III – Linnunlaulu

”Kun linnut laulaen lentävät yllämme taivaan, turhaan kesällä mieltäni murheilla vaivaan.”

LOHTA JA RAPUJA (M, G)
Tähtianismarinoitua lohta ja rapumajoneesia

KARITSAN PAAHTOPAISTIA, OMENAA JA SELLERIÄ (M, G)
Rose paahdettua karitsan paahtopaistia ja omena-sellerisalaattia

KUKKAKAALIA JA KEVÄTSIPULIA (L, G)
Friteerattu kukkakaalia ja kevätsipuli kermaviilikastiketta salaattipedillä

KELTAJUURTA JA PALSTERNAKKAA (L, G)
Paahdettua keltajuurta ja palsternakkaa sekä savustettua vuolukermaa

GRILLIJUUSTOA JA PUOLIKUIVATTUA TOMAATTIA (G)
Grillattua juustoa, puolikuivattuja tomaatteja ja kesäkurpitsaa

RAIKKAITA SALAATTEJA JA VINAIGRETTEÄ (M, G)
Kauden raikkaita revittyjä salaatteja, maa-artisokka chipsejä, retiisiä ja vinaigretteä

JUUREEN LEIVOTTUA LEIPÄÄ JA VOITA (L)
Perinteiseen hapanjuureen leivottua leipää ja voita

* * *

WALLENBERGIN PIHVIT RAUDUSTA JA MERIAHVENESTA (L)
Wallenbergin pihvit raudusta ja meriahvenesta, etikkakurkkua, tillimuhennettua perunaa ja ruskistettua voita

JÄLKIRUOKA SUOSITUKSIA

RAPARPERIPANNACOTTA (L, G)
Kauden tuoreesta raparperista valmistettu pannacotta ja vanilja-raparperihilloketta

JUUSTOKAKKUA JA MANSIKKAA (VL)
Juustokakkua ja metsämansikkamelbaa

TYRNI-VALKOSUKLAMOUSSEA LASISSA (VL)
Ahvenanmaan tyrnistä ja valkosuklaasta valmistettua kuohkeaa moussea

Buffetille minimitilaus on 15 henkeä

MUISTOTILAISUUS

MENU I – Kiitos

Valintanne mukaan menuvaihtoehdot

KERMAISTA LOHIKEITTOA (L, G)
SAARISTOLAISLEIPÄÄ JA VOITA (L)
***
KAHVIA & HAUDUTETTUA TEETÄ

tai

PERINTEISTÄ KARJALANPAISTIA JA KEITETTYÄ PERUNAA (M, G)
MAUSTEKURKKUA JA PUNAJUURTA (M, G)
VIHERSALAATTIA & TALON KASTIKETTA (L,G)
LEIPÄÄ JA VOITA (L)
***
KAHVIA & HAUDUTETTUA TEETÄ

tai

RIISTAKÄRISTYSTÄ, PERUNAMUHENNOSTA JA SOKEROITUA PUOLUKKKAA (L, G)
VIHERSALAATTIA & TALON KASTIKETTA (L,G)
LEIPÄÄ JA VOITA (L)
***
KAHVIA & HAUDUTETTUA TEETÄ

tai

PAISTETTUA NIERIÄÄ, TARTARPIKKELSIKASTIKETTA JA TILLIPERUNAA (L, G)
VIHERSALAATTIA & TALON KASTIKETTA (L,G)
LEIPÄÄ JA VOITA (L)
***
KAHVIA & HAUDUTETTUA TEETÄ

MENU II – Kaivaten

Valintanne mukaan kahta leipää

PERINTEINEN GRAAVILOHIVOILEIPÄ (L)
– tilli-sinappikreemiä

***

HÄRÄN PAAHTOPAISTIVOILEIPÄ (L)
– punasipulihilloketta

***

KATKARAPULEIPÄ SKAGENIN TAPAAN (L)

***

MOZZARELLA-LUOMUTOMAATTILEIPÄ (L)
– basilikapestoa

MENU III – Muistaen

PERINTEISTÄ LEPPÄSAVUSTETTUA LOHTA JA TILLIKERMAVIILIÄ (L, G)
Keittiömme valmistamaa perinteistä leppäsavulohta
ja raastetulla sitruunankuorella maustettua tillikermaviilikastiketta

KUHAA, SAVOIJINKAALIA JA KARVIAISTA (M, G)
Salaattia puolukkaliemessä kypsennetystä kuhasta, savoijinkaalista, luomukananmunasta,
marinoidusta perunasta ja ”Tuurin” karviaisella maustettua inkiväärikastiketta

ROSÉ PAISTIA JA JAZZYPERUNAA (M, G)
Tuoreilla yrteillä maustettua, rosé paahdettua naudan paahtopaistia ja kirkasta jazzy-perunasalaattia

SALAATTIA GRILLATUSTA MAATILAN KANASTA, PUNAKAALISTA JA PORKKANASTA (L, G)
Talvisalaattia grillatusta maatilan kanasta, marinoidusta punakaalista,
porkkanasta ja vuohenjuustosta

HAAPASIENISALAATTIA JA KRUTONKEJA SAARISTOLAISLEIVÄSTÄ (L)
Haapasienisalaattia Pohjois-Savon sienistä ja rapeita krutonkeja saaristolaisleivästä

VIHERSALAATTIA, KURPITSAA JA RUUSUKAALIA (M, G)
Salaattia ruusukaalista, kurpitsasta, tomaatista, pähkinöistä
ja kauden raikkaista salaateista sekä herukkavinaigretteä

HAPANJUURILEIPÄÄ JA VOITA (L)
Aitoa juureen leivottua leipää ja voita

* * *

PAISTETTUA KIRJOLOHTA JA KIRVELIVOIKASTIKETTA (L, G)
Paistettua kotimaista kirjolohta, tillillä maustettua persiljajuuri-perunapyreetä
ja kirvelivoikastiketta

tai

ROSVOPAISTIA, PAISTINKASTIKETTA JA UUNIPERUNAA (L, G)
Mureaksi tuoreiden yrttien ja katajanmarjan kanssa haudutettua naudan sisäpaistia, paistinkastiketta,
uuniperunaa, maustekurkkua, punajuurta ja hapankermaa

MENU IV – Jäähyväiset

SAVULOHTA JA RETIISITSATSIKIA (L, G)
Leppäsavustettua merilohta ja raikasta retiisitsatsikia

NIZZANSALAATTIA (L, G)
Tonnikalaa, kananmunaa, punasipulia, vihreitä papuja,
oliivia, perunaa, jäävuorisalaattia ja talon sardellikastiketta

KERMAJUUSTOSALAATTIA (L)
Kermajuustokuutioita, villitomaattia, kurkkua, punasipulia,
jäävuorisalaattia, ruisleipälastuja ja avokadokastiketta

MARINOITUA KESÄKURPITSAA JA MINTTUMELONIA (M, G)
Mintulla maustettua melonia, chilimarinoitua kesäkurpitsaa
ja paahdettuja kurpitsankukansiemeniä

KAUPUNKIVILJELTYJÄ VERSOJA JA SALAATTIA (M, G)
Herttoniemessä kaupunkiviljeltyjä tuoreita versoja, kauden raikkaita salaatteja,
tomaattia, kurkkua, retiisiä ja sitruunavinaigretteä

LIBALEPÄÄ, PATONKIA JA HUMMUSTA (M)
Libaleipää, uunituoretta patonkia ja keittiömme valmistamaa hummusta

RAPUMENUT

RAPUMENU I

RAPUJA JA TILLIÄ
Suomalaisia täplärapuja päivän hintaan, leikattua tilliä, vaaleaa paahtoleipää ja voita

* * * * *

HIILLOSTETTUA SIIKAA JA METSÄSIENIÄ (L, G)
Hiillostettua kotimaista järvisiikaa, seesamilla maustettua tilliporkkanaa, lehtikaali-perunamuffini ja muhennettuja metsäsieniä

* * * * *

SITRUSSORBETTIA JA RUUSUNMARJAA (M, G)
Sitrussorbettia, kandeerattua sitruunaa ja ruusunmarjakastiketta

RAPUMENU II

RAPUJA JA TILLIÄ
Suomalaisia täplärapuja päivän hintaan, leikattua tilli, vaaleaa paahtoleipää ja voita

* * * * *

SORSAA JA PIHLAJANMARJAA (L, G)
Pitkään haudutettua ylikypsää sorsanrintaa, pihlajanmarjahyytelöä, timjamivoissa paistettuja lintuperunoita ja kermaista lintukastiketta

* * * * *

SUOMUSSALMEN TYRNIÄ JA VALKOSUKLAATA (VL, G)
Pannacottaa Suomussalmen tyrneistä, tyrnikeittoa ja valkosuklaakauramurua

RAPUMENU III

RAPUJA JA TILLIÄ
Suomalaisia täplärapuja päivän hintaan, leikattua tilliä, vaaleaa paahtoleipää ja voita

* * * * *

SAKSANHIRVEN FILEETÄ GRAND VENEUR JA PIHLAJANMARJAHYYTELÖÄ (L, G)
Saksanhirvenfileetä, mustaherukkahyytelöä, rosmariiniperunaa ja riistakastiketta

* * * * *

HILLOTTUA OMENAA JA KINUSKIPIIMÄÄ (L)
Kondensoidulla maitokinuskilla maustettua piimävanukasta, hillottua omenaa ja puolukkasiirappia

RAPUMENU IV

RAPUJA JA TILLIÄ
Suomalaisia täplärapuja päivän hintaan, leikattua tilliä, vaaleaa paahtoleipää ja voita

* * * * *

HÄRKÄÄ JA PIPPURIA (L, G)
Härän sisäfileettä, pippurikastiketta ja kanttarelli-puikulaperunamuffini

* * * * *

LAKKAPARFAIT JA TUOREITA MARJOJA (L, G)
Lapin lakkaparfait, lakkalikööriä, tuoreita marjoja ja paahdettuja mantelilastuja

SYKSYN SESONKIMENUT

SYYSMENU I

”Lehti puusta varisee, syksyn ilma pakastuu, silloin aina ihmismieli, maan meille suomiin ruokiin rakastuu.”

ROSÉPAISTIA JA VARSISELLERIÄ (L, G)
Naudan rosépaistia ja hunajaisella dijon-sinapilla ryyditettyä varsisellerisalaattia

MAISSIKANAA, PÄHKINÄÄ JA KARPALOA (L, G)
Timjamivoissa paistettua maissikananrintaa, paahdettuja pähkinöitä
ja kotimaisesta karpalosta valmistettua kastiketta

COCKTAIL KÄSINKUORITUISTA KATKARAVUISTA (M, G)
Katkarapua, tomaattia, kurkkua, omenaa, tilliä ja aniksella maustettua tomaattimajoneesia lasissa

KOTIMAISTA VUOHENJUUSTOA JA METSÄHUNAJAA (L)
Paahdettua kotimaista vuohenjuustoa, metsähunajaa ja juurikeksejä

GRILLATTUA SYYSKURPITSAA JA PARSAKAALIPESTOA (M, G)
Grillattua syyskurpitsaa, paahdettuja pellavansiemeniä ja parsakaalipestoa

REVITTYJÄ SALAATTEJA JA JUURILEIPÄKRUTONKEJA (L)
Revittyjä salaatteja, villitomaattia, kurkkua, juurileipäkrutonkeja ja sinappikastiketta

SAARISTOLAISLEIPÄÄ JA VOITA (L)
Maalahden saaristolaisleipää ja voita

* * * * *

HOLLANDAISE GRATINOITUA LOHTA JA TATTARIA (L, G)
Hollandaisekastikkeella gratinoitua jäämeren lohta ja höyrytettyä tattaria brunoise

* * * * *

JUUSTOKAKKUA, HAPANOMENAA JA PUOLUKKAA (L)
Oman leipomon valmistamaa juustokakkua, hapanomenahilloa ja puolukkakermaa

SYYSMENU II

”Soittaa puissa syksyn tuuli, ystävät jo kutsun kuuli.”

SAVULOHTA JA TERVASINAPPIA (M, G)
Keittiömme valmistamaa pyökkisavulohta, tervalla ja piparjuurella maustettua tillisinappikastiketta

ROSMARIINIVOISSA PAISTETTUA ANKKAA JA MUSTAHERUKKAA (L, G)
Rosmariinivoissa rapeaksi paistettua ankanrintaa ja satokauden mustaherukka-balsamicokastiketta

METSÄSIENITARTELETTI JA KIRVELINVERSOVAAHTOA (L, G)
Kotimaisista metsäsienistä valmistettu tarteletti, kirvelinversovaahtoa ja
paahdettua mustaa seesaminsiementä

PAAHDETTUJA JUUREKSIA JA TYRNIJOGURTTIA (L, G)
Paahdettuja syksyn juureksia ja tyrnijogurttia

VIHERSALAATTIA JA KARTANON SALAATINKASTIKETTA (M, G)
Salaattia kauden salaateista, tomaattia, kurkkua ja kartanon salaatinkastiketta

MAALAISLEIPÄÄ JA VOITA (L)
Juureen leivottua maalaisleipää ja voita

* * * * *

MAALAISKANANFILEETÄ JA METSÄSIENIÄ (L, G)
Paistettua maalaiskanan rintafileetä kermaisessa metsäsienikastikkeessa ja yrteillä maustettua belugalinssiriisiä

* * * * *

MUSTIKKAA JA PUOLUKKAA (L, G)
Kotimaisista metsämarjoista valmistettua pannacottaa ja paahdettua männynsiemenrouhetta

SYYSMENU III

”Syksyn saapuvan luulen, pohjantuulen soivan kuulen.”

RIESKARULLA SAVULOHESTA FINLAND ISLAND (L)
Keittiömme savustamasta lohesta, ”Finland Island” kastikkeesta ja jäävuorisalaatista valmistettuja rieskarullia

YRTTISIÄ LIHAPYÖRYKÖITÄ JA LUOMUTOMAATTIDIPPIÄ (L, G)
Yrttivoissa paistettuja lihapullia ja keittiömme valmistamaa luomutomaattidippikastiketta

KANATIKKARI JA OMENASALSAA (M, G)
Puolukka BBQ kastikkeella penslattuja kananpojanfileetikkareita ja chilillä maustettua syysomenasalsaa

LUOMUKANANMUNIA, PINAATTISMETANAA JA LEVÄÄ (L, G)
Pinaattismetanalla ja leväsalaatilla täytettyjä luomukananmunia

SYKSYINEN COLESLAW JA HASSELPÄHKINÄÄ (L, G)
Coleslaw salaattia syksyn juureksista, kaalista ja paahdetusta hasselpähkinärouheesta

SALAATTIA JA VADELMAVINAIGRETTEA (M, G)
Salaattia, tomaattia, kurkkua, retiisiä ja perinteistä vadelmavinaigrettea

PÄLKÄNEEN PERUNALIMPPUA JA VOITA (L)
Aitoa Pälkäneen perunalimppua ja voita

* * * * *

MUREAA PAISTIA JA TIMJAMIPERUNAA (L, G)
Juureksien kera kypsennettyä mureaa naudanpaistia, tuoreilla yrteillä maustettua kermaista paistinkastiketta ja timjamiperunoita

* * * * *

HILLOTTUA OMENAA JA KINUSKIPIIMÄÄ (VL)
Kondensoidulla maitokinuskilla maustettua piimävanukasta, hillottua omenaa ja valkosuklaa-kauramurua

Kaikkiin syysmenuihin voidaan valita kasvispääruoaksi

AROMAATTISIA KASVISPIHVEJÄ, PILAHVIRIISIÄ JA VILLITOMAATTIKASTIKETTA (M, G, V)
Juureksista ja kasviksista valmistettuja vegaanijuustolla kuorrutettuja kasvisnoisetteja, villitomaattikastiketta ja yrteillä maustettua pilahviriisiä

*Ilmoitattehan kasvispääruoan henkilömäärän tilauksenne yhteydessä, kiitos.

Buffetille minimitilaus on 20 henkeä

JOULUN SESONKIMENUT

JOULUMENU I

”Joulu aina sydämessä”

BRANTEVIKIN SILLIMOUSSEA JA LEVÄHELMIÄ L
Brantevikin sillikaviaarimoussea ja levähelmiä saaristolaisleivällä

APEROLGRAAVILOHTA JA HOVIMESTARINKASTIKETTA M, G
Keittiömme valmistamaa Aperol maustettua graavilohta ja hovimestarinkastiketta piparjuurella

KANELIPAAHDETTUA MAALAISKANANFILEETÄ JA FENKOLI-OMENAA L, G
Neilikalla maustetulla metsähunajalla glaseerattua paahdettua maalaiskanan sisäfileetä ja fenkoliomenasalaattia

KANANMUNAA JA SIIÄNMÄTIÄ L, G
Kananmunanpuolikkaita siianmätimoussella ja caviartilla

LUOSTARIJUUSTOA JA JUUREEN LEIVOTTUJA SUOLAKEKSEJÄ L
Perinteistä luostarijuustoa, juureen leivottuja suolakeksejä ja karpalohyytelöä

SALAATTIA JA LUOMUTOMAATTIA M, G
Käsin revittyjä kauden salaatteja, luomutomaattia, kurkkua, retiisiä ja vinaigretteä granaattiomenasta

LOPEN TILLIPERUNAA L, G
Tillivoissa pyöräytettyjä Lopen perunoita

JUURILEIPÄÄ JA VOITA L
Taikinajuureen leivottua tuoretta leipää ja voita

* * *

MUREAA PAISTIA JOULUISIN MAUSTEIN JA HUNAJASUOLAKURKKUA L, G
Joulumausteissa mureaksi haudutettua naudan paistia kermaisessa paistinkastikkeessa, hunajasuolakurkkuja ja sahramilla maustettua perunajuuresvuokaa

JOULUMENU II

”Tuikkivat kuusen kynttilät”

SINAPPISILAKKAA M, G
Perinteistä uusmaalaista sinappisilakkaa

JÄÄKELLARINLOHTA JA MÄTIÄ M, G
Keittiömme valmistamaa jääkellarinlohta ja mätismetanaa

KUMINALLA MAUSTETTUA LUOMUKALKKUNAA, PÄÄRYNÄÄ JA KYSSÄKAALIA L, G
Kuminalla maustettua paahdettua luomukalkkunan rintaa
ja inkiväärillä maustettua päärynä-kyssäkaalisalaattia

MAALAISPATEETA JA CUMBERLANDIN KASTIKETTA G
Perinteistä maalaispateeta, juuripersiljasalaattia ja klassista Cumberlandin kastiketta

SÄRÄJUURESROSOLLIA JA PUNAJUURIKERMAA L, G
Paahdetuista juureksista, punajuuresta, maustekurkusta ja sipulista valmistettua
rosollia, punajuurikermaa

JÄÄVUORISALAATTIA JA VILLIVADELMAA M, G
Jäävuorisalaattia, kirsikkatomaattia, kurkkua ja villivadelmavinaigretteä

LOPEN TILLIPERUNAA L, G
Tillivoissa pyöräytettyjä Lopen perunoita

HAPANJUURI PUOLUKKALEIPÄÄ JA VOITA
Hapanjuureen leivottua, puolukalla maustettua joululeipää ja merisuolavoita

* * *

MUREAA JOULUPOSSUA, PALSTERNAKKAA JA PERUNAA L, G
Yön yli haudutettua kotimaista possun etuselkää, palsternakka-perunavuokaa ja tummaa tähtianiksella maustettua kermakastiketta

JOULUMENU III

”Joulunajan taikaa, naurua ja laulun raikua.”

TYRNIÄ JA ITÄMEREN SILAKKAA L, G
Tyrnillä maustettua Itämeren silakkaa

KYRÖN GINIÄ, TÄHTIANISTA JA SILLIÄ M, G
Kyrön ginillä, tähtianiksella ja katajanmarjalla maustettua silliä

ROSÉPAISTIA JA WALDORFIN SALAATTIA L, G
Rosépaahdettua paahtopaistia ja hunajasinapilla ryyditettyä Waldorfin salaattia

KANELIVOISSA PAISTETTUA KALKKUNANRINTAA JA BÅSSAN PIHLAJANMARJAA M, G
Kanelivoissa paistettua kalkkunan rintafileetä ja Båssan Kartanon pihlajanmarjahyytelöä

PUNAJUURITERRIINIÄ JA KIRVELIKASTIKETTA L, G
Jouluista punajuuriterriiniä, paahdettuja pellavansiemeniä ja kirvelin versoista valmistettua kastiketta

TALVISALAATTIA JA KARPALOA L, G
Käsin revittyjä kauden raikkaita salaatteja, tomaattia, kurkkua ja kuusisiirapilla maustettua karpalokastiketta

LOPEN TILLIPERUNAA L, G
Tillivoissa pyöräytettyjä Lopen perunoita

JOULULEIPÄÄ JA VOITA L
Perinteistä kuminalla maustettua joululeipää ja voita

* * *

PYÖKKISAVULOHTA JA SAHRAMIVUOLUKERMAA L, G
Pyökkilastuilla savustettua lohta, sahramilla maustettua vuolukermakastiketta ja pähkinäperunaa

JOULUMENU IV

”Puhtaan valkoiset unelmat ja ulkona lumihuntu,
tunnelman luo aito joulun tuntu.”

KATAJANMARJAA JA SILAKKAA M, G
Perinteistä katajanmarjaetikassa kypsennyttyä silakkaa

SILLIÄ JA SMETANAA L, G
Tähtianiksella maustettua Atlantin matjessilliä ja puolukkasmetanaa

LOHTA JA TILLIÄ L, G
Sokerisuolattua graavia merilohta ja tillisinappikastiketta

KANANMUNAA JA SIIANMÄTIÄ L, G
Kananmunanpuolikkaita siianmätimoussella ja caviartilla

KALKKUNAA JA OMENAA M, G
Neilikalla maustettua kalkkunanrintaa ja kaneliomenahilloketta

JUUSTOA JA HUNAJAA L, G
Ruokosokerilla paahdettua briejuustoa, metsähunajaa ja suolapähkinöitä

METSÄSIENIÄ JA SIPULIA L, G
Perinteistä metsäsienisalaattia kotimaisista sienistä

PUNAJUURTA JA PELLAVAA M, G
Punajuurisalaattia paahdetuista punajuurista ja pellavansiemenistä

SALAATTIA JA YRTTEJÄ M, G
Vihersalaattia ja tuoreyrtti-öljykastiketta

LEIPÄÄ JA VOITA L
Jouluinen leipävalikoima ja vaahdotettua voita

KEITETTYJÄ PERUNOITA

* * *

KINKKUA JA PERINTEISIÄ JOULULAATIKOITA L
Joulukinkkua ja keittiömme valmistamaa konjakkisinappia
Peruna-, porkkana- ja lanttulaatikkoa

JOULUKAUDEN JÄLKIRUOAT

KINUSKIPIIMÄÄ JA KARPALOA VL
Kondensoidulla maitokinuskilla maustettua piimävanukasta, kanelilla maustettua karpalohilloketta ja paahdettua kauramurua

POT DE CRÈME JA OMENAA L, G
Suklaa pot de crème ja rosmariinilla marinoitua omenaa

PUOLUKKAVANUKASTA JA VANILJAMARINOITUJA KORINTTEJA L, G
Kotimaisesta puolukasta valmistettua kermavanukasta, vaniljamarinoituja korintteja ja mantelilastuja

JOULUINEN MAITOSUKLAA JUUSTOKAKKULEIVOS VL

VADELMA-VALKOSUKLAALEIVOS VL
Appelsiinilla maustettu suklaaleivos

JOULUTORTTUJA JA PIPARKAKKUJA VL
Voitaikinaan leivottuja luumutorttuja ja perinteisiä piparkakkuja

JOULUGLÖGIÄ
Manteleita ja rusinoita

Buffetille minimitilaus on 20 henkeä