MENUT

PALAVERIBOXI

VALMISTUJAISET

KEVÄT

KESÄ

PARSAKAUSI

RAPUMENUT

SYKSY

JOULU

VALMISTUJAISET

MENU I – Riemukas

”Oi kulta aika riemukas, suloisin armahaisin, kun nuor on ylioppilas ja puutetta ei laisin.”
– J.L. Runeberg

SAVULOHIWRAP JA SALAATTIA (L)
Wrappeja savulohella, Rhode Island-kastikkeella ja raikkaalla salaatilla täytettynä

KOTITILAN KANAA JA KURKKURAITAA (L)
Pankoleivitettyjä kanavartaita kotimaisesta kanasta ja kurkkuraitaa

CHEDDARIA JA CHILIÄ (L)
Kotimaista kolatun kuttucheddaria, keittiömme valmistamaa chilihilloa ja leipäkeksejä

KAALIA, PÄHKINÄÄ JA PUOLUKKAA (L, G)
Sahramilla maustettua coleslaw salaattia, paahdettua pähkinää ja puolukkaa

SALAATTIA JA VADELMAA (M, G)
Revittyjä sesongin tuoreita salaatteja ja vadelmavinegretteä

HAPANJUURILEIPÄÄ JA TUOREYRTTILEVITETTÄ (L)

MENU II – Valkolakki

”Parempaa huomista kohden se johtaa, kun valkolakki päässäsi kirkkaana hohtaa.”

ARTISOKKAA JA SITRUUNAA (M, G, V)
Sitruunalla maustettua artisokkaa ja auringonkukansiemeniä

VALKOSIPULIA (M, G, V)
Vuorisuolalla maustettuja paahdettua valkosipulia

KEVÄTPUNAJUURTA JA PUNAJUURENVERSOJA (M, G, V)
Paahdettua punajuurta, punajuurenversoja ja salviakastiketta

MELONIA JA PELLAVANSIEMENIÄ (M, G, V)
Tuoretta melonia, minttua ja paahdettuja pellavansiemeniä

SALAATTIA JA MANSIKKAA (M, G, V)
Salaattia pinaatista, rucolasta, punamangoldista ja mansikoista, mansikkavinaigretteä

TALON KASVIS-CAESARSALAATTIA (M, V)
Arinauunissa paistettua tofua, jäävuorisalaattia, hapanleipäkrutonkeja ja ”caesarkastiketta” (ei sisällä kalaa)

GRILLATTUA ENDIIVIÄ JA PÄHKINÄÖLJYÄ (M, G, V)
Grillattua endiiviä, lehtisalaattia, villitomaattia ja pähkinäöljyä

METSÄSIENIÄ JA ”JUUSTOA” (M, G, V)
Kotimaisista metsäsienistä ja juustosta valmistettuja tarteletteja

RANSKALAISTA MONIVILJALEIPÄÄ (L, V)
Uunituoretta ranskalaista moniviljaleipää ja hummusta

MENU III – Menestys

”Valkolakki onnen tuokoon, tulevaisuuden menestyksen sadon suokoon.”

SÄRKEÄ JA SAARISTOLAISLEIPÄÄ (L, G)
Pielisen savusärkimoussea, paahdettua tattaria ja kotimaista puolukkaa saaristolaisleivällä

AMARANTTI LOHTA JA PALSTERNAKKAA (M, G)
Amaranttilohta, limemarinoitua palsternakkaa, luomu perunaa ja tillipiimää

MAATILAN KANAA JA APPELSIINIA (M, G)
Leipäsalaattia suomalaisen maatilan kanasta, appelsiinistä ja vihreästä parsasta

KOTIJUUSTOA JA METSÄHUNAJAA (L)
Kotijuustoa, metsähunajaa ja kaurakeksejä

NOKKOSTA JA KASVIKSIA (L, G)
Nokkos-kasvistarteletti, avokadovaahtoa ja paahdettuja hampunsiemeniä

SALAATTIA JA VINAIGRETTEÄ (M, G)
Salaattia, tomaattia, kurkkua ja perinteistä vinaigretteä

TALON LEIPÄÄ JA VOITA (VL)
Talon tuoretta leipää ja tuoreella timjamilla maustettua kirnuvoita

MENU IV – Lyyra

”Kun kiiltää lyyran kullat lakissa, on helppo röyhistellä pikkutakissa.”

SAVULOHTA JA VUOLUKERMAA (L, G)
Leppäsavustettua merilohta ja piparjuurella maustettua vuolukermaa

RUISLASTUJA JA KATKARAPUDIPPIÄ (M)
Lempeän tulista katkarapudippiä pohjanmeren katkaravuista ja ruislastuja

SUOMALAISTA LEIPÄSALAATTIA (L)
Kolatun Väinö juustoa, saunapalvikinkkua, savupekonia, kananmunaa, parsaa, punasipulia, paahdettua varhaisperunaa ja reiluja maalaisleipäkrutonkeja

MELONIA JA KURPITSAA (M, G)
Hunajalla maustettua vesimelonia, chilimarinoitua kesäkurpitsaa ja paahdettuja
kurpitsankukansiemeniä

KAUPUNKIVILJELTYJÄ VERSOJA JA SALAATTIA (M, G)
Herttoniemessä kaupunkiviljeltyjä tuoreita versoja, raikkaita kauden salaatteja, tomaattia, kurkkua, retiisiä ja sitruunavinaigretteä

PATONKIA JA HUMMUSTA (M)
Uunituoretta patonkia ja keittiömme valmistamaa hummusta

KEVÄÄN SESONKIMENUT

KEVÄTMENU I

”Kevään tuulahdus”

LOHIPASTRAMIA JA TILLIPERUNAA (L, G)
Appelsiinillä glaseerattua lohipastramia ja tuoreelle tillillä maustettua kirkasta perunasalaattia

CARMENSALAATTIA JA OREGANOA (VL)
Paahdettua helmikananrintaa, savukinkkua, tomaattia, kurkkua, retiisiä, leipäkrutonkia ja tuoreella oreganolla maustettua talon kastiketta

KAUPUNKIYRTTEJÄ JA KARITSAA
Salvia paahdettua karitsaa, villitomaatteja, kaprista, kaupunkiyrttejä ja minttujogurttia

ARTISOKKAA JA VALKOLUPIINIA (M, G)
Marinoitua artisokkaa, punamangoldinversoja, oliivia, puolikuvattuja tomaatteja ja valkolupiininversoja

VIHERSALAATTIA JA OLIIVIÖLJYÄ (M, G)
Frisé, radicchio, mâche ja jäävuorisalaattia sekä neitsytoliiviöljyä

MAALAISLEIPÄÄ JA VOITA (L)
Uunituoretta kiviarinauunissa paistettua maalaisleipää ja ruohosipulituorejuustoa

* * *

HAUKIWALLENBERGINPIHVEJÄ JA JOKIRAPUA (L, G)
Wallenberginpihvejä hauesta, juuripersilja-hernepureeta ja jokirapukastiketta

* * *

JUUSTOKAKKUA JA MANSIKKAA (VL)
Juustokakkua ja tuoreista mansikoista valmistettua melbaa

KEVÄTMENU II

”Tähän aikaan vuodesta kevätsää ilmaa lämmittää, nukkuneen luonnon herättää.”

AMARANTTI LOHTA JA PALSTERNAKKAA (L, G)
Kaupunkiviljelyllä amarantilla maustettua graavia lohta, hiillostettua palsternakkaa , smetanaa ja tilliöljyä

KANANPOIKACALANTIINIA JA KUKKAKAALIA (L, G)
Kananpoikagalantiinia ja sahramilla maustettua paahdettua kukkakaalia

KANTTARELLIJUUSTOA JA MALTSATIA (L)
Kanttarellijuustoa, maltsatilla maustettua yrttisiirappia ja leipäkeksejä

PARSAA JA PORTOBELLOA (M, G)
Grillattua tuoretta parsaa, marinoituja portobellosieniä, kananmunaa ja lehtisalaattia

SALAATTIA TALON TAPAAN (M, G)
Vihersalaattia, villitomaattia, kurkkua ja Theron Cateringin sinappikastiketta

LEIPÄÄ JA VOITA (L)
Talonpoikaisleipää ja vaahdotettua voita

* * *

KARITSAA JA JUURESTATTARIA (L, G)
Mureaksi haudutettua Reinin Lihan karitsan paahtopaistia, juurestattaria ja täyteläistä punaviinikastiketta suomalaisesta tilaviinistä

* * *

MARJAPIIRAKKAA JA VANILJAA (L)
Kauden marjapiirakkaa ja vaniljakermavaahtoa

KEVÄTMENU III

”… Kohta keväinen paju meille jo loistonsa näyttää, on hetki odotteluajasta syytä ruokailuun käyttää…”

KUNINGASRAPUA JA TOMAATTIA (L, G)
Kuningasraputerriiniä, aniksella maustettua tomaattikermaa, kultaista ”kaviaaria” ja juureslastuja

KUHAA JA KELTASIKURIA (M, G)
Kuhaceviche, keltasikuria, tilliporkkanaa, wakamea, kananmunaa ja paahdettuja seesaminsiemeniä

ANKKAA JA RAPARPERIA (L, G)
Rosépaahdettua ankanrintaa, savupalsternakkamoussea ja raparperikastiketta

PELTOLAN BLUEJUUSTOA JA MUSTIKKAA (L, G)
Täyteläistä Peltolan tilan blue juustoa, vesikeksejä ja timjamilla maustettua mustikkahilloa

PAAHDETTUA PAPRIKAA JA JÄÄVUORISALAATTIA (M, G)
Jäävuorisalaattia, paahdettua paprikaa, puolikuivattuja tomaatteja, kurkkua ja Ranch-kastiketta

LEIPÄÄ JA VOITA (L)
Tuoretta talonpoikaisleipää ja rosmariinivoita

* * *

LOHTA JA CONCASSE (L, G)
Hiillostettu lohiselys, tryffelillä ja pinjansiemenillä maustettua kevätsipuli-tuoretomaatticoncassea sekä rosamundamuffini

* * *

APRIKOOSIA JA VANILJAA (VL)
Aprikoosipiirasta ja sitruunamelissalla maustettua vaniljakastiketta

KESÄN SESONKIMENUT

MENU I – Valo

”Nousee aamulla aurinko hyvinkin varhain, on valoisa kesä vuodenajoista parhain”

SAVUSÄRKEÄ JA JUURIRIESKAA (L)
Pielisen savusärjestä valmistettu juuririeskarulla

KESÄISTÄ PUUTARHASALAATTIA JA PAAHDETTUA MAISSIKANAA (L, G)
Jäävuorisalaattia, täyteläistä lehmänmaitocheddaria, seesamiöljyssä kuullotettua retiisiä, parsaa, persikkaa, paahdettua maissikanaa ja valkosipuli-persiljakastiketta

SINIHOMEJUUSTOA, MULPERIN MARJOJA JA VARSIPARSAKAALIA (L, G)
Peltolan sinihomejuustoa, vuorisuolalla maustettua hiillostettua varsiparsakaalia, porkkanalastuja, mulperipuun marjaa ja mustakaalikermaviilikastiketta

GRILLATTUA ENDIIVIÄ JA PÄHKINÄÖLJYÄ (M, G)
Grillattua endiiviä, lehtisalaattia, villitomaattia, paahdettua pähkinää ja pähkinäöljyä

TUOREITA SALAATTEJA (M, G)
Lajitelma käsin revittyjä kauden raikkaita salaatteja

UOTILAN RIIHIRUISLIMPPUA JA KIRNUVOITA (VL)
Kevyesti savunmakuista Uotilan leipomon ruislippua ja kirnuvoita

* * * * *

TATTARILOHTA MEUNIÈRE JA SAVUMÄTIÄ (L, G)
Tillivoissa paistettua tattarileivitettyä lohta, savumätikastiketta, uunikuivattua levää ja tillivoissa pyöräytettyjä keitettyjä varhaisperunoita

* * * * *

RAPARPERIA, SUOMUSJÄRVEN SPELTTIÄ JA MEHILÄISEN SIITEPÖLYÄ (L)
Vispattua raparperivaahtoa Birkkalan tilan spelttimannasta, raparperikompottia, aidolla vaniljalla maustettua vaniljakermavaahtoa ja mehiläisen siitepölyä

MENU II – Kesämalja

”Lasin kuohuvaa mielessäni kohotan, Teille hyvää kesäjuhlaa toivotan”

LOHTA JA SINAPINSIEMENIÄ (M, G)
Riimisuolattua merilohta, sitruunaa, tilliä, kurkkua, fenkolia, marinoitua punasipulia ja pikkelöityjä sinapinsiemeniä

SAVUKALKKUNAA, VENÄLÄISTÄ SUOLAKURKKUA JA HUMMERIA (M, G)
Savukalkkunaa, käsin kuorittuja katkarapuja, venäläistä suolakurkkua, perunaa, romainesalaattia, tilliä, kaprista ja keittiömme valmistamaa hummerimajoneesia

NAURISTA JA KUUSENKERKKÄÄ (L)
Suolapedillä uunissa paahdettua naurista, kevätporkkanaa, konjakilla aateloitua kantarellia, kuttujuustolastuja, juurileipäkrutonkeja ja kuusenkerkkäkastiketta

PERINTEISTÄ VIHERSALAATTIA JA VINAIGRETTEÄ (M, G)
Provencen salaattia, tomaattia, kurkkua ja perinteistä vinaigretteä

HÄMÄLÄISTÄ PIETILÄN PERUNALIMPPUA JA VOITA (L)
Pietilän perunasta valmistettua hapanimellettyä perunalimppua, moniviljaleipää ja ruoholaukkavoita

* * * * *

VILJAPORSAAN ETUSELKÄÄ JA VARHAISKAALIA (L, G)
Mureaa hikkoripuulla savustettua porsaan etuselkää, meiramivoissa paistettua varhaiskaalia, Hasselbackan perunoita ja Theronin grillikastiketta

* * * * *

KOIVUSOKERIA JA METSÄMANSIKKAA (VL)
Koivusokerilla maustettu metsämansikka-luomukermavanukas, hilloketta tuoreista mansikoista, savoiardimurua

MENU III – Linnunlaulu

”Turhaan kesällä mieltäni murheilla vaivaan, kun linnut laulaen lentävät yllämme taivaan”

KATKARAPUA SKAGEN (L)
Katkarapuskagenia saaristolaisleivällä ja kultaista kaviartia

THERON CATERINGIN SAVULOHTA JA VUOLUKERMAA (L, G)
Keittiömme valmistamaa leppäsavulohta ja sitruunalla maustettua piparjuurivuolukermaa

SUOMALAISTA LEIPÄSALAATTIA (L)
Kolatun Väinö juustoa, saunapalvikinkkua, savupekonia, kananmunaa, parsaa, punasipulia, paahdettua varhaisperunaa ja reiluja maalaisleipäkrutonkeja

KARITSAA JA JUURESTATTARIA (L, G)
Rosépaahdettua karitsan paahtopaistia, juurestattaria ja täyteläistä mustikkakastiketta

MELONILASTUJA JA KURKKUSIIRAPPIA (M, G)
Melonia, revittyjä salaatteja, pikkelöityä porkkanaa, chiliä, etikkaa, kirveliä, vuorisuolaa ja kurkkusiirappia

KAUPUNKIVILJELTYJÄ VERSOJA JA SALAATTIA (L, G)
Herttoniemessä kaupunkiviljeltyjä tuoreita versoja, raikkaita kauden salaatteja, tomaattia, kurkkua, retiisiä ja sitruunakermaviiliä

MAALAISLEIPÄÄ JA VEHNÄNORASTA (L)
Maalaisleipää ja vehnänoraalla maustettua tuorejuustolevitettä

* * * * *

KOTITILAN MAALAISKANAA JA TILAVIINIÄ (L, G)
Pariloitua maalaiskanaa, lintuperunoita ja tilaviinistä valmistettua kermaista yrttikastiketta

* * * * *

YRTTIJUUSTOA JA ORVOKKISIIRAPPIA (L)
Tulella loimutettua yrttijuustoa, orvokkisiirapilla maustettuja tuoreita mustikoita, kestipiparimurua ja paahdettua pistaasipähkinää

MENU VI – Kesäjuhla

”Voimme ystäviä tavata ja nukkua pitkään, kesäjuhlia ei voita kai asiat mitkään”

AMARANTTILOHTA JA HOVIMESTARINKASTIKETTA (L, G)
Amarantilla maustettua sokerisuolattua lohta ja hovimestarinkastiketta

LIHAPYÖRYKÖITÄ JA POHJOLAN PERUNASALAATTIA (L, G)
Cocktailpyöryköitä ja murskattua katajanmarjaa, omenaa, maustekurkkua, punasipulia, kapriksia, persiljaa, väkiviinaetikkaa, perunaa, ranskankermaa ja majoneesia

KOTIMAISTA CHEDDARIA JA PYÖKKISAVUPEKONIA (L, G)
Kotimaista lehmänmaitocheddaria, rapeaa pyökkisavupekonia, suolapähkinää, ananaskirsikkaa, paahdettua paprikaa, pinaattia ja juureshilloketta

”KASKIPORKKANOITA” JA FERMENTOITUA RUUSUNMARJAA (M, G)
Tuoreilla yrteillä ja tervalla maustettua paahdettua porkkanaa, rucolaa, pinaattia, luomu hampunsiemeniä sekä fermentoitua ruusunmarjasiiderietikkaa

KEVÄTPUNAJUURIA JA SALVIAA (L, G)
Paahdettuja kevätpunajuuria ja salviakastiketta

LEHTISALAATTIA JA KANANMUNAA (L, G)
Revittyä lehtisalaattia, keitettyjä kananmunia, tuoretta tilliä ja väkiviinaetikalla maustettua vanhanajan kermaviiliä

MONIVILJALEIPÄÄ JA KIRVELIVOITA (L)
Uunituoretta moniviljaleipää ja vaahdotettua kirvelivoita

* * * * *

MUREAA PAISTIA JA KORVASIENIÄ (L, G)
Ylikypsää naudan sisäpaistia, tuoreilla yrteillä maustettua kermaista korvasienikastiketta ja rosmariiniperunoita

* * * * *

RAPARPERIA JA SELJANKUKKAA (L)
Raparperi-seljankukka panna cotta, raparperihilloketta ja ruismantelikrokanttia

PARSAKAUDEN MENUT

“Kuuma tai haalea, vihreä tai vaalea. Parsaa sen olla pitää.”

PARSAA JA HOLLANDAISEA (L)
Höyrytettyä vihreää parsaa, uppomuna, kaupunkiviljeltyjä versoja, paahdettua saaristolaisleipäcrumblea ja hollandaisekastiketta

* * * * *

KORVASIENIÄ JA PARMANKINKKUA (L)
Korvasienikeittoa, paahdettua rapeaa parmankinkkumurua ja yrttikruntokia

* * * * *

PAISTETTAUA SIIKAA, VALKEAA PARSAA JA JOKIRAPUA (L, G)
Tillivoissa paistettua siikaa, matchateellä maustettua valkeaa parsaa, varhaisperunaa ja jokirapukastiketta

* * * * *

RAPARPERIA JA VALKOSUKLAATA (VL)
Raparperi-valkosuklaapannacotta ja mansikkamelbaa

RAPUMENUT

RAPUMENU I

RAPUJA JA TILLIÄ
Suomalaisia rapuja päivän hintaan, leikattua tilliä, vaaleaa paahtoleipää ja voita

* * * * *

SIIKAA JA JUUREKSIA
Hiillostettua kotimaista järvisiikaa, inkiväärillä maustettua leväsalaattia, lehtikaali-perunamuffini ja muhennettuja metsäsieniä

* * * * *

SITRUUNAA JA RUUSUNMARJAA
Sitrussorbetti, kandeerattua sitruunaa ja ruusunmarjakastiketta

RAPUMENU II

RAPUJA JA TILLIÄ
Suomalaisia rapuja päivän hintaan, leikattua tilliä, vaaleaa paahtoleipää ja voita

* * * * *

SORSAA JA PIHLAJANMARJAA
Paahdettua ylikypsää sorsanrintaa, juurescassoulet, timjamivoissa paistetut lintuperunat ja pihlajanmarjakastiketta

* * * * *

TYRNIÄ JA VALKOSUKLAATA
Tyrnimarjapannacotta Suomussalmen tyrneistä, seljankukka-karpalokeittoa, ruokosokeri krokanttia ja paahdettua valkosuklaata

RAPUMENU III

RAPUJA JA TILLIÄ
Suomalaisia rapuja päivän hintaan, leikattua tilliä, vaaleaa paahtoleipää ja voita

* * * * *

HÄRKÄÄ JA PIPARJUURTA
Konjakkisinapilla maustettua, rosepaahdettua härän sisäfileetä, uppomuna, krassia, salaattia, piparjuuriperunaa ja konjakkikastiketta

* * * * *

OMENAA JA MARJOJA
Theronin omenaleivos, paahdettua pähkinää ja puutarhamarjakastiketta

SYKSYN SESONKIMENUT

SYYSMENU I

”Lehti puusta varisee, syksyn ilma pakastuu, silloin aina ihmismieli, maan meille suomiin ruokiin rakastuu.”

JÄÄKELLARINLOHTA JA MUSTAJUURTA M, G
Perinteistä jääkellarinlohta ja galangalla marinoitua mustajuurta

METSÄSIENIÄ JA KOTIMAISTA MAATILAN KANAA L, G
Pariloitua kotimaista maalaiskanaa, marinoituja metsäsieniä, paahdettua parsakaalia, sinihomejuustoa ja jäävuorisalaattia

POHJANMEREN KATKARAPUA JA FENKOLIA M, G
Katkarapua, jääfenkolia, retiisiä, talviomenaa, kyssäkaalia ja chilitomaattia

SAVUSTETTUA PUNAJUURTA JA JOGURTTIA L, G
Savustettua punajuurta, punajuurenversoja, kurpitsansiemeniä ja sitruunajogurttia

LEHTISALAATTIA JA PUOLUKKAA L, G
Revittyä lehtisalaattia ja puolukkavaahtoa kotimaisesta sadosta

MAALAISLEIPÄÄ JA APPELSIINITUOREJUUSTOA L

* * *

SAKSANHIRVEN PAISTIA GRAND VENEUR JA ROSMARIINIJUUREKSIA L, G
Viipaloitua mureaa saksanhirven paistia riistakastikkeessa, rosmariinipaahdettuja juureksia ja karhunvadelmahilloa

* * *

UUNIOMENAKAKKUA JA KARPALOA L
Uuniomenakakkua ja rommilla aateloitua karpalokastiketta

SYYSMENU II

”On syksy ja kaunein ruska, juhlissa ystävien kesken unohtuu elämisen tuska.”

JUURIPERSILJAA JA ANKKAA L, G
Rapeaksi paistettua aprikoosiglaseerattua ankanrintaa ja tuoreella timjamilla maustettua juuripersiljasalaattia

MATCHA LIEMESSÄ KYPSENNETTYÄ KUHAA JA PUOLUKKASIIRAPPIA M, G
Matcha liemessä kypsennettyä kuhaa, punasalaattia, höyrytettyä savoijinkaalia, vihreää omenaa, artisokkaa ja puolukkasiirappia

HAAPASIENI QUICHE JA PINAATTIA SABAYON
Keittiömme valmistama haapasieni quiche, paahdettua vuohenjuustoa ja pinaattia sabayon

SYYSKURPITSAA JA KUKKAKAALIA M, G
Paahdettua syyskurpitsaa, kukkakaalia, paahdettuja pinjansiemeniä ja rukolapestoa

SIDESALAATTIA JA PECORINOA G
Leikattua sidesalaattia, keltasikuria, luumutomaattia, pecorinoa ja kermaviiliä

MAALAHDEN LIMPPUA JA VOITA L

* * *

HOLLANDAISE GRATINOITUA LOHTA JA JUUREKSIA L, G
Hollandaisekastikkeella gratinoitua jäämeren lohta ja höyrytettyä tattaria brunoise

* * *

JUUSTOKAKKUA JA PUOLUKKAA L
Oman leipomon valmistamaa juustokakkua, hapanomenahilloa ja puolukkakermaa

SYYSMENU III

”Soittaa puissa syksyn tuuli, ystävät jo kutsun kuuli.”

SAVUSÄRKI ”DOMINO” JA JOKIRAPUA L
Savusärkimoussea, vesikeksiä, merilevää, mätiä ja krassia sekä jokirapua

HELMIKANAA JA SAVUPÄHKINÄ AJVARIA L, G
Anisvoissa paistettua helmikananrintaa ja
savustetuilla pähkinöillä maustettua ajvar-kastiketta

RUSKAJUUSTOA JA JUURIRIESKAA
Ruskajuustoa, juuririeska chipsejä ja keltajuuri-tyrnihilloa

PORKKANA-JYVÄSALAATTIA JA PONZUA M
Sokeripaahdettua porkkanaa, puolukkaa, ohraa, vehnää, tattaria, paahdettuja seesaminsiemeniä ja sitruuna-soijakastiketta

VIHERSALAATTIA JA TAATELIA M, G
Salaattia kauden salaateista, tomaattia, kurkkua ja taatelibalsamicoa

MONIVILJALEIPÄÄ JA VOITA L

* * *

PORSAAN ETUSELKÄÄ JA KUNINGASVINOKASTA L, G
Ylikypsää viljaporsaan etuselkää, yrttiperunoita ja kuningasvinokas kastiketta

* * *

MUSTIKKAA JA PUOLUKKAA VL
Kotimaisista marjoista valmistettua mustikkapannacotta, ruis-puolukkamarenkia ja paahdettua männynsiemenrouhetta

Kaikkiin syysmenuihin voidaan valita kasvispääruoaksi

KASVIKSIA, JUUREKSIA JA VILLITOMAATTIA ( M, G, V )
Juureksista ja kasviksista valmistettuja vegaanijuustolla kuorrutettuja kasvisnoisetteja, villitomaattikastiketta ja yrteillä maustettua pilahviriisiä

JOULUN SESONKIMENUT

JOULUMENU I

”Joulu aina sydämessä”

SILLIÄ JA POHJANMEREN KATKARAPUA L
Karpalolla maustettua sillikaviaarimoussea ja inkiväärimarinoitua katkarapua saaristolaisleivällä

GRAAVILOHTA JA KONJAKKISINAPPIA M, G
Keittiömme valmistamaa perinteistä graavilohta ja konjakilla maustettua sinappikastiketta

MAALAISKANANFILEETÄ JA JÄÄKAALIA M
Pähkinäpaahdettuja maalaiskananfileevartaita, appelsiini-jääkaalisalaattia ja granaattiomenaa

RUSKAJUUSTOA JA JUURESHILLOKETTA L
Ruskajuustoa, juureshilloketta kotimaisista juureksista ja vesikeksejä

TALVIPORKKANAA JA ANISTA L, G
Aniksella maustettuja paahdettuja talviporkkanoita, vesikrassia ja rapeaa siemencrispiä

SALAATTIA JA LUOMUTOMAATTIA M, G
Käsin revittyjä kauden salaatteja, luomutomaattia, kurkkua, retiisiä ja perinteistä vinegretteä

MONIVILJALEIPÄÄ JA VOITA

* * *

TALVEN PATAPAISTIA JOULUISIN MAUSTEIN JA SUOLAKURKKUA L, G
Jouluista patapaistia naudanlihasta, venäläisiä suolakurkkuja ja sahramilla maustettua pinaattiperunavuokaa

* * *

KINUSKIPIIMÄÄ, KARPALOA JA OMENAA
Kondensoidulla maitokinuskilla maustettua piimävanukasta, karpalo-omenahilloketta ja kaurakrokanttia

JOULUMENU II

”Tuikkivat kuusen kynttilät”

SIIKADOMINO SAARISTOLAISLEIVÄSTÄ L
Lämminsavusiikaa, siianmätiä, smetanaa, punasipulia, tilliä ja saaristolaisleipää

SILAKKAA JA LUOMUVIILIÄ M, G
Perinteistä uusmaalaista, silakasta valmistettua suutarinlohta ja pikanttia luomuviilikastiketta

LOHTA JA PUOLUKKAA M, G
Keittiömme valmistamaa jääkellarinlohta ja makealla puolukalla ryyditettyä jääfenkolia

MAALAISPATEETA JA CUMBERLANDIN KASTIKETTA G
Maalaispateeta, juuripersiljasalaattia ja klassista Cumberlandin kastiketta

TATTARIA, PORKKANAA JA HAAPASIENTÄ L
Tattaria, haapasieniä, friteerattua porkkanaa, paahdettua sipulia, kuivattua karpaloa ja mustikkaa

HIILLOSTETTUA RÄÄTIKKÄÄ JA VÄSTERBOTTEN JUUSTOA L, G
Hiillostettua räätikkää (lanttu), lehtiselleriä, punasipulia, versoja ja Västerbotten juustolastuja

JÄÄVUORISALAATTIA JA VILLIVADELMAA M, G
Jäävuorisalaattia, kirsikkatomaattia, tillikurkkua ja villivadelmavinegretteä

JOULULEIPÄÄ JA VOITA
Perinteistä kuminalla maustettua joululeipää ja voita

* * *

MUREAA JOULUPOSSUA JA BRUNKÅLIA L, G
Yön yli haudutettua, kotimaista possun etuselkää, joulumakkaraa, brunkålia, konjakkisinappia ja tummaa tähtianiksella maustettua kermakastiketta

* * *

KÄPYKAKKUA L
Klassista joulun käpykakkua

JOULUMENU III

”Joulunajan taikaa, laulua ja naurua.”

SAHRAMILOHTA JA RUSKOLEVÄÄ M, G
Loisteella kypsennettyä sahramilohta ja paahdetuilla seesaminsiemenillä maustettua ruskolevää

PAAHTOPAISTIA JA HUHTASIENTÄ L, G
Paahtopaistia, pyökkisavupekonia, ruusukaalia, rucolaa, porkkanaa, puolikuivattua tomaattia ja huhtasienikreemiä

SUOMALAISTA PIENTILAJUUSTOA JA PÄÄRYNÄÄ L, G
Viipaloitua pientilajuustoa, hunajapähkinää ja mesiangervolla maustettua päärynähilloa

TERVAA, PUNAJUURTA JA KYLMÄSAVUJOGURTTIA L, G
Karkeassa suolassa kypsennettyjä, tervasiirapilla maustettuja punajuuria, punajuurenvarsoja, paahdettuja pinjansiemeniä ja rosmariinilla maustettua kylmäsavujogurttia

TALVISALAATTIA JA KARPALOA L, G
Käsin revittyjä kauden raikkaita salaatteja, tomaattia, kurkkua ja kuusella maustettua karpalokastiketta

LEIPÄÄ JA VOITA

* * *

POHJANMEREN TURSKAA JA CHORONKASTIKETTA L, G
Choronkastikkeella gratinoitua tuoretta Pohjanmeren turskaa, muskotilla maustettua lehtipinaattia ja tilliperunoita

* * *

POT DE CRÈME JA OMENAA L, G
Suklaa Pot de crème ja rosmariinilla marinoitua omenaa

JOULUMENU IV

”Puhtaan valkoiset unelmat ja ulkona lumihuntu, tunnelman luo aito joulun tuntu.”

KATAJANMARJAA JA SILAKKAA M, G
Katajanmarjaetikassa kypsennyttyä silakkaa

SILLIÄ JA SMETANAA L, G
Neilikalla maustettua Atlantin matjessilliä ja puolukkasmetanaa LOHTA JA TILLIÄ L, G
Sokerisuolattua graavia merilohta ja tillisinappikastiketta

KANANMUNAA JA SIIÄNMÄTIÄ L, G
Kananmunan puolikkaita siianmätimoussella ja caviartilla

KALKKUNAA JA OMENAA M, G
Kalkkunanrintaa ja kaneliomenahilloketta

LAMMASTA JA MINTTUA M, G
Luomu lammaspateeta ja mintun makuista karpalohyytelöä

POROA JA LAKKAA L
Savuporoa ”Skagen” ja lakkaa Maalahden leivällä

JUUSTOA JA HUNAJAA L, G
Paahdettua Kolatun briejuustoa, metsähunajaa ja pähkinöitä

HAAPASIENIÄ JA SIPULIA L, G
Perinteistä haapasienisalaattia kotimaisista sienistä

PUNAJUURTA JA PELLAVAA M, G
Punajuurisalaattia paahdetuista punajuurista ja pellavansiemenistä

SALAATTIA JA YRTTEJÄ M, G
Vihersalaattia ja tuoreyrttiöljykastiketta

LEIPÄÄ JA VOITA L
Jouluisia leipiä ja vaahdotettua voita KEITETTYJÄ PERUNOITA

***

KINKKUA JA PERINTEISIÄ JOULULAATIKOITA L
Joulukinkkua Peruna-, porkkana- ja lanttulaatikkoa Keittiömme valmistamaa konjakkisinappia

***

JOULUTORTTUJA JA PIPARKAKKUJA VL
Voitaikinaan leivottuja luumutorttuja ja piparkakkuja