MENUT

PALAVERIBOXI

VALMISTUJAISET

KEVÄT

KESÄ

PARSAKAUSI

RAPUMENUT

VALMISTUJAISET

”Oi kulta aika riemukas, suloisin armahaisin, kun nuor on ylioppilas ja puutetta ei laisin.”
– J.L. Runeberg

SAVULOHIWRAP JA SALAATTIA (L)
Wrappeja savulohella, Rhode Island-kastikkeella ja raikkaalla salaatilla täytettynä

KOTITILAN KANAA JA KURKKURAITAA (L)
Pankoleivitettyjä kanavartaita kotimaisesta kanasta ja kurkkuraitaa

CHEDDARIA JA CHILIÄ (L)
Kotimaista kolatun kuttucheddaria, keittiömme valmistamaa chilihilloa ja leipäkeksejä

KAALIA, PÄHKINÄÄ JA PUOLUKKAA (L, G)
Sahramilla maustettua coleslaw salaattia, paahdettua pähkinää ja puolukkaa

SALAATTIA JA VADELMAA (M, G)
Revittyjä sesongin tuoreita salaatteja ja vadelmavinegretteä

HAPANJUURILEIPÄÄ JA TUOREYRTTILEVITETTÄ (L)

”Parempaa huomista kohden se johtaa, kun valkolakki päässäsi kirkkaana hohtaa.”

ARTISOKKAA JA SITRUUNAA (M, G, V)
Sitruunalla maustettua artisokkaa ja auringonkukansiemeniä

VALKOSIPULIA (M, G, V)
Vuorisuolalla maustettuja paahdettua valkosipulia

KEVÄTPUNAJUURTA JA PUNAJUURENVERSOJA (M, G, V)
Paahdettua punajuurta, punajuurenversoja ja salviakastiketta

MELONIA JA PELLAVANSIEMENIÄ (M, G, V)
Tuoretta melonia, minttua ja paahdettuja pellavansiemeniä

SALAATTIA JA MANSIKKAA (M, G, V)
Salaattia pinaatista, rucolasta, punamangoldista ja mansikoista, mansikkavinaigretteä

TALON KASVIS-CAESARSALAATTIA (M, V)
Arinauunissa paistettua tofua, jäävuorisalaattia, hapanleipäkrutonkeja ja ”caesarkastiketta” (ei sisällä kalaa)

GRILLATTUA ENDIIVIÄ JA PÄHKINÄÖLJYÄ (M, G, V)
Grillattua endiiviä, lehtisalaattia, villitomaattia ja pähkinäöljyä

METSÄSIENIÄ JA ”JUUSTOA” (M, G, V)
Kotimaisista metsäsienistä ja juustosta valmistettuja tarteletteja

RANSKALAISTA MONIVILJALEIPÄÄ (L, V)
Uunituoretta ranskalaista moniviljaleipää ja hummusta

”Valkolakki onnen tuokoon, tulevaisuuden menestyksen sadon suokoon.”

SÄRKEÄ JA SAARISTOLAISLEIPÄÄ (L, G)
Pielisen savusärkimoussea, paahdettua tattaria ja kotimaista puolukkaa saaristolaisleivällä

AMARANTTI LOHTA JA PALSTERNAKKAA (M, G)
Amaranttilohta, limemarinoitua palsternakkaa, luomu perunaa ja tillipiimää

MAATILAN KANAA JA APPELSIINIA (M, G)
Leipäsalaattia suomalaisen maatilan kanasta, appelsiinistä ja vihreästä parsasta

KOTIJUUSTOA JA METSÄHUNAJAA (L)
Kotijuustoa, metsähunajaa ja kaurakeksejä

NOKKOSTA JA KASVIKSIA (L, G)
Nokkos-kasvistarteletti, avokadovaahtoa ja paahdettuja hampunsiemeniä

SALAATTIA JA VINAIGRETTEÄ (M, G)
Salaattia, tomaattia, kurkkua ja perinteistä vinaigretteä

TALON LEIPÄÄ JA VOITA (VL)
Talon tuoretta leipää ja tuoreella timjamilla maustettua kirnuvoita

”Kun kiiltää lyyran kullat lakissa, on helppo röyhistellä pikkutakissa.”

SAVULOHTA JA VUOLUKERMAA (L, G)
Leppäsavustettua merilohta ja piparjuurella maustettua vuolukermaa

RUISLASTUJA JA KATKARAPUDIPPIÄ (M)
Lempeän tulista katkarapudippiä pohjanmeren katkaravuista ja ruislastuja

SUOMALAISTA LEIPÄSALAATTIA (L)
Kolatun Väinö juustoa, saunapalvikinkkua, savupekonia, kananmunaa, parsaa, punasipulia, paahdettua varhaisperunaa ja reiluja maalaisleipäkrutonkeja

MELONIA JA KURPITSAA (M, G)
Hunajalla maustettua vesimelonia, chilimarinoitua kesäkurpitsaa ja paahdettuja
kurpitsankukansiemeniä

KAUPUNKIVILJELTYJÄ VERSOJA JA SALAATTIA (M, G)
Herttoniemessä kaupunkiviljeltyjä tuoreita versoja, raikkaita kauden salaatteja, tomaattia, kurkkua, retiisiä ja sitruunavinaigretteä

PATONKIA JA HUMMUSTA (M)
Uunituoretta patonkia ja keittiömme valmistamaa hummusta

KEVÄÄN SESONKIMENUT

”Kevään tuulahdus”

LOHIPASTRAMIA JA TILLIPERUNAA (L, G)
Appelsiinillä glaseerattua lohipastramia ja tuoreelle tillillä maustettua kirkasta perunasalaattia

CARMENSALAATTIA JA OREGANOA (VL)
Paahdettua helmikananrintaa, savukinkkua, tomaattia, kurkkua, retiisiä, leipäkrutonkia ja tuoreella oreganolla maustettua talon kastiketta

KAUPUNKIYRTTEJÄ JA KARITSAA
Salvia paahdettua karitsaa, villitomaatteja, kaprista, kaupunkiyrttejä ja minttujogurttia

ARTISOKKAA JA VALKOLUPIINIA (M, G)
Marinoitua artisokkaa, punamangoldinversoja, oliivia, puolikuvattuja tomaatteja ja valkolupiininversoja

VIHERSALAATTIA JA OLIIVIÖLJYÄ (M, G)
Frisé, radicchio, mâche ja jäävuorisalaattia sekä neitsytoliiviöljyä

MAALAISLEIPÄÄ JA VOITA (L)
Uunituoretta kiviarinauunissa paistettua maalaisleipää ja ruohosipulituorejuustoa

* * *

HAUKIWALLENBERGINPIHVEJÄ JA JOKIRAPUA (L, G)
Wallenberginpihvejä hauesta, juuripersilja-hernepureeta ja jokirapukastiketta

* * *

JUUSTOKAKKUA JA MANSIKKAA (VL)
Juustokakkua ja tuoreista mansikoista valmistettua melbaa

”Tähän aikaan vuodesta kevätsää ilmaa lämmittää, nukkuneen luonnon herättää.”

AMARANTTI LOHTA JA PALSTERNAKKAA (L, G)
Kaupunkiviljelyllä amarantilla maustettua graavia lohta, hiillostettua palsternakkaa , smetanaa ja tilliöljyä

KANANPOIKACALANTIINIA JA KUKKAKAALIA (L, G)
Kananpoikagalantiinia ja sahramilla maustettua paahdettua kukkakaalia

KANTTARELLIJUUSTOA JA MALTSATIA (L)
Kanttarellijuustoa, maltsatilla maustettua yrttisiirappia ja leipäkeksejä

PARSAA JA PORTOBELLOA (M, G)
Grillattua tuoretta parsaa, marinoituja portobellosieniä, kananmunaa ja lehtisalaattia

SALAATTIA TALON TAPAAN (M, G)
Vihersalaattia, villitomaattia, kurkkua ja Theron Cateringin sinappikastiketta

LEIPÄÄ JA VOITA (L)
Talonpoikaisleipää ja vaahdotettua voita

* * *

KARITSAA JA JUURESTATTARIA (L, G)
Mureaksi haudutettua Reinin Lihan karitsan paahtopaistia, juurestattaria ja täyteläistä punaviinikastiketta suomalaisesta tilaviinistä

* * *

MARJAPIIRAKKAA JA VANILJAA (L)
Kauden marjapiirakkaa ja vaniljakermavaahtoa

”… Kohta keväinen paju meille jo loistonsa näyttää, on hetki odotteluajasta syytä ruokailuun käyttää…”

KUNINGASRAPUA JA TOMAATTIA (L, G)
Kuningasraputerriiniä, aniksella maustettua tomaattikermaa, kultaista ”kaviaaria” ja juureslastuja

KUHAA JA KELTASIKURIA (M, G)
Kuhaceviche, keltasikuria, tilliporkkanaa, wakamea, kananmunaa ja paahdettuja seesaminsiemeniä

ANKKAA JA RAPARPERIA (L, G)
Rosépaahdettua ankanrintaa, savupalsternakkamoussea ja raparperikastiketta

PELTOLAN BLUEJUUSTOA JA MUSTIKKAA (L, G)
Täyteläistä Peltolan tilan blue juustoa, vesikeksejä ja timjamilla maustettua mustikkahilloa

PAAHDETTUA PAPRIKAA JA JÄÄVUORISALAATTIA (M, G)
Jäävuorisalaattia, paahdettua paprikaa, puolikuivattuja tomaatteja, kurkkua ja Ranch-kastiketta

LEIPÄÄ JA VOITA (L)
Tuoretta talonpoikaisleipää ja rosmariinivoita

* * *

LOHTA JA CONCASSE (L, G)
Hiillostettu lohiselys, tryffelillä ja pinjansiemenillä maustettua kevätsipuli-tuoretomaatticoncassea sekä rosamundamuffini

* * *

APRIKOOSIA JA VANILJAA (VL)
Aprikoosipiirasta ja sitruunamelissalla maustettua vaniljakastiketta

KESÄN SESONKIMENUT

”Nousee aamulla aurinko hyvinkin varhain, on valoisa kesä vuodenajoista parhain”

SAVUSÄRKEÄ JA JUURIRIESKAA (L)
Pielisen savusärjestä valmistettu juuririeskarulla

KESÄISTÄ PUUTARHASALAATTIA JA PAAHDETTUA MAISSIKANAA (L, G)
Jäävuorisalaattia, täyteläistä lehmänmaitocheddaria, seesamiöljyssä kuullotettua retiisiä, parsaa, persikkaa, paahdettua maissikanaa ja valkosipuli-persiljakastiketta

SINIHOMEJUUSTOA, MULPERIN MARJOJA JA VARSIPARSAKAALIA (L, G)
Peltolan sinihomejuustoa, vuorisuolalla maustettua hiillostettua varsiparsakaalia, porkkanalastuja, mulperipuun marjaa ja mustakaalikermaviilikastiketta

GRILLATTUA ENDIIVIÄ JA PÄHKINÄÖLJYÄ (M, G)
Grillattua endiiviä, lehtisalaattia, villitomaattia, paahdettua pähkinää ja pähkinäöljyä

TUOREITA SALAATTEJA (M, G)
Lajitelma käsin revittyjä kauden raikkaita salaatteja

UOTILAN RIIHIRUISLIMPPUA JA KIRNUVOITA (VL)
Kevyesti savunmakuista Uotilan leipomon ruislippua ja kirnuvoita

* * * * *

TATTARILOHTA MEUNIÈRE JA SAVUMÄTIÄ (L, G)
Tillivoissa paistettua tattarileivitettyä lohta, savumätikastiketta, uunikuivattua levää ja tillivoissa pyöräytettyjä keitettyjä varhaisperunoita

* * * * *

RAPARPERIA, SUOMUSJÄRVEN SPELTTIÄ JA MEHILÄISEN SIITEPÖLYÄ (L)
Vispattua raparperivaahtoa Birkkalan tilan spelttimannasta, raparperikompottia, aidolla vaniljalla maustettua vaniljakermavaahtoa ja mehiläisen siitepölyä

”Lasin kuohuvaa mielessäni kohotan, Teille hyvää kesäjuhlaa toivotan”

LOHTA JA SINAPINSIEMENIÄ (M, G)
Riimisuolattua merilohta, sitruunaa, tilliä, kurkkua, fenkolia, marinoitua punasipulia ja pikkelöityjä sinapinsiemeniä

SAVUKALKKUNAA, VENÄLÄISTÄ SUOLAKURKKUA JA HUMMERIA (M, G)
Savukalkkunaa, käsin kuorittuja katkarapuja, venäläistä suolakurkkua, perunaa, romainesalaattia, tilliä, kaprista ja keittiömme valmistamaa hummerimajoneesia

NAURISTA JA KUUSENKERKKÄÄ (L)
Suolapedillä uunissa paahdettua naurista, kevätporkkanaa, konjakilla aateloitua kantarellia, kuttujuustolastuja, juurileipäkrutonkeja ja kuusenkerkkäkastiketta

PERINTEISTÄ VIHERSALAATTIA JA VINAIGRETTEÄ (M, G)
Provencen salaattia, tomaattia, kurkkua ja perinteistä vinaigretteä

HÄMÄLÄISTÄ PIETILÄN PERUNALIMPPUA JA VOITA (L)
Pietilän perunasta valmistettua hapanimellettyä perunalimppua, moniviljaleipää ja ruoholaukkavoita

* * * * *

VILJAPORSAAN ETUSELKÄÄ JA VARHAISKAALIA (L, G)
Mureaa hikkoripuulla savustettua porsaan etuselkää, meiramivoissa paistettua varhaiskaalia, Hasselbackan perunoita ja Theronin grillikastiketta

* * * * *

KOIVUSOKERIA JA METSÄMANSIKKAA (VL)
Koivusokerilla maustettu metsämansikka-luomukermavanukas, hilloketta tuoreista mansikoista, savoiardimurua

”Turhaan kesällä mieltäni murheilla vaivaan, kun linnut laulaen lentävät yllämme taivaan”

KATKARAPUA SKAGEN (L)
Katkarapuskagenia saaristolaisleivällä ja kultaista kaviartia

THERON CATERINGIN SAVULOHTA JA VUOLUKERMAA (L, G)
Keittiömme valmistamaa leppäsavulohta ja sitruunalla maustettua piparjuurivuolukermaa

SUOMALAISTA LEIPÄSALAATTIA (L)
Kolatun Väinö juustoa, saunapalvikinkkua, savupekonia, kananmunaa, parsaa, punasipulia, paahdettua varhaisperunaa ja reiluja maalaisleipäkrutonkeja

KARITSAA JA JUURESTATTARIA (L, G)
Rosépaahdettua karitsan paahtopaistia, juurestattaria ja täyteläistä mustikkakastiketta

MELONILASTUJA JA KURKKUSIIRAPPIA (M, G)
Melonia, revittyjä salaatteja, pikkelöityä porkkanaa, chiliä, etikkaa, kirveliä, vuorisuolaa ja kurkkusiirappia

KAUPUNKIVILJELTYJÄ VERSOJA JA SALAATTIA (L, G)
Herttoniemessä kaupunkiviljeltyjä tuoreita versoja, raikkaita kauden salaatteja, tomaattia, kurkkua, retiisiä ja sitruunakermaviiliä

MAALAISLEIPÄÄ JA VEHNÄNORASTA (L)
Maalaisleipää ja vehnänoraalla maustettua tuorejuustolevitettä

* * * * *

KOTITILAN MAALAISKANAA JA TILAVIINIÄ (L, G)
Pariloitua maalaiskanaa, lintuperunoita ja tilaviinistä valmistettua kermaista yrttikastiketta

* * * * *

YRTTIJUUSTOA JA ORVOKKISIIRAPPIA (L)
Tulella loimutettua yrttijuustoa, orvokkisiirapilla maustettuja tuoreita mustikoita, kestipiparimurua ja paahdettua pistaasipähkinää

”Voimme ystäviä tavata ja nukkua pitkään, kesäjuhlia ei voita kai asiat mitkään”

AMARANTTILOHTA JA HOVIMESTARINKASTIKETTA (L, G)
Amarantilla maustettua sokerisuolattua lohta ja hovimestarinkastiketta

LIHAPYÖRYKÖITÄ JA POHJOLAN PERUNASALAATTIA (L, G)
Cocktailpyöryköitä ja murskattua katajanmarjaa, omenaa, maustekurkkua, punasipulia, kapriksia, persiljaa, väkiviinaetikkaa, perunaa, ranskankermaa ja majoneesia

KOTIMAISTA CHEDDARIA JA PYÖKKISAVUPEKONIA (L, G)
Kotimaista lehmänmaitocheddaria, rapeaa pyökkisavupekonia, suolapähkinää, ananaskirsikkaa, paahdettua paprikaa, pinaattia ja juureshilloketta

”KASKIPORKKANOITA” JA FERMENTOITUA RUUSUNMARJAA (M, G)
Tuoreilla yrteillä ja tervalla maustettua paahdettua porkkanaa, rucolaa, pinaattia, luomu hampunsiemeniä sekä fermentoitua ruusunmarjasiiderietikkaa

KEVÄTPUNAJUURIA JA SALVIAA (L, G)
Paahdettuja kevätpunajuuria ja salviakastiketta

LEHTISALAATTIA JA KANANMUNAA (L, G)
Revittyä lehtisalaattia, keitettyjä kananmunia, tuoretta tilliä ja väkiviinaetikalla maustettua vanhanajan kermaviiliä

MONIVILJALEIPÄÄ JA KIRVELIVOITA (L)
Uunituoretta moniviljaleipää ja vaahdotettua kirvelivoita

* * * * *

MUREAA PAISTIA JA KORVASIENIÄ (L, G)
Ylikypsää naudan sisäpaistia, tuoreilla yrteillä maustettua kermaista korvasienikastiketta ja rosmariiniperunoita

* * * * *

RAPARPERIA JA SELJANKUKKAA (L)
Raparperi-seljankukka panna cotta, raparperihilloketta ja ruismantelikrokanttia

PARSAKAUDEN MENUT

“Kuuma tai haalea, vihreä tai vaalea. Parsaa sen olla pitää.”

PARSAA JA HOLLANDAISEA (L)
Höyrytettyä vihreää parsaa, uppomuna, kaupunkiviljeltyjä versoja, paahdettua saaristolaisleipäcrumblea ja hollandaisekastiketta

* * * * *

KORVASIENIÄ JA PARMANKINKKUA (L)
Korvasienikeittoa, paahdettua rapeaa parmankinkkumurua ja yrttikruntokia

* * * * *

PAISTETTAUA SIIKAA, VALKEAA PARSAA JA JOKIRAPUA (L, G)
Tillivoissa paistettua siikaa, matchateellä maustettua valkeaa parsaa, varhaisperunaa ja jokirapukastiketta

* * * * *

RAPARPERIA JA VALKOSUKLAATA (VL)
Raparperi-valkosuklaapannacotta ja mansikkamelbaa

RAPUMENUT

Rapumenu I

RAPUJA JA TILLIÄ
Suomalaisia rapuja päivän hintaan, leikattua tilliä, vaaleaa paahtoleipää ja voita

* * * * *

SIIKAA JA JUUREKSIA
Hiillostettua kotimaista järvisiikaa, inkiväärillä maustettua leväsalaattia, lehtikaali-perunamuffini ja muhennettuja metsäsieniä

* * * * *

SITRUUNAA JA RUUSUNMARJAA
Sitrussorbetti, kandeerattua sitruunaa ja ruusunmarjakastiketta

Rapumenu II

RAPUJA JA TILLIÄ
Suomalaisia rapuja päivän hintaan, leikattua tilliä, vaaleaa paahtoleipää ja voita

* * * * *

SORSAA JA PIHLAJANMARJAA
Paahdettua ylikypsää sorsanrintaa, juurescassoulet, timjamivoissa paistetut lintuperunat ja pihlajanmarjakastiketta

* * * * *

TYRNIÄ JA VALKOSUKLAATA
Tyrnimarjapannacotta Suomussalmen tyrneistä, seljankukka-karpalokeittoa, ruokosokeri krokanttia ja paahdettua valkosuklaata

Rapumenu III

RAPUJA JA TILLIÄ
Suomalaisia rapuja päivän hintaan, leikattua tilliä, vaaleaa paahtoleipää ja voita

* * * * *

HÄRKÄÄ JA PIPARJUURTA
Konjakkisinapilla maustettua, rosepaahdettua härän sisäfileetä, uppomuna, krassia, salaattia, piparjuuriperunaa ja konjakkikastiketta

* * * * *

OMENAA JA MARJOJA
Theronin omenaleivos, paahdettua pähkinää ja puutarhamarjakastiketta