
THERON CATERING JUHLAVUOSI
THERON CATERING 30 VUOTTA
TALVEN JUHLAMENU
Menu tunnelmaisiin juhlahetkiin, perinteisiä makuja modernilla vivahteella!
TATTARIBLINEJÄ JA SIIANMÄTISMETANAA (L)
Voissa paistettuja perinteisiä tattariblinejä juhlavasti tilli-sipulismetanavaahdon ja siianmädin kera.
KATKARAPU TOAST SKAGEN (L)
Ripaus ylellisyyttä juhlapöytään, klassinen Toast Skagen katkaravuista, tarjoiltuna paahdetulla joululeivällä.
THERON CATERINGIN GRAAVILOHTA JA HOVIMESTARINKASTIKETTA (L, G)
Aito ja ajaton suosikki, perinteisesti graavattua lohta keittiömme omalla hovimestarinkastikkeella.
TAMMELLA KYLMÄSAVUSTETTUA ANKKAA JA SAUTERNES HYYTELÖÄ (M, G)
Tammilastuilla savustettu ankanrinta tarjoiltuna makean Sauternes hyytelön ja rosmariinilla maustetun omenakastikkeen kera.
SALAATTIA JA THERON CATERINGIN SINAPPIKASTIKETTA (M, G)
Kevennystä revityistä salaateista, villitomaateista, raikkaasta kurkusta ja oman keittiön reseptillä valmistetusta tuoreyrttisinappikastikkeesta.
PERUNALIMPPUA, VUOKSEN RIISIPIIRAKOITA JA MUNAVOITA (L)
Pälkäneen perinteinen perunalimppu, rukiiset Vuoksen riisipiirakat ja pehmeän kuohkea munavoi täydentävät makuelämykset.
* * *
HIILLOSTETTUA LOHTA JA SAHRAMIVUOLUKERMAA (L, G)
Hiillostettua lohta tarjoiltuna juhlavasti sahramilla maustetussa vuolukermakastikkeessa, lisukkeena pähkinäperunaa tuomassa annokseen täyteläisyyttä.
tai
SAKSANHIRVEN FILEETÄ GRAND VENEUR JA MUSTAHERUKKAHYYTELÖÄ (L, G)
Juhlapöydän kruunaa murea saksanhirvenfilee sekä mustaherukkahyytelö, rosmariiniperunat ja makuisa riistakastike.
JÄLKIRUOKA SUOSITUS
KARPALOA, PORKKANAA JA VALKOSUKLAATA (VL, G)
Karpalosta valmistettua kermaista vanukasta, porkkanamarmeladia ja paahdettua valkosuklaata
Buffetille minimitilaus on 20 henkeä
PÖYTÄÄN TARJOILTU ILLALLINEN
ALKURUOKA
JOKIRAPUA, RIIMIPOROA JA ANKKAA VL
Skagen jokiravuista, lehtiyrteillä maustettua riimiporoa sekä perinteistä ankanmaksapateeta ja viikunaa
* * *
VÄLIRUOKA
KONJAKILLA MAUTETTUA HÄRÄNHÄNTÄLIENTÄ JA PRÄSSÄTTYÄ HÄRKÄÄ L
Konjakilla maustettua kirkasta häränhäntälientä ja prässätystä härän etuselästä valmistettua pasteijaa
* * *
PÄÄRUOKA
HIILLOSTETTUA RUIJANPALLASTA JA APPELSIINI-SAHRAMIA L, G
Hiillostettua ruijanpallasta, punajuuririsottoa ja appelsiinilla maustettua sahramivoikastiketta
* * *
JÄLKIRUOKA
KANELI CRÈME BRÛLÉE JA KIRSIKKAA L, G
Ceylonin kanelista valmistettu crème brûlée ja hillottua kirsikkaa
TUULAHDUS RANSKASTA
Tartare de saumon (L)
Lohitartar maalaisleivällä ja siianmätiä
Salade de crevettes et d’avocat dans un verre (L, G)
Katkarapuja, avokadoa, omenaa, pikkelöityjä vihanneksia ja tillillä maustettua ranskankermaa lasissa
Salade de betteraves et noix (M, G)
Salaattia paahdetusta punajuuresta, pähkinöistä ja balsamicokastiketta
Salade Niçoise (M, G)
Tonnikalaa, tomaattia, papuja, oliivia, punasipulia, perunaa, kananmunaa ja vinaigretteä
Président Brie (VL)
Briejuustoa, porkkanahilloa ja keksejä
Petit Quiche Lorraine (L)
Pieniä piiraita täytettynä pekonilla ja juustolla
Baguette (L)
Tuoretta patonkia ja voita
* * * * *
Poulet rôti aux herbes de Provence (L, G)
Provencen yrteillä, sitruunalla ja valkosipulilla maustettua, paahdettu maalaiskananrintaa, timjamisuolassa kypsennettyjä perunoita ja punaviinikastiketta
* * *
Mousse au chocolat noir (VL, G)
Mintulla maustettua suklaamousse ja hillottua mustikkaa
TALVIKAUDEN MENUT
MENU I – SUOMI
PERINTEISTÄ LEPPÄSAVUSTETTUA LOHTA JA TIILLIKERMAVIILIÄ (L, G)
Keittiömme valmistamaa perinteistä leppäsavulohta ja raastetulla sitruunankuorella maustettua tillikermaviilikastiketta
KUHAA, SAVOIJINKAALIA JA KARVIAISTA (M, G)
Salaattia puolukkaliemessä kypsennetystä kuhasta, savoijinkaalista, luomukananmunista, marinoidusta perunasta ja ”Tuurin” karviaisella maustettua inkiväärikastiketta
ROSÉ PAISTIA JA JAZZYPERUNAA (M, G)
Tuoreilla yrteillä maustettua, rosé paahdettua naudan paahtopaistia ja kirkasta jazzy-perunasalaattia
SALAATTIA GRILLATUSTA MAATILAN KANASTA, PUNAKAALISTA JA PORKKANASTA (L, G)
Talvisalaattia grillatusta maatilan kanasta, marinoidusta punakaalista, porkkanasta ja vuohenjuustosta
HAAPASIENISALAATTIA JA KRUTONKEJA SAARISTOLAISLEIVÄSTÄ (L)
Haapasienisalaattia Pohjois-Savon sienistä ja rapeita krutonkeja saaristolaisleivästä
VIHERSALAATTIA, KURPITSAA JA RUUSUKAALIA (M, G)
Salaattia ruusukaalista, kurpitsasta ja tomaatista, pähkinöistä ja raikkaista kauden salaateista sekä herukkavinaigretteä
HAPANJUURILEIPÄÄ JA VOITA (L)
Aitoa juureen leivottua leipää ja voita
* * *
PAISTETTUA KIRJOLOHTA JA KIRVELIVOIKASTIKETTA (L, G)
Paistettua kotimaista kirjolohta, tillillä maustettua persiljajuuri-perunapyreetä ja kirvelivoikastiketta
tai
ROSVOPAISTIA, PAISTINKASTIKETTA JA UUNIPERUNAA (L, G)
Mureaksi tuoreiden yrttien ja katajanmarjan kera haudutettua naudan sisäpaistia, paistinkastiketta, uuniperunaa, maustekurkkua, punajuurta ja hapankermaa
MENU II – SKANDINAVIA
AKVAVIITTISILLIÄ TORE WRETMANIN TAPAAN (M, G)
Silliä, porkkanaa, selleriä, omenaa ja punajuurilientä
SOL OVER GUDHŒLM RUISLEIPÄNEN JA GRAAVATTUA KELTUAISTA (L)
Savusilliä, sipulia, ruohosipulia, retiisiä ja raastettua graavattua keltuaista ja majoneesia ruisleivällä
POHJOLAN POKE SALAATTIA SIMPUKANKUORESSA (L, G)
Lohta, katkarapua, tillikurkkua, chiliä, purjoa, punasipulia, limeä, seesaminsiemeniä, soijaa ja salaatinlehtiä simpukankuoressa
KYLLINGESALAT TANSKASTA (L, G)
Kanaa, kananmunaa, kurkkua, omenaa, kuohukermalla aateloitua currymajoneesia ja salaatinlehtiä
METSÄPEURAPATEETA JA KARPALOA (L)
Taikinoitua metsäpeurapateeta ja suomalaisista karpaloista valmistettua hilloketta
NORJALAISTA GUDBRANDSDALSOST HERAJUUSTOA JA ROSMARIINIHUNAJAA (G)
Gudbrandsdalsost herajuustoa, mallasleipää ja rosmariinihunajaa
RAIKASTA VIHERSALAATTIA JA PIPARJUURIKERMAVIILIÄ (L, G)
Revittyjä kauden tuoreita salaatteja, tomaattia, kurkkua sekä viinietikalla ja piparjuurella maustettua kermaviilikastiketta
HAPANJUURILEIPÄÄ JA VOITA (L)
Mestarin hapanjuurileipää ja perinteistä voita
* * *
WALLENBERGIN PIHVIT VASIKANLIHASTA JA RUSKISTTEUA VOITA (L)
Vasikanlihasta valmistettuja Wallenbergin pihvejä, höyrytettyjä sokeriherneitä, sokeroitua puolukkaa ja perunamuusia
tai
WALLENBERGIN PIHVIT HAUESTA JA RUSKISTETTUA VOITA (L)
Hauesta valmistettuja Wallenbergin pihvejä, höyrytettyjä sokeriherneitä, sokeroitua puolukkaa, perunamuusia ja ruskistettua voita
MENU III – EUROOPPA
KYLMÄSAVULOHTA, ARTISOKKAA JA PAAHDETTUA MANTELIA (M, G)
Salaattia kylmäsavulohesta, artisokasta, paahdetusta mantelista, tillimarinoidusta perunasta ja purjomajoneesia
XATONADA SALAATTIA TARRAGONASTA JA ROMESCOA (M, G, sis. pähkinää)
Turskaa, anjovista, tonnikalaa, mustaa oliivia, friseesalaattia ja romescokastiketta
HIILIGRILLATTUA SAVUPORSAANFILEETÄ JA MOJO ROJO PERUNAA (M) Viipaloitua hiiligrillattua savuporsaan sisäfileetä ja mojo rojo-kastikkeella maustettua paahdettua perunaa
SAUVIGNON ANKANRINTAA, VERIAPPELSIINIA JA VERSOJA (M, G)
Sauvignon viinissä marinoitua rosépaahdettua ankanrintaa, tuoretta veriappelsiinia ja raikasta versosalaattia
KOLMEN JUUSTON TARJOTIN
Gryyére lehmänmaitojuusto Sveitsi (G), SAINT AGUR sinihomejuusto Ranska (L, G), Waldemar vuohenmaitojuusto Suomi (L, G), keksejä ja päärynähilloketta (L)
RAIKASTA VIHERSALAATTIA JA OLIIVILJYÄ (M, G)
Revittyjä kauden tuoreita salaatteja ja neitsytoliiviöljyä
FOCACCIA JA KIRVELIVOITA (L)
Uunituoretta kiviarinauunissa paistettua yrttifocacciaa ja kirvelivoita
* * *
SAKSANHIRVEN PAISTIA JA KARTOFFELPÜREE (L, G)
Saksanhirven paistia, Hampurin makkaraa, haudutettua punakaalia ja kartoffelpüree
tai
PROVENCELAISTA KANANPOIKAA JA GRATIN DAUPHINOIS (L, G)
Uunissa tomaattien ja valkosipulin kanssa mureaksi haudutettua kananpojanrintaa, lintukastiketta, Dauphinén tapaan ranskankermalla ja rosmariinilla aateloitua perunavuokaa
JÄLKIRUOKA SUOSITUKSIA
SUOMI MENU
KORVAPUUSTI PANNACOTTA JA KARPALO-KANELISIIRAPPIA (L)
Korvapuusti pannacotta, korvapuustigranolaa ja karpalo-kanelisiirappia
SKANDINAVIA MENU
VARIKSENMARJAA, VADELMAA JA ÍSEY SKYRIÄ (L)
Islantilaista Ísey Skyr rahkavanukasta ja variksenmarjalla maustettua vadelmahilloketta
EUROOPPA MENU
SITRUUNAMARENKITARTALETTI JA ESPRESSOA (L)
Sitruunamarenkitartaletti ja vaniljalla maustettua espressokastiketta
Buffetille minimitilaus on 20 henkeä
AASIAN MAKUJA & STREET FOOD
AASIAN MAKUJA
by Theron Catering
GOMA WAKAMEA, LOHTA JA KATKARAPUJA SIMPUKANKUORESSA (M, G)
Goma wakamea, lime marinoitua lohta, chilikatkarapuja ja tuoretta korianteria simpukankuoressa
YAM WUN SEN THAIMAALAISEEN TYYLIIN (M)
Thaimaalaista salaattia surimista, tuoreista kasviksista, pähkinöistä ja lasinuudeleista sekä mirinillä maustettua kalakastiketta
VIETNAMILAINEN BRISKET BÁNH MÌ BBQ-PATONKI SLICE (L)
Tuore patonki täytettynä kasviksilla, chilillä, korianterilla ja barbeque brisketillä
JAPANILAINEN TSUKUNE YAKITORI JA TARE-KASTIKETTA (M, G)
Glaseerattuja broileripyöryköitä vartaassa, paahdettuja seesaminsiemeniä ja tare-kastiketta
SPICE & CRISPY TOFU CUBE (M, V)
Paistettuja jalotofu kuutioita kuorrutettuna riisiviinasta, inkivääristä, kevätsipulista, chilistä ja soijasta valmistetulla kastikkeella
FRITEERATTU KASVIS GYOZA DUMPLING JA SEESAMILAYU-KASTIKETTA (M)
Friteerattuja kasvis gyoza dumplingseja ja seesamilla maustettua layu-kastiketta
BANGLADESHILAINEN JHAL MURI JA RAPEAA SEVIÄ (M)
Tuoreista kasviksista, sipulista, perunasta, chilistä ja korianterista valmistettua salaattia, sekä friteerattuja rapeita sev nuudeleita
* * *
PORSAANFILEETÄ ”BOSSAM” KOREALAISEEN TAPAAN JA MAKEAA KIMCHIÄ (M, G)
Kaalinlehdissä höyrytettyä porsaan sisäfileetä korealaiseen tapaan, makeaa kimchiä, riisiä sekä valkosipulilla ja riisiviinalla maustettua inkiväärikastiketta
STREET FOOD
by Theron Catering
”POKE” SALAATTIA SIMPUKANKUORESSA (L, G)
Limellä, seesamilla ja soijalla marinoitua lohta, katkarapua, tillikurkkua, chiliä, punasipulia, maapähkinöitä ja salaatinlehtiä simpukankuoressa
TONNIKALA TORTILLA PIZZA SLICE (L)
Tortillasta valmistettua juustokuorrutettua tonnikalapizzaa, päällä salaattia, paahdettua sipulia, tomaattia sekä kermaviilikastiketta
MOLLETE TOAST JA PICO DE CALLO (VL)
Paistetuilla herkkusienillä, pekonilla ja cheddarjuustolla kuorrutettu vaalea toast, kruunattuna pico de gallo kastikkeella
BRISKET GYROS JA TZATZIKIA (L)
Pitaleipä täytteenä mausteisia brisket viipaleita, tomaattia, punasipulia ja salaattia sekä kastikkeena tuoreella mintulla maustettua tzatzikia
CHICKEN RANCH TACO BOATS (L)
Cheddarjuustolla kuorrutettu kanataco ja ranchkastiketta
MINI NYHTÖTOFU HOT DOG JA SRIRACHAA (M, V)
Mini Hot Dogin täytteenä nyhtötofua, marinoitua sipulia, paahdettuja seesaminsiemeniä,
salaattia ja srirachalla maustettua majoneesia
REVITTYJÄ KAUDEN RAIKKAITA SALAATTEJA (M, G, V) Revittyjä kauden raikkaita salaatteja, villitomaatteja, kurkkua ja valkosipulilla maustettua salaatinkastiketta
* * *
TORTILLA DE PATATAS (L, G)
Perinteinen espanjalainen perunamunakas
tai
AMERICAN STYLE BEAN CHIMICHANGA JA AVOKADOA (L)
Pavuilla, paprikalla, riisillä, chilillä ja cheddarjuustolla täytetty paistettu tortilla sekä avokadosta ja kermaviilistä valmistettua dippikastiketta
JÄLKIRUOKA SUOSITUKSIA
AASIAN MAKUJA
INTIALAISTA ”BASUNDIA” (L, G)
Kardemummalla ja sahramilla maustettua makeaa pähkinäistä maitovanukasta
STREET FOOD
LIÈGE WAFFLES (L)
Belgialaisia vohveleita, suklaakastiketta ja kermavaahtoa
tai
MINI BOLA DE BERLIM (L)
Portugalilaisia pieniä minimunkkeja täytettynä paksulla vaniljakreemillä
Buffetille minimitilaus on 20 henkeä
TUULAHDUS ITALIASTA
by Theron Catering
ITALIALAISTA VIINIKELLARIN LOHTA JA FENKOLIHILLOKETTA
Pippuripaahdettua, valkoviiniviinimarinoitua lohta confit, fenkolihilloketta ja hernemascarponea
PERINTEISTÄ CAPRESE SALAATTIA (VL, G)
Tomaattia, mozzarellaa, basilikaa ja oliiviöljyä
RICOTTA-PAPRIKARAVIOLEJA JA MEIRAMIPESTOA (VL)
Ricotta-paprikaravioleja, tuoreesta meiramista valmistettua pestoa ja paahdettuja pinjansiemeniä
ARTISOKKAA, LEHTIKAALIA JA PECORINOA (G)
Sitruunamarinoitua artisokkaa, friteerattua lehtikaalia, härkäpapuja ja pecorinoa
TOSCANALAISTA PANZANELLA LEIPÄSALAATTIA (L)
Tomaattia, kurkkua, oliivia, sipulia, basilikaa, rustiikkeja leipäkrutonkeja ja oreganolla maustettua vinaigretteä
GRISSINEJÄ, UUNITUORETTA PATONKIA JA SALMORIGLIOTA (L)
Grissinejä, uunituoretta patonkia, oliiviöljystä, valkosipulista ja persiljasta valmistettua salmorigliokastiketta
* * *
MAALAISKANAA JA PROSCIUTTOA (L, G)
Grillattua prosciuttoon ja salviaan käärittyä maalaiskananrintaa, punaviinillä ryyditettyä lintukastiketta sekä timjamisuolassa paahdettuja perunoita
* * *
SELJANKUKKA PANNACOTTA, RAPARPERIA JA APPELSIINIA (L, G)
Seljankukka pannacotta, raparperi-appelsiinihilloketta ja paahdettua pistaasipähkinää
VALMISTUJAISET 2025
MENU I – Riemukas
”Oi kulta aika riemukas, suloisin armahaisin, kun nuor on ylioppilas ja puutetta ei laisin.”
– J.L. Runeberg
RHODE ISLAND SAVULOHIWRAP JA SALAATTIA (L)
Wrappeja savulohella, Rhode Island-kastikkeella ja raikkaalla salaatilla täytettynä
KANATIKKARI JA CHIPOTLE-OMENASALSAA (M, G)
Kananpojanfileetikkari ja chipotle-omenasalsaa
ROSÉ PAISTIA JA JAZZYPERUNAA (M, G)
Tuoreilla yrteillä maustettua, rosé paahdettua naudan paahtopaistia
ja kirkasta jazzy-perunasalaattia
SEESAMI-SAVUJUURES-COUSCOUS JA RUCOLAA (M)
Seesami-öljyllä maustettua savujuures couscous-salaattia,
rucolaa ja paahdettuja auringonkukan siemeniä
TUOREITA SALAATTIA JA VERSOJA (M, G)
Sesongin tuoreita salaatteja, versoja, retiisiä ja vinaigrettä
JUUREEN LEIVOTTUA LEIPÄÄ JA TIMJAMIVOITA (L)
Juureen leivottua sekaleipää ja vaahdotettua timjamivoita
MENU II – Valkolakki
”Valkolakki onnen tuokoon, tulevaisuuden menestyksen sadon suokoon.”
SOIJAPAAHDETTUA LOHTA JA NUUDELISALAATTIA (L, G)
Soijalla paahdettua lohta ja seesamilla maustettua nuudelisalaattia
THAI LIHAPYÖRYKÖITÄ JA CHILIPERUNAA (L)
Thaimaalaisittain maustettuja lihapyöryköitä ja chilillä ja paprikalla maustettua perunasalaattia
PUNAKAALI-POSSUKIMCHIÄ (L, G)
Grillatusta porsaan etuselästä ja punakaali kimchista valmistettua salaattia
VIHERSALAATTIA JA RETIISIÄ (M, G)
Revittyjä kauden salaatteja ja sitruunamarinoituja retiisejä
PATONKIA JA CHILILEVITETTÄ (M)
Uunituoretta patonkia sekä thaibasilikalla ja chilillä maustettua kikhernelevitettä
MENU III – Lyyra
”Kun kiiltää lyyran kullat lakissa, on helppo röyhistellä pikkutakissa.”
CROFFELI JA KATKARAPUA (VL)
Katkarapu-skagenilla päällystetty croffeli
GRILLATTUA MAALAISKANAA JA MANGO JALAPENOA (L)
Grillattua maalaiskanaa, raikasta kiinankaalisalaattia ja mango-jalapenokastiketta
KEVÄTKÄÄRYLEITÄ JA MAKEAA SOIJA (M)
Kasviksilla täytettyjä kevätkääryleitä ja makeaa soijakastiketta
REVITTYÄ SALAATTIA JA VADELMAVINEGRETTEÄ (L, G)
Käsin revittyjä kauden raikkaita salaatteja, tomaattia, kurkkua ja vadelmavinaigretteä
YRTTIFOCACCIA (M, V)
Yrteillä ja merisuolalla maustettua focacciaa
MENU IV – Menestys
”Parempaa huomista kohden se johtaa, kun valkolakki päässäsi kirkkaana hohtaa.”
AVOKADO-KASVIS HOT DOG (M, V)
Avokaadolla ja kasviksilla täytetty hot dog ja sitruunalla paahdettua sipulia
MELONIA JA AURINGONKUKAN SIEMENIÄ (M, G, V)
Tuoretta melonia, minttua ja paahdettuja auringonkukan siemeniä
TALON KASVIS-CAESARSALAATTIA (M, V)
Arinauunissa paistettua tofua, jäävuorisalaattia, hapanleipäkrutonkeja
ja vegaanista caesarkastiketta (ei sisällä kalaa)
PERINTEISTÄ COUSCOUS SALAATTI (M, V)
Tomaattia, kurkkua, minttua, valkosipulia ja couscousia
KEVÄTPUNAJUURTA JA PUNAJUURENVERSOJA (M, G, V)
Paahdettua punajuurta, punajuurenversoja ja salviakastiketta
YRTTIFOCACCIA (M, V)
Yrteillä ja merisuolalla maustettua focacciaa
Menuihin voi myös lisätä mm.
TUORETTA PARSAA JA VÄSTERBOTTEN JUUSTOA (L)
Keittiömme valmistamaa piirasta tuoreesta parsasta ja Västerbotten juustosta
KOOKOSTA JA KASVIKSIA (M, G, V)
Kevään tuoreista kasviksista valmistettua kookos-kasviskiusausta
MUREAA RANSKALAISTA PATAPAISTIA JA KONJAKKIKASTIKETTA (L, G)
Mureaksi haudutettua naudanpaistia, juures-perunagratiinia ja konjakilla ryyditettyä paistinkastiketta
Buffetille minimitilaus on 20 henkeä
HÄÄT 2025
MENU I – Tahdon
”Vienossa tuulessa heinä heiluu, koivunlehdet yllämme keinuu, hääkellot soi.”
SOKERISUOLATTUA MERILOHTA JA TILLISINAPPIKASTIKETTA (L, G)
Sokerisuolattua merilohta ja perinteistä tillisinappikastiketta
SEESAMIPAAHDETTUA KANANPOJANFILEETÄ JA YRTTIMARINOITUJA JUUREKSIA (M, G)
Seesamipaahdettua maatilan kananpojan sisäfileetä ja yrttimarinoituja kotimaisia juureksia
KAPPELIJUUSTOA, PAAHDETTUA PÄHKINÄÄ JA SALAATTIA (L, G)
Kappelijuustoa, suolapaahdettua pähkinää, paprikaa, kesäkurpitsaa, tuoretta basilikaa, marinoitua punasipulia, oliivia ja jäävuorisalaattia
VILLITOMAATTIA, KAUDEN RAIKKAITA SALAATTEJA JA THOUSAND ISLAND KASTIKETTA (M, G)
Kauden raikkaita salaatteja, villitomaattia, kurkkua, seesamiöljyssä kuullotettua retiisiä ja Thousand Island kastiketta
HAPANJUURILEIPÄÄ JA VOITA (L)
Uunituoretta hapanjuurileipää ja voita
* * *
MUREAA RANSKALAISTA PATAPAISTIA JA KONJAKKIKASTIKETTA (L, G)
Tuoreiden juureksien kanssa mureaksi haudutettua naudanpaistia, perunagratiinia ja konjakilla ryyditettyä paistinkastiketta
MENU II – Kyllä
”Onnen hetki kultainen, sopimus kahden ihmisen.”
SAVUAHVENLEIVOS, LEVÄHELMIÄ JA PIPARJUURTA (L)
Piparjuurella maustettu savuahvenmousseleivos ja levähelmiä mallasleivällä
VIINIVOISSA PAAHDETTUA ROSÉ PAISTIA JA PIPARJUURTA (M, G)
Tuoreilla yrteillä maustettua, rosépaahdettua naudan paahtopaistia ja piparjuurikastiketta
SUOMALAISTA LEIPÄSALAATTIA (L)
Kotimaista aurajuustoa, saunapalvikinkkua, savupekonia, kananmunaa, parsaa, marinoitua punasipulia ja reiluja maalaisleipäkrutonkeja
PAAHDETTUJA JUUREKSIA JA LEHTIKAALIA (L, G)
Paahdettuja rustiikkeja säräjuureksia, metsähunajaa, friteerattua lehtikaalia ja kirpeää jogurttia
SELJANKUKKAA JA RAIKKAITA SALAATTEJA (M, G)
Kauden raikkaita salaatteja, versoja, villitomaattia, kurkkua, retiisiä ja seljankukalla maustettua vadelmakastiketta
LUOMU MAALAISLEIPÄÄ JA VOITA (L)
Uunituoretta luomu maalaisleipää ja voita
* * *
LOISTEELLA PAISTETTUA LOHTA JA RUOHOLAUKKAKASTIKETTA (L, G)
Sitruunavoissa loisteella paistettua lohta, valkoviinillä maustettua ruoholaukkakastiketta ja tilliperunaa
MENU III – Rakastan
”Juhlavieraat voivat aistia sen, sydän on löytänyt sydämen.”
SAVULOHTA JA KERMAVIILITARTARIA (L, G)
Keittiömme valmistamaa perinteistä leppäsavulohta ja kermaviilitartarkastiketta
YRTTIVOISSA PAISTETTUJA LIHAPYÖRYKÖITÄ JA SIENISALAATTIA (L, G)
Yrttivoissa paistettuja lihapyöryköitä ja kotimaisista metsäsienistä valmistettua salaattia
KOTIMAISTA VUOHENMAITOJUUSTOA JA METSÄHUNAJAA (L)
Palkittua Kolatun kuttujuustoa, metsähunajalla maustettua kurpitsahilloketta ja leipäkeksejä
UMAMI ARTISOKKAA JA PUOLIKUIVATTUJA TOMAATTEJA (M, G)
Umamilla maustettua artisokkaa ja puolikuivattuja tomaatteja sekä paahdettuja pellavansiemeniä
VIHERSALAATTIA JA MEHUSTETTUJA VILLITOMAATTEJA (M, G)
Valkoviinissä mehustettua villitomaattia, kurkkua, jäävuorisalaattia ja neitsytoliiviöljyä
TUORETTA LEIPÄÄ JA VEHNÄNORASTA (L)
Uunituoretta maalaisleipää ja vehnänoraalla maustettua tuorejuustolevitettä
* * *
MAALAISKANAA ROSÉVIINIKASTIKKEESSA (L, G)
Paistettua maalaiskanan rintafileetä, tuoreilla yrteillä maustettua belugalinssi-riisiä ja täyteläistä roséviinikastiketta
MENU IV – Kappeli
”Tietä kulkee kaksi ihmistä, on onnellista, jos he tarttuvat toisiaan kädestä.”
SAVUAHVENLEIVOS, LEVÄHELMIÄ JA PIPARJUURTA (L)
Piparjuurella maustettu savuahvenmousseleivos, kananmunaa ja levähelmiä mallasleivällä
KAPPELIJUUSTOA, PAAHDETTUA PÄHKINÄÄ JA SALAATTIA (L, G)
Kappelijuustoa, suolapaahdettua pähkinää, paprikaa, kesäkurpitsaa, tuoretta basilikaa, marinoitua punasipulia, oliivia ja jäävuorisalaattia
COCKTAIL KÄSINKUORITUISTA KATKARAVUISTA LASISSA (M, G)
Katkarapua, tomaattia, kurkkua, omenaa, tilliä ja aniksella maustettua tomaattimajoneesia lasissa
MELONIA, MANSIKKAA JA PELLAVANSIEMENIÄ (V, G)
Tuoretta melonia, mintulla maustettua mansikkaa ja paahdettuja pellavansiemeniä
VILLITOMAATTIA, KAUDEN RAIKKAITA SALAATTEJA JA THOUSAND ISLAND KASTIKETTA (M, G)
Kauden raikkaita salaatteja, villitomaattia, kurkkua, marinoitua retiisiä, paahdettua maapähkinää ja Thousand Island kastiketta
LUOMU MAALAISLEIPÄÄ JA VOITA (L)
Uunituoretta luomu maalaisleipää ja voita
* * *
LOISTEELLA PAISTETTUA LOHTA JA RUOHOLAUKKAKASTIKETTA (L, G)
Sitruunavoissa loisteella paistettua lohta, valkoviinillä maustettua ruoholaukkakastiketta ja tilliperunaa
KEVÄÄN JA KESÄN SESONKIMENUT
MENU I – Valoisa
”On valoisa kesä vuodenajoista parhain, nousee aamulla aurinko hyvinkin varhain.”
TOAST SKAGEN JA KEVÄT PARSAA (L)
Skagen käsin kuorituista katkaravuista, kananmunasta ja kevätparsasta
LOHTA JA SAHRAMIA (L, G)
Pintahiillostettua lohipastramia, sahramikreemiä ja marinoitua raitajuurisalaattia
BRIEJUUSTOA JA PASSIONKASTIKETTA (VL)
Paahdettua briejuustoa, luomuhunajalla maustettuja pähkinöitä, juurikeksejä ja passionkastiketta
NOKKOS-KANTARELLIPIIRAITA JA KEVÄTSIPULIA (L)
Kevätsipuli-ranskankermalla aateloituja nokkos-kantarellipiiraita
RAIKKAITA SALAATTEJA JA VINAIGRETTEÄ (M, G)
Kauden raikkaita revittyjä salaatteja, maa-artisokka chipsejä, retiisiä ja vinaigretteä
JUUREEN LEIVOTTUA LEIPÄÄ JA VOITA (L)
Perinteiseen hapanjuureen leivottua leipää ja voita
* * *
HIILIGRILLATTUA KANAA JA SITRUUNAA (L)
Hiiligrillattua maatilan kanan rintafileitä, tomaatilla ryyditettyä sitruunavoikastiketta
sekä kurpitsa-perunapyreetä
MENU II – Malja suvelle
”Teille hyvää juhlaa toivotan, lasin kuohuvaa mielessäni kohotan.”
SIIKAA JA NIERIÄÄ (L)
Siiasta ja nieriästä valmistettu tartar saaristoleisleivällä
KYLMÄSAVUANKKAA JA CAMPARIA (M, G)
Keittiömme valmistamaa kylmäsavuankan rintaa ja camparikastiketta
KEVÄTPUNAJUURTA, VUOHENJUUSTOA JA PINAATTIA (VL)
Uunissa kypsennettyjä kevätpunajuuria, vuohenjuustoa, pinaattia ja pellevansiemeniä
MELONIA, KURKKUA JA PÄHKINÄÄ (M, G)
Mintulla maustettua salaattia melonista, kurkusta ja pähkinöistä
RAIKKAITA SALAATTEJA JA VINAIGRETTEÄ (M, G)
Kauden raikkaita revittyjä salaatteja, maa-artisokka chipsejä, retiisiä ja vinaigretteä
ARTESAANILEIPÄÄ JA KIRVELIVOITA (L)
Uunituoretta artesaanileipää ja kirvelivoita
* * *
LOHTA, SAVOIJINKAALIA JA REMOULADEA (L, G)
Loisteella paistettua merilohta, höyrytettyä savoijinkaalia, juurespyreetä ja remouladekastiketta
MENU III – Linnunlaulu
”Kun linnut laulaen lentävät yllämme taivaan, turhaan kesällä mieltäni murheilla vaivaan.”
LOHTA JA RAPUJA (M, G)
Tähtianismarinoitua lohta ja rapumajoneesia
KARITSAN PAAHTOPAISTIA, OMENAA JA SELLERIÄ (M, G)
Rose paahdettua karitsan paahtopaistia ja omena-sellerisalaattia
KUKKAKAALIA JA KEVÄTSIPULIA (L, G)
Friteerattu kukkakaalia ja kevätsipuli kermaviilikastiketta salaattipedillä
KELTAJUURTA JA PALSTERNAKKAA (L, G)
Paahdettua keltajuurta ja palsternakkaa sekä savustettua vuolukermaa
GRILLIJUUSTOA JA PUOLIKUIVATTUA TOMAATTIA (G)
Grillattua juustoa, puolikuivattuja tomaatteja ja kesäkurpitsaa
RAIKKAITA SALAATTEJA JA VINAIGRETTEÄ (M, G)
Kauden raikkaita revittyjä salaatteja, maa-artisokka chipsejä, retiisiä ja vinaigretteä
JUUREEN LEIVOTTUA LEIPÄÄ JA VOITA (L)
Perinteiseen hapanjuureen leivottua leipää ja voita
* * *
WALLENBERGIN PIHVIT RAUDUSTA JA MERIAHVENESTA (L)
Wallenbergin pihvit raudusta ja meriahvenesta, etikkakurkkua, tillimuhennettua perunaa ja ruskistettua voita
JÄLKIRUOKA SUOSITUKSIA
RAPARPERIPANNACOTTA (L, G)
Kauden tuoreesta raparperista valmistettu pannacotta ja vanilja-raparperihilloketta
JUUSTOKAKKUA JA MANSIKKAA (VL)
Juustokakkua ja metsämansikkamelbaa
TYRNI-VALKOSUKLAMOUSSEA LASISSA (VL)
Ahvenanmaan tyrnistä ja valkosuklaasta valmistettua kuohkeaa moussea
Buffetille minimitilaus on 15 henkeä
MUISTOTILAISUUS
MENU I – Kiitos
Valintanne mukaan menuvaihtoehdot
KERMAISTA LOHIKEITTOA (L, G)
SAARISTOLAISLEIPÄÄ JA VOITA (L)
***
KAHVIA & HAUDUTETTUA TEETÄ
tai
PERINTEISTÄ KARJALANPAISTIA JA KEITETTYÄ PERUNAA (M, G)
MAUSTEKURKKUA JA PUNAJUURTA (M, G)
VIHERSALAATTIA & TALON KASTIKETTA (L,G)
LEIPÄÄ JA VOITA (L)
***
KAHVIA & HAUDUTETTUA TEETÄ
tai
RIISTAKÄRISTYSTÄ, PERUNAMUHENNOSTA JA SOKEROITUA PUOLUKKKAA (L, G)
VIHERSALAATTIA & TALON KASTIKETTA (L,G)
LEIPÄÄ JA VOITA (L)
***
KAHVIA & HAUDUTETTUA TEETÄ
tai
PAISTETTUA NIERIÄÄ, TARTARPIKKELSIKASTIKETTA JA TILLIPERUNAA (L, G)
VIHERSALAATTIA & TALON KASTIKETTA (L,G)
LEIPÄÄ JA VOITA (L)
***
KAHVIA & HAUDUTETTUA TEETÄ
MENU II – Kaivaten
Valintanne mukaan kahta leipää
PERINTEINEN GRAAVILOHIVOILEIPÄ (L)
– tilli-sinappikreemiä
***
HÄRÄN PAAHTOPAISTIVOILEIPÄ (L)
– punasipulihilloketta
***
KATKARAPULEIPÄ SKAGENIN TAPAAN (L)
***
MOZZARELLA-LUOMUTOMAATTILEIPÄ (L)
– basilikapestoa
MENU III – Muistaen
PERINTEISTÄ LEPPÄSAVUSTETTUA LOHTA JA TILLIKERMAVIILIÄ (L, G)
Keittiömme valmistamaa perinteistä leppäsavulohta
ja raastetulla sitruunankuorella maustettua tillikermaviilikastiketta
KUHAA, SAVOIJINKAALIA JA KARVIAISTA (M, G)
Salaattia puolukkaliemessä kypsennetystä kuhasta, savoijinkaalista, luomukananmunasta,
marinoidusta perunasta ja ”Tuurin” karviaisella maustettua inkiväärikastiketta
ROSÉ PAISTIA JA JAZZYPERUNAA (M, G)
Tuoreilla yrteillä maustettua, rosé paahdettua naudan paahtopaistia ja kirkasta jazzy-perunasalaattia
SALAATTIA GRILLATUSTA MAATILAN KANASTA, PUNAKAALISTA JA PORKKANASTA (L, G)
Talvisalaattia grillatusta maatilan kanasta, marinoidusta punakaalista,
porkkanasta ja vuohenjuustosta
HAAPASIENISALAATTIA JA KRUTONKEJA SAARISTOLAISLEIVÄSTÄ (L)
Haapasienisalaattia Pohjois-Savon sienistä ja rapeita krutonkeja saaristolaisleivästä
VIHERSALAATTIA, KURPITSAA JA RUUSUKAALIA (M, G)
Salaattia ruusukaalista, kurpitsasta, tomaatista, pähkinöistä
ja kauden raikkaista salaateista sekä herukkavinaigretteä
HAPANJUURILEIPÄÄ JA VOITA (L)
Aitoa juureen leivottua leipää ja voita
* * *
PAISTETTUA KIRJOLOHTA JA KIRVELIVOIKASTIKETTA (L, G)
Paistettua kotimaista kirjolohta, tillillä maustettua persiljajuuri-perunapyreetä
ja kirvelivoikastiketta
tai
ROSVOPAISTIA, PAISTINKASTIKETTA JA UUNIPERUNAA (L, G)
Mureaksi tuoreiden yrttien ja katajanmarjan kanssa haudutettua naudan sisäpaistia, paistinkastiketta,
uuniperunaa, maustekurkkua, punajuurta ja hapankermaa
MENU IV – Jäähyväiset
SAVULOHTA JA RETIISITSATSIKIA (L, G)
Leppäsavustettua merilohta ja raikasta retiisitsatsikia
NIZZANSALAATTIA (L, G)
Tonnikalaa, kananmunaa, punasipulia, vihreitä papuja,
oliivia, perunaa, jäävuorisalaattia ja talon sardellikastiketta
KERMAJUUSTOSALAATTIA (L)
Kermajuustokuutioita, villitomaattia, kurkkua, punasipulia,
jäävuorisalaattia, ruisleipälastuja ja avokadokastiketta
MARINOITUA KESÄKURPITSAA JA MINTTUMELONIA (M, G)
Mintulla maustettua melonia, chilimarinoitua kesäkurpitsaa
ja paahdettuja kurpitsankukansiemeniä
KAUPUNKIVILJELTYJÄ VERSOJA JA SALAATTIA (M, G)
Herttoniemessä kaupunkiviljeltyjä tuoreita versoja, kauden raikkaita salaatteja,
tomaattia, kurkkua, retiisiä ja sitruunavinaigretteä
LIBALEPÄÄ, PATONKIA JA HUMMUSTA (M)
Libaleipää, uunituoretta patonkia ja keittiömme valmistamaa hummusta
SYKSYN SESONKIMENUT
SYYSMENU I
”Lehti puusta varisee, syksyn ilma pakastuu, silloin aina ihmismieli, maan meille suomiin ruokiin rakastuu.”
ROSÉPAISTIA JA VARSISELLERIÄ (L, G)
Naudan rosépaistia ja hunajaisella dijon-sinapilla ryyditettyä varsisellerisalaattia
MAISSIKANAA, PÄHKINÄÄ JA KARPALOA (L, G)
Timjamivoissa paistettua maissikananrintaa, paahdettuja pähkinöitä
ja kotimaisesta karpalosta valmistettua kastiketta
COCKTAIL KÄSINKUORITUISTA KATKARAVUISTA (M, G)
Katkarapua, tomaattia, kurkkua, omenaa, tilliä ja aniksella maustettua tomaattimajoneesia lasissa
KOTIMAISTA VUOHENJUUSTOA JA METSÄHUNAJAA (L)
Paahdettua kotimaista vuohenjuustoa, metsähunajaa ja juurikeksejä
GRILLATTUA SYYSKURPITSAA JA PARSAKAALIPESTOA (M, G)
Grillattua syyskurpitsaa, paahdettuja pellavansiemeniä ja parsakaalipestoa
REVITTYJÄ SALAATTEJA JA JUURILEIPÄKRUTONKEJA (L)
Revittyjä salaatteja, villitomaattia, kurkkua, juurileipäkrutonkeja ja sinappikastiketta
SAARISTOLAISLEIPÄÄ JA VOITA (L)
Maalahden saaristolaisleipää ja voita
* * * * *
HOLLANDAISE GRATINOITUA LOHTA JA TATTARIA (L, G)
Hollandaisekastikkeella gratinoitua jäämeren lohta ja höyrytettyä tattaria brunoise
* * * * *
JUUSTOKAKKUA, HAPANOMENAA JA PUOLUKKAA (L)
Oman leipomon valmistamaa juustokakkua, hapanomenahilloa ja puolukkakermaa
SYYSMENU II
”Soittaa puissa syksyn tuuli, ystävät jo kutsun kuuli.”
SAVULOHTA JA TERVASINAPPIA (M, G)
Keittiömme valmistamaa pyökkisavulohta, tervalla ja piparjuurella maustettua tillisinappikastiketta
ROSMARIINIVOISSA PAISTETTUA ANKKAA JA MUSTAHERUKKAA (L, G)
Rosmariinivoissa rapeaksi paistettua ankanrintaa ja satokauden mustaherukka-balsamicokastiketta
METSÄSIENITARTELETTI JA KIRVELINVERSOVAAHTOA (L, G)
Kotimaisista metsäsienistä valmistettu tarteletti, kirvelinversovaahtoa ja
paahdettua mustaa seesaminsiementä
PAAHDETTUJA JUUREKSIA JA TYRNIJOGURTTIA (L, G)
Paahdettuja syksyn juureksia ja tyrnijogurttia
VIHERSALAATTIA JA KARTANON SALAATINKASTIKETTA (M, G)
Salaattia kauden salaateista, tomaattia, kurkkua ja kartanon salaatinkastiketta
MAALAISLEIPÄÄ JA VOITA (L)
Juureen leivottua maalaisleipää ja voita
* * * * *
MAALAISKANANFILEETÄ JA METSÄSIENIÄ (L, G)
Paistettua maalaiskanan rintafileetä kermaisessa metsäsienikastikkeessa ja yrteillä maustettua belugalinssiriisiä
* * * * *
MUSTIKKAA JA PUOLUKKAA (L, G)
Kotimaisista metsämarjoista valmistettua pannacottaa ja paahdettua männynsiemenrouhetta
SYYSMENU III
”Syksyn saapuvan luulen, pohjantuulen soivan kuulen.”
RIESKARULLA SAVULOHESTA FINLAND ISLAND (L)
Keittiömme savustamasta lohesta, ”Finland Island” kastikkeesta ja jäävuorisalaatista valmistettuja rieskarullia
YRTTISIÄ LIHAPYÖRYKÖITÄ JA LUOMUTOMAATTIDIPPIÄ (L, G)
Yrttivoissa paistettuja lihapullia ja keittiömme valmistamaa luomutomaattidippikastiketta
KANATIKKARI JA OMENASALSAA (M, G)
Puolukka BBQ kastikkeella penslattuja kananpojanfileetikkareita ja chilillä maustettua syysomenasalsaa
LUOMUKANANMUNIA, PINAATTISMETANAA JA LEVÄÄ (L, G)
Pinaattismetanalla ja leväsalaatilla täytettyjä luomukananmunia
SYKSYINEN COLESLAW JA HASSELPÄHKINÄÄ (L, G)
Coleslaw salaattia syksyn juureksista, kaalista ja paahdetusta hasselpähkinärouheesta
SALAATTIA JA VADELMAVINAIGRETTEA (M, G)
Salaattia, tomaattia, kurkkua, retiisiä ja perinteistä vadelmavinaigrettea
PÄLKÄNEEN PERUNALIMPPUA JA VOITA (L)
Aitoa Pälkäneen perunalimppua ja voita
* * * * *
MUREAA PAISTIA JA TIMJAMIPERUNAA (L, G)
Juureksien kera kypsennettyä mureaa naudanpaistia, tuoreilla yrteillä maustettua kermaista paistinkastiketta ja timjamiperunoita
* * * * *
HILLOTTUA OMENAA JA KINUSKIPIIMÄÄ (VL)
Kondensoidulla maitokinuskilla maustettua piimävanukasta, hillottua omenaa ja valkosuklaa-kauramurua
Kaikkiin syysmenuihin voidaan valita kasvispääruoaksi
AROMAATTISIA KASVISPIHVEJÄ, PILAHVIRIISIÄ JA VILLITOMAATTIKASTIKETTA (M, G, V)
Juureksista ja kasviksista valmistettuja vegaanijuustolla kuorrutettuja kasvisnoisetteja, villitomaattikastiketta ja yrteillä maustettua pilahviriisiä
*Ilmoitattehan kasvispääruoan henkilömäärän tilauksenne yhteydessä, kiitos.
Buffetille minimitilaus on 20 henkeä
JOULUN SESONKIMENUT
JOULUMENU I
”Joulu aina sydämessä”
BRANTEVIKIN SILLIMOUSSEA JA LEVÄHELMIÄ L
Brantevikin sillikaviaarimoussea ja levähelmiä saaristolaisleivällä
APEROLGRAAVILOHTA JA HOVIMESTARINKASTIKETTA M, G
Keittiömme valmistamaa Aperol maustettua graavilohta ja hovimestarinkastiketta piparjuurella
KANELIPAAHDETTUA MAALAISKANANFILEETÄ JA FENKOLI-OMENAA L, G
Neilikalla maustetulla metsähunajalla glaseerattua paahdettua maalaiskanan sisäfileetä ja fenkoliomenasalaattia
KANANMUNAA JA SIIÄNMÄTIÄ L, G
Kananmunanpuolikkaita siianmätimoussella ja caviartilla
LUOSTARIJUUSTOA JA JUUREEN LEIVOTTUJA SUOLAKEKSEJÄ L
Perinteistä luostarijuustoa, juureen leivottuja suolakeksejä ja karpalohyytelöä
SALAATTIA JA LUOMUTOMAATTIA M, G
Käsin revittyjä kauden salaatteja, luomutomaattia, kurkkua, retiisiä ja vinaigretteä granaattiomenasta
LOPEN TILLIPERUNAA L, G
Tillivoissa pyöräytettyjä Lopen perunoita
JUURILEIPÄÄ JA VOITA L
Taikinajuureen leivottua tuoretta leipää ja voita
* * *
MUREAA PAISTIA JOULUISIN MAUSTEIN JA HUNAJASUOLAKURKKUA L, G
Joulumausteissa mureaksi haudutettua naudan paistia kermaisessa paistinkastikkeessa, hunajasuolakurkkuja ja sahramilla maustettua perunajuuresvuokaa
JOULUMENU II
”Tuikkivat kuusen kynttilät”
SINAPPISILAKKAA M, G
Perinteistä uusmaalaista sinappisilakkaa
JÄÄKELLARINLOHTA JA MÄTIÄ M, G
Keittiömme valmistamaa jääkellarinlohta ja mätismetanaa
KUMINALLA MAUSTETTUA LUOMUKALKKUNAA, PÄÄRYNÄÄ JA KYSSÄKAALIA L, G
Kuminalla maustettua paahdettua luomukalkkunan rintaa
ja inkiväärillä maustettua päärynä-kyssäkaalisalaattia
MAALAISPATEETA JA CUMBERLANDIN KASTIKETTA G
Perinteistä maalaispateeta, juuripersiljasalaattia ja klassista Cumberlandin kastiketta
SÄRÄJUURESROSOLLIA JA PUNAJUURIKERMAA L, G
Paahdetuista juureksista, punajuuresta, maustekurkusta ja sipulista valmistettua
rosollia, punajuurikermaa
JÄÄVUORISALAATTIA JA VILLIVADELMAA M, G
Jäävuorisalaattia, kirsikkatomaattia, kurkkua ja villivadelmavinaigretteä
LOPEN TILLIPERUNAA L, G
Tillivoissa pyöräytettyjä Lopen perunoita
HAPANJUURI PUOLUKKALEIPÄÄ JA VOITA
Hapanjuureen leivottua, puolukalla maustettua joululeipää ja merisuolavoita
* * *
MUREAA JOULUPOSSUA, PALSTERNAKKAA JA PERUNAA L, G
Yön yli haudutettua kotimaista possun etuselkää, palsternakka-perunavuokaa ja tummaa tähtianiksella maustettua kermakastiketta
JOULUMENU III
”Joulunajan taikaa, naurua ja laulun raikua.”
TYRNIÄ JA ITÄMEREN SILAKKAA L, G
Tyrnillä maustettua Itämeren silakkaa
KYRÖN GINIÄ, TÄHTIANISTA JA SILLIÄ M, G
Kyrön ginillä, tähtianiksella ja katajanmarjalla maustettua silliä
ROSÉPAISTIA JA WALDORFIN SALAATTIA L, G
Rosépaahdettua paahtopaistia ja hunajasinapilla ryyditettyä Waldorfin salaattia
KANELIVOISSA PAISTETTUA KALKKUNANRINTAA JA BÅSSAN PIHLAJANMARJAA M, G
Kanelivoissa paistettua kalkkunan rintafileetä ja Båssan Kartanon pihlajanmarjahyytelöä
PUNAJUURITERRIINIÄ JA KIRVELIKASTIKETTA L, G
Jouluista punajuuriterriiniä, paahdettuja pellavansiemeniä ja kirvelin versoista valmistettua kastiketta
TALVISALAATTIA JA KARPALOA L, G
Käsin revittyjä kauden raikkaita salaatteja, tomaattia, kurkkua ja kuusisiirapilla maustettua karpalokastiketta
LOPEN TILLIPERUNAA L, G
Tillivoissa pyöräytettyjä Lopen perunoita
JOULULEIPÄÄ JA VOITA L
Perinteistä kuminalla maustettua joululeipää ja voita
* * *
PYÖKKISAVULOHTA JA SAHRAMIVUOLUKERMAA L, G
Pyökkilastuilla savustettua lohta, sahramilla maustettua vuolukermakastiketta ja pähkinäperunaa
JOULUMENU IV
”Puhtaan valkoiset unelmat ja ulkona lumihuntu,
tunnelman luo aito joulun tuntu.”
KATAJANMARJAA JA SILAKKAA M, G
Perinteistä katajanmarjaetikassa kypsennyttyä silakkaa
SILLIÄ JA SMETANAA L, G
Tähtianiksella maustettua Atlantin matjessilliä ja puolukkasmetanaa
LOHTA JA TILLIÄ L, G
Sokerisuolattua graavia merilohta ja tillisinappikastiketta
KANANMUNAA JA SIIANMÄTIÄ L, G
Kananmunanpuolikkaita siianmätimoussella ja caviartilla
KALKKUNAA JA OMENAA M, G
Neilikalla maustettua kalkkunanrintaa ja kaneliomenahilloketta
JUUSTOA JA HUNAJAA L, G
Ruokosokerilla paahdettua briejuustoa, metsähunajaa ja suolapähkinöitä
METSÄSIENIÄ JA SIPULIA L, G
Perinteistä metsäsienisalaattia kotimaisista sienistä
PUNAJUURTA JA PELLAVAA M, G
Punajuurisalaattia paahdetuista punajuurista ja pellavansiemenistä
SALAATTIA JA YRTTEJÄ M, G
Vihersalaattia ja tuoreyrtti-öljykastiketta
LEIPÄÄ JA VOITA L
Jouluinen leipävalikoima ja vaahdotettua voita
KEITETTYJÄ PERUNOITA
* * *
KINKKUA JA PERINTEISIÄ JOULULAATIKOITA L
Joulukinkkua ja keittiömme valmistamaa konjakkisinappia
Peruna-, porkkana- ja lanttulaatikkoa
JOULUKAUDEN JÄLKIRUOAT
KINUSKIPIIMÄÄ JA KARPALOA VL
Kondensoidulla maitokinuskilla maustettua piimävanukasta, kanelilla maustettua karpalohilloketta ja paahdettua kauramurua
POT DE CRÈME JA OMENAA L, G
Suklaa pot de crème ja rosmariinilla marinoitua omenaa
PUOLUKKAVANUKASTA JA VANILJAMARINOITUJA KORINTTEJA L, G
Kotimaisesta puolukasta valmistettua kermavanukasta, vaniljamarinoituja korintteja ja mantelilastuja
JOULUINEN MAITOSUKLAA JUUSTOKAKKULEIVOS VL
VADELMA-VALKOSUKLAALEIVOS VL
Appelsiinilla maustettu suklaaleivos
JOULUTORTTUJA JA PIPARKAKKUJA VL
Voitaikinaan leivottuja luumutorttuja ja perinteisiä piparkakkuja
JOULUGLÖGIÄ
Manteleita ja rusinoita
Buffetille minimitilaus on 20 henkeä