MENUT

TALVIKAUSI

VALMISTUJAISET

KEVÄT

KESÄ

PARSAKAUSI

RAPUMENUT

SYKSY

JOULU

TALVIKAUSI

MENU I

”… Lumi leijuu maahan hiljaa, perinteinen kivimylly jauhaa viljaa…”

TATTARIBLINEJÄ JA SIIKAA (L, G)
Perinteisiä tattarista valmistettuja blinilettuja ja hapankermasiikatartaria

SAVUKANANPOIKAA JA CHIPOTLE OMENASALSAA (M, G)
Pyökkisavustettua kananpojanfileetä ja chipotle omenasalsaa

YRTTISESSÄ VIINIVOISSA PAAHDETTUA ROSÉPAISTIA JA JAZZYPERUNAA (M, G)
Tuoreilla yrteillä maustettua, rosépaahdettua naudan paahtopaistia ja kirkasta jazzy-perunasalaattia

PAAHTOJUURESCOUSCOUS JA KARPALOA (M)
Seesamiöljyllä maustettua paahtojuures couscoussalaattia, rucolaa ja kuivattua karpaloa

SALAATTIA JA VERSOJA (M, G)
Kauden tuoreita salaatteja, versoja, retiisiä ja vinaigretteä

JUUREEN LEIVOTTUA LEIPÄÄ JA TIMJAMIVOITA (L)
Juureen leivottua sekaleipää ja vaahdotettua timjamivoita

* * *

MERIALOHTA MORNAY (L)
Mornay kastikkeella ja Västerbotten juustolla kuorrutettua merilohifileetä ja tillillä maustettua porkkana perunapyreetä

MENU II

”… Onneksi maamme antimista talvellakin nauttia saa, kun lumipukuun valkoiseen, peittynyt on maa…”

KATKARAPUTOAST JA PAPAIJAROUILLEA (L, G)
Katkarapuja ja papaijarouillea paahdetulla vaalealla täysjyväleivällä

KOTIMAINEN KANATIKKARI JA WASABIDIPPIÄ (L, G)
Yrttipaahdettuja kotimaisia viljakanatikkareita ja wasabidippikastiketta

KUUSAMON SAVUJUUSTOA, METSÄSIENIÄ JA VILLIROSMARIINIA (L)
Kuusamon savujuustolla gratinoitu pieni sienipiiras ja villirosmariinivaahtoa

LINSSITABBOULEH, PÄHKINÄÄ JA MUSTIKKAA (M, G)
Linssi tabboulehsalaattia, paahdettua pähkinää ja mustikkaa

VIHERSALAATTIA JA KARTANONKASTIKETTA (M, G)
Kauden vihersalaatteja, tomaattia, kurkkua ja kartanonsalaattikastiketta

TALON LEIPÄÄ JA VOITA (L)
Keittiömme valmistamaa uunituoretta leipää ja voita

* * *

VALKOSIPULILLA SILAVOITUA MUREAA PAISTIA JA PUNAVIINIKASTIKETTA (L, G)
Mureaksi juureksien kanssa haudutettua, valkosipulisilavoitua naudanpaistia tuhdissa punaviinikastikkeessa, palsternakka perunagratiinia

MENU III

” … Nyt on ruokaa tarjolla useampaa sorttia, ei muuta, kun avaamaan juhlatilan porttia…”

SAVUAHVENTA, LEVÄHELMIÄ JA PIPARJUURTA (L)
Piparjuurella maustettua savuahvenmoussea, kananmunaa ja levähelmiä mallasleivällä

INKIVÄÄRILLÄ GLASEERATTUA PORSAANPAISTIA JA OMENASINAPPIA (L)
Ylikypsää inkiväärillä glaseerattua porsaanpaistia, omenasinappia ja viljariisisalaatti

KOTIMAISTA BRIE PRESIDENT JUUSTOA JA ROSMARIINIHUNAJAA (G)
Paahdettua kotimaista briejuustoa, pähkinää ja rosmariinilla maustettua hunajaa

RATATOUILLEPYÖRYKÖITÄ JA PIHLAJANMARJAJOGURTTIA (VL)
Ratatouillepyöryköitä, rucolaa ja pihlajanmarjajogurttia

TALVISALAATTIA JA KARPALOA (L, G)
Kauden raikkaita salaatteja, tomaattia, kurkkua ja karpalovinaigretteä

HAPANJUURILEIPÄÄ JA VOITA (L)
Arinauunissa paistettua hapanjuurileipää ja voita

* * *

PAAHDETTUA MAISSIKANAA LYONIN TAPAAN (L, G)
Paahdettua maissikanaa, tuoreilla yrteillä ja pekonilla maustettua perunaa sekä ranskankermalla aateloitua lintukastiketta

JÄLKIRUOKA SUOSITUKSIA

VALKOSUKLAA-TUOREJUUSTOLEIVOS (VL)
Töysän kaurakeksipohjalla valkosuklaa-tuorejuustoleivos mansikkasydämellä

PASSION-MANGOKAKKUA JA PUNAHERUKKAA (L)
Passion-mangokakkua ja aidolla vaniljalla maustettua punaherukkakastiketta

APPELSIINIKAKKUA JA SELJANKUKKA-PORKKANAKASTIKETTA (L)
Appelsiinikakkupala ja seljankukalla maustettua porkkanakastiketta

Buffetille minimitilaus on 20 henkeä

VALMISTUJAISET

MENU I – Riemukas

”Oi kulta aika riemukas, suloisin armahaisin, kun nuor on ylioppilas ja puutetta ei laisin.”
– J.L. Runeberg

SAVULOHIWRAP JA SALAATTIA (L)
Wrappeja savulohella, Rhode Island-kastikkeella ja raikkaalla salaatilla täytettynä

KOTITILAN KANAA JA KURKKURAITAA (L)
Kanavartaita kotimaisesta kanasta ja kurkkuraitaa

CHEDDARIA JA CHILIÄ (L)
Kotimaista Kolatun kuttucheddaria, keittiömme valmistamaa chilihilloa ja leipäkeksejä

KAALIA, PÄHKINÄÄ JA PUOLUKKAA (L, G)
Sahramilla maustettua coleslaw salaattia, paahdettua pähkinää ja puolukkaa

SALAATTIA JA VADELMAA (M, G)
Revittyjä sesongin tuoreita salaatteja ja vadelmavinaigretteä

HAPANJUURILEIPÄÄ JA TUOREYRTTILEVITETTÄ (L)

MENU II – Valkolakki

”Parempaa huomista kohden se johtaa, kun valkolakki päässäsi kirkkaana hohtaa.”

ARTISOKKAA JA KESÄKURPITSAA (M, G, V)
Sitruunalla maustettua artisokkaa, chilimarinoitua kesäkurpitsaa ja paahdettuja auringonkukansiemeniä

VALKOSIPULIA (M, G, V)
Vuorisuolalla maustettua paahdettua valkosipulia

KEVÄTPUNAJUURTA JA PUNAJUURENVERSOJA (M, G, V)
Paahdettua punajuurta, punajuurenversoja ja salviakastiketta

MELONIA JA PELLAVANSIEMENIÄ (M, G, V)
Tuoretta melonia, minttua ja paahdettuja pellavansiemeniä

SALAATTIA JA MANSIKKAA (M, G, V)
Salaattia pinaatista, rucolasta, punamangoldista ja mansikoista, mansikkavinaigretteä

TALON KASVIS-CAESARSALAATTIA (M, V)
Arinauunissa paistettua tofua, jäävuorisalaattia, hapanleipäkrutonkeja ja vegaanista caesarkastiketta (ei sisällä kalaa)

GRILLATTUA ENDIIVIÄ JA PÄHKINÄÖLJYÄ (M, G, V)
Grillattua endiiviä, lehtisalaattia, villitomaattia ja pähkinäöljyä

RANSKALAISTA MONIVILJALEIPÄÄ (L, V)
Uunituoretta ranskalaista moniviljaleipää ja hummusta

MENU III – Menestys

”Valkolakki onnen tuokoon, tulevaisuuden menestyksen sadon suokoon.”

KIMCHIÄ, LIHAPYÖRYKÖITÄ JA LUOMUAJVARIA (L)
Keittiömme valmistamia lihapyöryköitä, kimchiä ja aniksella maustettua luomutomaatti-ajvarkastikketta tuohisessa

WASABIA JA KANANPOJAN SISÄFILEETÄ (L, G)
Timjamipaahdettuja, soijamarinoituja kananpojan sisäfileepaloja ja wasabikastiketta

LÄNSIRANNIKON SALAATTIA (ILMAN SIMPUKOITA) (M, G)
Katkarapua, parsaa, herneitä, herkkusieniä, paprikaa, jäävuorisalaattia ja valkosipulilla maustettua majoneesia

KOTIJUUSTOA JA METSÄHUNAJAA (L)
Paahdettua kotijuustoa, metsähunajaa ja kaurakeksejä

SALAATTIA JA VINAIGRETTEÄ (M, G)
Salaattia, tomaattia, kurkkua, Provencen salaattia ja perinteistä vinaigretteä

HAPANJUURILEIPÄÄ JA VOITA (VL)
Talon tuoretta hapanjuurileipää ja tuoreella timjamilla maustettua voita

MENU IV – Lyyra

”Kun kiiltää lyyran kullat lakissa, on helppo röyhistellä pikkutakissa.”

RETIISITSATSIKIA JA SAVULOHTA (L, G)
Leppäsavustettua merilohta ja raikasta retiisitsatsikia

NIZZANSALAATTIA (L, G)
Tonnikalaa, kananmunaa, punasipulia, vihreitä papuja, oliivia, perunaa, jäävuorisalaattia ja talon sardellikastiketta

TEX MEX SALAATTIA JUUSTOSTA (L, G)
Juustokuutioita, jalapenoja, villitomaattia, kurkkua, punasipulia, jäävuorisalaattia, nacholastuja ja avokadokastiketta

MARINOITUA KESÄKURPITSAA JA MINTTUMELONIA (M, G)
Mintulla maustettua melonia, chilimarinoitua kesäkurpitsaa ja paahdettuja kurpitsankukansiemeniä

KAUPUNKIVILJELTYJÄ VERSOJA JA SALAATTIA (M, G)
Herttoniemessä kaupunkiviljeltyjä tuoreita versoja, raikkaita kauden salaatteja, tomaattia, kurkkua, retiisiä ja sitruunavinaigretteä

LIBALEPÄÄ, PATONKIA JA HUMMUSTA (M)
Libaleipälastuja, uunituoretta patonkia ja keittiömme valmistamaa hummusta

Menuihin voi myös lisätä mm.

TUORETTA PARSAA JA VÄSTERBOTTEN JUUSTOA (L)
Keittiömme valmistamaa piirasta tuoreesta parsasta ja Västerbotten juustosta

KOOKOSTA JA KASVIKSIA (M, G, V)
Kevään tuoreista kasviksista valmistettua kookos-kasviskiusausta

MUREAA RANSKALAISTA PATAPAISTIA JA KONJAKKIKASTIKETTA (L, G)
Mureaksi haudutettua naudanpaistia, juures-perunagratiinia ja konjakilla ryyditettyä paistinkastiketta

Buffetille minimitilaus on 20 henkeä

KEVÄÄN SESONKIMENUT

MENU I – Kevättä ilmassa

”Tähän aikaan vuodesta kevätsää ilmaa lämmittää, nukkuneen luonnon herättää.”

LOHTA JA TILLINVERSOJA (L, G)
Graavia lohta ja kaupunkiviljellyillä tilliversoilla maustettua vuolukermaa

KANANPOIKAGALANTIINIA JA KUKKAKAALIA (L, G)
Kananpoikagalantiinia ja paahdettua kukkakaalia

JUUSTOA JA KANTARELLIA (L)
Pientilajuustoa, karamellikantarelleja ja leipäkeksejä

PARSAA JA KANANMUNAA (L, G)
Grillattua tuoretta parsaa, kananmunakermaviiliä ja lehtisalaattia

SALAATTIA TALON TAPAAN (M, G)
Vihersalaattia, villitomaattia, kurkkua ja Theron sinappikastiketta

LEIPÄÄ JA VOITA (L)
Talonpoikaisleipää ja vaahdotettua voita

* * *

KARITSAA JA PUNAVIINIÄ (L, G)
Mureaksi haudutettua Reinin Lihan karitsan paahtopaistia,
Perinteistä valkosipuliperunaa ja täyteläistä punaviinikastiketta suomalaisesta tilaviinistä

* * *

MARJAPIIRAKKAA JA VANILJAA (L)
Kauden marjapiirakkaa ja vaniljakastiketta

MENU II – Kevät kaupungissa

”Turha tuijotella Cityssä kylttejä, kun tarjolla on hyvää ruokaa ja kaupunkiyrttejä.”

LOHIPASTRAMIA JA TILLIPERUNAA (L, G)
Sahramilla glaseerattua lohipastramia ja tuoreella tillillä maustettua kirkasta perunasalaattia

CARMEN SALAATTIA JA OREGANOA (L)
Paahdettua helmikananrintaa, savukinkkua, tomaattia, kurkkua, retiisiä, leipäkrutonkia ja tuoreella oreganolla maustettua talon kastiketta

SAVUKARITSAA JA KAUPUNKIYRTTEJÄ
Salvia paahdettua savukaritsaa, kaupunkiyrteillä mehustettuja villitomaatteja ja jogurttia

ARTISOKKAA JA VALKOLUPIINIA (M, G)
Marinoitua artisokkaa, oliivia, puolikuvattuja tomaatteja ja valkolupiinin versoja

VIHERSALAATTIA JA OLIIVIÖLJYÄ (M, G)
Frisé, radicchio, mâche ja jäävuorisalaattia sekä neitsytoliiviöljyä

MAALAISLEIPÄÄ JA VOITA (L)
Uunituoretta kiviarinauunissa paistettua maalaisleipää ja ruohosipulituorejuustoa

* * *

HAUKIWALLENBERG JA POHJANMEREN KATKARAPUJA (L)
Wallenbergin pihvejä hauesta, juuripersilja-hernepyreetä ja katkarapukastiketta

* * *

RAPARPERI PANNACOTTA (VL)
Kauden tuoreesta raparperista valmistettu pannacotta ja vanilja-raparperihilloketta

MENU III – Paju

”… Kohta keväinen paju meille jo loistonsa näyttää, on hetki odotteluajasta syytä ruokailuun käyttää…”

KATKARAPUA JA TOMAATTIA (L, G)
Katkaraputerriiniä, aniksella maustettua tomaattikermaa ja kultaista ”kaviaaria”

KUHAA JA KELTASIKURIA (M, G)
Kuhaceviche, keltasikuria, tilliporkkanaa, wakamea, kananmunaa ja paahdettuja seesaminsiemeniä

ANKKAA JA RAPARPERIA (L, G)
Rosépaahdettua ankanrintaa, savupalsternakkaa ja raparperikastiketta

PELTOLAN BLUEJUUSTOA JA MUSTIKKAA (L, G)
Täyteläistä Peltolan tilan bluejuustoa, vesikeksejä ja timjamilla maustettua mustikkahilloa

PAAHDETTUA PAPRIKAA JA JÄÄVUORISALAATTIA (M, G)
Jäävuorisalaattia, paahdettua paprikaa, puolikuivattuja tomaatteja, kurkkua ja talon salaattikastiketta

LEIPÄÄ JA VOITA (L)
Tuoretta talonpoikaisleipää ja rosmariinivoita

* * *

LOHTA JA KEVÄTSIPULIA (L, G)

Hiillostettua lohta, puikulaperunanamuffini ja kevätsipulikastiketta

* * *

JUUSTOKAKKUA JA MANSIKKAA (VL)
Juustokakkua ja tuoreista mansikoista valmistettua melbaa

MENU IV – Halla

”…Lumi tuiskuaa, on maassa halla, metsämarjat nukkuvat vielä hangen alla…”

SAVUSÄRKEÄ (L, G)
Savusärkimoussea ja ruskolevää saaristolaisleivällä

LOHTA JA PALSTERNAKKAA (M, G)
Hiillostettua lohta ja limekastiketta

MAATILAN KANAA JA APPELSIINIA (M, G)
Leipäsalaattia suomalaisen maatilan kanasta, artisokasta ja vihreästä parsasta

KUTTUJUUSTOA JA METSÄHUNAJAA (L)
Palkittua Kolatun kuttujuustoa, metsähunajaa ja kaurakeksejä

NOKKOSTA JA HAAPASIENIÄ (L, G)
Nokkos-haapasienitartaletti, hapankermavaahtoa ja paahdettuja hampunsiemeniä

SALAATTIA JA VINAIGRETTEÄ (M, G)
Salaattia, tomaattia, kurkkua ja perinteistä vinaigretteä

LEIPÄÄ JA VOITA (VL)
Moniviljaleipää ja tuoreilla yrteillä maustettua kirnuvoita

* * *

VILJAPORSAAN PATAA JA RUSTIIKKEJA JUUREKSIA (L, G)
Kermaista possunlihapataa, rustiikkeja paahdettuja juureksia ja rosmariinilla maustettua valkosipuliperunaa

* * *

KAHVIA KAHDELLA TAVALLA (L)
Kahvimoussea, kahvisiirappia, bastogne keksejä ja vadelmaa

Kaikkiin yllä oleviin kevätmenuihin voidaan valita kasvispääruoaksi

KESÄKURPITSAA JA KASVISJUUSTOA (V, G)
Kasvisjuustolla kuorrutettu kesäkurpitsa-hernepunajuuritorni, inkiväärillä glaseerattu, mausteriisillä täytetty viinilehtikääryle ja fermentoidusta luomuporkkanasta valmistettua kastiketta

Buffetille minimitilaus on 20 henkeä

KESÄN SESONKIMENUT

MENU I – Valo

”On valoisa kesä vuodenajoista parhain, nousee aamulla aurinko hyvinkin varhain.”

SAVUSÄRKEÄ JA SIIANMÄTIÄ (L)
Pielisen savusärkimoussea, jokirapua ja siianmätiä saaristolaisleivällä

WASABIA JA KANANPOJAN SISÄFILEETÄ (L, G)
Timjamipaahdettuja, soijamarinoituja kananpojan sisäfileepaloja ja wasabikastiketta

LÄNSIRANNIKON SALAATTIA (ILMAN SIMPUKOITA) (M, G)
Katkarapua, parsaa, herneitä, herkkusieniä, paprikaa, jäävuorisalaattia ja valkosipulilla maustettua majoneesia

TULEN LOIMUSSA PAAHDETTUA VARSIPARSAKAALIA JA SINIHOMEJUUSTOA (L, G)
Peltolan sinihomejuustoa, tulen loimussa paahdettua varsiparsakaalia, porkkanalastuja ja brandyllä maustettua kermaviilikastiketta

TUOREITA SALAATTEJA (M, G)
Lajitelma käsin revittyjä kauden raikkaita salaatteja, tomaattia, kurkkua ja retiisiä

UOTILAN RIIHIRUISLIMPPUA JA LUOMUVOITA (VL)
Kevyesti savunmakuista ruislippua ja luomukirnuvoita

* * *

PAISTETTUA MERILOHTA JA VARHAISPERUNAA (L, G)
Paistettua merilohta, tillivoissa pyöräytettyjä varhaisperunoita ja tartarkastiketta

MENU II – Kesämalja

”Teille hyvää kesäjuhlaa toivotan, lasin kuohuvaa mielessäni kohotan!”

RIIMILOHTA JA FENKOLISALSAA (M, G)
Riimisuolattua merilohta, sitruunaa, tilliä, kurkkua, fenkolia, marinoitua punasipulia ja pikkelöityjä sinapinsiemeniä

SALAATTIA VENÄLÄISEEN TAPAAN (M, G)
Tonnikalaa, maalaiskanan rintafileetä, perunaa, oliivia, kananmunaa, herneitä, paprikaa ja majoneesia

KOTITILAN KANAA JA KURKKURAITAA (L)
Kanavartaita kotimaisesta kanasta ja kurkkuraitaa

NAURISTA, JUUSTOA JA KUUSENKERKKÄÄ (L)
Uunissa suolapedillä paahdettua naurista, kevätporkkanaa, konjakilla aateloitua kantarellia, juustolastuja, juurileipäkrutonkeja ja kuusenkerkkäkastiketta

PERINTEISTÄ VIHERSALAATTIA JA VINAIGRETTEÄ (M, G)
Provencen salaattia, villitomaattia, kurkkua ja perinteistä vinaigretteä

HÄMÄLÄISTÄ PIETILÄN PERUNALIMPPUA JA VOITA (L)
Pietilän perunasta valmistettua hapanimellettyä perunalimppua, moniviljaleipää ja voita

* * *

VILJAPORSAAN PATAA JA VALKOSIPULIPERUNOITA (L, G)
Kermaista, kotimaista viljapossunlihapataa, paahdettua rakuunaporkkanaa ja rosmariinilla maustettuja valkosipuliperunoita

MENU III – Linnunlaulu

”Kun linnut laulaen lentävät yllämme taivaan, turhaan kesällä mieltäni murheilla vaivaan.”

LEPPÄSAVULOHTA JA RETIISITSATSIKIA (L, G)
Keittiömme valmistamaa leppäsavustettua merilohta ja raikasta retiisitsatsikia

KARITSAA JA BELUGALINSSISALAATTIA (L, G)
Rosépaahdettua karitsan paahtopaistia, belugalinssisalaattia ja täyteläistä mustikkakastiketta

NIZZANSALAATTIA
Tonnikalaa, kanamunaa, punasipulia, oliivia, vihreitä papuja, tomaattia, perunaa, jäävuorisalaattia ja talon sardellikastiketta

MARINOITUA KESÄKURPITSAA JA MINTTUMELONIA (M, G)
Mintulla maustettua melonia, chilimarinoitua kesäkurpitsaa ja paahdettuja kurpitsankukansiemeniä

PROVENCEN VIHERSALAATTIA JA VINAIGRETTEÄ (M, G)
Provencen salaattia, villitomaattia, kurkkua ja perinteistä vinaigretteä

MAALAISLEIPÄÄ JA VEHNÄNORASTA (L)
Maalaisleipää ja vehnänoraalla maustettua tuorejuustolevitettä

* * *

KOTITILAN MAALAISKANAA JA VALKOVIINIKERMAA (L, G)
Yrttisessä valkoviinikermassa kypsennettyä pariloitua maalaiskananrintafileetä ja paahdettuja timjamiperunoita

MENU VI – Kesäjuhla

”Kesäjuhlia ei voita kai asiat mitkään, voimme ystäviä tavata ja nukkua aamulla pitkään.”

MERILOHTA JA PURSERINKASTIKETTA (L, G)
Sokerisuolattua merilohta ja purserinkastiketta

COCKTAILPYÖRYKÖITÄ JA VARHAISPERUNASALAATTIA (L, G)
Cocktaillihapyöryköitä ja murskatulla katajanmarjalla ja omenalla maustettua varhaisperunasalaattia

POHJANMEREN KATKARAPUJA, PARSAA JA HERNEITÄ
Pohjanmeren katkarapuja, parsaa, herneitä, herkkusieniä, paprikaa, jäävuorisalaattia ja valkosipulilla maustettua majoneesia

RUCOLAA JA ”KASKIPORKKANOITA” (M, G)
Tuoreilla yrteillä ja tervalla maustettua paahdettua porkkanaa, rucolaa, luomu hampunsiemeniä sekä sitruunalla maustettua fermentoitua ruusunmarjasiiderietikkaa

MELONIA JA PELLAVANSIEMENIÄ (M, G)
Tuoretta melonia, rucolaa, minttua ja paahdettuja pellavansiemeniä

SALAATTIA JA VADELMAA (M, G)
Revittyjä sesongin tuoreita salaatteja ja vadelmavinaigretteä

HAPANJUURILEIPÄÄ JA KIRVELIVOITA (L)
Uunituoretta hapanjuurileipää ja vaahdotettua kirvelivoita

* * *

MUREAA PAISTIA JA TIMJAMIPERUNAA (L, G)
Ylikypsää naudan sisäpaistia, tuoreilla yrteillä maustettua kermaista paistinkastiketta ja timjamiperunoita

Menuihin voi myös lisätä mm.

KOIVUSOKERIA JA METSÄMANSIKKAA (L)
Koivusokerilla maustettu metsämansikka-luomukermavanukas, hilloketta tuoreista mansikoista, savoiardimurua

RAPARPERIA JA SELJANKUKKAA (L)
Raparperipiirasta ja seljankukalla maustettua vaniljakastiketta

MUSTIKKAA JA PUOLUKKAA (L, G)
Kotimaisista marjoista valmistettu pannacotta, marenkia ja paahdettua männynsiemenrouhetta

JUUSTOKAKKUA JA MARJAMELBAA (VL)
Juustokakkua ja kotimaisista marjoista valmistettua vaniljanmakuista melbaa

Kaikkiin yllä oleviin kevätmenuihin voidaan valita kasvispääruoaksi

KASVIKSIA, JUUREKSIA JA VILLITOMAATTIA (M, G, V)
Juureksista ja kasviksista valmistettuja, vegaanijuustolla kuorrutettuja kasvisnoisetteja, villitomaattikastiketta ja yrteillä maustettua pilahviriisiä

Buffetille minimitilaus on 20 henkeä

PARSAKAUDEN MENUT

“Kuuma tai haalea, vihreä tai vaalea. Parsaa sen olla pitää.”

PARSAA JA HOLLANDAISEA (L)
Höyrytettyä vihreää parsaa, uppomuna, kaupunkiviljeltyjä versoja, paahdettua saaristolaisleipäcrumblea ja hollandaisekastiketta

* * * * *

KORVASIENIÄ JA PARMANKINKKUA (L)
Korvasienikeittoa, paahdettua rapeaa parmankinkkumurua ja yrttikruntokia

* * * * *

PAISTETTAUA SIIKAA, VALKEAA PARSAA JA JOKIRAPUA (L, G)
Tillivoissa paistettua siikaa, matchateellä maustettua valkeaa parsaa, varhaisperunaa ja jokirapukastiketta

* * * * *

RAPARPERIA JA VALKOSUKLAATA (VL)
Raparperi-valkosuklaapannacotta ja mansikkamelbaa

RAPUMENUT

RAPUMENU I

RAPUJA JA TILLIÄ
Suomalaisia rapuja päivän hintaan, leikattua tilliä, vaaleaa paahtoleipää ja voita

* * * * *

SIIKAA JA JUUREKSIA
Hiillostettua kotimaista järvisiikaa, inkiväärillä maustettua leväsalaattia, lehtikaali-perunamuffini ja muhennettuja metsäsieniä

* * * * *

SITRUUNAA JA RUUSUNMARJAA
Sitrussorbetti, kandeerattua sitruunaa ja ruusunmarjakastiketta

RAPUMENU II

RAPUJA JA TILLIÄ
Suomalaisia rapuja päivän hintaan, leikattua tilliä, vaaleaa paahtoleipää ja voita

* * * * *

SORSAA JA PIHLAJANMARJAA
Paahdettua ylikypsää sorsanrintaa, juurescassoulet, timjamivoissa paistetut lintuperunat ja pihlajanmarjakastiketta

* * * * *

TYRNIÄ JA VALKOSUKLAATA
Tyrnimarjapannacotta Suomussalmen tyrneistä, seljankukka-karpalokeittoa, ruokosokeri krokanttia ja paahdettua valkosuklaata

RAPUMENU III

RAPUJA JA TILLIÄ
Suomalaisia rapuja päivän hintaan, leikattua tilliä, vaaleaa paahtoleipää ja voita

* * * * *

HÄRKÄÄ JA PIPARJUURTA
Konjakkisinapilla maustettua, rosepaahdettua härän sisäfileetä, uppomuna, krassia, salaattia, piparjuuriperunaa ja konjakkikastiketta

* * * * *

OMENAA JA MARJOJA
Theronin omenaleivos, paahdettua pähkinää ja puutarhamarjakastiketta

SYKSYN SESONKIMENUT

SYYSMENU I

”Lehti puusta varisee, syksyn ilma pakastuu, silloin aina ihmismieli, maan meille suomiin ruokiin rakastuu.”

JÄÄKELLARINLOHTA JA MUSTAJUURTA M, G
Perinteistä jääkellarinlohta ja galangalla marinoitua mustajuurta

METSÄSIENIÄ JA KOTIMAISTA MAATILAN KANAA L, G
Pariloitua kotimaista maalaiskanaa, marinoituja metsäsieniä, paahdettua parsakaalia, sinihomejuustoa ja jäävuorisalaattia

POHJANMEREN KATKARAPUA JA FENKOLIA M, G
Katkarapua, jääfenkolia, retiisiä, talviomenaa, kyssäkaalia ja chilitomaattia

SAVUSTETTUA PUNAJUURTA JA JOGURTTIA L, G
Savustettua punajuurta, punajuurenversoja, kurpitsansiemeniä ja sitruunajogurttia

LEHTISALAATTIA JA PUOLUKKAA L, G
Revittyä lehtisalaattia ja puolukkavaahtoa kotimaisesta sadosta

MAALAISLEIPÄÄ JA APPELSIINITUOREJUUSTOA L

* * *

SAKSANHIRVEN PAISTIA GRAND VENEUR JA ROSMARIINIJUUREKSIA L, G
Viipaloitua mureaa saksanhirven paistia riistakastikkeessa, rosmariinipaahdettuja juureksia ja karhunvadelmahilloa

* * *

UUNIOMENAKAKKUA JA KARPALOA L
Uuniomenakakkua ja rommilla aateloitua karpalokastiketta

SYYSMENU II

”On syksy ja kaunein ruska, juhlissa ystävien kesken unohtuu elämisen tuska.”

JUURIPERSILJAA JA ANKKAA L, G
Rapeaksi paistettua aprikoosiglaseerattua ankanrintaa ja tuoreella timjamilla maustettua juuripersiljasalaattia

MATCHA LIEMESSÄ KYPSENNETTYÄ KUHAA JA PUOLUKKASIIRAPPIA M, G
Matcha liemessä kypsennettyä kuhaa, punasalaattia, höyrytettyä savoijinkaalia, vihreää omenaa, artisokkaa ja puolukkasiirappia

HAAPASIENI QUICHE JA PINAATTIA SABAYON
Keittiömme valmistama haapasieni quiche, paahdettua vuohenjuustoa ja pinaattia sabayon

SYYSKURPITSAA JA KUKKAKAALIA M, G
Paahdettua syyskurpitsaa, kukkakaalia, paahdettuja pinjansiemeniä ja rukolapestoa

SIDESALAATTIA JA PECORINOA G
Leikattua sidesalaattia, keltasikuria, luumutomaattia, pecorinoa ja kermaviiliä

MAALAHDEN LIMPPUA JA VOITA L

* * *

HOLLANDAISE GRATINOITUA LOHTA JA JUUREKSIA L, G
Hollandaisekastikkeella gratinoitua jäämeren lohta ja höyrytettyä tattaria brunoise

* * *

JUUSTOKAKKUA JA PUOLUKKAA L
Oman leipomon valmistamaa juustokakkua, hapanomenahilloa ja puolukkakermaa

SYYSMENU III

”Soittaa puissa syksyn tuuli, ystävät jo kutsun kuuli.”

SAVUSÄRKI ”DOMINO” JA JOKIRAPUA L
Savusärkimoussea, vesikeksiä, merilevää, mätiä ja krassia sekä jokirapua

HELMIKANAA JA SAVUPÄHKINÄ AJVARIA L, G
Anisvoissa paistettua helmikananrintaa ja
savustetuilla pähkinöillä maustettua ajvar-kastiketta

RUSKAJUUSTOA JA JUURIRIESKAA
Ruskajuustoa, juuririeska chipsejä ja keltajuuri-tyrnihilloa

PORKKANA-JYVÄSALAATTIA JA PONZUA M
Sokeripaahdettua porkkanaa, puolukkaa, ohraa, vehnää, tattaria, paahdettuja seesaminsiemeniä ja sitruuna-soijakastiketta

VIHERSALAATTIA JA TAATELIA M, G
Salaattia kauden salaateista, tomaattia, kurkkua ja taatelibalsamicoa

MONIVILJALEIPÄÄ JA VOITA L

* * *

PORSAAN ETUSELKÄÄ JA KUNINGASVINOKASTA L, G
Ylikypsää viljaporsaan etuselkää, yrttiperunoita ja kuningasvinokas kastiketta

* * *

MUSTIKKAA JA PUOLUKKAA VL
Kotimaisista marjoista valmistettua mustikkapannacotta, ruis-puolukkamarenkia ja paahdettua männynsiemenrouhetta

Kaikkiin syysmenuihin voidaan valita kasvispääruoaksi

KASVIKSIA, JUUREKSIA JA VILLITOMAATTIA ( M, G, V )
Juureksista ja kasviksista valmistettuja vegaanijuustolla kuorrutettuja kasvisnoisetteja, villitomaattikastiketta ja yrteillä maustettua pilahviriisiä

Buffetille minimitilaus on 20 henkeä

JOULUN SESONKIMENUT

JOULUMENU I

”Joulu aina sydämessä”

SILLIÄ JA LEVÄHELMIÄ L
Sillikaviaarimoussea ja levähelmiä saaristolaisleivällä

GRAAVILOHTA JA JALOVIINAA M, G
Keittiömme valmistamaa perinteistä graavilohta ja kolmen tähden jaloviinalla maustettua hovimestarinkastiketta

LEMON CURD KALKKUNANRINTAA JA PIPARJUURIOMENAA G
Lemon curd glaseerattua kalkkunanrintaa ja piparjuurella maustettua omenasalaattia

PERINTEISTÄ MUNAJUUSTOA JA JUUREEN LEIVOTTUJA KEKSEJÄ L
Perinteistä munajuustoa, juureen leivottuja suolakeksejä ja aprikoosihilloketta

TALVIPORKKANAA JA PAAHDETTUJA SIEMENIÄ L, G
Aniksella maustettuja paahdettuja talviporkkanoita, höyrytettyä kaalia, puolukkaa ja paahdettuja siemeniä

SALAATTIA JA LUOMUTOMAATTIA M, G
Käsin revittyjä kauden salaatteja, luumutomaattia, kurkkua, retiisiä ja perinteistä vinaigretteä

MONIVILJALEIPÄÄ JA VOITA

* * *

MUREAA PAISTIA JOULUISIN MAUSTEIN JA HUNAJA SUOLAKURKKUA L, G
Joulun mausteissa mureaksi haudutettua, viipaloitua naudan paistia, kermaisessa paistinkastikkeessa, hunaja suolakurkkuja ja sahramilla maustettua juures-perunavuokaa

JOULUMENU II

”Tuikkivat kuusen kynttilät”

UUSMAALAISTA SILAKKAA M, G
Perinteistä uusmaalaista sinappisilakkaa

JÄÄKELLARIN LOHTA JA MÄTIÄ M, G
Keittiömme valmistamaa jääkellarinlohta ja mätismetanaa

MAALAISPATEETA JA CUMBERLANDIN KASTIKETTA G
Maalaispateeta, juuripersiljasalaattia ja klassista Cumberlandin kastiketta

KOTIMAISTA SUOLASIENTÄ, TATTARIA JA PORKKANAA L, G
Kotimaisia suolasieniä, tattaria, friteerattua porkkanaa, paahdettua sipulia, kuivattua karpaloa ja mustikkaa

HIILLOSTETTUA RÄÄTIKKÄÄ JA VÄSTERBOTTEN JUUSTOA L, G
Hiillostettua räätikkää (lanttua), lehtiselleriä, punasipulia, versoja ja Västerbotten juustolastuja

JÄÄVUORISALAATTIA JA VILLIVADELMAA M, G
Jäävuorisalaattia, kirsikkatomaattia, tillikurkkua ja villivadelmavinaigretteä

JOULULEIPÄÄ JA VOITA
Perinteistä kuminalla maustettua joululeipää ja voita

* * *

MUREAA JOULUPOSSUA JA BRUNKÅLIA L, G
Yön yli haudutettua kotimaista possun etuselkää, brunkålia (perinteinen lämmin kaalisalaatti) ja tummaa tähtianiksella maustettua kermakastiketta

JOULUMENU III

”Joulunajan taikaa, naurua ja laulun raikua.”

TYRNIÄ JA ITÄMEREN SILAKKAA L, G
Tyrnillä maustettua Itämeren silakkaa

KYRÖN GINIÄ, TÄHTIANISTA JA SILLIÄ M, G
Kyrön ginillä, tähtianiksella ja katajanmarjalla maustettua silliä

PAAHTOPAISTIA JA WALDORFIN SALAATTIA L, G
Viipaloitua paahtopaistia, dijon hunajasinapilla ryyditettyä Waldorfin salaattia

SUOMALAISTA PIENTILAJUUSTOA JA MESIANGERVOA L, G
Viipaloitua kotimaista pientilajuustoa ja mesiangervolla maustettua päärynähilloketta

TERVAA, PUNAJUURTA JA KYLMÄSAVUJOGURTTIA L, G
Karkeassa suolassa kypsennettyjä, tervasiirapilla maustettuja punajuuria, punajuurenversoja, paahdettuja pinjansiemeniä ja rosmariinilla maustettua kylmäsavujogurttia

TALVISALAATTIA JA KARPALOA L, G
Käsin revittyjä kauden raikkaita salaatteja, tomaattia, kurkkua ja kuusella maustettua karpalokastiketta

LEIPÄÄ JA VOITA

* * *

PYÖKKISAVULOHTA JA SAHRAMI RANSKANKERMAA L, G
Pyökkilastuilla savustettua lohta, sahramilla maustettua ranskankermakastiketta ja tilliperunoita

JOULUMENU IV

”Puhtaan valkoiset unelmat ja ulkona lumihuntu,
tunnelman luo aito joulun tuntu.”

KATAJANMARJAA JA SILAKKAA M, G
Perinteistä katajanmarjaetikassa kypsennyttyä silakkaa

SILLIÄ JA SMETANAA L, G
Neilikalla maustettua Atlantin matjessilliä ja puolukkasmetanaa

LOHTA JA TILLIÄ L, G
Sokerisuolattua graavia merilohta ja tillisinappikastiketta

KANANMUNAA JA SIIÄNMÄTIÄ L, G
Kananmunanpuolikkaita, siianmätimoussella ja caviartilla

KALKKUNAA JA OMENAA M, G
Neilikalla maustettua kalkkunanrintaa ja kaneliomenahilloketta

JUUSTOA JA HUNAJAA L, G
Paahdettua Kolatun briejuustoa, metsähunajaa ja pähkinöitä

HAAPASIENIÄ JA SIPULIA L, G
Perinteistä haapasienisalaattia kotimaisista sienistä

PUNAJUURTA JA PELLAVAA M, G
Punajuurisalaattia paahdetuista punajuurista ja pellavansiemeniä

SALAATTIA JA YRTTEJÄ M, G
Vihersalaattia ja tuore yrttiöljykastiketta

LEIPÄÄ JA VOITA L
Jouluisia leipiä ja vaahdotettua voita

Keitettyjä perunoita

***

KINKKUA JA PERINTEISIÄ JOULUN LAATIKOITA L
Joulukinkkua
Peruna, -porkkana- ja lanttulaatikkoa
Keittiömme valmistamaa konjakkisinappia

JOULUKAUDEN JÄLKIRUOAT

KINUSKIPIIMÄÄ JA KANELIOMENAA
Kondensoidulla maitokinuskilla maustettua piimävanukasta, kaneliomenahilloketta ja kauramurua

KÄPYKAKKUA L
Klassista joulun käpykakkua

POT DE CRÈME JA OMENAA L, G
Suklaa pot de crème ja rosmariinilla marinoitua omenaa

JOULUTORTTUJA JA PIPARKAKKUJA VL
Voitaikinaan leivottuja luumutorttuja ja piparkakkuja

Buffetille minimitilaus on 20 henkeä