Kerran muistelen kuulleeni, että tapahtumaan osallistuvat henkilöt olisi jätetty liian vähälle tarjoilulle. Tai tarkemmin ajateltuna, ruokaa oli kyllä tarjolla tarpeeksi ja se oli maukasta, mutta ajoitus oli turhan myöhäinen. Osallistujat saapuivat tapahtumaan suoraan töistä myöhään iltapäivällä ja olisivat kaivanneet jotakin pientä huikopalaa, vaikkapa kupposen kahvia tai vähintäänkin vettä. Jostakin syystä kaikki tarjoilut oli päätetty järjestää vasta ohjelman loputtua klo 20.30.

Kauniit tarjoilut muistetaan ja ne tukevat tapahtuma teemaa

Nälkäisenä suhde ympäröivään maailmaan, ihmisiin ja asioihin muuttuu. Osa meistä voi tulla hieman ärtyisäksi, verensokeri laskee ja keskittymiskyky herpaantuu. Kenties läsnäolo siirtyy kurnivaan vatsaan ja keskittyminen tapahtuman esityksiin, sisällöstä nauttimiseen tai keskusteluihin jää sivuhuomiolle.

Tapahtuman tarjoilut ovat osa suurta kokonaisuutta ja ne suunnitellaan huolellisesti etukäteen. Mietitään keitä kutsutaan, mistä ja milloin tapahtumaan saavutaan. Ovatko osallistujat miehiä, naisia vai lapsia – sporttisia tai kenties vegaaneja. Kaikki asioita tulee pohtia, jotka vaikuttavat esimerkiksi tarjoilujen määrään ja laatuun.

Noutopöytä sopii moneen tilaisuuteen

Parhaimmillaan tarjoilut tukevat tapahtuman ideaa ja teemaa, sekä tuovat oman aistillisen säväyksensä. Maut kannattaa punnita tarkkaan, samoin annosten koko sekä tarjoiluvaihtoehdot. Valitaanko noutopöytä, istuva illallinen tai kenties jotakin siitä väliltä. Myös esillelaitto, värimaailma ja kattauksen kauneus ovat tärkeä osa makunautintoa ja tukevat kokonaisuutta. Tapahtumaa suunnitellessa kannattaa jakaa yhteinen visio, sekä miettiä reunaehtoja kuten budjettia. Kuunnelkaa, kyselkää, keskustelkaa ja makustelkaa yhdessä – sillä mieli muistaa myös maut.

Myös juomien koristelu on osa makunautintoa

Keskustelu osaavan kumppanin, kuten Theron Cateringin, kanssa kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Heillä on ammattitaitoa ja osaamista juuri tältä tärkeältä osa-alueelta. Ja onnittelu – he ovat jälleen kerran Evento Awards finalistien joukossa!

Helena Wallo

#tapahtumatohtori