Mikä ihana idea #etkot100

Mikä ihana idea ja toteutus oli #etkot100 kutsuvierastilaisuus. Eri alojen osaajat olivat kokoontuneet yhteen ja päättivät antaa esimakua siitä millaisia tunnelmia, makuja tai elämyksiä Suomi sata vuotta tapahtumat voisivat sisältää.

Saavuimme etkoille vesitse Strömma-aluksen kyydissä. Tunnin matka meriteitse oli raikas lisä syyskuun alkavassa illassa, ja useimmille ainutlaatuinen kokemus. Samalla huomasimme, että Villa Andaniaan pääsee suuremmallakin veneellä suoraan laiturinnokkaan.

Tässä tapahtumassa ammennettiin ideoita niin tapahtumien somistamiseen, tekniikkaan kuin sisältöönkin. Siellä myös esiteltiin ja maisteltiin Theron cateringin keittiötiimin suunnittelema Suomi Menu. Kerrassaan monipuolinen ja maukas, trendikkäästi voisi sanoa monikanavainen.

Perusmakuja on haettu silakasta, lohesta, lampaasta ja hirvestä. Makuja nousi myös punaherukasta ja puolukasta. Menussa oli hyppysellinen historiaa ja vähintäänkin kauhallinen tätä päivää, kuten voi satavuotta täyttävälle Suomelle kädenojennuksena tarjota. Ja mikä parasta, nyt Menu’ on tarjonnassa – kenties omaan juhlaasi hyödynnettäväksi.

Etkoilla jaettiin ideoita somistamiseen ja siihen, kuinka luontoa voi koristaa leikkisästi valoja ja valosarjoja hyödyntäen. Myös esiintymisstage voi olla luovasti erilainen. Eihän välttämättä tarvita umpiseiniä, vaan vihreä havu- ja lehtipuumetsä voi toimia osana esiintymislavaa.

8x0a8650

Illan pimetessä kuulimme esiintymislavalta kanteletta taitavaa Ida Mariaa. Myrskyluodon Maija ja muut kuullut tulkinnat tukivat etkojen teemaa kerrassaan mainiosti. Ja iltahan päättyi komeasti ilotulitukseen Finlandia hymnin tahtiin. Tiesitkö, että ilotulitus ei vaadi täyttä pimeyttä, koska näyttävyyttä saadaan aikaan erilaisin ’väritulittein’.

Uskon, että mukana olleet todella saivat jotakin, jota voi hyödyntää ihan oikeilla satavuotis kutsuilla tulevana vuonna.

Helena Vallo

#tapahtumatohtori

By |2017-09-08T14:43:11+00:00November 1st, 2016|Events, Food, Ihmiset, Teemat|0 Comments

About the Author:

Helena on intohimoinen tapahtumaihminen. Hän on suunnitellut, toteuttanut ja hyödyntänyt tapahtumia toimiessaan markkinointitehtävissä. Hän on kirjoittanut Tapahtuma on tilaisuus sekä Isännyyden ihanuus -kirjat. Helena on myös toiminut Evento Awards -tuomaristossa. Hänen missionaan on edistää tapahtuma-alaa. Tapahtumatohtorina hän puhuu, kouluttaa, kirjoittaa ja bloggaa yhä tuloksekkaampien tapahtumien puolesta, sillä jokainen tapahtuma on tilaisuus.

Uusimmat postaukset

Kymmenen hyvää syytä tutustua Svartholman merilinnoitukseen

1. Helppous. Svartholman merilinnoitus ja Bistro Svartholm sijaitsevat Loviisan edustalla. Reittialus vie matkustajat Loviisan laivasillalta puolessa tunnissa saareen. Matkan aikana voi rentoutua ja katsella kauniita merimaisemia. Myös koirat ovat tervetulleita laivaan. Saaressa on vierasvenesatama, joten sinne pääsee toki myös omalla veneellä. 2. Kotimaista matkailua. Kotimaan matkailun suosio on kasvussa ja Svartholman linnoitus on mitä eksoottisin kohde.... Lue lisää →