Suomessa ei ole useita linnoja, mutta yksi uniikki linnanen on aivan pääkaupunkimme sykkeessä. Svenska Klubbenin arkkitehtuuri nimittäin mukailee skottilaista linnaa. Kauniissa kolmekerroksisessa rakennuksessa on paljon yksityiskohtia ja tunnelmaan pääsee jo rakennusta lähestyessään.

Kun astelin sisään suureen aulaan ja näin yläkerran saliin vievät portaat, syntyi tunnelmaan liittyen ensimmäinen ideani. Täällä juuri voisi järjestää piilo-, varjo- tai mukaellut – miten vaan, mutta linnanjuhlat kuitenkin.

Svenska Klubbenin aula ja upea portaikko antavat lupauksen tyylistä.

Aidoissa valtakunnan linnanjuhlissa ohjelmaa löytyy eri saleista. Yhdessä kuunnellaan jazzia, toisessa tanssitaan ja kolmannessa nautitaan herkkuja. Sama jo kymmenien vuosien aikana testattu konsepti istuisi tännekin. Saleja on alakerrassa kolme, joihin voisi istuttaa juurikin pieniä elämyksiä.

Peilisali, Elisabethsalen, Kassakabinetti ja Barocken. Svenska Klubben on monipuolinen juhlapaikka Helsingissä.

Räätälöidysti pikkuisia teemaan sopivia cocktailpaloja, boolia tai trendikkäitä mochtaileja. Keskikerrokseen sopisi tanssiaiset ja kolmanteen kerroksen voisi somistaa musiikilla tai muulla aivoruoalla. Eikä sovi unohtaa hienoja juhlia kruunaavaa jälkiruokaa kakkuineen.

Suussa sulavat jälkiruoat kruunaavat juhlaan kuin juhlaan. Kuvassa Marenkipiirakka ja Tarte Tatin keittiöpäällikkö Sami Engströmin tapaan.

 

Täällä se on mahdollista. Mielikuvitukselliset, mieleenpainuvat ja ainutlaatuiset juhlat tässä yli satavuotiaassa rakennuksessa. Puitteet yhdessä kodinomaisuuden kanssa ovat kohdillaan. Eikä ihme, sillä pitkän tovinhan talo toimi Ossian Donnerin perheen kotina. Kun mielikuvitus nyt laukkaa, niin miten olisi Harry Potter-juhlat, Halloween haamuttelut tai vaikkapa Verdin naamiohuvit?

Donner-kabinetti on nimetty talon entisen omistajaperheen mukaan.

Teeman ja kohderyhmien mukaan räätälöidyt tarjoilut syntyvät talon oman keittiömestarin toimesta ja anniskelualuetta on koko rakennus. Maksimaalinen henkilömäärä suureen juhlaan on 150 henkeä samassa kerroksessa. Jos päädyt järjestämään kokkarit – mukaan mahtuu hyvin parikin sataa osallistujaa. Pienenä kivana yksityiskohtana mainittakoon elävien kynttilöiden käyttömahdollisuus.

Svenska Klubbenilla on panostettu palveluun. Kuvassa hovimestari Pekka Mustonen.

Kesällä Svenska Klubbenin edustalla Liisanpuistikossa palvelee Krunan Terde.

Krunan Terde on Svenska Klubbenin merellinen kesäkeidas Helsingin Kruununhaassa.

 

Helena Wallo #tapahtumatohtori

 

Svenska Klubbenin kokous-ja juhlamyynnistä vastaa Theron Groupin myyntipalvelu sähköpostitse: myynti@therongroup.fi ja puhelimitse: 020 787 9720

Juhlapaikka Helsingissä?

Svenska Klubben on yksi Theron Groupin monista juhlapaikoista Helsingissä. Muut juhlapaikat, kokouspaikat ja tilat löydät täältä.

 

Kuvat: Asta Karell ja Svenska Klubben