No nyt. Nyt löytyi makujen maailmasta pizza, johon on palattava uudelleen. Siis sellainen, joka jätti muistijäljen, kuten äidin madekeitto, anopin karjanlanpiirakat, vaihto-oppilasvuoden tacosalaatti, lomamatkan katkaravut tai opiskeluajan pizza? Oikeastaan on hullua, että vuosien saatossa maun muistijälkiä on syntynyt melko vähän ja niiden väliin voi jäädä vuosia.

 

Näin nyt kuitenkin pääsi käymään ja jälkensä jätti tuo maku, tuoksu ja jopa ulkonäkö. Hämmästyttävää kenties, mutta kyse todella on pizzasta, jonka sain nauttia Bistro Badenbaden II:ssa Hernesaaren rannassa.

 

Olin saanut vihiä, että Hernesaarenrantaan on saapunut pizzauuni, joten vihjeestä vaarin. Pitihän sitä lähteä katsastamaan ja pizzauunin luomuksia maistelemaan. Pizzamenu olikin mielenkiintoinen vegestä, vegaanin kautta pepperoniin ja savumuikkupizzaan. Ja juurikin tuo savumuikkupizza vei kielen ja mielen mennessään. Pohjalla piparjuurismetanaa, mozzarellaa, parmesania, babypinaattia ja savumuikkuja. Eikä kuulemma hullumpi ollut tuo Pepperoni pizzakaan, jossa oli sopivasti potkua sopivan ohuen pohjan päällä.

Salaisuuskin näille makunautinnoille paljastui. Se on kuulemma italiasta tulevat raaka-aineet, juusto, kinkut ja salamit. Toinen salaisuus lienee pizzamaisteri Jussin käsissä. Tuntumaa ja kokemusta pizzojen pyöräyttämiseen kun on jokunen vuosi.

 

Ja paikkana Hernesaarenranta on sopivalla säällä ihan mieletön, jopa pizzan syöntiin. Ja ainahan ne pizzat voi noutaa kotiin sään säikytellessä. Sitä C’mon Pertti – nimistä pizzaa täytyy kyllä saada – siinä on menun mukaan Camenbert-juustoa ja Marsalassa hillottuja kirsikoita. Mitäpä luulet, veisikö sekin mielen ja kielen mennessään?

Helena Wallo

#tapahtumatohtori

#pizza #pizzauuni #hernesaarenranta #noutopizza #ulossyömään