Pizza vei kielen ja mielen

No nyt. Nyt löytyi makujen maailmasta pizza, johon on palattava uudelleen. Siis sellainen, joka jätti muistijäljen, kuten äidin madekeitto, anopin karjanlanpiirakat, vaihto-oppilasvuoden tacosalaatti, lomamatkan katkaravut tai opiskeluajan pizza? Oikeastaan on hullua, että vuosien saatossa maun muistijälkiä on syntynyt melko vähän ja niiden väliin voi jäädä vuosia.

 

Näin nyt kuitenkin pääsi käymään ja jälkensä jätti tuo maku, tuoksu ja jopa ulkonäkö. Hämmästyttävää kenties, mutta kyse todella on pizzasta, jonka sain nauttia Bistro Badenbaden II:ssa Hernesaaren rannassa.

 

Olin saanut vihiä, että Hernesaarenrantaan on saapunut pizzauuni, joten vihjeestä vaarin. Pitihän sitä lähteä katsastamaan ja pizzauunin luomuksia maistelemaan. Pizzamenu olikin mielenkiintoinen vegestä, vegaanin kautta pepperoniin ja savumuikkupizzaan. Ja juurikin tuo savumuikkupizza vei kielen ja mielen mennessään. Pohjalla piparjuurismetanaa, mozzarellaa, parmesania, babypinaattia ja savumuikkuja. Eikä kuulemma hullumpi ollut tuo Pepperoni pizzakaan, jossa oli sopivasti potkua sopivan ohuen pohjan päällä.

Salaisuuskin näille makunautinnoille paljastui. Se on kuulemma italiasta tulevat raaka-aineet, juusto, kinkut ja salamit. Toinen salaisuus lienee pizzamaisteri Jussin käsissä. Tuntumaa ja kokemusta pizzojen pyöräyttämiseen kun on jokunen vuosi.

 

Ja paikkana Hernesaarenranta on sopivalla säällä ihan mieletön, jopa pizzan syöntiin. Ja ainahan ne pizzat voi noutaa kotiin sään säikytellessä. Sitä C’mon Pertti – nimistä pizzaa täytyy kyllä saada – siinä on menun mukaan Camenbert-juustoa ja Marsalassa hillottuja kirsikoita. Mitäpä luulet, veisikö sekin mielen ja kielen mennessään?

Helena Wallo

#tapahtumatohtori

#pizza #pizzauuni #hernesaarenranta #noutopizza #ulossyömään

 

By |2018-07-02T10:22:18+00:00July 2nd, 2018|Badenbaden, Food|0 Comments

About the Author:

Helena on intohimoinen tapahtumaihminen. Hän on suunnitellut, toteuttanut ja hyödyntänyt tapahtumia toimiessaan markkinointitehtävissä. Hän on kirjoittanut Tapahtuma on tilaisuus sekä Isännyyden ihanuus -kirjat. Helena on myös toiminut Evento Awards -tuomaristossa. Hänen missionaan on edistää tapahtuma-alaa. Tapahtumatohtorina hän puhuu, kouluttaa, kirjoittaa ja bloggaa yhä tuloksekkaampien tapahtumien puolesta, sillä jokainen tapahtuma on tilaisuus.

Uusimmat postaukset

Miten olisi linnanjuhlat? – Svenska Klubben, juhlapaikka Helsingissä.

Suomessa ei ole useita linnoja, mutta yksi uniikki linnanen on aivan pääkaupunkimme sykkeessä. Svenska Klubbenin arkkitehtuuri nimittäin mukailee skottilaista linnaa. Kauniissa kolmekerroksisessa rakennuksessa on paljon yksityiskohtia ja tunnelmaan pääsee jo rakennusta lähestyessään. Kun astelin sisään suureen aulaan ja näin yläkerran saliin vievät portaat, syntyi tunnelmaan liittyen ensimmäinen ideani. Täällä juuri voisi järjestää piilo-, varjo- tai... Lue lisää →