Raakapuuro – hyvää ja terveellistä!

Välillä on hyvä fressata ja ravita omaa ruumista hiukan terveellisemmällä ravinnolla. Ainakin minun mielestä. On virkistävää rikkoa vaikkapa aamiaisrutiineja ja valmistaa perinteisten toastien ja munakkaiden sijaan, vaikka nyt tämä raakapuuro. Valmistus on helppoa ja maku on aivan taivaallinen. Nälkä pysyy poissa pitkään. Puuro on itseasiassa niin hyvää, että sitä voisi syödä myös lounaaksi, välipalaksi ja miksei iltaruoaksikin. Kokeile ja nauti!

 

Kookos-baanani-taateli puuro (4 Hengelle):

– Kaurahiutale 4 DL

– Auringonkukan siemeniä 1 dl

– Kurpitsan siemeniä 1 dl

– Pellavan siemeniä 4 RKL

 

– Kookos-kerma 2 DL

– Vesi 6 DL

– Banaani 1-3 kpl

-Tuoretaateli 200-300 g

-Karmemumma rouhittu ripaus

-Suolaa maun mukaan

(Tuoreita viikunoita, siemeniä, marjoja, hedelmiä) TARJOILUUN❤ – vain mielikuvitus on rajana. Alla olevassa puurossa mm. kookoshiutaleita.

Laita siemenet, kaurahiutaleet, suola, kookoskerma ja vesi kulhoon. Sekoita hyvin sekaisin ja peitä kulho kelmulla ja sujauta jääkaappiin yön ylitse.Soseuta tehosekoittimella aamulla banaani, taatelit (kivet poistettuna tottakai).

Lisää tämä hieman hassun värinen “mössö” yön yli levänneiden siemenien ja kauran sekaan. Sekoita jollain käteen tuntuvalla välineellä sekaisin koko ihanuus ja mausta kardemummalla.

Halutessasi voit  muuttaa puuron rakennetta löysemmäksi niin lisää vain kylmää vettä ja sekoita uudestaan.

 

Ohjeen sain meidän erikoiskokilta Eine Virkiltä, joka viettää osan vuodesta Balilla kokkaillen ja chillaillen. Voit lukea Einin tekemisistä ja kasvisruokajutuista täältä. Tarjosin puuroa myös vanhemmilleni. Kehuivat kovasti, söivät lautasen tyhjäksi ja pyysivät vielä lisää. Lämpimät suosittelut siis myös iäkkäämmältä sukupolvelta.

Theron Catering tarjoaa nykyään myös moniin aamiaistilaisuuksiin raakapuuroa yhtenä tuotteena.

By |2018-02-02T12:16:57+00:00February 2nd, 2018|Food, Recipes, Reseptit, Ruoka, Tips, Vinkit|0 Comments

About the Author:

Katri työskentelee Theron Catering Oy:ssa Myynti -ja markkinointijohtajana. Takana on pitkän ravintola-alan kokemuksen lisäksi yrittäjävuosia sekä ravintoloitsijana että tapahtuma-alan yrittäjänä. Koulutukseltaan Katri on eMBA, minkä lisäksi opintoja on kertynyt sekä Sibelius Akatemiassa että Berliinissä kulttuurin parissa.

Uusimmat postaukset

Kymmenen hyvää syytä tutustua Svartholman merilinnoitukseen

1. Helppous. Svartholman merilinnoitus ja Bistro Svartholm sijaitsevat Loviisan edustalla. Reittialus vie matkustajat Loviisan laivasillalta puolessa tunnissa saareen. Matkan aikana voi rentoutua ja katsella kauniita merimaisemia. Myös koirat ovat tervetulleita laivaan. Saaressa on vierasvenesatama, joten sinne pääsee toki myös omalla veneellä. 2. Kotimaista matkailua. Kotimaan matkailun suosio on kasvussa ja Svartholman linnoitus on mitä eksoottisin kohde.... Lue lisää →