Raakapuuro – hyvää ja terveellistä!

Välillä on hyvä fressata ja ravita omaa ruumista hiukan terveellisemmällä ravinnolla. Ainakin minun mielestä. On virkistävää rikkoa vaikkapa aamiaisrutiineja ja valmistaa perinteisten toastien ja munakkaiden sijaan, vaikka nyt tämä raakapuuro. Valmistus on helppoa ja maku on aivan taivaallinen. Nälkä pysyy poissa pitkään. Puuro on itseasiassa niin hyvää, että sitä voisi syödä myös lounaaksi, välipalaksi ja miksei iltaruoaksikin. Kokeile ja nauti!

 

Kookos-baanani-taateli puuro (4 Hengelle):

– Kaurahiutale 4 DL

– Auringonkukan siemeniä 1 dl

– Kurpitsan siemeniä 1 dl

– Pellavan siemeniä 4 RKL

 

– Kookos-kerma 2 DL

– Vesi 6 DL

– Banaani 1-3 kpl

-Tuoretaateli 200-300 g

-Karmemumma rouhittu ripaus

-Suolaa maun mukaan

(Tuoreita viikunoita, siemeniä, marjoja, hedelmiä) TARJOILUUN❤ – vain mielikuvitus on rajana. Alla olevassa puurossa mm. kookoshiutaleita.

Laita siemenet, kaurahiutaleet, suola, kookoskerma ja vesi kulhoon. Sekoita hyvin sekaisin ja peitä kulho kelmulla ja sujauta jääkaappiin yön ylitse.Soseuta tehosekoittimella aamulla banaani, taatelit (kivet poistettuna tottakai).

Lisää tämä hieman hassun värinen “mössö” yön yli levänneiden siemenien ja kauran sekaan. Sekoita jollain käteen tuntuvalla välineellä sekaisin koko ihanuus ja mausta kardemummalla.

Halutessasi voit  muuttaa puuron rakennetta löysemmäksi niin lisää vain kylmää vettä ja sekoita uudestaan.

 

Ohjeen sain meidän erikoiskokilta Eine Virkiltä, joka viettää osan vuodesta Balilla kokkaillen ja chillaillen. Voit lukea Einin tekemisistä ja kasvisruokajutuista täältä. Tarjosin puuroa myös vanhemmilleni. Kehuivat kovasti, söivät lautasen tyhjäksi ja pyysivät vielä lisää. Lämpimät suosittelut siis myös iäkkäämmältä sukupolvelta.

Theron Catering tarjoaa nykyään myös moniin aamiaistilaisuuksiin raakapuuroa yhtenä tuotteena.

By |2018-02-02T12:16:57+00:00February 2nd, 2018|Food, Recipes, Reseptit, Ruoka, Tips, Vinkit|0 Comments

About the Author:

Katri työskentelee Theron Catering Oy:ssa Myynti -ja markkinointijohtajana. Takana on pitkän ravintola-alan kokemuksen lisäksi yrittäjävuosia sekä ravintoloitsijana että tapahtuma-alan yrittäjänä. Koulutukseltaan Katri on eMBA, minkä lisäksi opintoja on kertynyt sekä Sibelius Akatemiassa että Berliinissä kulttuurin parissa.

Uusimmat postaukset

Vinkkejä tapahtumatuotantoon vuonna 2019

Mikä sopii sinulle – monitapahtumalliset materiaalit, transformaatio vai tassuterapia?   Helena Wallon ajankohtaiset vinkit tapahtumatuotantoon Ekologisuus, eettisyys, kestäväkehitys – nämä kaikki liittyvät myös tapahtumiin. Ekologisuudesta puhutaan yhä enemmän myös tapahtumien yhteydessä. Kestäväkehitys näkyy ja kuuluu jo kansainvälisillä areenoilla. Jos tahdot sekä tehdä hyvää, että olla trendikäs – kierrätä ja lainaa mahdollisimman paljon tapahtumissa. Ei tulosteta... Lue lisää →