Miltä maistuisi salmiakkiglaseerattu porsaanfilee? Sitä Comiq Oy:n myyntijohtaja Esa Pirttinen pohti tehdessään menuvalintaa henkilökunnan pikkujouluun. Hän kertoo, että kolme kertaa vuodessa järjestettävät tapahtumat ovat oiva vastapaino omalle työlle, ja lisäksi hän tunnustaa rakkautensa ruokaan. Se rakkaus kulkee suorastaan suvussa, ehtihän hänen isoäitinsä toimia mm. marsalkka Mannerheimin kokkina. Aina lauantaisin Esa itsekin kokkaa ja loihtii parasta osaamistaan pöytään yhdessä vaimonsa kanssa.

p_MG_2347

Esan edustama Comiq on tehnyt tarkalleen neljä vuotta yhteistyötä Theronin kanssa. Esa iloitsee siitä, että Theron Catering on laajentunut ja jokaiseen tapahtumaan on löytynyt uusi ja toimiva paikka. Lisänä luottamuksellisessa yhteistyössä ovat ne merkitykselliset ja aina maukkaat Theronin loihtimat tarjoilut, sekä tärkeänä yksityiskohtana juomat, jotka täytyy voida tuoda itse.

p_MG_2310
p_MG_2363

Comiqin henkilökunta arvostaa pikkujouluja, joissa tavataan rennosti työkavereita. Keskustelu, yhdessäolo, hyvä ruoka ja juoma ovat tärkeimpiä perusteluja osallistumiselle ja viihtymiselle. Comiqlaisten työ on tarkkaan aikataulutettua softatestausta ja konsultointia asiakkaiden luona, joten pikkujoulut, strategiapäivät ja kesäjuhlat mahdollistavat tapaamiset oman väen kesken edes kolmesti vuodessa.

ruokakollaasi

p_MG_2406

 Ja ruoka. Sen täytyy kerta toisensa jälkeen ihastuttaa, ja makujen pitää olla kohdallaan. Näin pikkujoulussa mukana on vain ripaus joulun makua. Menuista puhutti ja valikoitui se, johon oli rakennettu jo alussa mainittu salmiakkiglaseerattu porsaanfilee inkiväärimaustetun omenahillokkeen kera, glögigraavattu lohi sekä samppanjalla marinoidut herkkusienet. Pääruuaksi tarjoiltiin mangoglaseerattua kalkkunanrintaa timjamikastikkeella sekä hivelevän kauniita ja maukkaita peruna-porkkanakakkuja. Perinteisen joulun maun ja värin noutopöytään antoi punajuuriterriini sekä sinapinsiemen-silakkarulla, johon väriä toi hillotettu sipuli.
tilakollaasi

Pikkujoulun pitopaikaksi valikoitui tänä vuonna Unioninkadun juhlahuoneisto. Hulppea ja monipuolinen paikka loi puitteet yrityksen arvojen mukaiseen menoon: rentoa ja hauskaa sen olla pitää, ilman virallista ohjelmaa ja aikatauluja.  Maniolla ruoalla ja seurustelulla sommiteltu rento meininki jatkui ja sommittelun lomaan maustettuja rytmejä loihti bilebändi omasta takaa.

Esan sanoin: ’Kun itse viihtyy pikkujouluissa, muutkin viihtyvät’. Tällä samalla reseptillä seuraavaan tapahtumaan.

 

Kuvat: Lotta Laasonen