Hui, hirvittävä Halloween!

By |2018-10-30T13:01:51+00:00October 30th, 2018|Food, Halloween, Halloween, Lounas, Recipes, Reseptit, Ruoka, Tips, Vinkit|

Jotkut ovat aloittaneet lähtölaskentaa jouluaattoon vuoden ensimmäisten lumipyryjen myötä. Toiset meistä ovat laskeneet pimeneviä öitä toiseen pyhäinjuhlaan: Halloween. Halloweenin lähestyessä, ravintolan lukitusta varastosta on jo muutaman päivän kuulunut tasaisesti tihenevää koputusta, pahanenteistä hykertelyä ja raapimisen ääniä. Hullu keittiömestari on ehtinyt vuoden kestäneessä vankeudessaan laatia kieroutuneessa mielessään juhlamenua. Taannoin hukkunut kalamies toimittaa kalat, tärähtänyt teurastaja lihat [...]

Raakapuuro – hyvää ja terveellistä!

By |2018-02-02T12:16:57+00:00February 2nd, 2018|Food, Recipes, Reseptit, Ruoka, Tips, Vinkit|

Välillä on hyvä fressata ja ravita omaa ruumista hiukan terveellisemmällä ravinnolla. Ainakin minun mielestä. On virkistävää rikkoa vaikkapa aamiaisrutiineja ja valmistaa perinteisten toastien ja munakkaiden sijaan, vaikka nyt tämä raakapuuro. Valmistus on helppoa ja maku on aivan taivaallinen. Nälkä pysyy poissa pitkään. Puuro on itseasiassa niin hyvää, että sitä voisi syödä myös lounaaksi, välipalaksi ja [...]

Herkkuja kepposella

By |2017-10-30T13:08:40+00:00October 30th, 2017|Food, Halloween, Halloween, Juoma, Recipes, Reseptit, Ruoka, Tips, Vinkit|

Vapiskaa, ruokailijat! Theronin lounasravintolat muuttuvat taas Halloweenina kauhukeittiöiksi. Noidankattilat ovat kaivettu esiin varaston hämäristä nurkista ja hullu keittiömestari teroittaa lihakirvestään. Juhlapöytiä suunnitellaan meillä riemulla ja toteutetaan pilke silmäkulmassa. Mutta kaikkien keittiönkaapeista ei kuitenkaan löydy kuivuneita liskonhäntiä, hautuumaasta kaivettuja matoja tai vankityrmässä mädätettyjä perunoita. Ei hätää! Allekirjoittanut Halloween-intoilija jakaa kanssanne omat vinkkinsä, jotta tarjolla olisi juhlapäivään [...]

Tiskin takaa: syötävän ei ku juotavan hyvää

By |2017-07-21T11:39:06+00:00July 21st, 2017|Badenbaden, Juoma, Reseptit, Yleinen|

  Välillä jääkaappi ammottaa tyhjyyttään. Yllätysvieraille pitäisi keksiä jotain tarjottavaa. Joskus jano lähtee syömällä hivenen mielikuvitusta kokeillen.   Ihan joka kerta sitä ei kehtaa tilata isoa olutta anniskeluravintolassa, koska pitää pysyä rantakunnossa(ish). Rantabaarissa tästä muodostuu epäatleetille yksilölle, minulle, suorastaan syömistä ja juomista häiriöivä tekijä. Ihan liian usein sitä ei ehdi vetää vatsaansa sisään ja lopettaa [...]

Keväinen suklaamoussekakku

By |2017-04-26T14:31:11+00:00April 26th, 2017|Food, Recipes, Reseptit, Ruoka|

Suklaamoussekakku on nopea ja helppo valmistaa. Tämä resepti sopii loistavasti kevään juhliin ja rientoihin, tai vaikkapa makeaan hemmotteluhetkeen. Suklaamoussekakkua varten tarvitset seuraavat raaka-aineet: tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 54−70 %), vispikermaa, valmiin kakkupohjan ja appelsiinihilloa tai marmeladia. Tällä ohjeella valmistat 1−2 kakkua riippuen kakun korkeudesta. Kakkuvuoan halkaisija on 24 cm. Suklaamoussekakku Tummaa suklaata 500g Vispikermaa 12,5 dl [...]

Mitä sitä vain itselleen hilloamaan?

By |2017-02-02T11:40:53+00:00November 11th, 2016|Food, Perinteet, Reseptit, Ruoka, Theron, Vinkit, Yleinen|

Hillotaan, pikkelöidään, marmeloidaan, chutneytään,  kompottoidaan... vai miten sen nyt kukin tahtoo säilöä tahi tuunata herkkujaan. Oli keino mikä hyvänsä, varmasti tulee hyvää. Tässä jaksossa keskitymme pikkelöintiin. Pikkelöinti ei ole säilöntää. Sen avulla kasviksiin loihditaan potkua muutamassa minuutissa, kun haponhimo iskee tai tulee ikävä mummoa: Isoäidin hölskykurkut ovat pikkelöinin aatelia. Näin se tapahtuu Pikkelöinnissä voit käyttää helppoa [...]

Load More Posts

Uusimmat postaukset

KESÄJUHLIEN TOP 5 – JUHLATILA HAKUSESSA MERELLISESTÄ HELSINGISTÄ TAI LOVIISAN SAARISTOSTA?

    Meri on lähellä, vieressä. Itämereen liittyy paljon symboliikkaa pääkaupunkiseudulla, kuten myös historiallisessa Loviisassa. Merestä on muodostunut niin ikään tärkeä osa Theronia. Eikä pidä unohtaa, että Theronin omistaja ja toimitusjohtaja Tero Blom on aloittanut uransa saaristosta. Merellinen Helsinki on poikkeuksellisen kiinnostava lähestulkoon missä tahansa mielessä. Entisiä niin sanottuja suljettuja saaria on hiljattain avattu yleisölle,... Lue lisää →