Saisinko alkoholittoman kiitos?

Päätin kokeilla alkoholittomuutta. Tapahtumiin astellessani tilanne onkin mielenkiintoinen. Kuulun vähemmistöön, joka ei nauti tarjottavana lähes normiksi lukeutuvaa tervetulias-kuohuvaa. Usein tarjottimelta löytyy myös ’holiton’ vaihtoehto, kuten pitääkin. Mutta erään kerran odottelin aulassa kymmenisen minuuttia alkoholitonta juomaani. Kuvittele, jos tilanne olisikin toinen ja pääsääntöisesti tarjoaisimme alkoholittomia juomia ja erikseen pyydettäisiin ’holillinen kiitos’? Seisoisimmeko avaukseen tai tervetulias puheisiin kerkeämistä jännittäen vai jännittäisivätkö puheenpitäjät aulassa seisoskelevan ihmisjoukon kerkeämistä ja reaktioita?

 

Asia on toki ajankohtainen uuden alkoholilainvalmistelun myötä. Aidosti iloksemme saamme myös lukea, miten nuoriso on vähentänyt alkoholin käyttöä. Usein kuitenkin tapahtumissa alkoholiton vaihtoehto kuitataan vedellä, vaikka vaihtoehtoina voisivat olla alkoholiton olut tai kuohuviini, puhumattakaan useista maustetuista vesistä tai värikkäistä drinkeistä.

Lähes jokaisessa tapahtumassa alkujuomaksi tarjoillaan kuohuviiniä, siitä on tullut tapahtumien automaatti, puhun ’automaattiskumpasta’. Silti muita mainioita ja maistuvaisia vaihtoehtoja on tarjolla runsaasti. Kaiken hyvän lisäksi terveys ja hyvä olo on POP. Miksei siis vihermehua, smootieta tai ihan vaan maukasta drinkkiä ilman alkoholia tervetuloa toivottamaan.

Toivoisin tapahtuman suunnittelijoiden ajattelevan modernin monipuolisesti. Aina ei tarvita holillista juotavaa, vaan pullakahvitilaisuuskin voisi toimia. Tai vähintäänkin niin, että tapahtuman juomatarjoilu siivittää tapahtuman teemaa ja tavoitetta. Saisinko seuraavallakin kerralla alkoholittoman – kiitos.

Helena Wallo

#tapahtumatohtori

 

By |2017-10-10T15:39:57+00:00October 10th, 2017|Events, Juoma, Tapahtumat, Teemat, Tips, Trendit, Yleinen|0 Comments

About the Author:

Helena on intohimoinen tapahtumaihminen. Hän on suunnitellut, toteuttanut ja hyödyntänyt tapahtumia toimiessaan markkinointitehtävissä. Hän on kirjoittanut Tapahtuma on tilaisuus sekä Isännyyden ihanuus -kirjat. Helena on myös toiminut Evento Awards -tuomaristossa. Hänen missionaan on edistää tapahtuma-alaa. Tapahtumatohtorina hän puhuu, kouluttaa, kirjoittaa ja bloggaa yhä tuloksekkaampien tapahtumien puolesta, sillä jokainen tapahtuma on tilaisuus.

Uusimmat postaukset

Kymmenen hyvää syytä tutustua Svartholman merilinnoitukseen

1. Helppous. Svartholman merilinnoitus ja Bistro Svartholm sijaitsevat Loviisan edustalla. Reittialus vie matkustajat Loviisan laivasillalta puolessa tunnissa saareen. Matkan aikana voi rentoutua ja katsella kauniita merimaisemia. Myös koirat ovat tervetulleita laivaan. Saaressa on vierasvenesatama, joten sinne pääsee toki myös omalla veneellä. 2. Kotimaista matkailua. Kotimaan matkailun suosio on kasvussa ja Svartholman linnoitus on mitä eksoottisin kohde.... Lue lisää →