Diana, Aava, Julia ja Victoria
Naisten nimiä, mutta yhtä lailla laivojen nimiä. Ei mitä vaan laivoja, vaan juuri tapahtumiin tarkoitettuja. Jokaisella on oma erityinen tunnelmansa. Pauli, yksi Strömman kapteeneista, oli kyllä sitä mieltä, että Victoria on ihan paras. Victoria on jo kypsään ikään ehtinyt vuonna 1980 Summassa rakennettu tunnelmallinen puukaunotar. Tässä avoimien ovien tapahtumassa Victoriassa tarjottiin Fruitieta, joka olikin hauska piristysdrinkki sisältäen melonia, mangoa, ananasta, rypälettä, appelsiiniä ja omenaa.

26955407675_a9049e4240_k

Suurin laivoista on Aava. Sinne mahtuu satakin henkilöä hyvin illastamaan. Mukavaahan se on, kun tarjoiluista ei tapahtuman aikana tarvitse huolehtia. Voi huoletta keskittyä isännöintiin, keskusteluihin ja läsnäoloon. Vallankin kun tarjoilun huolehtii Theron Catering. Tänään tarjolla oli maittavaa ja valmiiksi annoslautasille sommiteltuja katkarapu-avacadocanapeita, punaisella currylla paahdettuja porsaan sisäfilettejä ja chilitahnaa, yrttipaahdettua punajuurta ja vuohenjuustoa, munakoiso-manchegoterriiniä aurinkokuivatulla tomaatilla sekä rakuunamajoneesissa pyöritettyä perunasalaattia uusista perunoista tehtynä. En muuten tiennyt, että tämän Aava-laivan voi varata vaikka pikkujouluun. Ja oma mielikuvitukseni näkee ’pienellä myrskyisellä säällä elo-syyskuun illassa asiakkaiden rapukestit’.

Jälkiruokaa ei pidä unohtaa milloinkaan. Nyt taisin sortua siihen tuplana, sillä tarjolla oli niin suussa sulavaa vaniljapannacottaa vadelmamelballa.

26681314390_e0769e171f_k

Julia on ehkä oma suosikkini näistä kaunokaisista, onhan tuo nimikin niin symppis. Juuri sopiva vaikka pienelle tiimille, kun laivaan mahtuu kolmisenkymmentä henkilöä. Joidenkin tapahtumajärjestäjien mielestä Juliassa on erityisen hyvää se, että sinne saa viedä omat juomat.  Julian paras reitti on esimerkiksi Kanavareitti laajennettuna. Silloin kierretään Suomenlinna, Hevossalmi, Villinginsalmi ja Itä-Helsinki laajemmin ja aikaa vierähtää tarpeen mukaan kolmesta neljään tuntiin.

26861180312_69c25b580b_k

Helsinki ja Espoo merimahdollisuuksineen on ainutlaatuinen ja sitä arvostaa etenkin silloin, jos itse ei omista venettä. Eikä aina tarvitse lähteä risteilemään, vaan laivat toimivat mainiosti myös etkopaikkana tai kuljetusvaihtoehtona johonkin kesätapahtumaan. Luoden jo näin yhden elämyksen – merellisen sellaisen – osaksi muuta tapahtumaa.

Tapahtumatohtori vieraili Strömma – päivässä Helsingin kauppatorilla.

26921591326_30b6991433_k

Kuvat: Strömma Finland Oy Ab / Paul Stewart