Mikä sopii sinulle – monitapahtumalliset materiaalit, transformaatio vai tassuterapia?

 

Helena Wallon ajankohtaiset vinkit tapahtumatuotantoon

Ekologisuus, eettisyys, kestäväkehitys – nämä kaikki liittyvät myös tapahtumiin. Ekologisuudesta puhutaan yhä enemmän myös tapahtumien yhteydessä. Kestäväkehitys näkyy ja kuuluu jo kansainvälisillä areenoilla. Jos tahdot sekä tehdä hyvää, että olla trendikäs – kierrätä ja lainaa mahdollisimman paljon tapahtumissa. Ei tulosteta turhaan ja nimikyltitkin voi kierrättää. Ajattele luovasti. Jos ennen käytettiin kertakäyttöisiä materiaaleja, miten voisit suunnitella kierrätettäviä somisteita, materiaaleja ja aineistoja? Siis monitapahtumaisia materiaaleja!

No show on yhteydessä hävikkiin.

No show on yhteydessä myös hävikkiin. Muista ilmoittaa, jos et pääsekään paikalle.

 

Myös kutsun saajat voisivat huomioida asian, ilmoittamalla ajoissa – siis vähintäänkin kolme päivää – mieluummin viikkoa – ennen esteestä. Noshow-osallistujille varatut tarjoilut synnyttävät suuren hävikin ja rasitteen. Voimme kaikki tehdä ryhtiliikkeen, jolla on vaikutuksia myös ilmaston muutokseen. Kun olet ilmoittautunut, niin kerrothan ajoissa, jos et pääsekään osallistumaan. Trendikästä olisi myös esimerkiksi hävikkiruuista tehty tapahtuma.

Hävikkiruoka ja ekologisuus on in ja pop. Hävikkiviikkoa vietetään joka vuosi Suomessa. Olisiko silloin hyvä hetki tapahtumalle?

 

Nyt puhutaan transformaatiosta. Ei riitä, että puhumme tapahtuman aiheuttamasta muutoksesta, vaan tapahtuman täytyy tuntua ja vaikuttaa. Tämä tarkoittaa yhä tiukempaa sisällön suunnittelua ja muotoilua. Esiintyjät otetaan mukaan suunnitteluun ja tapahtumat moderoidaan toimeliaiksi panostamalla paljon puhuttuun aitoon vuorovaikutukseen osallistujien kanssa. Näin kohtaamiset saavat sen ulottuvuuden, jotka uskoaksemme synnyttävät pitkäkestoista ’muodonmuutosta’ osallistujissa.

Yltäkylläisten tapahtumasisältöjen ja erityisesti seminaarien ja konferenssien keskelle on tullut uusi ’breikkimuoto’, josta itsellänikin on kokemusta loikoillessani riippukeinussa VR-lasit silmillä kesken konferenssin. Toinen kokemukseni on tassuterapia eli koirien rapsuttelu – sekin keskellä seminaaripäivää.

VR -lasit virkistävät vaikka seminaarien tauoilla

Voisiko näissä olla ituja omiin tapahtumiisi tänä vuonna? Kenties askel kohti kestävää kehitystä monitapahtumaisin materiaalein tai jopa hävikkiruuista muotoiltu tapahtuma? Tai rohkeasti kohti moderoituja kokouksia, joissa kenelläkään ei ole tylsää kera tassuterapia taukoilun.

 

Helena Wallo
Toimitusjohtaja, tapahtumatohtori , MPI Finland Chapter puheenjohtaja

 

Mm. Theron Events tuottaa korkealaatuisia yritystapahtumia ajankohtaisesti ja trendikkäästi.