Tilaisuuksien, kohtaamisten ja keittiön ammattilaiset kertoivat meille vuodenvaihteessa omia mietteitään ajankohdasta ja sen luomista mahdollisuuksista talvisiin aktiviteetteihin. Jutun lopussa keittiömestarimme paljastaa vegaanisen jälkiruokareseptinsä: Talkkunarahkaa kotimaisilla marjoilla. Kun nautimme talvisesta säästä, kaudet marjatkin tulevat tietysti pakkasesta!

 

Liisa Mutka, Theronin myyntipäällikkö ja aulapalveluiden esimies, on helmihäiden puolestapuhuja, kun kyse on keskitalven hienoimmista juhlista. ”Nykyisin kaunein talvi osuu lähes aina helmikuulle, joten miksipä ei viettäisi häitä tyylikkäästi helmiteemalla, keväisen auringon kimmeltäessä hangilla, valon ja varjojen leikkiessä Villa Andanian ikkunoissa”, hän ideoi. Suomen vuodenajoissa on suuria kontrasteja, joten upeita vaihtoehtoja perinteisille kesähäille riittää. Talvi voi ilmentää hääparin persoonallisuutta yhtä lailla kauniisti kuin muut vuodenajat.

 

Liisa Mutka ehdottaa helmihäitä.

Juhlahetki ei toki ole edellytys sille, että saa tehdä jotain perusarjesta poikkeavaa. Liisa kannustaa kokeilemaan talvista sporttipäivää Hietsun mainiolla rannalla Badenbadenissa, vaikkapa jääsurffauksen alkeita opetellessa ja höyryävän kuumasta saaristolaiskeitosta nauttien.

 

Miia Helenius Theronin myyntipalvelusta heittäytyy pohtimaan vuodenvaihteen perinteistä kaavaa, joka on varmasti monelle tuttu:

”Ennen joulua stressataan kiireestä, kun tulisi olla joka paikassa yhtä aikaa. On työpaikkojen ja harrastusten joulujuhlia. Lahjojakin pitäisi ehtiä hankkia, koti siivota ja laittaa sinne joulufiilistä. Joulun pyhinä herkutellaan suurella kauhalla, ja olo on sen mukainen. Vuodenvaihteen jälkeen on taas enemmän aikaa itselle ja aletaan lunastaa tehtyjä lupauksia terveellisemmästä elämäntavasta. Pyritään tekemään ruokaremontti kevyempään suuntaan sekä etsitään motivaatiota aloittaa kuntosali ja ryhmäliikuntatunnit, mutta sitä perusarkeakin pitäisi edelleen pyörittää… Näin ollen alkuvuoteen sopivat kaikki tasapainottavat elementit.”

Yritysasiakkaillemme Miia lähtisikin ideoimaan balanssia tarjoavia aktiviteetteja, jotka hän sijoittaisi tilanteen mukaan sopivaan miljööseen Theronin monipuolisesta paikkavalikoimasta, ja mainitsee muutaman esimerkin. Hietsussa Miia hyödyntäisi biitsiä — totta kai. ”Jos lunta on tarpeeksi, niin hiekkarannalla voisi järjestää vaikka leikkimieliset hiihtokilpailut”, hän suunnittelee. ”Andanian rauhoittavalla luonnonsuojelualueella olisi luontevaa haastaa henkilökuntaa rastitehtävillä. Tämä yhdistettynä esimerkiksi ravitsemusluentoon, mindfulness-hetkeen sekä kevyeen herkutteluun muodostaisi tasapainoisen kokonaisuuden.”

Miian mielestä Badenbadenissa voi järjestää tapahtumia myös alkuvuodesta.

Itse ikuisena juhlaihmisenä Miia on sitä mieltä, että alkuvuosi on parasta juhla-aikaa ystävien illanistujaisiin, vuosijuhliin ja leikkimielisiin gaaloihin. 😊 Kivojen ja ammattitaitoisten työkaverien kanssa on aina ollut ilo tehdä töitä. Yhteistyö ja avunanto on toiminut saumattomasti. Vuodelle 2020 Miia toivoo ehdottomasti uusia haasteita, makuja, kohtaamisia niin asiakkaiden kuin työkavereidenkin kanssa sekä perinteistä  ”me tehdään”  -meininkiä pilke silmäkulmassa.

 

Markku Manninen uusien reseptien kimpussa.

Theronin catering-palveluiden keittiöpäällikkö Markku Manninen halusi luovuttaa lukijoillemme raikkaan, vegaanisen jälkiruokareseptin heti vuoden alkua piristämään. Olkaa hyvä!

 

TALKKUNAA JA KOTIMAISIA MARJOJA

Talkkunarahka kauden marjoilla

Vegaaninen jälkiruoka, sisältää gluteenia

(4-6 annosta)

2 dl Alpro vispautuva -soijakermaa

3 dl Alpro Go On -rahkahapatetta

2 dl kotimaisia pakastemarjoja

½-1 dl talkkunajauhoa

3 tl vanilliinisokeria

1½ -2 dl sokeria

1 tl pistaasipähkinää

hunajaa tai vaahterasiirappia

Valmistusohje:

  1. Sulata ja soseuta marjat.
  2. Vatkaa soijakerma vaahdoksi.
  3. Lisää soijavaahtoon rahkahapate, marjasose ja talkkunajauhot.
  4. Mausta seos sokerilla ja vanilliinisokerilla. Aseta tarjolle sopivaan lasiin, koristele pistaasipähkinöillä ja viimeistele muutamalla tipalla hunajaa tai vaahterasiirappia.

 

 

Theron Groupin myyntipalvelu palvelee arkisin kello 8-17 puh. 020 787 9720 tai myynti@therongroup.fi

 

 

Kuvat: Asta Karell