Miltä kuulostaa pehmeä hiekka varpaiden alla aaltojen lyödessä viereisiin kallioihin upean merimaiseman äärellä? Entäpä herkullinen lounas tai päivällinen yli 100-vuotiaassa kartanohenkisessä ravintolassa Helsingin parhaimpiin kuuluvan meriterassin maisemia tuijotellen. Suomenlahti avautuu täältä ainutlaatuisella tavalla tuoden merellisen Helsingin parhaat puolet esiin.

Kesäparatiisi 10 minuutin päässä keskustasta
Tämä kaikki on vain 10 minuutin lauttamatkan päässä Ruoholahdesta tai Kaivopuistosta Pihlajasaaressa. Pihlis tarjoaa ihanaa tekemistä niin lapsiperheille, rakastavaisille kuin ystäväporukoille. Rauhaa kaipaava löytää varmasti oman sopen jostain kallioiden kolosta. Jos haluaa nauttia auringosta ilkosillaan sekin onnistuu Itäisellä Pihlajasaarella.

Pihlajasaaresta löytyy kalliorantaa.

Hyvä ruoka kuuluu onnistuneeseen kesäpäivään
Täydellinen kesäpäivä koostuu muutamasta yksityiskohdasta. Itse arvostan kaunista miljöötä, lasten leikkipaikkoja ja lämmintä ilmaa. Tärkeintä on kuitenkin hyvä ruoka ja mieluiten pöytään tarjoiltuna. Suuntasimme testaamaan Pihlajasaaren ravintolaa kolmen alle kouluikäisen lapsen kanssa kesäkuun aurinkoisena maanantaina.

Ravintolan terassilta aukeaa kaunis näkymä.

Uusrenesanssihuvila kutsuu herkuttelemaan
Pihlajasaaren ravintola rakennettiin vuonna 1883 arkkitehti Sjöströmin huvilaksi, joka sai nimekseen Villa Hällebo. Asuinkäytössä ollut huvila muutettiin uimarannan ravintolaksi vuonna 1929, joten paikka todella huokuu historiaa.

Ravintolarakennus on vuodelta 1883.

Kompaktin toimiva ruokalista
Joskus vähemmän on enemmän ja ravintola Pihlajasaaren bistromenun osalta voi todella sanoa niin. Ruokalajeja on 9 ja vaikka en syö lihaa, löysin monta mieleistä annosta. Myös lapsille, joilla on melko valikoiva maku löytyi pasta ja lohikeitto.

Kermainen lohikeitto saaristolaisleivällä.

Bistromenusta löytyy toast Skagen, metsästäjänleipä, Caesar salaattia grillatulla kanalla, salaatti paahdetulla vuohenjuustolla ja hunajapähkinöillä, kesäinen lämminsavulohisalaatti, kermainen lohikeitto saaristolaisleivällä, perinteiset silakkapihvit, varhaisperunaa ja nokkos-kananmunakastiketta, pasta Bolognaise ja kermasta sienipastaa. Kokonaisuuden kruunaa herkulliset pannukakut hillolla ja kermavaahdolla.

Lämminsavulohisalaatti maistuu kesältä.

Kattaus on puoli ruokaa
Esillepanolla on iso merkitys ruokakokemukseen. Ruoka erottui edukseen tyylikkäiltä mustavalkoisilta lautasilta. Testasimme lämminsavulohisalaatin, sienipastan ja silakkapihvit. Ruoka oli todella hyvää ja annokset riittävän kokoiset. Silakkapihvien annos oli jopa oikein runsas. Jälkiruoan pannarit suorastaan sulivat suuhun.

Jälkiruoan pannarit sulivat suussa.

Kuplajuomaa ja Roseta kesän kunniaksi
Cava ja Rose kuuluu kesään. Testasimme Vilarnau Barcelonan Cavaa, joka oli todella kauniissa värikkäässä pullossa. Tämä erittäin kuiva Cava on keskihapokas, sitruksinen, hedelmäinen, kevyen paahteinen sekä hennon yrttinen.

Hyvä cava kruunaa kesäpäivän aterian.

Espanjalainen Chispas Rosado Rose viini sopii täydellisesti hellepäivän lounaalle. Kyseessä on kirkas vaaleanpunainen viini, jonka tuoksussa on kirsikkaa, mansikoita ja ripaus tuoreita yrttejä. Viinin tuottaja Campo de Borja yhdistää viininvalmistuksessa uusinta teknologiaa ja perinteistä taitotietoa. Vuonna 1945 perustettu tila on Zaragozan maakunnan vanhimmista pienistä viinitiloista, ja se tunnetaan erityisesti Garnacha-rypälelajikkeesta.

Chispas Rose kuuluu Pihlajasaaren kesään.

Pihlajasaari kannattaa kokea
Tämän käynnin jälkeen oikein ihmettelen, miksi emme ole muistaneet tätä paikkaa vuosiin. Tämä on täydellinen päiväretkikohde oikeastaan kaikille kohderyhmille. Lapsiperheenä arvostan lukuisia leikkipaikkoja, joiden avulla vanhemmatkin saavat nauttia merellisestä Helsingistä. Kun lapset viihtyvät vanhemmatkin viihtyvät.

Myös lapsiperheet ovat huomioitu Pihliksessä.

www.pihlajasaari.net

Pihlajasaari

Facebookissa https://www.facebook.com/RavintolaPihlajasaari/

Instagramissa https://www.instagram.com/ravintolapihlajasaari/

 

Kirjoittaja Heidi Ekholm-Talas on sisällöntuottaja ja markkinointiviestinnän moniosaaja. Heidi on pitkän linjan markkinointiviestinnän osaaja, joka pyöritti aiemmin Eventgarden tapahtumatoimistoa 15 vuoden ajan. Hänellä on kokemusta Theron Cateringista asiakkaan näkökulmasta. Nykyisin Heidi keskittyy sisällöntuottamiseen Äiti yrittää blogiin sekä Delux-Retkiperhe matkablogiin asiakkaiden omien kanavien lisäksi. Heidi syö mielummin ravintolassa, kuin kokkaa kotona.

Linkit https://aitiyrittaa.fi/
https://lapsennimi.com/kategoria/delux-retkiperhe/