Teemapäivät – mitä ihmettä?

Theron Catering on ottanut tehtäväkseen tarjota lounasta, joka on elämys arjen keskellä. Lounasravintolat tarjoavat päivittäin vaihtuvan ja yllättävän noutopöydän, joka itsessään jo tuo hymyn asiakkaiden huulille. Aina välillä Theron yllättää asiakkaansa tarjoamalla makuja ja tunnelmaa eri puolilta maailmaa, seuraavaksi viikolla 20 Amerikka-teemalla, viimeksi inspiraatiota saatiin eksoottisesta Meksikosta. Lounasravintoloissa vietettiin meksikolaisten makujen juhlaa maaliskuussa, ja pääsin tuolloin tutustumaan valmisteluihin.

Kaikki Theron Cateringin lounasravintolat sitoutuvat teemapäiviin tarjoten asiakkaille asiaankuuluvien ruokien lisäksi myös oikeanlaisen tunnelman ja ympäristön. Lounasravintoloiden ympäristö ja ruoka tehdään niin inspiroituneena kohdemaasta, että asiakkaat pystyvät miltei kuvittelemaan olevansa matkalla. Itse pääsin seuraamaan Pitäjänmäen lounasravintolan Viva El Mexico -päiviin valmistautumista ja toteutusta.

meksiko2

Keittiön henkilökunta valmistautuu teemapäiviin iloisin mielin. He päästävät luovuutensa valloilleen valmistellessaan ruokia ja luodessaan oikeanlaista tunnelmaa ravintolaan. Heille on toimitettu muutama valmis somiste, mutta kaikkeen muuhun keittiöllä on täysin vapaat kädet ja vain mielikuvitus on rajana. Huomasin tosin, että keittiön Tuija Kokkosen ja salin Katri Saaren luovuudelle ei ole rajaa.

Valmiina somisteina olivat muun muassa meksikolainen hattu, fiesta-viirit sekä kukkanauha. Keittiö oli kuitenkin itse luonut paprikoista ja chileistä kauniita asetelmia, asetellut servietit Mexicon lipun mukaisiksi ja tehnyt suolatikuista sekä pöytä- että linjastokoristeita. Pöytäliinat oli vaihdettu punaisiin, salaattipöytä oli laitettu koreaksi ja Tuija oli jopa kehitellyt meksikolaisen juoman ravintolaan. Jäin suorastaan sanattomaksi lopputuloksesta.

meksiko3

Myös itse ruoka vei kielen mukanaan. Tarjolla oli kaikkea mahdollista; jalopeno-poppersseja, minttuista salaattia, nachoja, guacamolea ja salsaa, keltaista riisiä, mausteista broileria sekä chilimarinoitua ananasta jälkiruoaksi. Makujen kirjo oli uskomaton, mutta silti tasapainoinen. En ollut uskoa korviani, kun keittiön henkilökunta paljasti, ettei kukaan heistä oikeasti ollut edes käynyt Meksikossa.

Nautin Viva El Mexico -päivistä todella paljon; oli mielenkiintoista seurata keittiön valmistautumista, maistella herkullisia ruokia sekä saada pientä virkistystä arkeen. Odotan innolla Theronin seuraavaa makumatkaa, sillä kohteena tulee olemaan juustomakaronin, hampurilaisten ja uppopaistettujen ruokien koti; Yhdysvallat. Theron Goes America -päiviä vietetään lounasravintoloissa viikolla 20.

meksiko4

Teksti ja kuvat: Roza Omar

Kirjoittajasta:
Roza Omar on markkinoinnin tradenomi ja toimii Theronilla tällä hetkellä markkinointi- ja myyntiassistenttina. Theronilla hän on oppinut paljon asioita tapahtumajärjestelystä ja markkinoinnista, jotka ovat hänen suurimpia kiinnostuksen kohteitaan. Myös intohimo ruoanlaittoon on kasvanut työtehtävän myötä; ruoasta Roza on aina pitänyt, mutta sen valmistaminen on välillä ollut suurikin haaste. Nykyään kotona uskalletaan kokeilla myös haastavampiakin ruokia.

By |2017-02-02T11:40:56+00:00May 9th, 2016|Food, Ruoka, Teemat, Themes, Theron|0 Comments

About the Author:

Uusimmat postaukset

Sami Engström – Svenska Klubbenin keittiömaestro

Svenska Klubbenin rakennus on komistanut Kruunuhaan rantaa vuodesta 1901 alkaen. Insinööri Ossian Donner rakennutti jyhkeän rakennuksen kodiksi perheelleen, ja vuonna 1932 rakennus siirtyi Svenska Klubbenin haltuun. Nykyään ravintola Svenska Klubben toimii tilausravintolana. Komeasta rakennuksesta löytyy monipuoliset kokous- ja juhlatilat, joita on helmikuusta alkaen isännöinyt Theron Catering. Tapaan Svenska Klubbenin keittiömestari Sami Engströmin rakennuksen tummanpuhuvassa ja... Lue lisää →