Taseessa positiivista velkaa – kylävelka

By |2018-12-21T09:26:24+02:00December 19th, 2018|Christmas, Joulu, Perinteet, Yleinen|

Kylävelkaako? Nuoruudessani järjestettiin usein kahvikekkereitä, illallisia, naamiaisia tai pukujuhlia, ja tuohon aikaan kuulin myös ensimmäistä kertaa sanan kylävelka. Myöhemmin äitini selitti minulle, että vuorotellen kutsutaan pariskuntia, ystäviä tai sukulaisia kylään. Omasta mielestäni vuorotellen tapahtui melko usein. Toisinaan vieraille tarjottiin pitkän kaavan mukaan alkuruuaksi punajuurikeittoa, pääruuaksi keitettyjä perunoita, porkkanoita sekä paistia kastikkeen kera. Erityinen herkku oli [...]

Theron antaa joulun vanhuksille

By |2018-01-06T12:30:06+02:00January 2nd, 2018|Ihmiset, Joulu, Theron, Yleinen|

Theron Group on tehnyt perinteisesti joululahjoituksen yritykselle tai järjestölle, jonka työ on merkityksellistä. Tänä vuonna Theron tukee Seurana Oy:ta. Seurana tarjoaa vanhuksille luotettavaa ja säännöllistä seuranpitopalvelua, apua ja virkistystä kotona tai vanhainkodissa. Yksinäisyys on tänä päivänä monen vanhuksen ongelma. ”Lahjoituksen merkitys Theronille on suuri, koska haluamme tarjota parempaa oloa ihmisille, jotka sitä todella tarvitsevat”, sanoo [...]

Katsaus joulupöytään

By |2019-01-02T14:19:13+02:00December 18th, 2015|Joulu, Teemat, Vinkit, Yleinen|

Vuosikymmenten ajan suomalaiskodeissa on syöty jouluna tuttuja perinteisiä jouluruokia, mutta kuitenkaan 1800-luvun loppupuolella ei ollut vielä koko kansaa yhdistävää jouluruokaa. Siitä huolimatta jouluna syötiin ja juotiin runsaammin ja juhlavammin kuin arkena. Jouluna tarjottiin viinaryyppy kaikille lapsista alkaen, sillä ryyppy siunasi tulevan vuoden viljasadon. Jouluyö oli salaperäistä aikaa, ja siihen liittyi muitakin uskomuksia: tontut saivat jouluaterian, [...]

Suuri glögivertailu – Voiko glögistä olla maistavinaan tervaleijonaa, minttua tai laastaria?

By |2017-02-02T11:41:02+02:00December 11th, 2015|Christmas, Joulu, Teemat, Themes, Tips, Vinkit|

Oletko ollut mukana maistelemassa tai järjestämässä ’glögitastingiä’? Theron Cateringin myynti- ja markkinointijohtajan Katri Kärkkäisen luovasta aloitteesta päätimme näin joulun alla toteuttaa sellaisen. Niinpä päädyimme jouluisena perjantaina työpäivän päätteeksi yhteiseen rauhalliseen tilaan muutaman vapaaehtoisen kanssa; arviossa oli mukana 12 glögiä ja kuusi maistelijaa. Raadissa Pernilla Holmström, Stefanie Liljendal, Monika Gustafsson, Helena Vallo, Nora Olenius (ei [...]

Rento resepti viihtymiselle

By |2017-09-06T15:12:28+03:00December 4th, 2015|Christmas, Events, Ihmiset, Joulu, People, Tapahtumat, Teemat, Themes|

Miltä maistuisi salmiakkiglaseerattu porsaanfilee? Sitä Comiq Oy:n myyntijohtaja Esa Pirttinen pohti tehdessään menuvalintaa henkilökunnan pikkujouluun. Hän kertoo, että kolme kertaa vuodessa järjestettävät tapahtumat ovat oiva vastapaino omalle työlle, ja lisäksi hän tunnustaa rakkautensa ruokaan. Se rakkaus kulkee suorastaan suvussa, ehtihän hänen isoäitinsä toimia mm. marsalkka Mannerheimin kokkina. Aina lauantaisin Esa itsekin kokkaa ja loihtii parasta [...]

Parhaat glögireseptit

By |2017-02-02T11:41:02+02:00November 27th, 2015|Christmas, Joulu, Recipes, Reseptit, Teemat, Themes, Tips, Vinkit|

Pitkään kestäneen harmaan kelin jälkeen lumi laskeutuu hentoiseksi hunnuksi maan päälle. Sen myötä tuntuu vihdoin siltä, että talvi on saapunut ja joulunodotus voisi alkaa. Jouluun kuuluu monta asiaa kellojen kilinästä tonttujen bongaamiseen. Jotkut odottavat vesi kielellä joulun herkkuja, toiset postiluukulla joulukortteja. Suurimmalla osalla meistä on myös omat perinteet tähän aikaan vuodesta. Omassa tapauksessani joulu tarkoittaa [...]

Uusimmat postaukset

Olli Karppinen on Theron Cateringin kantava voima

Theron on työpaikka, jossa viihdytään hyvin. Monella theronilaisella on takanaan vuosien työrupeama yrityksen palveluksessa. Yksi työsuhde yltää kuitenkin ylitse muiden. Keittiömestari Olli Karppinen on ollut toiminnassa mukana alusta alkaen. Ja koska kyseessä on värikäs ravintolamaailma, mahtuu kolmeenkymmeneen työvuoteen monenlaisia muistoja. Ollin ravintolaura käynnistyi Rovaniemeltä. Kemiläinen nuori mies haaveili vaatturin urasta, mutta ovet eivät auenneet vaatetusalan... Lue lisää →