Taseessa positiivista velkaa – kylävelka

By |2018-12-21T09:26:24+02:00December 19th, 2018|Christmas, Joulu, Perinteet, Yleinen|

Kylävelkaako? Nuoruudessani järjestettiin usein kahvikekkereitä, illallisia, naamiaisia tai pukujuhlia, ja tuohon aikaan kuulin myös ensimmäistä kertaa sanan kylävelka. Myöhemmin äitini selitti minulle, että vuorotellen kutsutaan pariskuntia, ystäviä tai sukulaisia kylään. Omasta mielestäni vuorotellen tapahtui melko usein. Toisinaan vieraille tarjottiin pitkän kaavan mukaan alkuruuaksi punajuurikeittoa, pääruuaksi keitettyjä perunoita, porkkanoita sekä paistia kastikkeen kera. Erityinen herkku oli [...]

Book now! Your *pikkujoulut* at Villa Andania

By |2017-09-08T14:35:41+02:00November 4th, 2016|Christmas, Food, Themes, Theron, Yleinen|

The first snow has fallen in Finland this week and many already dream about Christmas while enjoying the first snowflakes! And what's the one thing everyone is longing for around Christmas time? Pikkujoulu parties, of course! Pikkujoulu ('little Christmas' in Finnish) is a pre-Christmas tradition to celebrate with family, friends and colleagues with an abundance of food and drinks [...]

Suuri glögivertailu – Voiko glögistä olla maistavinaan tervaleijonaa, minttua tai laastaria?

By |2017-02-02T11:41:02+02:00December 11th, 2015|Christmas, Joulu, Teemat, Themes, Tips, Vinkit|

Oletko ollut mukana maistelemassa tai järjestämässä ’glögitastingiä’? Theron Cateringin myynti- ja markkinointijohtajan Katri Kärkkäisen luovasta aloitteesta päätimme näin joulun alla toteuttaa sellaisen. Niinpä päädyimme jouluisena perjantaina työpäivän päätteeksi yhteiseen rauhalliseen tilaan muutaman vapaaehtoisen kanssa; arviossa oli mukana 12 glögiä ja kuusi maistelijaa. Raadissa Pernilla Holmström, Stefanie Liljendal, Monika Gustafsson, Helena Vallo, Nora Olenius (ei [...]

Rento resepti viihtymiselle

By |2017-09-06T15:12:28+02:00December 4th, 2015|Christmas, Events, Ihmiset, Joulu, People, Tapahtumat, Teemat, Themes|

Miltä maistuisi salmiakkiglaseerattu porsaanfilee? Sitä Comiq Oy:n myyntijohtaja Esa Pirttinen pohti tehdessään menuvalintaa henkilökunnan pikkujouluun. Hän kertoo, että kolme kertaa vuodessa järjestettävät tapahtumat ovat oiva vastapaino omalle työlle, ja lisäksi hän tunnustaa rakkautensa ruokaan. Se rakkaus kulkee suorastaan suvussa, ehtihän hänen isoäitinsä toimia mm. marsalkka Mannerheimin kokkina. Aina lauantaisin Esa itsekin kokkaa ja loihtii parasta [...]

Parhaat glögireseptit

By |2017-02-02T11:41:02+02:00November 27th, 2015|Christmas, Joulu, Recipes, Reseptit, Teemat, Themes, Tips, Vinkit|

Pitkään kestäneen harmaan kelin jälkeen lumi laskeutuu hentoiseksi hunnuksi maan päälle. Sen myötä tuntuu vihdoin siltä, että talvi on saapunut ja joulunodotus voisi alkaa. Jouluun kuuluu monta asiaa kellojen kilinästä tonttujen bongaamiseen. Jotkut odottavat vesi kielellä joulun herkkuja, toiset postiluukulla joulukortteja. Suurimmalla osalla meistä on myös omat perinteet tähän aikaan vuodesta. Omassa tapauksessani joulu tarkoittaa [...]

Uusimmat postaukset

Svenska Klubbenin ravintolapäällikkö esittäytyy: Kristian Meurman

Juttutuokion aikana Kristian kertoo musiikista ja sattumuksista ravintolamaailmassa. Svenska Klubbenin Peilisalin kulmassa on 120 vuotta vanha Steinway-flyygeli. Salia valaisee kristallikruunut ja pöydät on aseteltu arvokkaasti pitkiksi ja ryhdikkäiksi riveiksi. Pöytien päällä lepää valkoiset pöytäliinat. Reunimmaisen pöydän päässä istuu Kristian Meurman, Svenska Klubbenin ravintolapäällikkö.   Kristian Meurman lienee useimmille tuttu vuosien takaisesta Idols-kilpailusta ja siitä seuranneesta... Lue lisää →