Theron antaa joulun vanhuksille

Theron Group on tehnyt perinteisesti joululahjoituksen yritykselle tai järjestölle, jonka työ on merkityksellistä. Tänä vuonna Theron tukee Seurana Oy:ta. Seurana tarjoaa vanhuksille luotettavaa ja säännöllistä seuranpitopalvelua, apua ja virkistystä kotona tai vanhainkodissa.

Yksinäisyys on tänä päivänä monen vanhuksen ongelma. ”Lahjoituksen merkitys Theronille on suuri, koska haluamme tarjota parempaa oloa ihmisille, jotka sitä todella tarvitsevat”, sanoo Theronin markkinointijohtaja Katri Kärkkäinen. ”Asiakkaat ja kumppanit ovat vuosien saatossa tottuneet siihen, että annamme joululahjoituksen hyvään tarkoitukseen. Seuranaa on mukava tukea, koska voi olla varma, että lahjoitus menee varmasti perille”.

Seuranan perustaja Mirka Saarinen kertoo, että yrityksen peruspalveluihin kuuluu seuralaisen vierailu kerran tai kahdesti viikossa `oman` vanhuksen luona. Vierailun sisältö räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaisesti. Apua tarvitaan ulkoiluun, kaupassa käyntiin ja päivittäisiin askareisiin. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin vanhuksen kuuntelu ja kiireetön kohtaaminen. ”Vanhus tuntee olonsa merkitykselliseksi, kun joku on häntä varten ja kuuntelee”.

Saarinen on tyytyväinen Seuranan kuluneeseen syksyyn vanhusten, heidän omaisten ja seuralaisten kanssa. Asiakaspalaute on ollut positiivista. Erään omaisen palaute kiteyttää vanhusten virkistystoiminnan tärkeyden:” Äiti kummasteli eilen, että mistä minä olenkin löytänyt niin kivan kaverin hänelle. Tuntuu, että äiti on todella piristynyt aina maanantai-iltaisin, kun soittelee. Kun äiti on iloinen, on minullakin parempi olo”.

Joulun alla asiakkaiden kanssa tehdään erilaisia jouluvalmisteluita. Jotkut vanhukset eivät ole kirjoittaneet joulukortteja vuosiin, kun muistisairaus vaivaa tai fyysisesti ei enää kykene kirjoittamaan. Seuralaiset kirjoittavat kortit sanelun mukaan. Joululauluja kuunnellaan yhdessä seuralaisen kanssa, laulujen sanoja muistellaan ja jutellaan niiden merkityksestä. Theronin lahjoitus mahdollistaa asiakkaille erityisen virkistyspalvelun, kuten kampaamokäynnin tai jotain muuta mieleistä tekemistä seuralaisen kanssa.

Seuranassa joulu ei aiheuta stressiä eikä turhaa kiirettä: ”Mottommehan mukaisesti meillä on aikaa – ja ihan yhtä lailla sitä on joulun alla”, toteaa Saarinen.

By |2018-01-06T12:30:06+00:00January 2nd, 2018|Ihmiset, Joulu, Theron, Yleinen|0 Comments

About the Author:

Larissa on opiskellut kirjallisuutta, viestintää ja taidehistoriaa Helsingin yliopistossa. Hänestä ruoka on yhtä yllätyksellistä kuin kulttuuri. Erityisen kiehtovia ovat raaka-aineiden muodot ja värit. - Larissa has a Master of Arts degree in literature. As it is, food is as important a part of human culture as any other art. Particularly fascinating are the forms and colours of the raw material, as they allow endless variations of display.

Uusimmat postaukset

Kymmenen hyvää syytä tutustua Svartholman merilinnoitukseen

1. Helppous. Svartholman merilinnoitus ja Bistro Svartholm sijaitsevat Loviisan edustalla. Reittialus vie matkustajat Loviisan laivasillalta puolessa tunnissa saareen. Matkan aikana voi rentoutua ja katsella kauniita merimaisemia. Myös koirat ovat tervetulleita laivaan. Saaressa on vierasvenesatama, joten sinne pääsee toki myös omalla veneellä. 2. Kotimaista matkailua. Kotimaan matkailun suosio on kasvussa ja Svartholman linnoitus on mitä eksoottisin kohde.... Lue lisää →