Theron kesätyöntekijän vinkkelistä

Tapaan myynnin kesätyöntekijä Mira Rossin, 20, Hietaniemen Baden Badenissa. Merellinen ravintola tarjoaa oivat puitteet haastatteluhetkelle. Taustalla kuhisee iloinen rantaelämä, kun istumme alas terassin värikkäille tuoleille. Myös Mira on värikäs persoona, sen huomaa heti. Puhe rönsyilee iloisesti, olemus on eläväinen ja keltainen kynsilakka loistaa kilpaa heinäkuun auringon kanssa.

Helsinkiläinen Mira opiskelee Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa kauppatieteitä, ja maisteriohjelmassa hänen pääaineensa on kansainvälinen markkinointi. Laulua ja tanssia harrastavalla Miralla on aktiivinen asenne elämään: hän on mukana ainejärjestössä tapahtumajärjestäjänä ja nuoresta iästä huolimatta työkokemusta on kertynyt paljon. Jo 13-vuotiaana hän osallistui promootiotapahtumiin. Ravintola-alan töihin hän tutustui työskennellessään MC Donaldsissa.

Badenbaden jo entuudestaan tuttu

Ravintolatyöt jatkuivat luontevasti viime kesänä Baden Badenissa, jossa Mira sai kattavan kuvan rantaravintolan toiminnasta. ”Minulla oli halu oppia ja tietää kaikenlaista työstä ja työpaikasta”, kertoo Mira innostuneesti. Kesätyöntekijä työskenteli monenlaisissa tehtävissä, kuten baarimikkona, kassatarjoilijana, ulkobaarin myyjänä, tiskaamassa ja jäätelökioskissa. ”Siinä oppi tuntemaan hyvin ihmisiä. Ja jokaisesta asiakaskohtaamisesta oppii myös aina uutta,” kiteyttää Mira.

Tänä kesänä Mira on päässyt tekemään oman alan töitä, kun Theron palkkasi hänet myynnin kesäharjoittelijaksi. Pesti alkoi toukokuun alussa ja päättyy elokuun lopussa. Lomaa tehokas nuori nainen ei pidä ollenkaan ja työssä haasteet innostavat: ”Toukokuussa oli kova kiire. Siinä näki toimintaa parhaimmillaan”.

Unioninkadun toimiston myynti- ja markkinointitiimissä työskentelee 5 henkilöä. Miran tehtävänä on tarjouspyyntöjen käsittely. Asiakkaat tiedustelevat juhlatiloja ja tarjoiluja kesäjuhliin, häihin ja kokouksiin, ja Mira räätälöi heille sopivan kokonaisuuden. Työnkuva vaihtelee myös päivän mukaan, mikä on hänelle mieleen. ” On ollut kiva kesä. Opin koko ajan erilaisia asioita ja saan paljon työkokemusta myyntiprosessista, toimistotöistä ja yritysasiakkaista.” Työpäivä alkaa sähköposteihin vastaamisella ja lounaalla suunnataan yleensä joko Theronin Pitäjänmäen tai Sörnäisten ravintolaan.

Työsuhde Theronilla on vuorovaikutteista. Theron antaa nuorelle työntekijälle mahdollisuuden kartuttaa työkokemusta ja soveltaa käytännön työhön opinnoissa kertynyttä tietoa. Mutta myös yritys saa uusia näkökulmia työntekijältä. Miralla on paljon kehitysehdotuksia: ”Uutena työntekijänä työyhteisössä, missä muut ovat olleet pitkään, näen asioita, mitä organisaatiossa voi parantaa ja kehittää. Olen antanut paljon palautetta, mikä on otettu hyvin vastaan. Olen sen tyyppinen ihminen, että katson koko ajan ympärilleni ja tutkiskelen asioita”.

Suuret kokonaisuudet ovat Miralle mieleen, ja tulevaisuudessa hän voisi työskennellä esimerkiksi tapahtumatuotannon parissa. Haastattelun päätteeksi Mira antaa vinkin kesätyöntekijöille: ”Ottakaa työstä kaikki irti!”

 

 

 

 

 

About the Author:

Larissa on opiskellut kirjallisuutta, viestintää ja taidehistoriaa Helsingin yliopistossa. Hänestä ruoka on yhtä yllätyksellistä kuin kulttuuri. Erityisen kiehtovia ovat raaka-aineiden muodot ja värit. - Larissa has a Master of Arts degree in literature. As it is, food is as important a part of human culture as any other art. Particularly fascinating are the forms and colours of the raw material, as they allow endless variations of display.

Uusimmat postaukset

Kymmenen hyvää syytä tutustua Svartholman merilinnoitukseen

1. Helppous. Svartholman merilinnoitus ja Bistro Svartholm sijaitsevat Loviisan edustalla. Reittialus vie matkustajat Loviisan laivasillalta puolessa tunnissa saareen. Matkan aikana voi rentoutua ja katsella kauniita merimaisemia. Myös koirat ovat tervetulleita laivaan. Saaressa on vierasvenesatama, joten sinne pääsee toki myös omalla veneellä. 2. Kotimaista matkailua. Kotimaan matkailun suosio on kasvussa ja Svartholman linnoitus on mitä eksoottisin kohde.... Lue lisää →