Kapea hiekkatie vie kohti Vuosaaren Riveliniemeä. Helsingin itäiset lähiöt jäävät taakse, ja korkean harjun molemmin puolin välkehtii kesäinen meri. Tie mutkittelee Kallahdenniemen huvila-alueen halki lähemmäksi määränpäätä. Jo matka Villa Andaniaan on elämys. Tien päässä on keltainen kaksikerroksinen puuhuvila, joka tuo häivähdyksen 1900-luvun alun huvilaelämästä tähän päivään. Rakennus on valmistunut vuonna 1919 kauppaneuvos Lauri Schroderuksen kesähuvilaksi, ja se on arkkitehti Eino Schroderuksen suunnittelema.

Talo itsessään on komea, ja lukuisat yksityiskohdat eivät lakkaa ihastuttamasta katsojaa. Vinoista ikkunoista, kapeista portaikoista ja koristeellisista ovenkarmeista hohkaa vanhan huvilan jännittävä tunnelma. Aivan omaa luokkaansa on talon lasikuisti. Pihalta avautuu upeat maisemat kohti merta ja hiekkarantaa. Kallioista maastoa reunustavat kiharaoksaiset männyt, ja rantaa koristaa korkea kaislikko.

_MG_9308 -1

Villa Andania tarjoaa oivat puitteet erilaisten juhlien ja tapahtumien järjestämiseen. Saliin mahtuu noin 80 henkilöä, ja lisäksi yläkerrasta löytyy neljä kokoushuonetta. Kesäaikaan juhlat jatkuvat sujuvasti suurella pihalla. Useille Theron Cateringin työntekijöille juhlatila on tullut tutuksi työympäristönä, mutta tällä kertaa kesäkuisena iltapäivänä sinne suunnataan viettämään henkilökunnan omaa kesäjuhlaa työpäivän päätteeksi.

Kesäkauden juhlat työllistävät osaa Theron Cateringin henkilökunnasta, mutta osallistujamäärä on kuitenkin kiitettävä. Koska Theronilla on keskuskeittiön ja pääkonttorin lisäksi useita ravintoloita eri puolilla pääkaupunkiseutua, henkilökunnalla ei ole mahdollisuutta tavata kaikkia työtovereita kovinkaan usein. Asiakasneuvojana työskentelevä Lilli Masalin kertoo odottaneensa henkilökunnan kesäpäivää: ”Pääsee tapaamaan muiden toimipisteiden kollegoita, jotka ovat kaikki ihan huippuja! Juttua riittää ja nauraa saa taas paljon – kuten aina! Täällä olen tavannut myös uusia naamoja, mikä on mukavaa”.

PicMonkey Collage

Kesäpäivän viettoon kuuluu rentoa seurustelua ja hyvää ruokaa, joka on valmistettu Pitäjänmäen keskuskeittiössä. Houkutteleva kattaus merihenkisine somisteineen odottaa verannalla. Kylmäpöydän erilaiset salaatit ja uunilohi on koristeltu elegantisti kesäisillä sinisillä orvokeilla, ja pihalla grillimestarina on ravintola Estradin keittiöpäällikkö Olli-Pekka Karppinen. Savu siivilöityy männynoksien lävitse, ja grillikulma on selkeästi pihan suosituin kohde. Jälkiruoaksi tarjoillaan Theronin moussekakkuja kahvin kera.

Nimetön1

Henkilökunnan virkistyspäivänä sää suosii, ja ilta-aurinko lämmittää erityisesti julkisivun puoleista seinustaa. ”Koska sää on lämmin, on mukava syödä ulkona ja seurustella hyvässä seurassa. Olli-Pekan ruoat ovat herkullisia kuten aina”, toteaa Masalin.

Päivän kääntyessä iltaa kohden meri on tyyni, ja huvilan piha hiljenee vähitellen. Henkilökunnan virkistyspäivä onnistui odotusten mukaisesti. Masalin kiteyttää yhteisen juhlan merkityksen: ”Virkistyspäivästä jäi itselleni hyvä fiilis, ja sain taas uutta draivia omaan tekemiseen. Viihdyn itse Theronilla juuri siksi, koska meillä on niin huikeaa porukkaa töissä ja kaikki vetävät yhtä köyttä! Olemme kuin iso perhe”.

English summary:

At the end of a narrow gravel road is a yellow two-story Villa Andania, which was built in 1919.
The villa offers a great setting to arrange many kind of parties. This time the occasion is Theron Catering summer party for their employees. Program consists of relaxed association with fellow workers and barbeque food. On this warm summer night Receptionist Lilli Masalin comments that it´s good to meet colleagues and enjoy good food.

Teksti: Larissa Raudas

Kuvat rakennuksesta: Lotta Laasonen