Lupaan, etten enää kertaakaan koko kesänä vastaa tähän: ”Henkilökohtaisesti aina.” Heittäkää mereen, jos tämä yhden tekonokkeluuden tapaus, ei saa suljettuaan suutaan tarpeeksi ajoissa. Merellehän meiltä ei onneksi olekaan pitkä matka.

”Onpa mahtavaa. Aina ei ole voinut olla varma, miten tämä paikka on auki menneinä vuosina.” Ootteko te auki niin kun joka päivä?” ”Niin ku maanantaista sunnuntaihin?” Olemme. Tämä on ilahduttanut monia.

Avaamme virallisesti 11.00, mutta jos meillä on kahvia, enpä ole sitä koskaan kieltäytynyt kenellekään myymästä, vaikkei kello olekaan vielä lyönyt kymmentä. Jos asiakasta ei haittaa avausrutiinit, päättömästi säntäilevä tyyppi ja/tai pienehkö kolina. Ja koska minä, ja ihan selkeästi koko henkilökunta, käy kahvilla, sitä yleensä on.

Keväällä tietenkin haimme hivenen raameja ja odotimme kesän tulevan ja tuovan samalla mahtavan lämpöaallon ja ihanan asiakasvirran.

Koska olemme rantabaari, olemme Suomen suven armoilla. Noin karkeasti voisi sanoa, että älä turhaan hiihdä paikalle. Välillä tietenkin tulee vettä. Mutta se ei meitä haittaa. Olemme silloinkin auki. Emme ole sokerista, ellet sinäkään. Terassillakin saa istua, jos niin tykkää.

Luvat meillä on kahteen asti. Eli jos jengiä riittää, me olemme auki ja paikalla. Tulkaa paikalle ja pidetään bileet. Vaikka joka ilta.

 

PS Anniskelusta sanotaan virallisesti näin:

“Alkoholijuomien anniskelu saadaan aloittaa kello 9. Anniskelu on lopetettava, kun anniskelupaikka suljetaan, kuitenkin viimeistään kello 1.30 edellyttäen, ettei anniskeluaikaa ole jatkettu. Jos anniskelupaikka suljetaan kello 24:n jälkeen, anniskelu pitää lopettaa viimeistään puoli tuntia ennen anniskelupaikan sulkemisaikaa”, Valvira.