Kirjoitin aiemmin vinkkejä juhlien järjestämiseen (osa 1, osa 2), ja kerroin juhlapaikan valinnan tärkeydestä. Juhlapaikat voidaan jaotella karkeasti neljään kategoriaan:
1. Anniskeluoikeuksilla ja omalla keittiöllä varustetut tilat; ravintolat ym
2. Anniskeluoikeuksilla varustetut tilat, missä ei ole omaa keittiötä; esim. monet yökerhot. Näihin voi tilata ulkopuolisen catering-toimijan.
3. Tilat, jossa oma keittiö/kiinteä catering, mutta tilaan voi tuoda omat alkoholit
4. Tilat, joihin voi tuoda oman cateringin ja alkoholit
Onkin tärkeää, että juhlapaikaksi tulee valittua paikka, joka sopii tilaisuuden luonteeseen ja täyttää sen tarpeet.

Olen itse tuottanut erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia niin pitkään, että on selvä, että minulle on muodostunut lista omista ”lempipaikoista”, joihin voi viedä oman cateringpalvelun (tietyin ehdoin).  Ja voilà – iloisin rinnoin jaan nämä paikat kanssanne:

1. Kaivohuone (1,2)

kaivohuone
Kaivohuone sijaitsee Kaivopuiston kupeessa vehreän puiston ympäröimänä, aivan meren ääressä. Ravintolassa on yksi suuri sali, jossa on tilava esiintymislava. Paikalle mahtuu 1000 henkeä ja istuvan illallisen voi järjestää jopa 300 henkilölle. Tila, joka huokuu yhtä juhlaa. Monipuolinen ja arvokas kokonaisuus. Kesällä suuri Kaivopuistoon aukeavaa terassi raamittaa kauniisti ja mahdollistaa ruokailun ja toiminnan myös taivasalla. Kaivohuoneella on anniskeluoikeudet. Sopii yritysjuhliin ja tapahtumiin jo hyvän tekniikankin puolesta.

2. Villa Kivi (4)

villa kivi
Kirjailijatalo Villa Kivi on ainutlaatuinen yhdistelmä kulttuuria, luontoa ja kaupunkia. Villa Kivi sijaitsee keskellä Linnunlaulun huvilamaisemaa, Finlandia-taloa vastapäätä. Juhlasali löytyy huvilan pohjakerroksesta, josta ikkunat ja iso terassi avautuvat Töölönlahdelle. Sali tarjoaa loistavan tilan jopa 70 henkilölle. Upea näkymä Töölönlahdelle. Sopii mainiosti pienempiin perhejuhliin: syntymäpäiviin, muistotilaisuuksiin, häihin, nimiäisiin, valmistujaisiin ym.

3. Agroksenmäki (4)

Agroksenmäki, Halloween buffet
Agroksenmäen holvikellari on Helsingin Hermannissa sijaitseva 150 vuotta vanha oluttehtaan varasto ja tynnyrintekijän verstas.    Holvikellarista löytyy 300 neliömetrin halli, sadan neliön aula sekä esillepanokeittiö. Parhaimmillaan tila on noin 70-150 hengen tapahtumissa. Persoonallinen tila, joka sopii monenlaiseen. Tilassa on myös melko hyvä keittiö, jota catering voi käyttää esim. ruokien lämmitykseen. Teemajuhlat, häät, arvokkaammat tilaisuudet – tila on siitä huippu, että sitä voi helposti muokata oikeaan tunnelmaan sekä valaistuksella että somistuksella. Myös piha-aluetta voi käyttää.

4. Kattilahalli (4)

Kattilahalli gaala, istuva illallinen 600 hengelle
Suvilahdessa sijaitseva Kattilahalli on kulttuurihistoriallisesti arvokas tuhannen neliön kirkkomainen sali. Tila on huimaavan korkea ja sopii monenlaisille tapahtumille seminaareista konsertteihin. Kattilahallin kokonaispinta-ala on 1650 m2. Tilan maksimikapasiteetti on 1000 henkilöä. Kattilahalli on huikea pylvästemppeli. Siellä on monet juhlat juhlittu ja tapahtumat tehty. Hintaa tapahtumalle kuitenkin tulee, sillä tila on ns. kylmä eli kaikki pitää rakentaa ja tuoda tilaan. Ilman ammattilaista ei tästä juhlapaikasta selviä.

5. Hernesaaren Ranta (1,2)

hernesaaren ranta
Hernesaaren Ranta tarjoaa puitteet niin pienemmille kuin suuremmillekin juhlille. Vuokrattavissa on looseja ja pöytiä joko katetusta huvilateltasta tai aurinkoiselta konttiterassilta, laguunin kupeesta. Laaja ranta-alue käsittää huvilateltan, konttiravintoloita, kahvilan ja auringonottoalueen. Tiloja voi varata aukioloaikojen puitteissa. Suomen Ibiza soveltuu mihin vain juhlaan ja kaikki on räätälöitävissä.

6. Villa Andania (3)

VillaA
Kaunis merenrantahuvila Villa Andania sijaitsee luonnonsuojelualueella niemen kärjessä Helsingin Vuosaaressa, joten se tarjoaa upeat puitteet erilaisille juhlille ja muille tapahtumille. Huvilassa on iso juhlasali, sekä tunnelmallinen lasiveranta. Parhaimmillaan Villa Andaniaan mahtuu 100 vierasta. Huvila tarjoaa aitoa merellistä tunnelmaa ja ainutlaatuisen ympäristön esimerkiksi hääjuhlille tai vaikka yritysten virkistäytymistilaisuuksille. Idyllinen ja kaunis paikka hääjuhlille, yritysten kesäpäiviin tai pikkujouluihin. Meri avautuu kolmelta suunnalta. Omat juomat saa tuoda.

7. Säiliö 468 (4)

siilo468ig
Säiliö 468 on vanhaan öljysäiliöön rakennettu valotaideteos Kruunuvuorenrannassa, joka muistuttaa alueen lähes 90-vuotisesta historiasta öljysatamana. 16 metriä korkean ja halkaisijaltaan 35 metrisen siilon terässeinään on puhkaistu 2012 pyöreää aukkoa, joissa illan tullen ledvalot syttyvät ja sammuvat tietokoneohjelmoidusti. Säiliö 468 on mahdollista vuokrata tapahtumia varten lumettomana aikana huhtikuusta marraskuuhun. Erikoinen ja vaikutuksen jättävä vanha öljysiilo, missä ledvalot tuovat tilaan erityisyyden tunnun. Rantaan pääsee myös suuremmilla aluksilla. Tila vaatii jonkun verran ”tuunausta”, sillä kuten Kattilahalli, myös se on ns. kylmä tila.

8. G18 (4)

festsal_02
G18 on koulutus- ja kulttuuritalo aivan Helsingin keskustassa, Bulevardin ja Yrjönkadun kulmassa. Vuonna 1884 valmistuneessa juhlasalissa voi järjestää tilaisuuksia aina juhlista seminaareihin. Tila tarjoaa puitteet unohtumattomille elämyksille. Monikäyttöisessä salissa voidaan järjestää 150 hengen illallisia tai vaikka 300 hengen cocktail-tilaisuuksia. Sijainti, sijainti ja sijainti. Kaunis ja toimiva kokonaisuus keskellä Helsinkiä. Sopii lähes minkälaiseen tilaisuuteen vain. Omat juomat ja vapaa catering plussaa. G18 on hurjan suosittu, joten saadakseen halutun päivän, pitää olla todella ajoissa liikkeellä.

9. Astoria–sali (1,2)

Astorian-juhlasali_lavalta
Astoria-sali sijaitsee Iso Roobertinkadulla ja soveltuu hyvin monenlaisiin sekä monenkokoisiin tilaisuuksiin aina seminaareista juhlaviin illallisiin. Yli kahdeksan metriä korkeasta salista löytyy suuri esiintymislava ja nouseva parvi, joka soveltuu esimerkiksi alkumaljojen nauttimiseen. Astoria-saliin mahtuu parhaimmillaan 600 hengen cocktailtilaisuus, 250 hengen illallinen tai 400 hengen seminaari. Tilasta löytyy videotykki ja valkokangas, äänentoisto ja kaksi langatonta mikrofonia sekä langaton internetyhteys. Vuonna 1919 rakennettu sali edustaa uusklassista tyylisuuntaa ja seiniltä sekä katosta löytyykin ajan henkeen kuuluvia koristeellisia ornamentteja. Salin lattia on alkuperäistä tammiparkettia. Astoria-Sali on remontoitu todella hyvään iskuun. Näyttää hyvältä ja fressiltä. Sopii gaaloihin ja tyylikkäämpiin illallistilaisuuksiin tai tasokkaisiin seminaareihin.

10. Suomenlinna (4)

sonja_tomi_isot-1129
Suomenlinnan juhlatilat tarjoavat tilaisuudelle uniikin ja tunnelmallisen miljöön. Suomenlinnasta löytyy tiloja pienille kokouksille, häille, seminaareille – oikeastaan tilaisuudelle kuin tilaisuudelle. Korkeintaan 60 hengelle Suomenlinnasta löytyy tunnelmallinen Ruutikellari sekä raikkaan kaunis Myllysali. Suuremmat tilaisuudet mahtuvat Pirunkirkon juhlasaliin, jonka jykevä lankkulattia, seinämaalaukset ja holvikaaret luovat juhlaan tunnelmalliset puitteet tai Tenjali von Ferseniin, joka on linnoituksen leipomon viljavarastoon kunnostettu korkea tiiliholvattu juhlasali. Pirunkirkon juhlasaliin mahtuu parhaimmillaan 120 henkeä ja Tenjali von Ferseniin 200 henkeä. Suomenlinnasta löytyy monipuolisia tiloja erilaisiin juhliin. Todella suosittu hääpaikka ja yritysten kesäjuhliin kiva kokonaisuus. Voit lukea blogistamme Suomenlinnassa järjestetyistä häistä, joiden catering-puolesta vastasimme.

Toivottavasti löysit näistä jotain uutta tai tarpeellista. Nyt ei muuta kuin buukkaamaan paikkaa ja juhlimaan. Mars mars!