Kokouspaikan valinta tuottaa toisinaan päänvaivaa. Mistä päin vieraat tulevat? Millaista tekniikkaa tarvitaan? Onko tarkoitus tehdä ryhmätöitä? Tarvitaanko kokoukselle yksityisyyttä? Ja kuinka suuri ryhmä paikalle on tulossa?

Myös kokoukset ovat muuttaneet muotoaan viime vuosien aikana. Alalle on tullut ammattimaisia tapahtuman järjestäjiä, jotka osaavat rakentaa kokouspäivään mielenkiintoisen punaisen langan uudet menetelmät apunaan. Kokouksien sisältöön ja päämäärän saavuttamiseen kiinnitetään yhä enemmän huomiota. Enää ei riitä se, että asia käydään läpi yksinkertaisen Powerpoint-esityksen avulla kuulijoiden istuessa suorissa riveissä yhdeksästä neljään.

Onko kokouksessa tarkoitus tehdä ryhmätöitä vai kaivataanko yksityisyyttä.

Omiin kokemuksiini ja asiakkailta saatuihin palautteisiin perustuen olen laatinut omat suosikkini. Totta kai oma lehmä on tässä vähän mennyt ojaan – myönnettäköön. Kaikkiin alla mainittuihin paikkoihin saa tuoda omat juomat tullessaan, vaikka se ei kokouspaikan valinnassa paljon paina, mutta on toki aina mukava lisä, jos haluaa vielä kokouksen päätteeksi vähän rentoutua.

 

 

  1. Unioninkadun juhlahuoneistot

Kokouspaikan keskeinen sijainti vaikuttaa valintaan.

Unioninkadun juhlahuoneistot sijaitsevat Helsingin historiallisen keskustan sydämessä, Unioninkatu 33:ssa. Vuonna 1848 valmistunut Empiirinen rakennus on C.L. Engelin oppilaan, E.B. Lohrmannin rakentama ja se onentinen Suomen Pankin edustustila. Alakerrassa on hulppeat saunatilat, mihin mahtuu kerralla 20 henkeä lauteille. Pukutiloja löytyy kaksi, ja  saunojien ilona on 10 metrin pituinen uima-allas.

Sauna, takkatila ja uima-allasalue ovat rentoa seurustelutilaa.

Takkahuone ja vieressä oleva Holvikellari sopivat täydellisesti kokoustamiseen. Holvikellarissa on perustekniikka valmiina ja saman pöydän äärelle mahtuu 22 henkeä. Näihin tiloihin on oma kiva sisäänkäynti sisäpihalta käsin, joten rauha on taattu. Holvikellarissa on järjestetty eri ministeriöiden kokouspäiviä ja Helsingin yliopisto käyttää tilaa omissa kokouksissaan.

Holvikellari on tunnelmallinen kokoustila. Kokouksen päälle on kätevä saunoa ja rentoilla viereisissä sauna- ja takkatiloissa.

 

Yläkerrasta löytyy sitten enemmän tilaa. Tuoliriveillä kokoustamaan mahtuu 150 henkeä, luokkamuodossa 100 henkeä ja  pöytäryhmiin saadaan maksimissaan 70 henkeä. Kokousvälineistö on ajanmukainen puheäänentoistoa myöten. Tilan tuntua tuo myös ala-aula, yläaula, hyvät wc-tilat ja naulakot.

Yläkerrran kerran Keltainen Sali, Juhla Sali ja Aino-kabinetti auloineen ovat monipuoliset kokouskäytössä.

Maittavat aamiaiset ja Suomi 100 menut tuovat päivään vaaditun lisäenergian.

Ja mikä parasta sijainti on aivan täydellinen – keskellä Helsinkiä. Kokouspäivän jälkeen on kiva mennä vaikka Aleksanterinkadulle shoppailemaan tai kesällä Espan puiston ravintoloihin kahvittelemaan.

 

 

  1. Ruohis

Tapahtumatila Ruohis on uusi tulokas Helsingin kokouskartalla. Sijainti on todella erityinen: Ruohis sijaitsee Ruoholahden kauppakeskuksen toisessa kerroksessa. Ja tilaa löytyy! Ruohis vetää 350 henkeä helposti. Tekniikka on viimeisen päälle Bright Finlandin suunnittelema; screenejä on kolme, ääntä löytyy ja lava on siirrettävä. Niin sanottu Black Box -tila on verhottu mustilla Molton-verhoilla, ja valoilla tila saadaan elämään ja muokkautumaan tarpeiden mukaan.

Erityisenä herkkuna mainittakoon Cafe de Paris eli pienen ranskalaisen kahvilan seinät ja sisustus, jotka on tuotu kokouspaikan aulaan. Kahvila sopii ihanasti vaikka ryhmätyötilaksi tai kokouspäivän kahvilaksi.

Pieni ranskalainen kahvila suuren tapahtumatilan keskellä luo erityistä tunnelmaa.

Ruohiksen kalustus on kaikessa nykyaikaisuudessaan viehättävän erilainen. Tilan täyttävät valkoiset pystypöydät ja korkeat tuolit. Ei siis tarvitse istua koko päivää, jollei välttämättä halua. Perinteiset kalusteet ovat erikseen tilattavissa.

Ruohiksen kalustus on nykyaikainen, tekninen ja toimiva.

Koska ollaan kauppakeskuksessa, löytyy parkkihallin lisäksi samasta rakennuksesta paljon muutakin, kuten apteekki, Alko, Citymarket ja K-rauta. Kätevää.

 

 

  1. Salmisaaren auditorio

Pysytäänpä edelleen Ruoholahden alueella. Salmisaaren auditorio tulee monesti unohdettua, vaikka tila on täydellinen 20−60 hengen luentotyyppisiin koulutus- tai kokouspäiviin.

Auditoriossa on hauska nouseva katsomo, jossa on mukavat istuimet ja pikku pöydät, missä voi pitää vaikkapa läppäriä.

Lämpiö on avara ja juuri sopiva taukoruokailuille.

 

Ja lisäksi tilassa on yksi erillinen neuvotteluhuone, jos on tarve jakaa vieraita pienempiin ryhmiin.

Salmisaaren auditoriota ei niin helposti löydä, jos ei varta vasten lähde katsomaan. Se sijaitsee nykyisen Oikeustalon ”takana” meren äärellä Lauttasaaren sillan kupeessa.

Screeni on ihanan suuri ja tekniikka toimii touchpadin kautta. Pidän itse paikasta paljon, sillä siellä voi keskittyä rauhassa kokouksien asiasisältöihin.  Ja onhan tila tavallaan myös arvokkaan oloinen.

 

  1. Villa Andania

Villa Andania on aivan omaa luokkaansa. Meri ja upea luonto on joka puolella läsnä. Andaniaa on hoidettu hyvin, ja ei heti uskoisi, että se on parin vuoden päästä jo 100-vuotias. Lämpö pysyy sisällä myös talvella ja takka antaa tunnelmallisen lisän kokouksiin. Kesällä tunnelmaa tuo tietysti ulkona nautittu lounas grillien äärellä.  Ryhmätyöskentely onnistuu hyvin yläkerran kokoushuoneissa.  Villa Andanian tunnelma inspiroi ja antaa todella hyvän fiiliksen kokouksiin.  Kodikas pääsali sopii 15 henkilön kokouksiin mainiosti, ja talviaikaan sinne mahtuu hyvin 60 henkilöä ja kesällä peräti 80 henkeä – jos tarve vaatii, niin himpun verran ylikin.

Kesä tai talvi -Andaniassa on fiilistä.

 

Kokousvarustuksiin kuuluu langaton verkko, tykki ja valkokangas ja toki myös fläppitaulut.

Villa Andaniaa voisi kutsua Viiden Tähden kokouspaikaksi, jos antaa myös ulkoisille puitteille arvoa.

Villa Andania sijaitsee Helsingin Vuosaaressa, Kallvikin nimellä. Luonto vieressä on Natura-aluetta.

 

 

 

Parkkipaikkoja löytyy riittäväsi. Ainoa miinuspuoli on se, että julkisilla paikalle pääsy on hiukan vaivalloista.

Villa Andaniaan pääsee kätevästi myös eri aluksilla vaikka suoraan Kauppatorilta. Tässä rantautumassa ms / Diana.

 

  1. eCircuit

Tehtaankadun päässä Telakkarannassa on vanha konepajahalli, minkä sisältä löytyy eCircuit. Konepajahalli on täyttynyt pikkuhiljaa erilaisista butiikeista, joten miljöö on varsin mielenkiintoinen.

Konepajahalli itsessään on mielenkiintoinen tila.

Kokoustaminen onnistuu erinomaisesti suuren jättiscreenin alla, ja kokouspäivän virkistykseksi voikin ajaa kilpaa ralliautoilla, jotka ovat kätevästi seinän toisella puolella.

 

eCirkuittiin mahtuu 20−40 henkeä. Sinnekin voi tuoda omat juomat mukanaan. Henkilökunta on ystävällistä, ja työskentelyrauha on taattu.

Valitettavasti eCircuitista ei löydy hyvää kuvamateriaalia, mutta tämä video kertoo kaiken oleellisen.

 

Kun seuraavan kerran kartoitatte tiimillenne tai henkilökunnalle kokouspaikkaa, ovat nämä vaihtoehdot varsin varteenotettavia. Valmiiden kokouspakettien lisäksi tarjoamme myös räätälöityjä ratkaisuja toiveidenne mukaan. Kyselelyt ja tarjouspyynnöt tulee parhaiten perille sähköpostitse myynti@theroncatering.fi

 

Ei muuta kuin kokoustamaan!