Menin tässä yhtenä päivänä palaveriin VVO:n taloon. Myynti mielessä, ensimmäistä kertaa tapaamassa mahdollisia asiakkaita. Haimme kahvit lounasravintolasta ja huomasin, että se on Theron cateringin pitämä. Hyvät muistot tulvahtivat mieleeni ja aloin heti hehkuttamaan: Teillä on varmasti hyvät lounaat! Onko Villa Andania tuttu huvila? Katso, tuon ikkunan takana minä tein töitä! Tuolla kannattaa järjestää kesäjuhlat tai pikkujoulut!

Isäntäni katsoivat minua hieman hölmistyneenä – meidänhän piti keskustella rakentamisesta. ”Kuinka pitkä aika näistä tapahtumista on?”, he kysyivät. Vastasin, että 10-15 vuotta. ”Taisi olla aika erityinen työpaikka”, he totesivat. Niinpä, olihan se. Paitsi etten edes ollut Theronilla töissä.

Komeljantterit-ryhmän Kari Malinen ja Antti Lehmuski esiintyivät Theronin 20-vuotisjuhlissa

Komeljantterit-ryhmän Kari Malinen ja Antti Lehmuski esiintyivät Theronin 20-vuotisjuhlissa

Jos jokin asia tulvahtaa mieleen noin voimakkaasti 10-15 vuoden jälkeen, sen taustalla on oltava jotain erityisen merkittävää. Minulle se merkittävin muisto on välittäminen. Tapa millä asioihin ja ihmisiin suhtauduttiin.

Tutustuin Theron Cateringiin, kun menin kesätöihin vuonna 1998 erääseen tapahtumatuotantoyritykseen, joka osti kaikki tarjoilunsa Theronilta. Olin nuori poika, 21-vuotias. En tiennyt ruoan tekemisestä ja tarjoilusta mitään. Siitä huolimatta minuun suhtauduttiin alusta alkaen tärkeänä kumppanina.

Theron cateringilla kumppanuuteen kuului määrätietoinen ohjaaminen. Sain oikein isän kädestä oppia kaikesta oleellisesta. Siitä, mitä tarjoukseen pitää sisällyttää, millainen ruoka sopii millaiseen tilaisuuteen, minkälaiset aterimet pöytään katetaan, mitä canapé tai petit fours tarkoittaa, tai miten asioita pitää hinnoitella. Vuosien varrella suhteemme syveni. Perusasioiden ja yksityiskohtien lisäksi keskustelimme paljon myynnistä, asiakaspalvelusta, työn tekemisestä, sekä meidän molempien yritysten strategioista.

IMG_8620

En ole koskaan ennen – enkä sen jälkeen – ollut työpaikassa jossa asiakkaista, kumppaneista ja omista ihmisistä välitetään niin paljon. Välittämisen voima oli hämmästyttävä. Se sai työntekijät tekemään ihmeitä asiakkaan eteen. Välittäminen takasi sen, että tilaisuudet onnistuivat. Se oli tunnetila ja voimavara joka kantoi pitkälle.

Elettyä elämää ei saa enää takaisin, mutta onneksi hyviin tunnetiloihin voi palata. Taidankin seuraavaksi tarttua puhelimeen ja soittaa vanhoille kumppaneille. Nykyisille ystäville.

Teksti: Antti Lehmuskoski
Kuvat: Theron Cateringin 20-vuotisjuhlista vuodelta 2014

Kirjoittajasta:
Antti Lehmuskoski toimii nykyään myyntipäällikkönä Joutsenmerkillä eli Pohjoismaisella ympäristömerkillä. Hän teki vuosien 1998-2007 välillä töitä Theron Cateringin kanssa. Antti sai silloin lempinimen, jota kantaa edelleen ylpeydellä esimerkiksi Twitterissä (@luomupastori).