Viimeksi taisin nauttia lounaan tässä ravintolassa vuosi sitten. Olen ’kranttu’ erityisesti lohikeitossa, ja tuolloin nautin elämäni parhaimmistoon kuuluvan lohikeiton. Se aito lohen maku sekä kermainen liemi nousevat kielelleni vieläkin. Siis vinkki sinulle, jos vaikka tulossa kesä- tai syysvieraita ulkomailta, BadenBadeniin kannattaa lähteä vaikkapa lohikeitolle. Ja niin helppoa, kun ravintola sijaitsee meren äärellä ja kuitenkin cityssä.

Bistro Badenbadenin lohikeitto on ravintolavierailun arvoinen.

Tänään olimme maistelemassa ja aistimassaa Badenbadenin tämän kesän menuta. Menu on mukavan yksinkertainen ja siksipä siitä helposti löytyi juuri tälle päivälle sopivaa. Huolimatta, että lohikeitto olisi vaihtoehtona nautimme salaatit. Seuralaiseni aivan huutaa ilahduksesta: ’Paras broilerivarrassalaatti ikinä! Tämähän maistuu sellaiselta kuin etelän lomilla. Juuri grillatulta ja kesältä.’

Ruokien esillepano on hauska.

Tiedostaen lähipiirime valveutuneet elämän arvot, meitä ilahduttaa se, että vegaanisia ruoka-annoksia löytyy. Kuten vegaaninen sienicarbonara tai burgeri. Kaiken hyvän lisäksi paikka vaikuttaa lapsillekin sopivalta. Onhan hiekkaa lähellä ja syöttötuoleja tarjolla. Ruoka-annoksen saa lapsille puolin annoksin.

Badenbaden on lapsille sopiva. Sijaitseehan se hiekkarannalla.

Jos kuitenkin kokonainen lounas on liian paljon, tarjolla on myös pientä suolaista, kuten bagelit ja erilaiset voileivät. Jälkiruokana kahvin kera voi nauttia aisteja hemmottelevan raparperipiirakan, kookospikkuleipiä tai vaikkapa jäätelön.

Tarjolla on myös paljon pientä syömistä.

Jäätelö tarjonta olikin varsin laaja ja myös täysin vegaanisia. Miten olisi pistaasi, maapähkinä-vadelma tai kookos-karamalli merisuola jäätelö? Ne ovat ruokosokerilla makeutettuja, lisäaineettomia ja käsityönä tehtyjä tikkujäätelöitä omassa altaassaan. Maistuvaisia ja koostumukselta erilaisia ja eritysesti vegaanisuutta arvottavaa.

Kesänmakuinen lounaamme oli oikein onnistunut kokemus – kuin otos välimerellistä lomaani.

Helena Wallo #tapahtumatohtori

 

INFO:

Bistro Badenbaden on yksi Theron Bistro -ravintoloista.

Lue täältä lisää yrityksestä Theron Group ->

Bistro Badenbaden Facebookissa