Grillattua Flank Stakea, grillattuja kasviksia ja chimichurri-kastiketta

Superkokkimme Jesse fiksasi meille törkeen hyvän reseptin pimenevien – ja lämpimien – syysiltojen nautinnoksi. Koska koskaan ei ole liian myöhäistä grillata. Tai aikaista. Tämä toimii eteenkin silloin, kun grillissä on koko kesän tirissyt perus makkara. “Flank Stake on nyt se kuumin juttu grillata, tosin kun siitä on tullut trendikästä on lihallekin ainakin tuplasti hintaa lihatiskillä”, kertoilee Jesse.  

 

Grillattu Flank Stake

  1. 700 g (noin 2 hengen annos)

Nosta liha pois paketista huoneenlämpöön noin tunti ennen grillaamista. Grillaa lihaa alkuun korkealla lämmöllä n. 4 min per puoli. Mausta molemmat puolet huolella suolalla ja pippurilla, jonka jälkeen nosta liha yläritilälle folion päälleja sulje folio. Pienennä vähän grillin lämpöä (Anna liha levätä grillin yläosassa ainakin 15 min). Kun liha on tarpeeksi kypsää, leikkaa liha ohuiksi siivuiksi ja tarjoile heti.

 

Grillattuja kasviksia (vartaassa)

80 g punaista paprikaa

  • 60  g kesäkurpitsaa
  • 40g herkkusieniä

 

Leikkaa kasvikset paloiksi (voi olla vähän isompaa) ja laita ne vartaaseen, jokainen vuoroperään. Grillaa kasviksia grillissä ja mausta suolalla ja pippurilla.

 

Chimichurri-kastike:

  • Korianteria 50 g
  • Persiljaa 30 g
  • Valkosipulia 1 kynsi
  • Sitruunamehua 0,5 dl
  • Chiliä maun mukaan
  • öljyä 0,5 dl
  • suolaa, pippuria, sokeria

Leikkaa kaikki pieneksi ja sekoita ainekset keskenään, anna makujen tasautua noin 1 tunnin verran. Ei haittaa vaikka kauemminkin.

 

Vielä kerkeää grillaamaan, hoputtaa Jesse

 

 

Theron Catering palvelee pääkaupunkiseudulla sekä yrityksiä että yksityisiä. Erilaisia menuesimerkkejä löydät sivuiltamme .