Mikä mustikkasato, voi vain ihastella! Metsät ovat täynnä tummansinisiä marjoja – taitaa olla paras aika vuodesta. Varsinkin, kun kesäloman kunniaksi voi tehdä mustikkapiirakan.

Olen ihmetellyt tärkeilevien juttujen määrää voimaruoista ja etenkin niistä ihmeitä tekevistä kuivatuista marjoista ja siemenistä, joita tuodaan toiselta puolelta maailmaa Suomen markkinoille. Toinen toistaan fiksumpi, terveempi ja hyvinvoivempi “asiantuntija” kehottaa syömään ja tilaamaan näitä voimamarjoja.

Hah, kyllä naurattaa. Menkää hyvät ihmiset sinne naapurimetsään, sieltä sitä voimaa löytyy: mustikkaa, puolukkaa ja sieniä! Samalla keuhkot saa hyvää happea, korvat luonnon ääniä, silmät kauniita maamaisemia ja kroppa tervettä liikuntaa. Sinne vaan ja reippaasti!

P.S. Borderterrierini Sisko rakastaa mustikoita, ja on aivan uskomattoman hienoa seurata koiran “marjatyöskentelyä”.

Kaksi mustikkaa

 

Ohessa on oiva resepti mustikkapiirakalle.

Ainekset:

5 dl mustikoita
3 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia
1 tl leivinjauhetta
1 muna
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl maitoa

Nypi kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja margariini murumaiseksi seokseksi. Voit ottaa seoksesta n. 1 dl marjojen päälle ripoteltavaksi. Sekoita kulhoon jääneeseen seokseen vaniljasokeri, leivinjauhe, maito ja muna. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun piirasvuokaan ja kaada marjoja päälle. Ripottele pinnalle muruseosta.

Paista piirakka uunin keskitasolla 225 °C:n lämpötilassa 25 min.

Keitä kahvit, ota piirakka uunista ja nauti!

Mustikka X3

 

Kuvat: Larissa Raudas