Ai, että se on taas mahtavasti maanantai. Parastahan työviikossa on ruokatunti – ilman sitä työnteko tuntuisi pelkältä teeskentelyltä. Tässä sulatellessani viikonlopun omenaähkyä, on vallan oikeutettua ahtaa itseensä kunnon lihaisa satsi. Viikonlopun omenatalkoissa syntyi 150 litraa omenamehua. Josta osasta jalostuu omenaviiniä. Mikäli onnistumme siinä edes lähellekään yhtä hyvin kuin viime vuonna, tuloksena on ranskalaiseen kuivaan omenasiideriin vivahtava elämys. Ei paha.
Tässä testailen Eat&Work-lounaaksi tomaattista kebabkastiketta, jogurttia ja riisiä Hermannin Rantatiellä Ravintola Lepuuttajassa – loistava vastapaino omenoille ja miehekkään tuhti aloitus viikolle. Jos totta puhutaan otin riisiä vain väriksi. Lounastunnelmat kohoavat kattoon – joka on todella korkealla. Ravintolassa käy mieletön kuhina. Tulevaisuudessa kuhina varmaankin kaksinkertaistuu, sillä siipeen muuttaa noin 400 uutta naapuria, jotka pääsevät nauttimaan piakkoin remontoitavasta ravintolasta.
Jälkiruokaan päästessäni ja kahvia hörppiessäni silmäni osuvat taas uutiseen tämän vuoden sadoista. Joillakin onnistaa, joillakin ei. Mikäli someen on uskominen, hilloja on ennätyksellinen määrä, joka luonnollisesti korreloi leipäjuuston menekkiin. Tiedämme mitä sukuloidessa naristellaan hampaissa. Ou jee. Samoin sieniä tuntuu kasvavan jopa kerrostalojen pihoille Helsingin ytimessä ja jokainen koiran ulkoiluttaja kantaa paidanhelmassaan vähintään sienimuhennosta. Olen puhtaan vilpittömän kateellinen. Minä en löydä koskaan yhtään. Paitsi kärpässieniä, mutta nehän ovatkin oma hilpeä luku sinänsä.
Muuten tällä viikolla nautitaan:
Maanantai:
Appelsiini-bataattikeittoa L/G
Pastaa metsäsienikastikkeessa L (vain Delissä)
Savulohipastaa kirsikkatomaateilla L
Tomaattista kebabkastiketta, jogurttia ja riisiä L/G
Tiistai:
Parsakaalikeittoa L/G
Vuohenjuustolla gratinoitua, paahdettua punajuurta L/G (vain Delissä)
Kevyesti leivitettyä päivän kalasaalista L, Yrtti-kermaviilikastiketta ja tilliperunoita L/G
Maissi-kuorrutettua broilerinrintaa, tuoretomaattisalsaa ja lohkoperunoita L/G
Mustikkahyvettä L/G
Keskiviikko:
Parsakaalikeittoa L/G
Kasvischiliä ja riisiä L/G (vain Delissä)
Silakkapihvejä ja tartarkastiketta L
Lindströminpihvejä ja paistettua sipulia L, Perunamuusia VL/G
Tiikerikakkukahvit L
Torstai-Syksyn satoa:
Maajussin yrttistä juuressosekeittoa ja paahdettuja siemeniä L/G
Kurpitsa-vuohenjuustopaistosta ja rucolaa L/G (vain Delissä)
Puna-ahventa kanttarellikastikkeessa ja suolassa paahdettuja kauden perunoita L/G
Talkooväen hartaasti kypsytettyä porsaanniskaa omenaisessa sipulikastikkeessa L/G
Talon tuoretta juuresleipää L
Talkkarin kotitekoista mallasjuomaa L
Punajuuri-suklaakakkua ja marjavaahtoa L
Perjantai:
Tomaatti-basilikakeittoa L/G
Pizzaa Margarita L (Vain Delissä)
Paellaa meren herkuista ja chili-aiolia L/G
Paistettua broileria, pekonia ja herkkusieniä punaviinikastikkeessa paistinperunoiden kera L/G
- Lounas 10.30–13.30
- 020 787 9745
- rantatie(a)theroncatering.fi
- ilmainen Wi-Fi
- myös Delipöytä