Tällä kertaa piinapenkkiin päätyi Theron Cateringin omistajan Tero Blomin poika Timmy Blom, joka on varsin kirjaimellisesti kasvanut Theronilaiseksi – mikä on entistä merkittävämpää nyt, kun hänet on 1.1.2016 alkaen nimitetty yrityksen osakkaaksi. Timmy työskentelee päätoimisesti kokkina, mutta pääsee monesti tuuraamaan milloin minnekin, kun ketään muuta ei ole saatavilla. Haastatteluhetkellä hän teki kahden viikon mittaista tuurausjaksoa kuljettajana cateringin Pitäjänmäen keskuskeittiöllä. Vauhdikkaasta työnkuvasta huolimatta kahden koiran omistaja ehtii kuitenkin myös rentoutua vapaa-ajalla. Myös Timmyn avopuoliso Jaana työskentelee Theronin lounaskahvilassa Ruoholahden Ankkurissa – onhan kyse perheyrityksestä.

Kerro työstäsi Theronilla.
Teen kaikkea erilaista, olen varsinaisesti töissä Oikeustalolla (Porkkalankatu 13) kokkina, mutta teen lisäksi myös kaikkea muuta. Autan Villa Andanian ylläpitotoimissa, keikoilla ja milloin missäkin, vähän semmoinen jokapaikanhöylä. Normaalisti olen joka päivä ensin Oikeustalolla ja sen jälkeen teen usein vielä jotain muuta.

Mitä sisältyy tyypilliseen työviikkoosi?
Ruoanlaittoa ja sitten Riveliniemessä (Villa Andaniassa) vähän haravoimista ja vähän kaikennäköistä. Jos pitää kuvailla tyypillistä työpäivää, niin aamulla herään aikaisin ja menen Oikeustalolle. Ensin teen sämpylöitä, sitten lounasta ja siinä samalla kahvitustilaukset pois. Ja sitten pääsen suunnilleen kahden aikaan pois sieltä, jonka jälkeen siirryn usein sinne Riveliniemeen.

Mistä erityisesti pidät työssäsi?
Se on monipuolista. Joka päivä on vähän erilaista ja ainakin melkein joka päivä näkee uusia ihmisiä.

Miten työssäsi näkyy se, että työnantajana on oma isäsi?
Siten, että on tosi paljon töitä ja joudun juoksemaan sinne ja tänne. En oikein osaa sanoa, koska en mieti sitä sillä tavalla. Vapaa-aikana isä on minun isäni ja sitten, kun ollaan töissä, hän on pomoni.

Oletko miettinyt, millainen oma tulevaisuutesi on, ryhdytkö jossain vaiheessa seuraamaan jalanjälkiä?
Joo, toivottavasti. Sehän riippuu vähän tuosta Terosta.

Kuinka pitkään olet ollut ravintola-alalla?
Lopetin koulun yhdeksännen luokan jälkeen ja sitten menin suoraan Theronille töihin. Kaikkiaan kymmenen vuotta.

Mistä erityisesti pidät ravintola-alassa?
Ei tule ainakaan tylsää, kun on koko ajan vähän paineen alla. Monissa muissa töissä on niin, että jos nyt ei saa jotakin kello 11:een mennessä valmiiksi, niin sille sitten ei vaan voi mitään. Sitten taas täällä ei pysty tekemään niin, vaan sen on pakko olla valmista tiettyyn aikaan. Ei esimerkiksi häitä voi siirtää viikolla eteenpäin, koska ei kerkeä tehdä kaikkea. Sen on pakko olla sinä päivänä.

Entä mitä koet haastavana?
No, kaikki on haastavaa eri tavalla. Tulee aina uusia juttuja vastaan, ja niitä pitää miettiä.

Mikä on paras muistosi Theronilla työskentelyn ajalta?
Vaikea sanoa, mikäköhän olisi parasta? Varmaankin se, että saan työskennellä samojen ihmisten kanssa, joiden kanssa olen lapsena touhunnut, kun pyörin isän mukana keittiöllä. Se on mielestäni kivaa.

Miten kuvailisit Theronia työpaikkana?
Hyvä. Monipuolinen. Kaikki asiat menevät aika hyvin läpi. Jos vaikka kysyy, että onnistuisiko tällainen ja tällainen, niin toivomukset menevät aika hyvin läpi. Eikä ole niin, että asioiden on vain oltava näin, eikä niille ikinä tapahdu mitään.

Mitä teet vapaa-ajallasi?
Veneilen ja olen koirien kanssa paljon ja touhuan niitten kanssa. Minulla ja tyttöystävälläni Jaanalla on kaksi koiraa, toinen sekarotuinen, Jack Russelin terrierin ja jonkun muun sekoitus, en tiedä minkä. Toinen on iso Sveitsin-paimenkoira, pentu vasta. Sitten tosi paljon olen isän kanssa, saunotaan ja tehdään kaikenlaista pientä hommaa ja käydään yhdessä veneilemässä ja sellaista. Nyt olemme perheeni ja tyttöystäväni kanssa lähdössä jouluksi Portugaliin.

Millaista ruokaa laitat kotona?
En yleensä tee ruokaa kotona, koska olen niin harvoin kotona. Välillä jotakin helppoa ja nopeata, kuten uunimakkaraa tai jotakin keittoa.

p_MG_2208 -1

English summary:
Sitting in the hot seat this time we have the son of Theron Catering’s owner, Timmy Blom, who was quite literally raised to be a part of the company. Having spent plenty of time in the kitchen with his father, he now works alongside the same people who used to play with him as a kid. As he started working straight after ninth grade, he’s already worked for ten years in the field, despite his young age. Timmy now works as a chef at Theron’s restaurant in Porkkalankatu 13 but often ends up filling in at various other locations whenever needed. At the time of the interview he was doing a two-week stint as a van driver at Theron’s main catering kitchen in Pitäjänmäki. While he enjoys the hectic work, he is also happy whenever he gets to spend time relaxing with his two dogs.