Maan uumenista lautaselle

By |2019-01-02T14:14:44+02:00September 25th, 2015|Recipes, Reseptit, Tips, Vinkit|

Syksyinen viljelypalsta-alue on kuin kirjava tilkkutäkki. Erimuotoiset väriläiskät hehkuvat vallattomina. Yksi kasvi kurkottaa ylitse muiden venyttäen varttaan korkealle kohti aurinkoa. Maa-artisokka loistaa kellanoranssina aurinkona, ja sirot koristeelliset kukat muistuttavat vielä kesästä. Maa-artisokka on tuttu kasvi puutarhoissa ja kasvimailla, mutta harvapa nykypäivänä tietää, että se on myös hyötykasvi. Edes palstaviljelijät eivät aina tiedä, että monivuotisesta perennasta [...]

Pasta, pasta, pasta!

By |2023-10-04T16:14:35+03:00September 18th, 2015|Recipes, Reseptit, Tips, Vinkit|

Linguine, penne rigate, rotelle, fusilli, ravioli, tagliatelle… Pastan kirjo on laaja. Jo näitä pastan eri muotoja luetellessa, kuin suloista italialaista runoa, voi vesi nousta kielelle. Tämä italialaisen ruokakulttuurin peruselintarvike löytyy monesta suomalaisestakin kotitaloudesta, keittiön kaapista, luotettavana ainesosana kotiruuassa. Oli kastike ja lisuke mikä tahansa, itse pastan valmistus on helppoa! Pastan muotojen kirjo mahdollistaa vaihtelua, [...]

Pinaattiletuista potkua päivään

By |2023-10-04T16:19:05+03:00August 28th, 2015|Recipes, Reseptit, Theron, Tips, Vinkit|

Tänä päivänä saattaa kodin illallispöydässä olla sushia, avokadopastaa, pulled pork -burgereita tai wokkia thaimaalaisittain. Trendit tulevat ja menevät, mutta perinteinen kotiruoka ei ole koskaan menneen talven lumia. Hyvänä esimerkkinä tästä ovat pinaattiletut! Mainitessani kyseisen ruoan tuttavapiirissäni, moni totesi sen olleen yksi lapsuuden herkuista. Oma isoäitini muisteli, kuinka ennen vanhaan usein kasvatettiin pinaattia omassa kasvimaassa [...]

Uusimmat postaukset

Go to Top