Syksyinen juures-omenapata ja hunajainen uunipossu

By |2017-02-02T11:40:54+02:00September 12th, 2016|Reseptit, Ruoka|

Hunajainen uunipossu 6−8 annosta 1−1,5 kg porsaan etuselkää tai lapaa 3 salottisipulia 1−3 valkosipulin kynttä pieni nippu pehmeää timjamia 2−3 ruokalusikallista hunajaa 1. Freesaa sipulit ja timjami voissa, lisää hunaja. Siirrä sipulit ja timjami syrjään. Lisää voita ja laita possu pannuun. Paista possuun hyvä väri. 2. Laita possu ja freesatut sipulit paistovuokaan. Kaada paistoliemi possun [...]

Rapujuhlan riemua

By |2017-02-02T11:40:54+02:00September 5th, 2016|Perinteet, Rapujuhla, Ruoka, Teemat, Yleinen|

Helan går! Sjung hopp faderallan lallan lej! Kräftskiva eli rapujuhla on juhla, jota vietetään pääsääntöisesti elo-syyskuussa. Juhlan kaava ja sesonki ovat naapurimaasta Ruotsista peräisin, missä vaali 1990-luvulle asti tiukka laki siitä, milloin sai ravustaa. Kyseinen juhla on jo pitkään ollut Ruotsin kansan suosima juhla. Kun 1920-luvulla äänestettiin alkoholijuomien kieltoa, ehdotusta vastustavat käyttivät mm. iskulausetta: ”Ei! [...]

Kaupunkilaisen sadonkorjuu

By |2017-02-02T11:40:55+02:00August 18th, 2016|Kesä, Reseptit, Ruoka, Vinkit, Yleinen|

Elokuussa on aika korjata satoa, jonka kesän lämpö, valo ja sateet ovat kypsyttäneet. Vaikka tänä kesänä moni jäi kaipaamaan pitkää hellejaksoa, oli sää kuitenkin otollinen puutarhaviljelijälle. Lämmin ja sopivasti sateinen kesä sai viljelykasvit kukoistamaan. Nykyään ei tarvitse lähteä maaseudulle sadonkorjuuseen, sillä viljeleminen onnistuu hyvin myös kaupunkiolosuhteissa. Parvekkeelle voi perustaa yrttipuutarhan ja kotioloissa voi kasvattaa jopa [...]

Mustikkapiirakka kesäloman kunniaksi

By |2017-02-02T11:40:55+02:00August 3rd, 2016|Kesä, Reseptit, Ruoka, Yleinen|

Mikä mustikkasato, voi vain ihastella! Metsät ovat täynnä tummansinisiä marjoja – taitaa olla paras aika vuodesta. Varsinkin, kun kesäloman kunniaksi voi tehdä mustikkapiirakan. Olen ihmetellyt tärkeilevien juttujen määrää voimaruoista ja etenkin niistä ihmeitä tekevistä kuivatuista marjoista ja siemenistä, joita tuodaan toiselta puolelta maailmaa Suomen markkinoille. Toinen toistaan fiksumpi, terveempi ja hyvinvoivempi "asiantuntija" kehottaa syömään ja [...]

Kesän kruunaa raparperipiirakka

By |2017-02-02T11:40:55+02:00July 22nd, 2016|Food, Kesä, Recipes, Reseptit, Ruoka, Summer, Yleinen|

Kesällä nautitaan elämästä, levätään ja tietenkin herkutellaan. Kesän makuelämyksiin kuuluu grilliruoka, jäätelö, kotimaiset marjat ja kauden vihannekset, kuten varhaisperunat ja raparperi. Raparperi – joka tunnetaan suurista vihreistä lehdistään ja punaisista varsistaan – mielletään usein virheellisesti hedelmäksi happaman ja hedelmäisen makunsa takia. Raparperia käytetään paljon jälkiruoissa ja hyvällä reseptillä siitä saa kaiken luontaisen maun irti. Nykyisen luottoreseptini raparperipiirakasta testasin [...]

Theronin oma kesäpäivä

By |2023-10-04T16:09:40+03:00June 28th, 2016|Events, Ruoka, Tapahtumat|

Kapea hiekkatie vie kohti Vuosaaren Riveliniemeä. Helsingin itäiset lähiöt jäävät taakse, ja korkean harjun molemmin puolin välkehtii kesäinen meri. Tie mutkittelee Kallahdenniemen huvila-alueen halki lähemmäksi määränpäätä. Jo matka Villa Andaniaan on elämys. Tien päässä on keltainen kaksikerroksinen puuhuvila, joka tuo häivähdyksen 1900-luvun alun huvilaelämästä tähän päivään. Rakennus on valmistunut vuonna 1919 kauppaneuvos Lauri Schroderuksen kesähuvilaksi, [...]

Uusimmat postaukset

Go to Top