Ihan hirveetä

By |2017-02-02T11:40:54+02:00October 19th, 2016|Food, Yleinen|

Kahdenkymmenen kasvisvuoden jälkeen päätin liittyä carnevaaleihin. Ja johan avautui uusi makumaailma, josta ei ole ollut paluuta. En vain suostu uskomaan siihen, että ruokansa pitää itse pystyä lahtaamaan. Lihatiski riittää minulle. Mutta. Miehisyyteni koki huippunsa, viimein, hirvimetsällä. Tietenkään minä en kantanut asetta, se olisi liian suuri riski jokaiselle. Ei sillä että tähtäämällä osuisin, mutta vahinkolaukaukset ovat [...]

Makumatka Prahassa

By |2017-02-02T11:40:54+02:00October 11th, 2016|Food, Matka, Ruoka, Tips, Vinkit, Yleinen|

”Jos Euroopan kaupungit olisivat kaulakoruja, Praha olisi timantti helmien seassa.” – Sanonta, tuntematon lähde. Kevättä odotellessa tuli sellainen olo, että olisi hyvä ottaa pieni tauko arjesta, ladata pattereita ja kokea jotain uutta ja virkistävää. Matka varattiin ystävättären kanssa, ja sateisten viikkojen jälkeen koitti lähtöpäivä. Praha odotti meitä uutena, tuntemattomana kohteena ja emännöi meitä pitkän viikonlopun [...]

Iloista ja juhlavaa

By |2017-09-06T14:46:21+03:00September 28th, 2016|Events, Food, Ihmiset|

Kerrassaan iloisin mielin astelin aivan oikeaan karonkkaan, tohtorinväitöstilaisuuteen. Väittelyn jälkeen pukeudutaan upeasti ja puheet, ruoka sekä juoma ovat juhlavasti merkittävässä roolissa. Karonkkahan on akateeminen perinne. Se on kiitostilaisuus vastaväittäjälle, kustokselle sekä muille henkilöille, jotka ovat olleet mukana vaikuttamassa ja auttamassa väitöskirjan syntymiseen. Juhlaan saavutaan frakeissa, pitkissä puvuissa ja tohtorinhatussa.   Perinteet karonkkaan liittyvillä juhlallisuuksilla on [...]

Kesän kruunaa raparperipiirakka

By |2017-02-02T11:40:55+02:00July 22nd, 2016|Food, Kesä, Recipes, Reseptit, Ruoka, Summer, Yleinen|

Kesällä nautitaan elämästä, levätään ja tietenkin herkutellaan. Kesän makuelämyksiin kuuluu grilliruoka, jäätelö, kotimaiset marjat ja kauden vihannekset, kuten varhaisperunat ja raparperi. Raparperi – joka tunnetaan suurista vihreistä lehdistään ja punaisista varsistaan – mielletään usein virheellisesti hedelmäksi happaman ja hedelmäisen makunsa takia. Raparperia käytetään paljon jälkiruoissa ja hyvällä reseptillä siitä saa kaiken luontaisen maun irti. Nykyisen luottoreseptini raparperipiirakasta testasin [...]

Raikkaita juhannusruokia

By |2023-10-04T16:17:10+03:00June 20th, 2016|Food, Juhannus, Ruoka, Teemat, Yleinen|

Kaupungit hiljenevät keskikesän juhlan aikaan, sillä suurin osa suomalaisista jättää aution kaupungin taakseen ja suuntaa maaseudulle juhannuksen viettoon. Järven rannalla tai meren äärellä nautitaan saunomisesta ja valoisasta yöstä. Roihuava kokko valaisee yötä entisestään, ja taikojen tehoakin kannattaa kokeilla. Perinteiden lisäksi juhannukseen kuuluu hyvä ruoka. Juhannuksena on aikaa ruoan valmistamiseen ja juhannusaterian voi varioida mieleisekseen. [...]

Theron goes America!

By |2017-02-02T11:40:55+02:00May 13th, 2016|Food, Recipes, Reseptit, Ruoka, Yleinen|

”Pikaruokaa ja BBQ:ta, Coca-Colaa janoon ja jälkiruuaksi omenapiirakkaa” - Näin monet eurooppalaiset kuvailisivat Yhdysvaltojen ruokakulttuuria. Lapsena luulin, että Yhdysvalloissa asuivat pelkästään intiaanit ja cowboyt. Vasta koulun penkillä ymmärsin kuinka suuresta maasta oli kyse. Löytyy lumisia kuusten koristamia vuoria kuin myös palmujen reunustamia hiekkarantoja, kuivia aavikoita ja kosteita suoalueita. Yhdysvaltojen ruokakulttuuri on stereotyypeistä huolimatta yhtä värikäs [...]

Uusimmat postaukset

Go to Top