Raikkaita juhannusruokia

By |2023-10-04T16:17:10+03:00June 20th, 2016|Food, Juhannus, Ruoka, Teemat, Yleinen|

Kaupungit hiljenevät keskikesän juhlan aikaan, sillä suurin osa suomalaisista jättää aution kaupungin taakseen ja suuntaa maaseudulle juhannuksen viettoon. Järven rannalla tai meren äärellä nautitaan saunomisesta ja valoisasta yöstä. Roihuava kokko valaisee yötä entisestään, ja taikojen tehoakin kannattaa kokeilla. Perinteiden lisäksi juhannukseen kuuluu hyvä ruoka. Juhannuksena on aikaa ruoan valmistamiseen ja juhannusaterian voi varioida mieleisekseen. [...]

Theron goes America!

By |2017-02-02T11:40:55+02:00May 13th, 2016|Food, Recipes, Reseptit, Ruoka, Yleinen|

”Pikaruokaa ja BBQ:ta, Coca-Colaa janoon ja jälkiruuaksi omenapiirakkaa” - Näin monet eurooppalaiset kuvailisivat Yhdysvaltojen ruokakulttuuria. Lapsena luulin, että Yhdysvalloissa asuivat pelkästään intiaanit ja cowboyt. Vasta koulun penkillä ymmärsin kuinka suuresta maasta oli kyse. Löytyy lumisia kuusten koristamia vuoria kuin myös palmujen reunustamia hiekkarantoja, kuivia aavikoita ja kosteita suoalueita. Yhdysvaltojen ruokakulttuuri on stereotyypeistä huolimatta yhtä värikäs [...]

Teemapäivät – mitä ihmettä?

By |2017-02-02T11:40:56+02:00May 9th, 2016|Food, Ruoka, Teemat, Themes, Theron|

Theron Catering on ottanut tehtäväkseen tarjota lounasta, joka on elämys arjen keskellä. Lounasravintolat tarjoavat päivittäin vaihtuvan ja yllättävän noutopöydän, joka itsessään jo tuo hymyn asiakkaiden huulille. Aina välillä Theron yllättää asiakkaansa tarjoamalla makuja ja tunnelmaa eri puolilta maailmaa, seuraavaksi viikolla 20 Amerikka-teemalla, viimeksi inspiraatiota saatiin eksoottisesta Meksikosta. Lounasravintoloissa vietettiin meksikolaisten makujen juhlaa maaliskuussa, ja pääsin [...]

Vapuksi Näppärät Pikkumunkit

By |2017-02-02T11:41:00+02:00April 29th, 2016|Food, Mayday, Recipes, Reseptit, Ruoka, Teemat, Themes, Tips, Vappu, Vinkit|

Jälleen kerran on se aika vuodesta, kun ihmetellään: Mihin se lakki on varastoitu? Laatikoiden pohjalta kaivetaan viime vuodesta ylijääneet serpentiinipötköjen puolikkaat ja niin lapset kuin aikuisetkin bongaavat ja ihailevat monen muotoisia ja värisiä ilmapalloja. Näitä heliumtäytteisiä elukoita näkee usein rykelmissä toreilla, puistoissa ja muilla kohtaamispaikoilla hymysuisen juhlatuulella olevan seuralaisen taluttamina. Toisin kuin juhannuksena ja jouluna, [...]

Pääsiäisenä otetaan rauhallisesti

By |2023-10-04T16:13:16+03:00March 21st, 2016|Easter, Food, Haastattelut, Interviews, Pääsiäinen, Recipes, Reseptit, Ruoka, Teemat, Themes|

Aki Järveläinen työskentelee kokkina Theron Cateringin Neilikkatien ravintolassa. Järveläinen kertoo, kuinka maustuu ja valmistuu maukas lammaspaisti. Tärkeintä on varata paistin paistamiseen riittävästi aikaa, mutta sama resepti pätee myös ihmisiin: pääsiäisenä annetaan aikaa itselleen. Onko lammas pääsiäispöydän ykkönen? Tavallaan on, mutta aina voi rikkoa ennakko-odotuksia ja hakea uusia ideoita. Suunnittelin juuri asiakkaan tarpeisiin kolme erilaista [...]

Meksikon makuja – Chili-suklaamousse

By |2023-10-04T16:20:35+03:00February 29th, 2016|Food, Recipes, Reseptit, Ruoka, Tips, Vinkit|

¡Hola amigos! Sitoumus ruokailijoihin, alan ammattitaito ja erittäin hyvän, ellei täydellisen ruuan valmistaminen ovat Theron Cateringin arvoja. Meksikolaiset kuvaavat näitä taitoja yhdellä sanalla: ”sazón”, joka tarkoittaa ”mauste”. Meksikolainen ruokakulttuuri on niin vahvasti sidottu symbolismiin ja juhlapyhiin, että UNESCO lisäsi tämän ihmiskunnan aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon vuonna 2010. Nykyään Meksikolaista ruokakulttuuria voi sanoa fuusioksi, jossa yhdistyy [...]

Uusimmat postaukset

Go to Top