Parhaat glögireseptit

By |2017-02-02T11:41:02+02:00November 27th, 2015|Christmas, Joulu, Recipes, Reseptit, Teemat, Themes, Tips, Vinkit|

Pitkään kestäneen harmaan kelin jälkeen lumi laskeutuu hentoiseksi hunnuksi maan päälle. Sen myötä tuntuu vihdoin siltä, että talvi on saapunut ja joulunodotus voisi alkaa. Jouluun kuuluu monta asiaa kellojen kilinästä tonttujen bongaamiseen. Jotkut odottavat vesi kielellä joulun herkkuja, toiset postiluukulla joulukortteja. Suurimmalla osalla meistä on myös omat perinteet tähän aikaan vuodesta. Omassa tapauksessani joulu tarkoittaa [...]

Lautasliinan taittelu

By |2017-02-02T11:41:02+02:00November 17th, 2015|Teemat, Themes, Tips, Vinkit, Yleinen|

Oli kyseessä sitten illallinen, lounas tai brunssi – kattaus on aina osana ruokailua. Ruokailijan elämys alkaa jo hänen astuessaan tilaan. Istumapaikat valitaan tai löydetään plaseerauksen mukaan, istuudutaan ja lautaslinnat asetetaan syliin tai kaulukseen. Lautasliina onkin tämän postauksen avainsana. Aterimet ja lasit vaihtelevat tarjoilujen mukaan, mutta lautasliina on ehdoton osa katettua pöytää. Kiireessä lautasliinan taittaa helposti [...]

Expert tips on how to pair food with wine

By |2017-02-02T11:41:02+02:00November 12th, 2015|Events, Food, Ihmiset, People, Tapahtumat, Tips, Viini, Vinkit, Wine|

Visiting Pernod Ricard's Juomavinkki booth in search of tips The Wine, Food and Good Living -fair is arranged in Helsinki every October. This year I visited the Juomavinkki booth powered by Pernod Ricard Finland and met with Kaisa Kavekari, Wine Brand Manager at Pernod Ricard Finland Ltd., a daughter company of Pernod Ricard SA, which is the world leader in [...]

Palaveri paremmaksi

By |2019-01-02T14:10:36+02:00November 4th, 2015|Teemat, Themes, Theron, Tips, Vinkit|

Lokakuinen aamu valkenee hiljalleen Helsingin Ruoholahdessa. Aamun hämäryys muuttuu hitaasti päiväksi, mutta verkkaisuus ei yllä liikekiinteistössä sijaitsevaan neuvotteluhuoneeseen saakka. Huoneesta kantautuu vilkasta puheensorinaa. Kiireiset askeleet kaikuvat käytävällä. Joku huikkaa, onko kahvia? Kyllä, kahvia on. Kahvi tuoksuu houkuttelevasti, ja tarjolla on myös tuoreita sämpylöitä ja raikkaita hedelmiä annospaloina. Mitäpä olisi kokous ilman kahvitusta? Useimmiten työpäivä alkaa [...]

Burgundinpataa à la Theron Catering

By |2023-10-04T16:17:57+03:00October 8th, 2015|Recipes, Reseptit, Tips, Vinkit|

Sadonkorjuun aikaan siirretään grillit pikkuhiljaa varastoon. Syys-talvi onkin paras aika pataruokien valmistukseen! Pitkään haudutettu ruoka lämmittää niin vatsaa, kuin myös pohjoisen kansan sydäntä. Burgundinpata on vain yksi esimerkki, mutta se on monen herkkua. Tämä ranskalainen klassikko on oiva esimerkki talonpoikien ateriasta, josta myöhemmin kehittyi hienompi haute cuisine -ruoka. Alun perin liha haudutettiin viinissä, jotta [...]

Maan uumenista lautaselle

By |2019-01-02T14:14:44+02:00September 25th, 2015|Recipes, Reseptit, Tips, Vinkit|

Syksyinen viljelypalsta-alue on kuin kirjava tilkkutäkki. Erimuotoiset väriläiskät hehkuvat vallattomina. Yksi kasvi kurkottaa ylitse muiden venyttäen varttaan korkealle kohti aurinkoa. Maa-artisokka loistaa kellanoranssina aurinkona, ja sirot koristeelliset kukat muistuttavat vielä kesästä. Maa-artisokka on tuttu kasvi puutarhoissa ja kasvimailla, mutta harvapa nykypäivänä tietää, että se on myös hyötykasvi. Edes palstaviljelijät eivät aina tiedä, että monivuotisesta perennasta [...]

Uusimmat postaukset

Go to Top